Review
Mar 2, 2018, 10:14am

Belajar Forex Dalam Bahasa Melayu


Forex (Foreign Exchange) ialah pertukaran matawang asing oleh 4500 bank-bank di seluruh dunia. Ia juga dipanggil spot market. Tiada headquarters (HQ) atau satu lokasi yang tertentu untuk melakukan transaksi pertukaran matawang semua transaksi jual beli dan pertukaran matawang dilakukan secara online melalui internet.

belajar forex trading di malaysia

Pelabur-pelabur kecil boleh berurusan dalam forex melalui 2 jenis akaun iaitu regular dan mini dengan pernggunaan leverage. Anda boleh membuka akaun melalui broker. Setiap broker pula mempunyai platformnya yang tersendiri. Platform yang saya maksudkan adalah software yang akan anda gunakan untuk melakukan proses trading contoh broker adalah FXCM, InterbankFX, FX Pro, FX Primus, XM dan InstaForex.

Forex Pelaburan Yang Menguntungkan

Forex merupakan satu pelaburan yang paling popular kerana pulangan keuntungannya yang tinggi. Keuntungan boleh mencapai sehingga 100% dalam masa beberapa hari. Akibat pergerakan yang cepat tersebut, tidak dinafikan forex juga berisiko tinggi untuk rugi apabila anda tidak mempunyai pengetahuan yang cukup.

belajar forex dalam bahasa melayu

Belajar Forex Dengan Mudah dan Berkesan

Berminat untuk belajar Forex? Apa kata ikuti Kelas ini untuk belajar forex. Ini bukan lah kempen mengajar cara mendapatkan wang dengan paling berkesan atau tips yang diberikan sangat bagus sehingga menjanjikan 100% kejayaan dalam trade. Tapi ini adalah pengetahuan asas yang boleh didapati secara online tetapi bagi mereka yang mempunyai masalah untuk memahami, perlulah ada mereka yang berpengetahuan untuk belajar untuk lebih mudah faham. itulah tujuan kelas ini di buat.

belajar forex dalam bahasa melayu mudah

Apa Yang Anda Dapati Dalam Mengikuti Kelas Belajar Forex?

1. Belajar Asas Forex (Cara Deposit, Leverage, Swap, Spread)

Kebanyakan pelabur akan masuk ke dunia Forex secara sembrono. Mereka hanya melihat pulangan yang hebat tanpa memikirkan perkara-perkara lain yang bersangkut paut dengan akaun mereka. Perdagangan Forex bukanlah semata-mata aspek teknikal sahaja ia juga merangkumi segala aspek  seperti margin call, leverage, swap, trailing,ea,fork,channel, exchange rate(bid /ask), correlation, covergence, pending dan spread, kerana semua ini boleh di jadikan panduan untuk memaksimumkan keuntungan dan mengelakkan kerugian. Pelabur yang mengambil mudah peringkat ini akan mengalami kerugian yang amat teruk di kemudian hari.

asas belajar forex trading

2. Belajar Menguasai Support & Resistance

Support dan Resistance adalah zon di mana harga mendapat tekanan yang kuat untuk tidak jatuh ke bawah atau naik keatas. Di zon support biasanya kita akan buy dan di zon resistance biasanya kita akan sell.

belajar forex bahasa melayu SNR

3. Belajar Mengenal Japanese Candlestick Pattern

Satu bentuk atau beberapa bentuk candlestick yang terbentuk kerana pergerakan harga market dan mempunyai kuasa untuk meramal pergerakan market seterusnya.

belajar forex bahasa melayu japanese stick candlestick pattern

4.Belajar Mengesan Market Membuat U-Turn (Trendline)

Trendline digunakan untuk mengesan market ketika ia membuat U-Turn supaya kita boleh exit market sebelum terlambat atau kita boleh enter market seawal mungkin.

belajar mengenai trendline dalam bahasa melayu

5. Mengenali Market Session – Asian/European/US

Disini pelajar akan didedahkan kepada sesi-sesi trading sepanjang hari dan waktu bilakah yang paling sesuai untuk memasuki pasaran. Pengetahuan ini amat berguna bagi pelajar yang berminat dengan breakout session.

belajar breakout session dalam forex

Kenapa Forex Menjadi Pilihan Ramai Masa Kini?

  • Pernahkah anda terfikir dan mencari peluang untuk menceburi bidang yang memberikan pulangan yang tinggi setiap bulan?
  • Pernahkah anda sedar bidang forex memberikan margin pulangan yang amat besar?
  • Pernahkah anda terfikir kenapa orang sanggup melaburkan separuh pendapatan mereka hanya untuk forex?
  • Pernahkah anda tahu  bahawa bidang forex adalah bidang yang diceburi oleh ramai jutawan dan bank-bank dunia?
  • Pernahkah anda cuba mempelajari dan memberi peluang kepada diri anda untuk menceburkan diri dalam bidang ini?

kenapa belajar forex dalam bahasa melayu

Jika anda berada pada halaman ini, ini bermakna anda sekurang-kurangnya tahu serba-sedikit dan pernah belajar forex sebelum ni. Dan pastinya anda hendak tahu dengan lebih lanjut tentang kuasa forex yang mampu mengubah hidup kita. Teruskan pembacaan hingga akhir

Mengapa Pilih Untuk Belajar Dan Trade Forex

  • Dunia sekarang sangat mencabar dan kos kehidupan juga semakin meningkat dan sudah tentu akan terus meningkat dan tidak akan turun lagi. Setiap individu memerlukan belanja yang banyak untuk membesarkan anak-anak dan mencukupkan keperluan keluarga.
  • Maka rata-rata penduduk dunia majority adalah daripada golongan pertengahan dan ke bawah. Kalau ditanyakan seorang demi seorang sama ada income mereka mencukupi  atau sebaliknya,maka mestilah majority akan berkata tidak pernah cukup.
  • Jadi apakah jalan penyelesaiaanya? Tentulah  sama ada kerja lebih masa @kerja sampingan @ buat mlm dan macam-macam lagi untuk memenuhi keperluan mereka. Maka dengan sebab itu anda perlu pilih bidang perniagaan antarabangsa ini.

kenapa perlu belajar forex dalam bahasa melayu

Forex Merupakan Salah Satu Lubuk Emas Kalau Nak Jana Pendapatan Yang Sangat Lumayan Mudah Dan Pantas

Modal permulaan rendah tak seperti perniagaan konvensional lain. Kerja separuh masa,gaji sepenuh masa. Anda Cuma perlu trading jika ade peluang saja. Anda tak perlu mencari klien, pelanggan, downline atau menjual sebarang barang. Forex adalah 24 jam. Jadi, anda boleh menjana wang ketika harga matawang naik dan juga ketika harganya turun. Anda akan mempunyai masa untuk keluarga kerana forex tidak memakan banyak masa. Anda tak perlu keluar rumah. Ilmu perniagaan yang boleh diwariskan. Anda bebas menjana pendapatan  di mana saja selagi ada komputer dan internet.

mula belajar forex dari sekarang

Tetapi Forex Bukanlah Semudah Dijangka

Kerap kali, saya mendengar banyak keluhan dan masalah daripada rakan-rakan trader . Hampir setiap hari ada sahaja mereka bertanya tentang forex. Masalah-masalah yang kerap berlaku :

  • Tidak tahu pemilihan currency yang betul untuk open position
  • Takut rugi dalam forex kerana tidak belajar forex dengan betul
  • Tidak ada kemahiran menganalisis harga pasaran (teknikal & fundamental)
  • Tidak tahu apa itu forex secara keseluruhannya.
  • Tiada panduan atau guru yang boleh membimbing
  • Tidak tahu strategi berkesan menjana profit secara konsisten

forex tak mudah jika tak belajar forex dengan betul

Risiko Trading Forex Tanpa Ilmu Yang Betul

1. Kehilangan Wang

Walaupun banyak belajar forex daripada buku-buku, ebook, dan seminar , tetapi masih gagal menemui teknik forex berkesan . Anda akan terus dan terus gagal. Situasi ini sering berlaku pada Newbie dan Otai Trader. Betul Tak Kawan?

bakal rugi jika trade forex tanpa ilmu

2. Buang Masa

Ramai Trader sibuk mencari strategi 100% profit (holygrail). Maaf kawan dalam forex kadang -kadang kita pun boleh rugi. Tapi persolannya bagaimana kita menjadikan keuntungan melebihi kerugian .Di Kursus Belajar Forex dot.com , insyaallah kami akan tunjukkan bagaimana mempertingkatkan prestasi trading anda dan konsisten profit.\

belajar forex untuk elak pembaziran masa

3. Cepat Putus Asa

Ramai trader Forex merasakan pasaran terlalu kejam pada mereka. Setiap kali open position hasilnya negatif.

belajar forex dalam bahasa melayu 2

Kenapa Ramai Trader Forex Malaysia Gagal

Mesti anda tertanya-tanya mengapa anda masih gagal hingga ke hari ini .Walaupun banyak buku-buku forex telah dibaca , banyak mengikut seminar dan membaca blog – blog percuma di internet, anda masih gagal mencapai keuntungan secara konsisten.Sekejap profit, sekejap loss bila di tolak tambah hasil hujung bulan emmm, rugi lagi.

kenapa ramai yang gagal dalam forex trading

Ini Semua Berpunca Dari:

  • Tiada pengetahuan asas yang betul dan tidak mengetahui teknik forex sebenar
  • Merasa diri dah cukup pandai
  • Menggunakan strategi yang sama bagi setiap situasi market
  • Tidak mengetahui rahsia di sebalik mengapa harga bergerak up atau down.
  • Yang Paling penting , tiada guru atau mentor untuk merujuk masalah ..
  • Anda mungkin akan kerugian beribu-ribu (atau puluhan ribu, dan mungkin juga ratusan ribu) ringgit dalam masa beberapa hari (atau jam) sahaja! Maka carilah mentor @ guru yang betul.

kenapa tak nak belajar forex dalam bahasa melayu

Kursus Belajar Forex Adalah Tempat Yang Betul Untuk Anda Bermula

Dengan tujuan inilah saya rasa terpanggil untuk mengajak mereka dan anda yang mempunyai minat dalam bidang forex untuk menjadi Trader Forex Malaysia yang berjaya. Anda boleh mengaut keuntungan seperti mereka, malah boleh kaut lebih banyak lagi. Apa yang memberi kelebihan dan perbezaan adalah anda seorang yang bertauliah, berilmu dan layak untuk menjalankan perniagaan forex ini.

belajar forex dalam bahasa melayu dengan pakar

Mesej khas ini saya tujukan kepada anda diluar sana. Carilah ilmu dan mentor yang betul. Kerjaya sebagai forex trader adalah kerjaya yang pasti memberikan pulangan yang amat lumayan. Ini fakta yang telah terbukti dan tidak boleh disangkal lagi. Lagi pula, orang yang akan anda berjumpa untuk mempelajari Forex juga bukanlah sebarangan. Mempunyai sijil sah dalam dunia Forex.

Kenapa Belajar Forex Dengan Kursus Belajar Forex?

  • Ramai Trader Forex Malaysia sukar dan mengambil masa yang lama untuk menguasai teknik forex kerana hanya berpandukan buku-buku, blog, forum dan ebooks berbentuk teks dan gambar.
  • Mereka tiada mentor ibarat sesat dalam perjalanan.

kursus belajar forex bahasa melayu

Apa Yang Akan Anda Belajar Sepanjang Kursus Ini?

  • Pengajaran di ajar SECARA Personal Coaching atau Seminar / Group Coaching
  • Kursus Belajar Forex merupakan program Bimbingan Intensif Dan Menyeluruh yang akan membantu anda mencapai impian bergelar Trader Forex Malaysia Profesional’.
  • Bimbingan adalah daripada peringkat asas sehingga ke peringkat Profesional Trader.
  • Bagi mereka yang ingin menjadikan forex sebagai kerjaya sepenuh masa anda, program   ini adalah suatu Opsyen untuk anda berjaya!
  • Amat perlu & sesuai bagi mereka yang ingin serius di dalam bidang forex dan ingin menjadi FULL TIME TRADER yang berjaya mencipta kekayaan dengan keuntungan konsisten.

belajar sampai jadi full time trader

Pelbagai Modul Direka Untuk Kursus – Mengikut Tahap Penguasaan

Kini melalui kursus forex yang saya anjurkan, insyallah anda akan mendapat perhatian khusus, kaedah belajar forex serta penguasaan teknik forex  menjadi semakin MUDAH dan CEPAT. Pendekatan yang lebih STRAIGHT FORWARD kearah kejayaan.

modul belajar forex bahasa melayu

Lihat Testimoni Mereka Yang Baru Belajar Forex Telah Berjaya Jana Income

testimoni pelajar kursus belajar forex testimoni pelajar kursus belajar forex testimoni pelajar kursus belajar forex

Bagaimana Nak Belajar Forex Dengan Mudah? Ikut Serta Sekarang Di Sini

Asas forex adalah sama seperti mana perniagaan lain iaitu membeli satu mata wang pada harga rendah dan menjualnya semula setelah ada kenaikkan harga untuk mendapatkan keuntungan. Untuk lebih lanjut mengenai Forex, apa kata ikut serta kelas Forex yang dianjurkan oleh mereka yang berpengalaman dengan cara hubungi mereka di talian di bawah :

KURSUS FOREX BERBAHASA MELAYU
Hubungi:
 Tekan untuk telefon (017-2813243) | Tekan untuk WhatsApp

Lokasi:
Level 15, West Block Wisma Selangor, Dredging,142c Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur

Nak daftar Kursus Belajar Forex?

Sila telefon ke +60172813243 atau WhatsApp SEKARANG!

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Nak daftar Kursus Belajar Forex?

Sila telefon ke +60172813243 atau WhatsApp SEKARANG!

Call Whatsapp Layari Website

Nak daftar Kursus Belajar Forex?

Sila telefon ke +60172813243 atau WhatsApp SEKARANG!