Review
Aug 16, 2018, 4:18pm

Beli Baju Kurung Ready Made Loose Cutting Murah


Baju kurung pesak, kurung Pahang, kurung Kedah dan kurung moden memang membuatkan wanita bertambah manis. Semuanya membuktikan kekayaan dunia busana tradisional Melayu yang terus popular dan terpelihara hingga hari ini. Baju kurung merupakan pakaian tradisi turun temurun masyarakat Melayu. Ciri-ciri tradisinya yang menutup aurat dan fungsi reka ciptanya yang sesuai dengan iklim panas lembab Malaysia, serta potongan yang sesuai dengan semua susuk badan empunya diri, maka tidak hairan lah mengapa baju kurung dan baju Melayu bagi lelaki dominan dan kekal sehingga kini.

baju kurung ready made loose cutting murah

Kurung Ladies Jenama Diyakini

Jenama yang cukup mudah diingati, baju kurung ladies, bakal meniti di bibir peminat-peminat baju kurung kain kapas kerana menampilkan koleksi eksklusif yang mungkin sukar ditandingi jenama-jenama tempatan lain. Menampilkan koleksi pakaian dari material kapas, Kurung Ladies mempunyai peminat tegarnya yang tersendiri.

baju kurung ready made cutting loose terbaik

Kurung Ladies Menekankan Pemakaian Patuh Syariah

Gelombang fesyen yang sentiasa bergerak pantas turut memberi impak kepada gaya berpakaian wanita bertudung hingga pada suatu peringkat ia dilihat bertentangan dengan hukum syariat. Peralihan daripada pakaian tradisi seperti baju kurung dan kebaya kepada pilihan yang lebih moden dan bergaya semakin menghakis ciri-ciri menutup aurat seperti mana yang digariskan dalam Islam.

baju kurung ready made cutting loose cantik

Perspektif Islam memandang bergaya mengikut trend semasa bukanlah satu perkara yang melanggar undang-undang syariat. Asalkan ia menepati garis panduan yang telah ditetapkan agama. Jika diamati, kebanyakan baju kurung sekarang adalah bercutting dan sendat. Oleh itu, Kurung Ladies memastikan setiap koleksi baju kurung mereka menepati syariah.

Baju Kurung Loose Cutting Dan Ready To Wear

Perniagaan yang dijalankan sangat mudah, cepat dan berkualiti. Memastikan pakaian yang dijual patuh syariah, koleksi mereka adalah jenis loose cutting. Kebanyakan pelanggan mempunyai pelbagai saiz. Ada yang berisi, tinggi, rendah, besar pada bahagian bahu atau kecil pada pinggul. Golongan sebegini memerlukan ukuran mengikut bentuk tubuh. Jadi, Loose Cutting sangat sesuai dengan golongan ini. Tambahan pula, Kurung Ladies mempunyai koleksi “ready to wear” (RTW) yang hanya menggunakan kain kapas berkualiti dan menerima tempahan rekaan daripada pelanggan.

baju kurung ready made loose cutting trend

Kain Berkualiti Tinggi Dan Tidak Mengecut Bila Basuh

Koleksi Kurung Ladies tidak perlu cucian kering yang melibatkan kos tinggi, sebaliknya hanya dicuci menggunakan tangan atau mesin pencuci. Istimewanya di Baju Kurung Ladies, mereka menawarkan pelbagai jenis kain berkualiti tinggi dan tidak mengecut selepas dibasuh. Corak pada kain kapas pula direka khas dan hanya dibuat eksklusif untuk Baju Kurung Ladies.

baju kurung ready made loose cutting trendy

Pelbagai Warna Dan Corak Menarik

Tidak pernah menghampakan pelanggan setia dan peminat busana tradisional, Fabrik mereka mempunyai warna dan motif yang menarik, sesuai digayakan untuk setiap tubuh badan dengan pelbagai peringkat umur. Rekaan kali ini juga turut mengetengahkan aneka corak kain seperti ‘printed cotton’ dengan pelbagai jenis sulaman termasuk taburan manik dan warna pastel.

baju kurung ready made loose cutting corak menarik

Pesak baju kurung dibesarkan, selain potongannya diubah untuk menampilkan kelainan dan pembaharuan. Walaupun diubah suai, rekaan kali ini masih relevan dan tetap mengekalkan ciri warisan lama dengan potongan yang lebih longgar. Fabrik lembut, potongan longgar pada baju semestinya memberikan keselesaan sepanjang hari pada si pemakai

Kain Tidak Panas Dan Selesa Dipakai

Kain kapas atau lebih dikenali dengan Kain Cotton merupakan antara jenis fabrik yang popular dan paling laris terutamanya di kalangan rakyat Malaysia. Kurung Ladies memastikan koleksi dari mereka mempunyai tekstur yang selesa dan mudah di cuci. Oleh kerana sifatnya yang positif itu,ia dapat dipadankan dengan cuaca di Asia sekaligus dapat memberikan kelebihan kepada kulit kita untuk bernafas.

baju kurung ready made loose cutting manis

Kelebihan Memakai Kurung Ladies Adalah Seperti Yang Berikut

 • Mudah diserap dan nyaman.
 • Fabrik yang ringan.
 • Kain yang sejuk.
 • Senang dicuci sekiranya terdapat kotoran makanan atau minyak.
 • Boleh di basuh menggunakan tangan mahupun dry clean.
 • Tidak mudah ronyok.

baju kurung ready made loose cutting online

Harga Baju Kurung Ladies Murah Serendah RM140

Semua koleksi RTW dari Baju Kurung Ladies boleh dapatkan pada harga RM140 sepasang dengan free postage untuk seluruh semenanjung malaysia, RM155 sepasang termasuk pos untuk seluruh sabah dan sarawak. Bagi pembelian 5 pasang dan keatas, promo RM10 diskaun setiap pasang dan semua kos pos akan ditanggung (sm/ss). Pelanggan boleh memilih corak serta rekaan yang berbeza.

baju kurung ready made loose cutting anggun

Cantik Dipakai Oleh Semua Golongan

Baik nenek, ibu, anak sehingga cucu pakaian ini diperturunkan daripada satu generasi kepada generasi seterusnya. Tanpa mengira usia, latar belakang dan pekerjaan, wanita semestinya kelihatan anggun apabila menggayakan kurung kapas dari Kurung Ladies. Bagi mereka yang bekerja di pejabat berhawa dingin contohnya, masih boleh sentiasa berbaju kurung ketika bekerja kerana tiada faktor penghalang seperti cuaca dan keadaan kerja.

baju kurung ready made loose cutting malaysia

Begitu juga jika keluar bersiar-siar atau membeli-belah, apa salahnya berbaju kurung atau kebaya kerana pemakainya akan lebih kelihatan sopan dan tertib. Busana Melayu bukan saja indah dipandang, tetapi selesa dipakai ke mana saja. Busana Melayu juga tidak canggung digayakan ke pejabat atau majlis tertentu

Keistimewaan Baju Kurung Ladies

 • Sesuai dipakai oleh setiap peringkat masyarakat, tanpa darjat atau bangsa
 • Penampilan kelihatan manis, sopan dan anggun
 • Boleh disarungkan, tidak kira bentuk fizikal anda pendek, kurus atau gemuk. Bagi wanita yang tidak mempunyai bentuk tubuh menarik, baju kurung adalah penyelamat untuk menutup kekurangan
 • Boleh digayakan ke mana sahaja, apa jua majlis yang dihadiri
 • Nampak lebih elegan kala dipadankan bersama tumit tinggi, lebih ringkas dan santai jika disarungkan bersama sandal nipis

keistimewaan baju kurung ready made loose cutting

Cantik, Selesa Dan Berseri Sungguh Si Pemakai Memakai Koleksi Dari Kurung Ladies. Jom Lihat Testimoni

baju kurung ready made loose cutting murah testimoni baju kurung ready made loose cutting baju kurung ready made loose cutting

Dapatkan Koleksi Kurung Ladies – Baju Kurung Ready Made Loose Cutting Murah Sekarang!

Jangan bersusah payah lagi nak windows shopping kat tempat lain yang pastinya meletihkan. Singgah sahaja di Facebook Kurung Ladies atau terus hubungi WhatsApp berikut untuk membuat tempahan baju kurung ready made cutting loose daripada Kurung Ladies.

BAJU KURUNG LADIES | BAJU KURUNG READY MADE LOOSE CUTTING
Hubungi: Tekan untuk telefon (60104041603) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Kurung Ladies

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: