Review
Mar 22, 2018, 11:05pm

Baja Organik Terbaik Untuk Pokok, Buah Dan Bunga


Baja organik sering digunakan dalam sistem reproduksi tumbuh-tumbuhan. Sistem pertahanan pokok dapat dikuatkan dan tekstur buah juga dapat dibaiki dengan adanya baja organik. Baja organik adalah baja yang terhasil daripada proses pereputan yang menyebabkan terhasilnya nutrient dan zat yang penting untuk disalurkan ke dalam tumbuh-tumbuhan seperti sayur-sayuran dan buah-buahan.

baja organik terbaik untuk tanaman

Selain itu, baja boleh dihasilkan daripada proses buatan manusia yang menggunakan bahan-bahan seperti kulit pisang, jagung atau buah-buahan yang manis serta bahan-bahan yang lain juga. Namun, elakkan daripada menggunakan baja kimia. Baja yang berada di pasaran terhasil daripada bahan campuran dan kemungkinan merupakan baja kimia. Baja organik sangat penting untuk digunakan dalam pertumbuhan dan proses kehidupan tumbuh-tumbuhan.

Kepentingan Baja Organik

Antara kepentingan baja organik adalah ia dapat meningkatkan zat dan nutrien anak-anak pokok atau sel-sel pokok bagi menjalani proses pembungaan dan pembuahan di samping ia dapat membantu menguatkan sistem pertahanan pokok supaya lebih kukuh dan tidak mudah rosak, merangsang pengeluaran akar dan mematangkan pokok sekaligus menghalang buah daripada gugur pra matang serta membantu proses mematangkan stem berlaku dengan lancar. Baja organik ini juga perlu ada dalam menjalani proses fotosintesis supaya ia dapat membantu pembentukan asid amino atau protein di dalam tumbuh-tumbuhan serta enzim juga akan dibentuk dalam sel-sel tumbuhan.

baja organik penting untuk tumbuhan membesar

Baja organik terbukti sangat bagus untuk pokok, buah dan bunga, malah ia menjadikan seluruh kebun anda mendapat zat yang maksimum dan diterima alam.  Bagi kesan yang optimum, anda harus memastikan baja organik yang anda gunakan benar-benar berkualiti dari segi penggunaan, khasiat terhadap pokok, buah dan bunga.  Bagi meningkat pengeluaran petani dengan lebih lagi, baja organik yang sesuai digunakan adalah baja organik yang mempunyai microorganisma dan kumpulan baik atau mikroba yang diiktiraf.  

K-Bio Booster Plus Rahsia Tanaman Sihat Dan Cantik

k-buo booster plus baja organik terbaik

K-Bio Booster Plus adalah sejenis baja atau penggalak tumbuhan yang mengandungi benda hidup iaitu bakteria baik yang mempunyai pelbagai fungsi. K-Bio Booster Plus ini dapat menyuburkan dan menyihatkan tumbuhan lebih baik dan berkesan berbanding dengan baja-baja lain. Ia juga menggunakan rumusan bioteknologi yang telah memenangi anugerah antarabangsa  dan merupakan baja organik atau penggalak tumbuhan yang menghasilkan tenaga bersumberkan pelbagai mikroorganisma. Justeru K-Bio Booster Plus ini menggunakan pelbagai mikroorganisma yang sihat dan baik bagi memanfaatkan pokok, buah dan bunga. Adakah anda tahu bahawa mikroorganisme atau bekteria itu adalah makhluk yang hidup? Kesemua mereka hidup dalam penggalak tumbuhan tersebut dan menjalani proses kehidupan mereka masing-masing.

baja organik terbaik untuk sayuran

Tambahan pula, K-Bio Booster terdiri daripada 7 kumpulan bakteria baik (Mikroba) yang merupakan bahan asas penggalak tumbuhan yang tinggi kesannya.  Gabungan rumusan bakteria ini diperkaya dengan asid amino, nutrisi unsur-unsur utama (N, P, K), unsur-unsur surih, asid fulvik dan juga ekstrak rumpai laut.  Kesemua bahan-bahan kandungan ini mampu menyihatkan dan mencantikkan tumbuhan anda tidak kira berapa pun kuantiti tanaman kerana Bio Plus ini berkesan membekalkan nutrisi kepada sebuah kebun sekalipun mengikut amaun yang ditetapkannya.

baja organik terbaik dan menang anugerah

Produk semulajadi sumber alam ini telah mendapat pengiktirafan dari US INPEX AWARD OF EXCELLENCE, MALAYSIA INVENTION AND DESIGN SOCIETY, MALAYSIA INNOVATIVE PRODUCT, WORLD INTELECTUAL PROPERTY ORGANIZATION BEST INVENTION dan ITEX 2010 BEST INVENTION.

Jenis-Jenis K-Bio Booster Plus

baja organik terbaik untuk pokoko getah

Terdapat 2 jenis K-Bio Booster Plus iaitu Bio Booster Plus bersaiz 1 liter dan juga yang bersaiz 4 liter. Sukatan 1 gelen Bio Booster boleh dicampur air sebanyak 400 liter air sehingga 800 liter Air. Cara penggunaannya sama dan manfaatnya juga sama dalam memastikan tumbuh-tumbuhan bertumbuh dengan sihat dan cantik serta dibekalkan dengan pelbagai nutrien yang berkualiti dan baik.

K-Bio Booster Plus 4 Liter

baja organik untuk petani malaysia

Untuk penggunaan maksimum atau kuantiti tanaman yang banyak, anda boleh menggunakan Bio Booster 4 liter ini. Anda akan lebih jimat dari segi harga dan ia dapat tahan lebih lama.

 K-Bio Booster 1 Liter

baja k-bio booster plus

Penggunaan dan fungsinya sama seperti Bio Booster 4 Liter namun hanya berbeza dari segi sukatan. Anda boleh mencuba Bio Booster 1 Liter dahulu sekiranya ingin mencuba pada tanaman baru atau kebun anda dan boleh bertukar kepada 4 Liter untuk lebih jimat.

7 Kumpulan Bakteria Baik Dalam Kandungan K-Bio Booster Plus

K-Bio Booster Plus mengandungi 7 kumpulan bakteria baik yang berfungsi membantu melakukan tugasan masing-masing dalam memastikan tumbuh-tumbuhan menjadi lebih segar, sihat dan berkhasiat. 7 kumpulan bakteria hidup ini juga dijadikan baja semulajadi atau organik yang menjadi perangsang atau makanan tumbuh-tumbuhan untuk lebih aktif dan tumbuh teguh. Selain itu, 7 kumpulan bakteria ini juga digelar bio yang bermaksud hidupan atau makhluk yang hidup dan menjalani kehidupannya. 

bakteria baik dalam baja organik terbaik

Fungsi-Fungsi 7 Kumpulan Bio Bakteria Baik

Bakteria-bakteria baik yang terkandung dalam Bio Booster mempunyai fungsi dan tugasan masing-masing dalam menerjah tumbuhan yang diletakkan bio booster dan akan menghasilkan tumbuhan yang sangat sihat, segar serta berkhasiat. Ini kerana, kesemua bakteria baik ini merupakan penggalak tumbuh-tumbuhan yang unggul dalam memastikan tumbuhan menjalani proses fotosintesis dan pernafasannya dengan sempurna dan lengkap bersama nutrien yang dibekalkan.

bakteria baik untuk tanaman membesar

 1. Bio N Fixer – Ia akan menukarkan nitrogen kepada nitrate dan akan menghasilkan protein, organik asid dan enzim.
 2. Bio P Solubilizer – Ia akan menghancurkan phosphate yang tidak larut kepada phosporous, iron dan calcium.
 3. Bio K Mobilizer – Kumpulan ini akan membekalkan potassium kepada akar-akar pokok didalam tanah.
 4. Bionourisher – Memastikan sisa-sisa semulajadi dibekalkan kepada tanah
 5. Bioremediator – Membekalkan antibiotik atau zat aktif untuk ketahanan tumbuhan
 6. Biorevitalizer – Menyingkirkan segala racun dan kimia yang tidak diperlukan seperti hidrogen, sulfate dan ammonia.
 7. Biodecomposer – Memastikan sisa-sisa semulajadi dibekalkan kepada tanah

Manfaat K-Bio Booster Plus Terhadap Pokok, Buah Dan Bunga

hasil selepas menggunakan baja organik terbaik

K-Bio Booster Plus bertindak terhadap pokok, buah dan bunga serta mempunyai manfaat yang meliputi semua aspek terhadap sesuatu tumbuhan. Setelah selesai membaja atau meletakkan K-Bio Booster Plus di pokok, 7 kumpulan bio bakteria baik yang hidup akan segera bertindak terhadap pokok dan memberi kesan yang jelas berbeza berbanding tumbuh-tumbuhan yang tidak diletakkan K-Bio Booster. Terdapat banyak manfaat K-Bio Booster terhadap pokok, buah dan bunga.

Menyuburkan Tanah

baja organik yang menyuburkan tanah

K-Bio Booster menggalakkan memberi kesegaran bukan sahaja pada tumbuhan tetapi juga kepada tanah dan menyalurkan nutrisi dan mineral kepada tanah dan tumbuhan dan menyebabkan tanah menjadi semakin subur.

Mengaktifkan Semula Sistem Akar

baja untuk menyihatkan akar

Akar-akar merupakan tunjang utama sesuatu tumbuhan dan akar berfungsi menghidupkan pokok pada mulanya dan memerlukan mineral serta khasiat yang cukup untuk memastikan tumbuhan tumbuh sihat. Bio Booster dapat mengaktifkan semula sistem akar.

Menggalakkan Pertumbuhan

baja yang menggalakkan pertumbuhan

Tumbuhan tidak akan terbantut dengan Bio Booster kerana ia merangsang tumbuhan dengan memberi vitamin dan mineral yang hebat sehingga tumbuh-tumbuhan makin galak bertumbuh dengan sihat dan segar.

Mengurangkan Penggunaan Baja Kimia

baja organik dapat kurangkan baja kimia

Dengan Bio Booster Plus, tanah tanaman akan mendapat khasiat dari baja organik semulajadi yang mencukupi dan tidak akan menggunakan baja kimia lagi. Ia secara tidak langsung dapat menambah hasil tanaman dalam masa yang sama mengurangkan penggunaan baja kimia.

Meningkatkan Penyerapan Air Dan Nutrien

baja organik membantu penyerapan nutrien dan air

Tumbuhan yang menggunakan baja kimia kadangkala sering berlaku dehidrasi atau kekurangan air tambah-tambah pada musim panas. Namun, dengan penggunaan Bio Booster, tumbuh-tumbuhan dapat menyerap air dan nutrien dengna mudah dan tidak ada masalah kekurangan air dan zat lagi.

Menghasilkan Makanan Yang Lebih Sihat Dan Selamat

Bio Booster Plus memastikan nutrien dan mineral disumbangkan ke dalam tumbuh-tumbuhan dan menjadikan tumbuhan lebih sihat dan berkhasiat. Ia sedikit pun tidak terkandung bahan larangan dan kimia justeru menjadikan makanan lebih sihat dan selamat.

baja organik meningkatkan kualiti tanaman dan buah

Bio Booster Plus digunakan dalam tanaman di ladang, kebun, rumah atau di mana sahaja. Ia amat sesuai bagi anda yang sukakan tanaman dan menanam tumbuh-tumbuhan tidak kira apa jenis pun sama ada bunga, buah atau pokok tumbuhan biasa. Bio Booster Plus ini menjadi makanan bagi tumbuh-tumbuhan anda dalam menjadi lebih sihat, segar dan cantik serta berkualiti.

K-Bio Booster Plus Sesuai Untuk Anda Semua

Bagi anda yang selalu menggunakan baja kimia atau baja organik yang belum pasti kandungannya itu, anda boleh segera bertukar kepada K-Bio Booster Plus kerana Bio Booster ini sangat terbukti berkesan dan merupakan baja atau penggalak tumbuhan yang paling berkualiti di abad ini. K-Bio Booster Plus ini juga sesuai digunakan oleh anda semua terutamanya anda yang mempunyai ciri-ciri ini.

baja organik untuk semua jenis tanaman

 • Ingin memperbaiki hasil tanaman supaya mendapat kesan yang lebih elok
 • Ingin menjadikan tumbuhan anda berkualiti, segar sepanjang masa dan sihat penuh dengan khasiatnya
 • Ingin melindungi tanaman daripada racun, kimia, perosak dan lain-lain lagi faktor yang menyebabkan ia mudah rosak dan tidak tahan lama.
 • Ingin bunga dan buah nampak cantik dan lebat

Cara Campuran Dan Cara Penggunaan K-Bio Booster Plus

cara bancuhan baja organik

Cara campuran air boleh dibuat dengan menggunakan alat penyiram 5 liter dan juga 200 liter drum besar. Semburan daun dan perawatan tanah memerlukan air siraman dalam kuantiti air yang berbeza. Anda boleh melihat rujukan mengenai sukatan air Bio Booster yang perlu dicampur.

cara bancuhan baja organik mengikut sukatan

Cara bancuhan K BioBooster dengan alat penyiram 5 Liter

cara bancuhan baja untuk tong drum

Cara bancuhan K-BioBooster dalam tong drum 200 Liter

Testimoni Dan Hasil Penggunaan K-Bio Booster Plus Terhadap Pokok, Buah Dan Bunga

Ramai yang telah menggunakan K-Bio Booster Plus dan hasilnya jelas sangat berkesan. Pokok-pokok tumbuh mekar dan besar, berkualiti tinggi, kukuh tanpa ada kerosakan berlaku. Bunga dan buah-buahan juga tumbuh cantik dan menarik sejak menggunakan K-Bio Booster Plus. Anda boleh melihat kesan-kesannya terhadap tumbuh-tumbuhan dan pokok mereka yang berjaya dengan menggunakan K-Bio Booster Plus.

testimoni pengguna baja K biobooster testimoni pengguna baja K biobooster testimoni pengguna baja K biobooster

Dapatkan Baja Organik Terbaik K-Bio Booster Plus Untuk Suburkan Tanaman Anda Hari Ini Juga!

Anda boleh dapatkan K-Bio Booster Plus dengan harga serendah RM71 untuk 1 liter dan RM260 untuk 4 liter. Jangan berlengah lagi, anda juga boleh mendapatkan K-Bio Booster Plus yang sangat berkesan, berpatutan dan menjadi makanan hebat tumbuh-tumbuhan anda bagi mencantikkan dan menyihatkan alam semulajadi anda.  Jom gunakan K-Bio Booster Plus!

K-BIO BOOSTER PLUS | TINGKATKAN PENGELUARAN PETANI
Hubungi: Tekan untuk telefon (0196011884 – Mahalil) | Tekan untuk WhatsApp

Jom beli Baja K-bio Booster Plus SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom beli Baja K-bio Booster Plus SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom beli Baja K-bio Booster Plus SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: