Review
Jan 15, 2018, 10:59am

Belajar Resepi Kek Coklat Mudah | Kek dan Brownies Kuala Lumpur


Kek coklat merupakan salah satu kek yang popular dan digemari ramai, seterusnya membuatkan ia salah satu kek yang mahu dipelajari oleh pelbagai orang termasuklah lelaki dan juga wanita. Kek coklat boleh dibuat dengan pelbagai cara seperti dibakar, dikukus mahupun disejukkan begitu sahaja di dalam peti sejuk dan terus dimakan. Cara membuat kek coklat akan mempengaruhi tekstur dan juga rasa kek coklat tersebut. Antara tekstur kek coklat yang digemari adalah tekstur kek yang gebu ataupun padat.

kek coklat dengan strawberri

Anda memerlukan beberapa praktis untuk mendapatkan kek coklat yang terbaik sekiranya anda merupakan seseorang yang baru berjinak – jinak di dalam dunia baking. Jika anda mahukan kemahiran – kemahiran baking yang lebih banyak, anda boleh menyertai kelas – kelas baking yang ditawarkan oleh pelbagai pihak. Anda boleh mempelajari pelbagai cara untuk membuat kek kegemaran anda dan juga kemahiran dan teknik untuk mendapatkan kek yang enak dan cantik dilihat.

resepi kek coklat mudah 10

6 Cara Memilih Kelas Baking Yang Terbaik Di Kawasan Anda

Kek yang mempunyai tekstur dan rupa yang menarik adalah kek yang telah dibuat dengan teknik dan cara yang betul. Jadi, anda boleh menyertai kelas – kelas baking yang ditawarkan berdekatan dengan kawasan anda. Anda boleh mengikuti cara di bawah untuk memilih kelas baking yang terbaik;

resepi kek coklat mudah 09

1. Bandingkan Harga Yang Ditawarkan | Belajar Resepi Kek Coklat Mudah

Kelas – kelas baking yang akan diberikan selalunya akan datang bersama harga yang ditawarkan oleh pihak masing – masing. Mereka akan memberikan harga yang berbeza yang seiring dengan kelas yang ditawarkan. Ada yang mengenakan harga yang lebih tinggi tetapi menyediakan pelbagai bahan untuk anda secara percuma, jadi anda boleh memilih kelas – kelas yang ditawarkan sesuai dengan budget anda. Pihak yang menawarkan kelas baking selalunya akan memberikan harga yang menarik untuk menarik minat para pelanggan.

kelas belajar kek secara online

 

2. Lihat Jenis – jenis Kek Yang Bakal Diajar | Belajar Resepi Kek Coklat Mudah

Anda perlu mendapatkan info untuk kelas baking yang bakal disertai jadi anda boleh bertanyakan kepada pihak yang menawarkan kelas baking tersebut tentang jenis – jenis kek yang bakal dipelajari. Selalunya kelas baking akan memberikan kelas tentang kek – kek asas dan juga popular seperti kek coklat, kek span dan juga brownies. Pastikan kek yang anda ingin pelajari ada ditawarkan di dalam kelas baking yang anda sertai agar anda dapat membuat kek yang anda mahukan dengan teknik yang terbaik.

resepi kek coklat mudah 11hasil belajar kelas baking kek online

Kebanyakan kelas baking bukan sahaja menawarkan kelas untuk membuat kek, malah mereka juga akan mengajar anda untuk membuat pastri ataupun pizza serta pelbagai lagi makanan – makanan yang menarik agar anda boleh belajar pelbagai lagi cara untuk membuat makanan selain daripada kek. Ini akan memberikan keuntungan kepada anda kerana anda tidak perlu mendaftar ke kelas memasak yang lain untuk mendapatkan teknik – teknik baking dan memasak yang betul.

3. Budget Untuk Membuat Kek | Belajar Resepi Kek Coklat Mudah

resepi kek coklat mudah 13membuat kek coklat bajet

Kelas baking yang terbaik juga akan memberikan anda cara – cara untuk membuat kek dengan budget yang tersendiri. Anda boleh menjimatkan kos tetapi masih boleh menghasilkan kek yang terbaik dan mempunyai rasa yang enak. Bahan – bahan untuk membuat kek selalunya boleh dibeli dengan harga yang agak murah dan anda boleh membuat kek kegemaran anda tanpa perlu menghabiskan wang dengan banyak. Kelas baking yang baik akan mengajar anda untuk membuat kek mahupun pastri dengan budget yang rendah.

4. Kredibiliti Kelas Baking Yang Ingin Disertai | Belajar Resepi Kek Coklat Mudah

resepi kek coklat mudah 16

Zaman teknologi dan juga internet sekarang memudahkan anda untuk mendapatkan info dan juga testimoni dari para pelanggan yang menyertai kelas kek yan ditawarkan. Hal ini kerana media sosial seperti Facebook dan Instagram menyediakan ruangan komen dan juga review jadi setiap orang akan mempunyai peluang untuk berkongsi pengalaman mereka ketika mereka menyertai kelas baking tersebut. Anda boleh melihat komen – komen yang diberikan dan membuat keputusan sama ada anda ingin menyertai kelas baking tersebut.

6. Kelas Baking Yang Berdekatan Dengan Kawasan Anda | Belajar Resepi Kek Coklat Mudah

resepi kek coklat mudah 15

Dengan bantuan Google Maps ataupun Waze, anda hanya perlu membuka laman web ataupun akaun media sosial kelas baking yang anda mahu sertai dan lihat kawasan – kawasan yang disediakan untuk anda sertai kelas tersebut. Pastikan anda memilih kelas baking yang berdekatan dengan kawasan tempat tinggal anda agar anda boleh menjimatkan kos petrol serta menjimatkan masa dan seterusnya memudahkan anda untuk pergi ke kelas tersebut tanpa sebarang masalah.

6. Kelas Baking Atas Talian | Belajar Resepi Kek Coklat Mudah

resepi kek coklat mudah 19

Jika anda tinggal di tempat yang jauh ataupun tiada kelas baking yang ditawarkan berdekatan dengan kawasan anda, jangan risau kerana kini banyak kelas baking yang diberikan oleh ramai pihak juga tersedia di atas talian. Anda masih boleh menyertai kelas baking yang anda ingini kerana mereka akan memberikan teknik step – by – step agar anda tidak terlepas cara – cara untuk baking dengan baik. Kelas baking juga ada menyediakan pelbagai lagi resepi – resipi menarik untuk anda pelajari di atas talian.

Honeyberrybake | Kelas Baking Dan Menjual Kek & Pastri Terbaik Di Kuala Lumpur

resepi kek coklat mudah 17

Khas untuk anda yang tinggal di Kuala Lumpur, Honeyberrybake menyediakan kelas baking dan juga masakan untuk anda yang mahu mempelajari kemahiran dan juga teknik untuk baking yang betul. Mereka juga ada menjual pelbagai jenis kek dan juga brownies yang pastinya sedap dimakan dan cantik untuk dilihat. Anda boleh membuat permintaan untuk membuat kek untuk pelbagai acara khas anda seperti majlis hari jadi dan juga pelbagai lagi jenis kek untuk majlis – majlis penting anda.

resepi kek coklat mudah 18

Antara kek – kek yang dibuat oleh Honeyberrybake termasuklah chocolate moist, fudge brownies, prv brownies, pecan heaven dan pelbagai lagi. Kek – kek yang dibuat juga boleh ditempah mengikut permintaan khas anda sekiranya anda mahukan kek yang istimewa untuk orang yang tersayang. Mereka boleh meletakkan gambar yang dihantar oleh anda di atas kek jadi kek tersebut akan kelihatan unik dan istimewa untuk mereka.

teknik membuat kek coklat sedap

Honeyberrybake juga menyediakan kelas baking dan kelas memasak untuk anda yang mahu memasak dengan menggunakan air tangan anda sendiri. Berita baik untuk anda kerana sekarang Honeyberrybake sedang mengadakan promosi akhir tahun untuk sesiapa yang berminat untuk meneyertai kelas baking mereka. Promosi dan diskaun akan diberikan kepada 25 orang pertama yang menyertai kelas mereka. Ia adalah berdasarkan first come, first serve jadi anda perlu cepat merebut peluang ini kerana tempat adalah terhad.

Kenapa Anda Perlu Membeli dan Menyertai Kelas Baking Honeyberrybake?

tempat belajar buat kek

 

Terdapat pelbagai lagi kelas – kelas yang menawarkan cara untuk baking dan juga memasak tetapi anda perlu memilih Honeyberrybake kerana ia menawarkan pelbagai kelebihan untuk anda sebagai pelanggan mereka. Kelebihan – kelebihan Honeyberrybake boleh dilihat seperti di bawah;

1. Edible Picture Cake | Belajar Resepi Kek Coklat Mudah

resepi kek coklat mudah 22

Honeyberrybake boleh membuatkan anda dan juga orang tersayang berasa istimewa dengan mencetak gambar yang anda berikan kepada anda di atas kek. Pihak Honeyberrybake juga akan memberikan tulisan yang menarik untuk anda menulis ucapan anda diatas kek tersebut. Anda juga boleh memilih perisa kek yang anda mahukan agar anda dan juga orang tersayang dapat menikmati kek yang digemari. Anda pasti berpuas hati dengan kek yang anda terima dari Honeyberrybake.

resepi kek coklat mudah 23

Harga kek bermula dari RM  110 – RM350 dan anda boleh menempah edible pic lima hari sebelum tarikh yang anda mahukan kek tersebut agar mereka mempunyai masa untuk menyiapkan kek tersebut. Caj delivery pula akan dikenakan mengikut kawasan jadi anda boleh menempah dan menunggu kek tersebut sampai di rumah anda.

2. Harga Yang Berpatutan | Belajar Resepi Kek Coklat Mudah

resepi kek coklat mudah 24

Honeyberrybake menawarkan harga yang amat berpatutan sama ada harga kek mahupun kelas yang ditawarkan. Rasa kek yang semestinnya sedap dan cantik dilihat pasti akan memberikan anda kepuasan setelah anda membelinya. Jika anda inginkan kek yang mengikut cita rasa anda dengan harga yang murah, anda boleh meminta Honeyberrybake untuk menunaikan permintaan anda. Mereka menyediakan pelbagai kek dan juga masakan untuk anda dengan harga yang pasti menceriakan hari anda.

resepi kek coklat mudah 25

Kelas baking dan memasak juga ada dibuat di Honeyberrybake sekiranya anda berminat untuk mempelajari kemahiran – kemahiran baking dan memasak. Apa yang lebih menarik ialah hargayang ditawarkan adalah menarik dan sesiapa yang bertuah akan menerima diskaun sekiranya anda mendaftar dengan cepat. Promosi – promosi menarik juga ada ditawarkan oleh Honeyberrybake jadi anda hanya perlu mengikuti akaun media sosial mereka untuk menjadi orang pertama yang mendapatkan promosi tersebut.

3. Kelas Atas Talian | Belajar Resepi Kek Coklat Mudah

resepi kek coklat mudah 26

Berminat untuk menyertai kelas Honeyberrybake tetapi anda tinggal di luar kawasan Kuala Lumpur? Anda masih boleh menyertai kelas mereka kerana Honeyberrybake ada menyediakan kelas di atas talian. Anda akan diajar untuk memasak dengan video tutorial step – by – step dan jika anda mendaftar untuk mendapatkan video tutorial tersebut, anda juga akan mendapat satu lagi video resipi yang akan diberikan secara percuma kepada anda.

kek hasil kelas belajar kek honeyberry

Antara kelas yang ditawarkan atas talian termasuklah kambing perap (percuma resepi coleslaw dan ayam KFC) dan juga tauhu medan / tauhu bergedil (percuma 1 resepi savoury choux). Yuran yang dikenakan adalah amat berpatutan dan anda akan mendapat pelbagai kemahiran untuk diaplikasikan di dalam masakan anda.

4. Menggunakan Bahan – Bahan Yang Berkualiti Tinggi | Belajar Resepi Kek Coklat Mudah

resepi kek coklat mudah 01

Semua kek yang dibuat oleh Honeyberrybake mempunyai rasa yang amat sedap dan ramai yang memuji kek yang dibuat oleh Honeyberrybake. Hal ini kerana mereka menggunakan bahan – bahan yang berkualiti tinggi untuk menghasilkan kek sebelum diberikan kepada para pelanggan. Mereka juga mementingkan kepuasan para pelanggan mereka jadi anda akan sentiasa menerima kek yang berkualiti dan enak. Antara bahan yang digunakan oleh Honeyberrybake termasuklah pure butter berjenama Anchor dan juga bahan premium.

Testimoni Kek HoneyBerryBake | Belajar Resepi Kek Coklat Mudah

Ramai yang berpuas hati dengan kek – kek yang dibuat oleh Honeyberrybake dan ramai juga yang repeat order setelah merasai kek dari mereka. Testimoni dan juga gambar kek akan dikongsi di bawah untuk tatapan anda;

testimoni pelajar kelas kek coklat mudah (1) testimoni pelajar kelas kek coklat mudah (2) testimoni pelajar kelas kek coklat mudah (3) testimoni pelajar kelas kek coklat mudah (4) testimoni pelajar kelas kek coklat mudah (5)

Tempah Kek atau Daftar Kelas Baking Kek Dari Honeyberrybake Sekarang!

jom daftar kelas belajar buat kek online

Untuk anda yang mahukan kek istimewa bagi majlis – majlis penting anda ataupun mahu mempelajari cara buat kek yang terbaik, anda boleh menghubungi Honeyberrybake dan dapatkan maklumat lanjut tentang kelas dan juga kek yang ditawarkan oleh mereka;

Jom Belajar Buat Kek Honeyberrybake SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Presint 8R2 , Blok D 62250 putrajaya 62150 Putrajaya, Wilayah Persekutuan, Malaysia

   
Jom Belajar Buat Kek Honeyberrybake SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Belajar Buat Kek Honeyberrybake SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: