Review
Feb 21, 2018, 4:21pm

Bayar Online Insurans Kereta Dan Cukai Jalan Kenderaan


Sekian hari sekian ramai pengguna Malaysia yang membeli insurans kenderaan secara online (atau di talian). Ada yang berbuat demikian kerana ianya mudah bagi mereka, atau ada yang berbuat kerana harga yang lebih murah. Di dalam artikel ini kita akan tinjau kelebihan dan kekurangan pembelian insurans kenderaan secara online.

cara bayar online insurans kereta dan cukai jalan kenderaan

Saya akan bantu anda dengan menerangkan cara bagaimana hendak memperbaharui cukai jalan (Roadtax) kenderaan anda. Hal ini, ada pun di antara anda yang mungkin terlupa cara hendak membuat pembaharuan, maklumlah tempoh roadtax bukan sekadar beberapa bulan, ada juga di kalangan anda yang baru kali pertama hendak membuat cukai jalan kenderaan, kenderaan barulah katakan. Tahniah kepada anda yang memiliki kenderaan baru.

 Kelebihan membeli insurans kenderaan secara online

 Terdapat 3 kelebihan utama yang perlu anda tahu sebelum membayar insurans kereta dan cukai jalan iaitu :

1. Diskaun

 Ramai yang sedar bahawa harga insurans jika dibeli melalui ejen adalah lebih mahal. Bagi mereka yang tidak tahu, harga yang dibayar sebenarnya ialah 10% lebih tinggi. Contohnya jika premium anda berjumlah RM1000, jika dibeli melalui ejen, harga yang perlu dibayar ialah RM 1,100. 10% itu dibayar kepada ejen sebagai komisyen untuk perkhidmatan beliau. Jika anda membeli terus dari syarikat insurans, anda tidak perlu membayar 10% ini. 

diskaun bayar online insurans kereta dan cukai jalan kenderaan

2. Kemudahan

 Pembelian melalui internet (online) boleh dilakukan di mana-mana sahaja termasuklah di rumah anda sendiri, 24 jam sehari. Tidak perlu keluar dari rumah, tidak perlu bersusah payah mencari parking dan beratur panjang di kaunter.

kemudahan bayar online insurans kereta dan cukai jalan kenderaan

3. Masa

 Jika anda tahu bagaimana untuk mengisi segala butiran yang diperlukan, anda boleh dapatkan insurans dan road tax anda dalam masa 24 jam.

jimat masa bayar online insurans kereta dan cukai jalan kenderaan

 Jika Perlu Beli Insurans, Perlindungan Apa Yang Terbaik?

 Ok, mengenai insurans saya pasti ramai masih tidak memahami atau tidak tahu apakah insurans terbaik yang sesuai untuk kenderaan individu. Sebenarnya, terdapat dua jenis insuran perlindungan bagi kenderaan anda comprehensive dan Third-party. Perlindungan yang terbaik adalah comprehensive yang melindungi kerugian bagi kenderaan anda ataupun kenderaan yang di-langgar oleh anda semasa kemalangan. Manakala Third party pula adalah perlindungan bagi kenderaan yang dilanggar oleh pihak anda.

beli online insurans komprehensif kereta dan cukai jalan kenderaan

Seringkali kita nasihatkan bagi pelanggan mengenai insuran comprehensive adalah satu kemestian. Namun terdapat juga beberapa faktor yang menyebabkan anda tidak layak untuk mengambil insuran comprehensive 

Bagaimana Nak Bayar Online Insurans Kereta Dan Cukai Jalan Kenderaan?

Jika anda sedang mencari cara bayar secara atas talian atau online untuk insurans dan cukai jalan kenderaan, adalah disarankan mencari mana-mana agent yang menawarkan khidmat ‘renew’ kereta yang berdekatan dengan kawasan anda atau pun, menggunakan khidmat service dari platform yang boleh dipercayai bagi mengelakkan dari tertipu.

renew cukai jalan online

Bayar Online Insurans Kereta Dan Cukai Jalan Kenderaan di GMC Services Sdn Bhd

GMC SERVICE SDN BHD lah tempatnya! Mengendalikan urusan perbaharui cukai serta insurans kenderaan sejak tahun 2015 lagi merupakan kepakaran GMC Services Sdn Bhd. Mereka membantu pemilik-pemilik kenderaan yang sibuk dengan tugasan harian untuk memperbaharui Insuran kenderaan dan cukai jalan, supaya anda akan sentiasa dilindungi jika berlaku sebarang masalah semasa memandu tanpa menganggu tugas harian. Servis yang ditawarkan amat mudah untuk berurusan dan pantas demi keselesaan anda. GMC Service Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat Bumiputera yang beroperasi di Ampang,Selangor dan Mantin, Negeri Sembilan.

gmc services renew online insurans dan cukai jalan kenderaan

Urusan Insurans Dan Cukai Jalan Kenderaan 100% Di Buat di GMC Service

Dimana semua urusan adalah 100% atas talian. GMC Services Sdn Bhd faham mungkin ada yang memandang Insuran kenderaan dan cukai kenderaan adalah sangat leceh dimana urusan melibatkan proses yang rumit dan memakan masa yang lama walaubagaimanapun ia sangat penting. GMC Services Sdn Bhd ingin memastikan anda dan kenderaan kesayangan anda sentiasa dilindungi dan tanpa perlu anda bersusah payah.

nak renew cukai jalan dan insurans secara online

Perkhidmatan GMC Service di Seluruh Malaysia

 Tidak dinafikan mempunyai kenderaan sendiri pasti banyak membantu mempermudahkan urusan kehidupan kita bukan? Namun, pengendalian dan juga pembaharuan cukai jalan adakalanya memeningkan kepala. Iyalah, urusan di kaunter pasti mengambil masa. Bersesak dan beratur menunggu giliran. Alahh.. Leceh lah! Tidak kurang juga yang tidak tahu langsung bagaimana hendak menguruskannya, terutamanya bagi pengguna wanita betul kan?

memudahkan bayar online insurans kereta dan cukai jalan kenderaan

Mana tidaknya, kebiasaannya urusan pembaharuan roadtax dilakukan oleh ayah, abang atau pun kawan kawan lelaki. Sampai bila nak mengharapkan bantuan orang kan? GMC Services Sdn Bhd adalah platform online yang menghubungkan pihak insuran dan JPJ dengan anda. Merekea sangat komitied untuk membantu anda tidak kira di mana anda berada di seluruh Malaysia.

Anda perlukan khidmat GMC Service Jika Anda Ada Masalah Berikut

Anda sibuk dengan tanggungjawab seharian? Tidak sedar takaful kereta dan cukai jalan anda tamat tempoh? Pening kepala bagaimana hendak menguruskannnya, sementelah dengan segala kelam-kabut kehidupan.

  • Terlalu Sibuk Sampai Tiada Masa Nak Renew Insuran dan Roadtax?
  • Anda Takut Curi time kerja untuk keluar Renew Insuran dan roadtax anda? “Nanti Di Tuduh Curi Tulang”.
  • Anda Memang Terlupa sampai hampir di saman?
  • Tidak tahan menunggu di pejabat urusan Insuran dan roadtax yang mengambil masa lebih 1 jam?
  • Bulan ini anda terlalu banyak duit diperlikan untuk anak-anak dan belanja rumah. Kalau boleh nak berjimat sedikit untuk Roadtax dan Insuran

anda perlu bayar online insurans kereta dan cukai jalan kenderaan

Menjimatkan Masa Dan Tenaga Anda

Haa! Tahukah anda kini anda boleh memperbaharui roadtax dan insuran kenderaan anda secara online? Serius, anda tidak perlu lagi bersesak dan memikirkan alasan untuk meninggalkan kerja anda. Jadi bagi yang tiada masa, tidak suka bersesak, pertama kali ingin memperbaharui roadtax anda dan kini anda tidak perlu pening kepala hanya perlu gunakan khidmat dari GMC Service semua masalah anda selesai!

senang bayar online insurans kereta dan cukai jalan kenderaan

Apakah Yang Diperlukan Untuk Menggunakan Perkhidmatan GMC Sdn Bhd?

  1. Sediakan salinan geran mahupun polisi insurans yang lepas.
  2. Sediakan butir diri pemandu kedua. Siapakah pemandu kedua? Pemandu kedua merupakan mereka yang sering memandu kereta anda, boleh jadi pasangan, adik beradik mahupun ibu bapa anda. Penamaan pemandu kedua didalam polisi insurans anda akan memudahkan proses tuntutan insurans sekiranya terjadi apa apa sewaktu kereta anda di bawah pengendalian pemandu kedua.  Jika pemandu lain (yang tidak dinamakan) memandu kenderaan anda dan terbabit di dalam kemalangan, maka anda akan dikenakan Excess caj sebanyak RM400 (bagi kereta) untuk membuat tuntutan insurans. Rugikan?
  3. Alamat penghantaran anda.

dokumen untuk bayar online insurans kereta dan cukai jalan kenderaan

Nah, mudahkan? Sediakan segala maklumat dan pihak GMC SERVICE akan mengeluarkan quotation untuk anda.

Perkara Yang Diperlukan Sebelum Memperbaharui Roadtax ?

Sebelum anda hendak membuat pembaharuan cukai jalan kenderaan, anda harus pastikan dimana anda mempunyai nota perlindungan (Cover Note) yang lepas iaitu nota perlindungan tahun akhir anda perbaharui. Jika anda tiada nota perlindungan tidak mengapa, anda juga boleh kemukakan kepada GMC Services Sdn Bhd  geran kenderaan milik anda atau si pemilik, polisi lama atau pun reminder.

geran untuk bayar online insurans kereta dan cukai jalan kenderaan

Buat anda yang kali pertama membuat roadtax anda hanya perlu kemukakan GERAN sahaja. Seterusnya, merka perlukan maklumat NCD ( Non-Claim Discount ) / NCB  ( Non-Claim Bonus) bagi mengurangkan kadar insurans kenderaan anda. NCD anda akan meningkat selagi tidak berlaku sebarang musibah terhadap kenderaan anda, dan NCD anda akan menjadi kosong jika berlaku risiko pada kenderaan anda bagi perlindungan Komprehensif dan 3rd part

Kalau Ada Saman Boleh Renew Ke?

Di dalam pembaharuan cukai kenderaan (Roadtax) terdapat dua elemen penting yang pertama adalah Pihak insuran dan kedua Cukai kenderaan. Bagi memperbaharui insuran ia tidak terlibat dalam mana badan penguatkuasa (JPJ atau Polis) oleh itu tidak ada masalah dalam pembaharuan insuran walupun mempunyai saman.

ada saman untuk bayar online insurans kereta dan cukai jalan kenderaan

Manakala bagi pembaharuan Roadtax pula jika terdapat saman anda perlu membayar saman terlebih dahulu sebelum dibenarkan untuk memperbaharui cukai kenderaan (Roadtax) anda atas sebab ia terlibat secara langsung dengan badan penguatkuasa tersebut.

Berapa Kadar Bayaran Insurans Dan Roadtax ?

Apabila semua perkara diatas sudah selesai, barulah anda boleh memperbaharui cukai jalan anda. Dalam kiraan GMC Services Sdn Bhd untuk insurans kenderaan anda, mereka akan merujuk pada jumlah yang diinsuranskan, kapasiti kenderaan serta NCD kenderaan anda. Selepas itu barulah anda boleh membayar jumlah insurans dan roadtax kenderaan anda.

sebutharga untuk bayar online insurans kereta dan cukai jalan kenderaan

Buat pengatahuan anda, kiraan GMC Services Sdn Bhd adalah berbeza mengikut jenis perlindungan yang anda insuranskan seperti 1st Party atau 3rd Party. 

Mari Kita Lihat Jenis-jenis Perlindungan Yang Mempengaruhi Kiraan Insurans Dan Roadtax Anda

  • Perlindungan Kemalangan Diri Individu, Pemandu atau Penumpang
  • Kenderaan Persendirian
  • Kadar roadtax  pula di tentukan oleh beberapa perkara seperti berikut :
  • Jenis pemilikan (Individu/Syarikat)
  • Jenis kenderaan  (Engine Desel/Petrol)
  • Kapasiti / CC kenderaan
  • Kawasan (Semenanjung, Sabah & Sarawak)

jenis online insurans kereta dan cukai jalan kenderaan

Bayar Insurans Kereta Dan Cukai Jalan Kenderaan Murah dengan GMC Service

Dengan GMC Service, anda akan mendapatkan quotation anda secara percuma. Sekiranya anda bersetuju dengan caj yang dikenakan barulah anda teruskan kepada proses pembayaran. Mudah dan praktikal kan?

bayar online insurans kereta dan cukai jalan kenderaan

Berikut Adalah Caj Yang Dikenakan Gmc Service Setimpal Dengan Servis Yang Anda Perolehi:

kadar caj perkhidmatan untuk bayar online insurans kereta dan cukai jalan kenderaan

 

Bayar Insurans Kereta Dan Cukai Jalan Kenderaan Sambil Menang Wang Tunai di GMC Service

Sekejap, tunggu! Haa, dengan perkhidmatan perbaharui cukai jalan di bawah GMC Service anda berpeluang mendapatkan pulangan tunai sebanyak 15% pulangan. 15%  pulangan tunai sekiranya anda tidak melakukan sebarang tuntutan dalam masa 1 tahun. Menarik kan? Iyalah, malang memang tidak berbau tetapi tuah ayam nampak dikaki tuah manusia siapa yang tahu kan? Jadi, untuk maklumat lanjut mengenai perkhidmatan perbaharui cukai dan insurans kenderaan dibawah GMC Service ni anda boleh layari laman web, mahupun menghubungi nombor di bawah ya.

bayar online insurans kereta dan cukai jalan kenderaan dan berpeluang untuk menang

Bagi yang berdekatan mungkin boleh terus ke pejabat mereka. Roadtax tamat? Jangan risau GMC kan ada! Oh ya! Selain dari servis perbaharui roadtax dan insurans kenderaan, GMC jugak menyediakan perkhidmatan takaful yang lain beserta servis hebat yang lain.

Antara pendapat dari Pelanggan GMC Services Sdn Bhd

Ratusan pelanggan yang GMC Services Sdn Bhd  bantu setiap bulan dan sambutan semakin positif mereka terima. Ramai yang puas hati. Penangan GMC Service Sdn Bhd memudahkan lagi urusan mereka. Tak perlu tunggu lama & pastinya harga berbaloi.

testimoni pelanggan yang bayar online insurans kereta dan cukai jalan kenderaan dan berpeluang untuk menang (1) testimoni pelanggan yang bayar online insurans kereta dan cukai jalan kenderaan dan berpeluang untuk menang (2) testimoni pelanggan yang bayar online insurans kereta dan cukai jalan kenderaan dan berpeluang untuk menang (3)

Gunakan GMC Service untuk Bayar Online Insurans Kereta Dan Cukai Jalan Kenderaan Anda Sekarang!

Adakah roadtax anda dah nak lumut dalam tempoh 1 bulan lagi? Tak ada masa nak pergi renew ? Dan betul – betul berminat dengan Servis renew insurans kenderaan GMC? Rasa mudahkan dengan perkhidmatan mereka? Bukan rasa – rasa lagi, memang ianya memudahkan anda. Hubungi pihak GMC Service sekarang di pautan tertera di bawah.

hubungi gmc services untuk renew online insurans kereta dan cukai jalan kenderaan

 

Jom Renew Insurans Kenderaan Saya SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

74A-1A, Jalan Pandan Cahaya 2/5, Pandan Cahaya, 68000 Ampang, Selangor

   
Jom Renew Insurans Kenderaan Saya SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Renew Insurans Kenderaan Saya SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: