Review
Jul 24, 2018, 12:10pm

Bahan Bantu Belajar Pendidikan Islam Untuk Kanak-Kanak


Mengajar anak-anak Pendidikan Islam dengan pelbagai cara yang menarik sangat membantu dalam kefahaman anak-anak. Konsep pendidikan islamik semakin menjadi perhatian kepada ibu bapa masa kini. Ya, ibu bapa dan guru boleh melakukan pelbagai alternatif untuk mengajar anak-anak Pendidikan Islam dengan mudah, pantas dan menarik minat si kecil. Bahan bantu belajar Pendidikan Islam adalah penting untuk digunakan sama ada di sekolah, tadika atau dirumah sekalipun.

bahan bantu belajar pendidikan islam

Bahan bantu belajar Pendidikan Islam yang telah digunakan serata negara ini telah menjadi tarikan anak-anak dan kewajipan yang perlu mereka lihat setiap kali belajar Pendidikan Islam.  Bahan bantu belajar Pendidikan Islam adalah berupa poster, bunting dan pelbagai bahan keceriaan kelas yang bewarna-warni dan sangat menarik. Sama ada anda merupakan guru atau ibu bapa yang ingin mengajar Pendidikan Islam terhadap kanak-kanak, bahan bantu belajar Pendidikan Islam ini amat diperlukan supaya pelajaran menjadi mudah difahami dan tidak membosankan.

Bahan Bantu Belajar Pendidikan Islam Tafwaq Enterprise

bahan bantu belajar pendidikan islam terbaik

BBB Tafwaq Enterprise adalah syarikat yang membekalkan bahan bantu belajar Pendidikan Islam kanak-kanak terbaik di Malaysia.  Bahan bantu belajar Tafwaq merupakan bahan-bahan yang boleh mendekatkan anak-anak untuk belajar tentang islam dan memberi keseronokkan kepada mereka untuk mempelajarinya. Bahan bantuan belajar ini merangkumi pelbagai bahan berkonsepkan islamik, bunting, poster, banner, buku latih tubi, latihan surah-surah dan lain-lain lagi bahan bantu belajar yang sangat menarik.

Kegunaan Bahan Bantu Belajar Pendidikan Islam Tafwaq

kegunaan bahan bantu belajar pendidikan islam

Pihak BBB Tafwaq Enterprise menawarkan pelbagai jenis bahan bantu belajar Tafwaq yang boleh digunakan secara meluas untuk program pembelajaran murid sekolah.

#1 – Murid Program Pendidikan Khas Integrasi

Bahan bantu belajar Tafwaq sesuai untuk murid pendidikan khas kerana ia sangat kreatif dan berupa gambar yang mudah difahami oleh mereka.

bahan bantu belajar pendidikan islam pendidikan khas

#2 – Murid Perdana Tahun 1 hingga 6

Pendidikan Islam tidak membosankan bagi kanak-kanak sekiraya bahan bantu belajar digunakan sangat menarik dan bewarna-warni.

bahan bantu belajar pendidikan islam perdana

#3 – Bahan Program Kem Bestari Solat

Program kem solat kanak-kanak memerlukan bahan bantu belajar Tafwaq untuk mudah digambarkan dan diaplikasikan oleh kanak-kanak.

bahan bantu belajar pendidikan islam kem bestari solat

#4 – Bahan Program Kem Cemerlang Jawi

Belajar jawi menggunakan huruf Hijaiyah dengan beberapa huruf tambahan. Set bahan bantu belajar Pendidikan Islam Tafwaq ini mengenalkan pelajar tentang mempelajari padanan huruf jawi dan cara mengeja tulisan jawi bagi suku kata tertutup dan terbuka.

bahan bantu belajar pendidikan islam kem bestari jawi

#5 – Surah Hafazan Mengikut Sukatan KSSR Tahun 1-6

Bahan bantu belajar Tafwaq berupa surah hafazan sukatan tahun 1-6 juga disediakan oleh BBB Tafwaq Enterprise. Ia membantu anak menghafal dengan mudah dan pantas.

bahan bantu belajar pendidikan islam murah

#6 – Bahan Kecerian Kelas

Bahan bantu belajar Tafwaq juga digunakan sebagai bahan keceriaan kelas dimana kelas akan dilengkapi dan dihias dengan poster dan bunting bahan bantu belajar Tafwaq Pendidikan Islam ini.

bahan bantu belajar pendidikan islam kelas

Koleksi Bahan Bantuan Belajar Tafwaq Pendidikan Islam – Poster, Bunting Dan Bahan Keceriaan Kelas

Bahan bantuan belajar Tafwaq telah menjadi keperluan bagi setiap rumah. Ini dibuktikan dengan betapa larisnya jualan bahan bantuan belajar ini di pasaran. Anak – anak anda akan lebih mudah memahami dan semakin berminat dengan bahan – bahan yang berwarna warni serta dilengkapkan dengan ilustrasi kartun yang menarik. Jom kita lihat apakah bahan bantuan belajar dari Tafwaq ini.

1. Latih Tubi Jawi

bahan bantu belajar pendidikan islam jawi

Latih tubi jawi ini sangat sesuai digunakan ketika Kem Kecemerlangan Jawi atau murid yang masih belajar asas jawi. Terdapat 118 muka surat yang penuh warna warni yang pastinya akan membuatkan anak – anak bertambah teruja untuk belajar. Latih tubi ini juga mengandungi nota ringkas bagi memudahkan anak – anak melihat dan belajar.

2. Template Kata – Kata Hikmah DIY

template bahan bantu belajar pendidikan islam

Template kata – kata hikmah DIY ini membolehkan anak – anak sendiri menulis kata – kata inspirasi yang mereka sukakan. Terdapat pelbagai template menarik yang anda boleh pilih. Anda juga boleh menulis kata – kata motivasi serta semangat kepada anak anda dan lekatkan di meja belajar atau di dinding bilik tidur anak – anak.

3. Bunting Surah Hafazan

bunting surah hafazan

Bunting surah hafazan ini dapat ditempah di Tafwaq. Proses mencetak dan pengeposan mengambil masa dalam 5 hari bekerja sahaja. Anda mahukan harga yang lebih murah? Pihak Tafwaq akan memberikan harga istimewa untuk kuantiti tempahan yang banyak. Kegunaan bunting ini anda boleh menggantungkannya di mana sahaja termasuklah dii ruang keceriaan kelas ataupun di dalam rumah bagi memudahkan anak – anak menghafaz surah – surah tersebut.

4. Bunting Huruf Hijaiyah

bahan bantu belajar pendidikan islam huruf hijaiyah

Bunting bentuk huruf hijaiyah sangat sesuai digunakan sebagai bahan bantuan mengajar untuk anak – anak atau murid – murid mengetahui bentuk huruf – huruf. Ia juga sangat bagus digunakan untuk anak – anak yang lemah untuk membaca Al-Quran kerana kesukaran untuk mengingati bentuk huruf.

5. Kad Imbasan ( Flash Card )

bahan bantu belajar pendidikan islam flash card

Kad imbasan sangat penting untuk pendidikan awal kanak – kanak. Seawal usia anak satu tahun, kad imbasan ini sudah boleh digunakan agar mereka mudah mengingati dan dapat menyimpan memori daripada kad imbasan ini. Dengan bahan bantuan belajar dari Tafwaq, terdapat pelbagai kad imbasan yang menarik dan berwarna – warni untuk menarik perhatian si kecil. Kad imbasan ini juga boleh dibuat mengikut tema yang anda minati seperti watak kartun kegemaran anak – anak.

6. Lembaran Berwarna Solat

bahan bantu belajar pendidikan islam lembaran

Bahan bantuan belajar lembaran berwarna solat ini merupakan pendekatan yang bagus untuk memupuk minat anak – anak untuk solat. Ini juga merupakan salah satu tips mudah mengajar anak kecil untuk solat. Lembaran ini boleh dilakukan oleh anak – anak kecil seawal usia 3 hingga 4 tahun.

7. Permainan Menyeronokkan

bahan bantu belajar pendidikan islam permainan

Pembelajaran dan pengajaran akan menjadi lebih mudah apabila anak – anak atau murid – murid berasa seronok untuk belajar. Lembaran permainan dam ini salah satu pendekatan yang bijak untuk menarik perhatian mereka mengenali dan mempelajari tulisan jawi. Terdapat pelbagai jenis permainan menarik yang anda boleh pilih dengan Tafwaq ini.

Kenapa Anda Perlu Dapatkan Bahan Bantuan Belajar Pendidikan Islam Tafwaq

kenapa bahan bantu belajar pendidikan islam

Bahan bantuan belajar Tafwaq sesuai digunakan oleh ibu bapa, pengasuh tadika, guru taska, guru kelas pendidikan khas serta guru pendidikan islam sekolah. Proses pembelajaran anak – anak atau murid – murid akan menjadi sangat mudah kerana bahan bantuan belajar ini sangat menarik dan juga dapat menimbulkan minat mereka untuk belajar.

bahan bantu belajar pendidikan islam mudah

Nak Tahu 3 Sebab Utama Kenapa Anda Perlu Dapatkannya Sekarang?

  1. Material bahan bantuan belajar Tafwaq sangat berkualiti, tahan lama dan tidak mudah koyak.
  2. Design dan warna terbukti menarik perhatian Murid Kelas Pendidikan Khas dan Pemulihan.
  3. Terbukti untuk mengajar kanak – kanak khas dan lemah dalam membaca Al – Quran (membantu membunyikan huruf.

Apa Kata Mereka Yang Sudah Menempah Bahan Bantuan Belajar Pendidikan Islam Tafwaq?

Sudah ramai yang mula menyedari betapa mudahnya mengajar anak – anak serta murid – murid sekolah dengan bahan bantuan belajar dari Tafwaq ini. Mereka mula menunjukkan minat dan peningkatan dalam pelajaran serta pengajian Al – Quran.

bahan bantu belajar pendidikan islam bahan bantu belajar pendidikan islam testimoni bahan bantu belajar pendidikan islam

Tercari Cara Mudah Belajar Islamik Untuk Anak? Dapatkan Bahan Bantuan Belajar Pendidikan Islam Tafwaq Sekarang!

Anda ada anak yang lemah membaca jawi? Atau seorang guru yang buntu untuk membantu murid – murid anda dalam pelajaran agama islam? Tafwaq boleh membantu anda untuk memudahkan proses pelajaran dan pembelajaran anak – anak di rumah serta di sekolah. Anda boleh hubungi info di bawah untuk maklumat lanjut.

bahan bantu belajar pendidikan islam cikgu

BAHAN BANTUAN BELAJAR TAFWAQ | KIT BAHAN BANTU BELAJAR PENDIDIKAN ISLAM
Hotline: Tekan untuk telefon (013-2119837) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Koleksi BBB Zuzariff-Tafwaq
Telegram: @KoleksiBBBZuzariff_Tafwaq
Website: http://bahanbantubelajar.com

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: