Review
Feb 27, 2018, 5:30am

Barber Shop Terbaik Di Sungai Petani


Fenomena barbershop semakin menjadi-jadi kini.. Kalau dulu nak potong rambut, hanya pergi ke kedai gunting rambut atau salon sahaja.. Kini tidak lagi, ramai yang memilih untuk berdandan rambut dengan menggunakan khidmat barber profesional dengan fesyen rambut yang lebih up to date.. Kemunculan barbershop pada hari ini telah memberi pilihan kepada orang ramai untuk mendapatkan perkhidmatan gunting rambut yang lebih baik berbanding kedai-kedai gunting rambut yang lain.

Antara Barber Shop Terbaik Di Sungai Petani

Seperti yang kita lihat sekarang, barbershop telah menjadi fenomena di Malaysia.. Terdapat pelbagai jenama di dalam industri barbershop yang semakin pesat kini.. Setiap jenama mempunyai keunikannya yang tersendiri.. Dengan keunikan yang ada, ia menjadi salah satu faktor menarik pelanggan ke barbershop mereka..

Apa bezanya barbershop dengan kedai gunting yang lain? Ok, kali ni saya ingin kongsikan dengan anda semua 5 sebab mengapa anda perlu menggunting rambut di barbershop..

5 Sebab Mengapa Anda Perlu Menggunting Rambut Di Barbershop

1. Barber Profesional dan Terlatih

Mencari Barber Shop Terbaik Di Sungai Petani

Kebanyakan lelaki pada masa kini sangat menitikberatkan tentang gaya rambut mereka. Sudah pastinya mereka inginkan gaya rambut yang lebih moden dan kemas… Jadi jika di barbershop, barber telah dilatih untuk mahir dalam pelbagai jenis gaya rambut sama ada kontemporari atau moden. Mereka juga telah dilatih dengan pelbagai kemahiran untuk mendapatkan hasil yang lebih mengagumkan dan up to date..

2. Pelbagai Gaya Rambut Yang Lebih Moden

Barber Shop Terbaik Di Sungai Petani Yang Perliu Anda Tahu

Selalunya jika ke kedai gunting rambut biasa, gaya rambut yang boleh diadaptasikan sangat terhad tetapi tidak di barbershop, anda boleh memilih gaya rambut yang anda suka dan barber akan merealisasikan impian anda itu.. Kebanyakan barber di barbershop mereka telah dilatih dan mahir dalam pelbagai jenis gaya potongan rambut sama ada gaya kontemporari mahupun moden.. Jangan tak tahu, gaya rambut juga sering berubah-ubah sama seperti perubahan fesyen juga..

3. Barber Lebih Memahami Pelanggan

Antara Sebab Barber Shop Terbaik Di Sungai Petani

Apabila menggunting rambut di barbershop dimana barbernya sudah terlatih dan profesional, maka secara automatiknya mereka akan lebih memahami pelanggan mereka dalam menggayakan rambut.. Mereka dapat memenuhi kehendak pelanggan mereka.. Selain itu juga, sikap ramah barber itu sendiri membuatkan anda lebih senang dan tidak berasa janggal ketika proses menggayakan rambut.. Mungkin juga dengan situasi ini anda akan mula mencari barber yang sama dan sekaligus menjadi pelanggan tetapnya..

4. Lebih Selesa

Selain Barber Shop Terbaik Di Sungai Petani

Jika anda ke salon untuk menggunting rambut, anda mungkin tidak selesa kerana kebanyakan daripadanya adalah pekerja wanita.. Mungkin ada segelintir daripada anda yang tidak selesa dan segan untuk berborak dengan pekerja wanita tersebut.. Jadi, komunikasi antara pelanggan dan pekerja sangat terhad dan tidak mesra..

Tidak di barbershop kerana pekerjanya sememangnya lelaki dan anda akan selesa untuk berkomunikasi mahupun bersembang mengenai rambut atau topik lain.. Malahan pelanggannya juga terdiri daripada lelaki.. Anda pasti akan lebih selesa dan santai semasa mendandan rambut..

5. Gunting Rambut Sambil Minum Kopi

Ciri-ciri Barber Shop Terbaik Di Sungai Petani

Menjadi trend sekarang dimana barbershop mempunyai cafe sendiri untuk pelanggannya lepak sambil tunggu giliran untuk gunting rambut.. Dengan adanya cafe ini, pelanggan tidak bosan semasa menunggu giliran.. Sekurang-kurangnya mereka boleh lepak minum dan makan sambil berborak mahupun layari internet.. Ini merupakan satu kelebihan bagi barbershop itu sendiri mengelak daripada pelanggan lari akibat kebosanan menunggu..

Barber Shop Terbaik Di Sungai Petani | Gunting dan Pekena Cafe

Di sini saya akan memperkenalkan satu-satunya barber shop yang terbaik di Sungai Petani yang dilengkapi dengan sebuah cafe.. Sementara tunggu giliran untuk gunting rambut, apa kata pekena kopi dulu.. Hehe.. Kalau anda ingin tahu, barber shop ini merupakan yang terbaik di Sungai Petani..

Cara Mencari Barber Shop Terbaik Di Sungai Petani

Memperkenalkan The Anchor Barbershop & Cafe yang terletak di Sungai Petani, Kedah.. Kedai ini dimiliki oleh seorang anak melayu yang berwawasan tinggi dalam dunia fesyen rambut.. The Anchor Barbershop & Cafe ini semakin mendapat sambutan orang ramai tidak kira sama ada yang datang untuk gunting rambut mahupun untuk menjamu selera..

Terdapat Barber Shop Terbaik Di Sungai Petani

Servis dan perkhidmatan yang mereka sediakan cukup profesional dengan harga yang berpatutan.. Anda sebut sahaja gaya rambut bagaimana yang anda inginkan, mereka pasti dapat merealisasikan impian anda itu kerana mereka mempunyai barber yang profesional dan mahir dalam pelbagai gaya rambut.. Datang tidak tampan, keluar pasti anda kelihatan tampan.. Hehe..

Jom Cuba Stail Rambut Ini Di The Anchor Barbershop & Cafe Sungai Petani

Barber Shop Terbaik Di Sungai Petani yang Murah

Alang-alang nak bergaya biarlah kelihatan ala-ala artis terkenal masa kini ye tak? Tak kiralah artis tempatan ataupun antarabangsa… Tak kurang hebat juga stail rambut pemain bola sepak negara, semuanya stailo.. Tetapi, kenalkan anda setiap stail rambut yang mereka gayakan itu? Kalau tak kenal, mari kita lihat beberapa stail rambut yang agak popular dan menjadi pilihan ramai.. Bolehlah anda cuba di The Anchour Barbershop & Cafe Sungai Petani nanti kan..

1. Buzz Cut

Barber Shop Terbaik Di Sungai Petani dan Mesra Pelangan

Stail rambut ini merupakan stail rambut yang paling rendah maintenancenya kerana rambut anda akan dipotong sependek mungkin.. Sungguhpun begitu, ianya masih dalam kategori yang smart dan bergaya sekiranya dipotong dengan stylo.. Mengikut kreativiti barber dan juga permintaan pelanggan itu sendiri..

2. Crew Cut

Barber Shop Terbaik Di Sungai Petani yang Ada

Stail rambut ini dahulunya merupakan stail dan fesyen rambut tentera dan pasukan beruniform kerana penampilannya yang kemas dan mantap dan pada masa yang sama mengekalkan rambut yang cukup pendek. Memang nampak sesuai pada setiap jejaka, ini kebiasaannya dibuat dengan memotong rambut menggunakan mesin di tepi rambut dan menggunakan gunting di bahagian atas. Ini akan membuatkan sedikit rambut yang tidak begitu pendek di atas kepala anda dan akan bertambah pendek sekiranya dilihat dari atas kepala ke dasar kepala anda. Memang kemas dan handsome.

3. French Crop

Barber Shop Terbaik Di Sungai Petani dengan Gaya Freanch Crop

Rambut stail ini seakan-akan crew cut tetapi sesuai untuk orang yang berambut lurus kerana bahagian depan rambut dibuat fringe. Mungkin tidak sesuai bagi beberapa orang terutama sekali bagi yang rambut kerinting, tetapi anda boleh mengggunakan sedikit pomade untuk merapikan rambut anda sebegini rupa.

4. Pompadour

Barber Shop Terbaik Di Sungai Petani dengan Gaya Pompadour

Gaya rambut ini pula mengekalkan rambut yang panjang di atas kepala yang mana anda boleh sikat ke belakang untuk menampakkan jambul yang tinggi di atas kepala. Ini adalah salah satu stail rambut yang tradisional yang tidak luput usia. Menggunakan wax atau pomade adalah wajib untuk mengekalkan rambut bentuk pompadour ini. Untuk stail yang lebih moden, pendekkan rambut di bahagian tepi untuk kemasan yang maksimum.

5. Side Part

Barber Shop Terbaik Di Sungai Petani dengan Gaya Side Part

Side Part adalah stail rambut yang sesuai untuk anda kelihatan gentleman dan biasanya pomade diperlukan untuk menjadikan rambut lebih kemas dan bergaya. Seperti namanya, gunakan sikat untuk belah rambut di tepi pada satu bahagian. Setkan rambut tersebut dengan pomade atau wax dan anda akan kelihatan awesome.

6. Spiky

Barber Shop Terbaik Di Sungai Petani dengan Gaya Spiky

Ini adalah satu stail rambut yang cukup popular di zaman 90’an dan kini trend rambut sebegini telah mendapat perhatian semula. Caranya senang sahaja, dengan rambut yang dipotong pendek, hanya letakkan wax atau pomade di rambut anda secara sekata dan gunakan jari-jemari anda untuk membentukkan spikes di rambut anda.

Selain perkhidmatan menggunting rambut, mereka juga ada menjual produk lain seperti pomade (minyak rambut) dan juga baju.. Selepas anda gunting rambut, bolehlah borang sekali pomade dari The Anchor Barbershop ni.. Barulah anda dapat terus kekal bergaya.. Haha!!

Barber Shop Terbaik Di Sungai Petani yang mempunyai Peralatan yang mencukupi

Ok, The Anchor Pomade ini mempunyai 3 scents iaitu grape, mixfruit dan juga sakura.. Setiap satu tin mempunyai kuantiti seberat 150 gram.. Jangan risau, The Anchor Pomade ini mempunyai KKM Certificate.. Jadi, ianya selamat digunakan tiada bahan kimia berbahaya.. Anda boleh mendapatkannya dengan harga hanya RM35 sahaja untuk setiap The Anchor Pomade.. Hah, kalau nak borong pun boleh.. Harga lebih rendah tau..

Barber Shop Terbaik Di Sungai Petani yang Harganya lebi Murah

Di The Anchor Barbershop & Cafe juga menyediakan masakan western.. Jadi, kalau anda adalah seorang peminat makanan barat, bolehlah try western food di The Anchor Barbershop & Cafe Sungai Petani ini.. Gerenti sedap dan puas hati.. Harga juga berpatutan.. Jom tengok menu apa yang ada di sana..

Barber Shop Terbaik Di Sungai Petani yang Harganya Berpatutan

Oh ya, bagi anda yang ingin meraikan hari jadi yang tersayang, anda juga boleh adakan birthday party di The Anchor Barbershop & Cafe ini kerana mereka menyediakan juga party planner untuk anda.. Anda tak perlu lagi bersusah payah untuk plan dan merangka majlis hari jadi untuk yang tersayang di rumah anda kerana semuanya tersedia disini.. Antara pakej yang disediakan adalah :-

Anatara kedai Barber Shop Terbaik Di Sungai Petani

Berita Baik Untuk Anda!!

The Anchor Barbershop & Cafe Sungai Petani juga ada membuat lucky draw buat pelanggannya.. Setiap pembelian RM15 dan ke atas, anda layak mendapat satu peluang cabutan bertuah dan setiap bulan akan ada pemenangnya.. Wahhh bestnya.. Pastikan anda tidak melepaskan peluang keemasan ini ye.. Mana tahu anda salah seorang pemenangnya.. Jadi, jom pakat gunting rambut, makan dan shopping di The Anchor Barbershop & Cafe Sungai Petani sekarang juga!!

Barber Shop Terbaik Di Sungai Petani Malaysia

Antara mereka yang bertuah :-

Barber Shop Terbaik Di Sungai Petani yang Bagus sekali

Barber Shop Terbaik Di Sungai Petani Sahaja

Servis Yang Ditawarkan di The Anchor Barbershop & Cafe Sungai Petani

Barber Shop Terbaik Di Sungai Petani dan Perkhidmatan yang bagus

Tidak seperti di barbershop yang lain, The Anchor Barbershop & Cafe Sungai Petani lengkap dengan perkhidmatan gunting rambut dan juga cafe.. Anda boleh gunting rambut dan juga lepak makan-makan.. Servis yang ditawarkan juga sangat berpuashati dan pada harga yang berpatutan.. Mari kita lihat rate bagi servis gunting rambut di The Anchor Barbershop & Cafe Sungai Petani ini..

Jom Ke The Anchor Barbershop & Cafe Sungai Petani Sekarang!!

Barber Shop Terbaik Di Sungai Petani iaitu The Anchor Barbershop

Sekiranya anda ingin mencari kedai gunting rambut atau barber shop terbaik di Sungai Petani dengan harga yang berpatutan, anda tidak perlu mencari jauh-jauh lagi kerana The Anchor Barbershop & Cafe Sungai Petani akan memastikan potongan rambut anda kemas, stylo dan tampak bergaya. Rambut ibarat mahkota bagi lelaki, dan jika anda ingin kelihatan trendy dan kacak, jangan tunggu-tunggu lagi, segeralah terjah The Anchor Barbershop & Cafe Sungai Petani sekarang! Western food juga menanti anda disana.. Hehe..

Waktu Operasi :
Barbershop: 2P.M – 12A.M
Cafe: 4P.M – 12A.M
JUMAAT CUTI

Jom Ke The Anchor Barbershop & Cafe Sungai Petani SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

604, Jalan Kuala Ketil, Kampung Hj Wahab, 08000 Sungai Petani, Kedah

   
Jom Ke The Anchor Barbershop & Cafe Sungai Petani SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Ke The Anchor Barbershop & Cafe Sungai Petani SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: