Review
Dec 17, 2017, 10:30am

Bagaimana Penapis Air Coway Memastikan Anda Mendapat Air Bersih


Adakah air yang anda guna dan minum di rumah itu bersih dan selamat serta tidak dicemari bahan-bahan kotor yang boleh membawa kepada penyakit bahaya atau lebih teruk menyebabkan kematian? Jika dilihat keadaan air yang keluar dari paip air di rumah kelihatan bersih, pasti anda merasakan ianya selamat digunakan dan diminum bukan?.. Tetapi sebenarnya, air yang anda guna dan minum itu pada zahirnya sahaja nampak bersih sedangkan ia masih mengandungi karat, kuman dan bendasing yang mungkin tidak kelihatan dek mata kasar anda..

atasi-air-paip-kotor

Air bersih sangat penting untuk kita bagi menjamin kesihatan yang baik.. Tetapi selamatkah air yang anda minum setiap hari di rumah? Mengikut statistik yang dijalanan, hampir 1.1 billion orang di seluruh dunia tidak  mendapat bekalan air yang benar-benar bersih dan hampir 5 juta orang mati setiap tahun akibat penyakit yang berpunca daripada pencemaran air..

Banyak faktor yang menyebabkan air tercemar antaranya ialah pencemaran daripada paip yang sudah berkarat. Kalau anda nak tahu, paip besi yang bergalvani jangka hayatnya hanyalah kira-kira 30 hingga ke 50 tahun sahaja dan kos untuk menggantikannya pula agak tinggi serta sangat rumit untuk dijalankan. Meskipun kerajaan kita pada hari ini telah berusaha untuk melakukan pelbagai cara bagi menangangi masalah pencemaran air ini, namun paip air yang telah terhakis itu amat sukar untuk dielakkan..

pencemaran-sungai-punca-sumber-air-semakin-tidak-bersih

Itu baru sahaja tentang karat paip.. Bagaimana pula dengan air sungai? Tahukah anda air sungai dan bekalan air ke rumah semakin tercemar di Malaysia? Sanggupkah anda menggunakan air yang dicemari dengan pelbagai sisa bahan buangan bagi kegunaan memasak dan juga sebagai minuman bagi keluarga anda? Pasti ianya akan mendatangkan penyakit dan boleh membahayakan kesihatan bukan..

Sepertimana yang kita ketahui, di logi, air dirawat dengan menggunakan klorin tetapi tahukan anda, walaupun air tersebut telah dirawat dengan klorin, ianya masih mengandungi unsur-unsur cemar yang terdapat didalam paip air yang boleh memudaratkan kesihatan kita.. Karat, kuman, virus, logam berat dan pelbagai bendasing lain antara pencemaran yang akan keluar sama dari paip air yang dibekalkan ke rumah anda.. Sungguh menjijikkan..

mayat-dalam-tangki-air

Lebih menjijikkan bila ada  mayat di dalam tangki air yang anda gunakan.. Allahuakbar.. Tak dapat bayangkan bagaimana perasaan jika dapat berita tentang tangki air yang menyalurkan bekalan air kerumah kita mengandungi mayat.. Pasti ada yang trauma untuk menggunakan air kan…

Bayangkan lagi jika anda tidak mempunyai sistem penapis air di rumah sebagai satu lagi langkah untuk merawat air dirumah yang dapat membantu anda menapis segala kekotoran, bau-bauan dan juga bendasing yang terdapat di dalam air minuman anda di rumah, maka air kotor itulah yang akan anda minum setiap hari sehinggalah anda mendapat penyakit yang berbahaya hasil dari air tercemar tersebut..

mencari-air-bersih

Air merupakan keperluan asas kepada semua kehidupan di atas muka bumi ini. Tanpa air, maka tidak dapat hiduplah segala makhluk yang ada.. Setiap hari manusia, haiwan dan tumbuh-tumbuhan memerlukan air untuk terus hidup. Air diminum secara langsung oleh manusia dan haiwan. Tumbuh-tumbuhan pula menyerap air untuk membuat makanan. Air mencakupi 70% daripada keluasan bumi dan  jumlah peratusan yang sama juga terdapat dalam tubuh manusia.

Jadi, untuk menjamin kesihatan yang sempurna, anda harus minum air yang bersih dan selamat seperti air mineral atau air yang telah ditapis.. Air yang bersih dapat membantu meningkatkan sistem imunisasi badan, menghalang penyebaran toksin dan mengurangkan risiko mendapat penyakit. Untuk pengetahuan anda, tubuh manusia mengandungi 50-70% air.. Setiap individu memerlukan air bersih sebagai bekalan untuk sistem badan berfungsi dengan baik pada setiap hari..

Dari manakah Sumber Air Paip Kita?

sumber-air-kita

Jika anda ingin tahu, bekalan air yang kita terima di rumah pada hari ini sumbernya adalah dari air sungai yang disalurkan ke loji-loji rawatan air dan terus disalurkan melalui sistem pengedaran paip yang telah berkarat terus ke rumah kita… Ternyata bekalan air yang kita terima bukanlah air yang benar-benar bersih.. Tambahan pula air yang dibekalkan ke rumah anda mengandungi klorin. Walaupun klorin pada dasarnya berjaya menghapuskan risiko penyakit bawaan air seperti demam kepialu dan taun, terdapat banyak patogen yang tidak dikawal oleh klorin.

Bagaimana Untuk Memastikan Anda Mendapat Bekalan Air Yang Bersih?

memastikan-air-bersih

Oleh sebab itu, penapis air sangatlah penting bagi setiap rumah untuk membolehkan anda mendapatkan bekalan air yang bersih. Air yang bersih sangat penting untuk membantu meningkatkan metabolisme badan, merangsang dan meningkatkan sistem imuniti, Memudahkan pembuangan toksin dalam tubuh, meneutralkan dan menstabilkan pH darah, mendapatkan kandungan oksigen yang tinggi, mencegah osteoporosis, mendapatkan tulang dan kulit yang sihat serta tubuh anda akan menjadi lebih sihat dan segar..

Jadi, untuk menyelesaikan masalah pencemaran air ini anda perlukan penapis air berteknologi tinggi dengan 6 peringkat tapisan yang mampu menghapuskan segala bakteria dan menapis segala kotoran yang terkandung didalam paip air dirumah anda..

Penapis Air Coway Mampu Memastikan Anda Mendapat Air Bersih Setiap Hari

penapis-air-coway-alternatif-rawat-air-kotor

Anda perlukan penapis air Coway di rumah anda kerana ia mampu memastikan anda mendapat bekalan air bersih setiap hari.. Kenapa Coway tidak penapis air yang lain? Ya, kerana Penapis Air Coway mempunyai banyak kelebihan berbanding jenama lain. Antara kelebihan yang anda dapat jika menggunakan Penapis Air Coway adalah :

 • Coway merupakan sebuah syarikat 3M yang membangunkan setiap satu peroduknya dari proses R&D sehinggalah ke maintenance.
 • Menyediakan pegawai yang terlatih untuk memberi servis yang terbaik sebelum dan selepas jualan..
 • Yang membezakan penapis air Coway dengan jenama lain ialah khidmat selepas jualannya dimana dilakukan secara berjadual oleh juruteknik berpengalaman tanpa sebarang bayaran tambahan.
 • Juruteknik yang bertanggungjawab mengendalikan servis anda akan menghantar SMS temujanji terlebih dahulu sebelum datang ke rumah anda.. Oleh itu, anda tidak akan terlepoas sebarang servis atau penukaran filter bagi penapis air Coway anda..
 • Pelanggan sewabeli akan mendapat servis tanpa bayaran tambahan setiap 2 bulan sekali dan penukaran filter setiap 6 bulan sekali. Berbeza dengan jenama lain, pengguna perlu membuat bayaran tambahan setiap kali juruteknik datang dan menukar filter.
 • Juruteknik Coway adalah juruteknik yang terlatih. Mereka mempunyai pengalaman dan pengetahuan luas dalam mengendalikan produk Coway. Coway menggunakan konsep specialization, maka juruteknik hanya menguruskan pemasangan dan servis, tanpa perlu membuat sales. Berbeza dengan jenama lain, seseorang itu merangkap sales, installer dan technician. Maka, berlakulah isu kuantiti melebihi kualiti.

penapis-air-coway-dalam-keratan-akhbar

Penapis Air Coway ini juga mempunyai ciri-ciri yang hebat berbanding jenama lain.. Oleh sebab itu, ia mampu membekalkan air yang bersih kepada keluarga anda.. Antara ciri-ciri yang terdapat pada penapis air Coway adalah seperti berikut :

 • Mempunyai tangki kedap udara
 • Anti bakteria
 • BPA Free
 • Jimat Elektrik
 • Mempunyai Power saving mode & Sleep mode
 • Dilengkapi dengan 3 fungsi air iaitu air panas, biasa dan sejuk
 • Dilengkapi dengan lock bagi air panas untuk keselamatan
 • Kawalan suhu air adalah secara automatik
 • Terdapat paparan elektronik suhu dan tahap air terkini
 • Mempunyai sijil HALAL JAKIM

Kelebihan Sistem Penapis Air Coway

Untuk pengetahuan anda, sistem penapis air coway menggunakan teknologi R.O yang terkini dan dapat menyediakan air pada suhu bilik, air sejuk dan juga air panas. Suhu bagi air sejuk adalah 4’C manakala air panas pula adalah 97’C. Ianya mampu menampung penggunaan seramai 40 – 50 orang dan mampu memproses air sehingga 190L dalam sehari.. Penapis air Coway juga mampu menetang bakteria yang terdapat didalam air dengan efektif dan memberi bacaan pH air pada paras 6.8pH.. Paling menarik ialah penapis air Coway sangat menjimatkan elektrik dengan kadar penggunaan elektrik kurang dari RM10 sebulan.

kelebihan-penapis-air-coway-berbanding-pencabar

Dengan adanya penapis Air Coway di rumah, anda akan mendapat bekalan air bersih setiap hari untuk diminum dan anda jugak tak perlu lagi menghabiskan gas dapur anda untuk memasak atau memanaskan air terlebih dahulu.. Anda juga tak perlu bersusah payah untuk membeli air mineral setiap minggu bagi memastikan anda mendapat bekalan air bersih.. Dengan mesih penapis air Coway ini, setiap masa anda boleh minum air bersih dengan selamat dan tanpa perlu ada rasa was-was..

air-botol-susu

Bagi anda yang mempunyai anak yang masih menyusu, tentu agak sulit untuk anda jika terpaksa memasak dan panaskan air setiap masa.. Dengan penggunaan penapis air Coway dirumah anda, masa dan tenaga dapat dijimatkan.. Anda tak perlu lagi bersusah payah untuk memasak mahupun memanaskan air untuk membuat susu anak anda walaupun ditengah malam.. Dengan Coway, air panas tersedia 24 jam..

sistem-osmosis-coway

Penapis air amat memerlukan penjagaan yang berkala dari segi servis dan penukaran filter itu sendiri.. Jika anda menggunakan penapis air dirumah tetapi tidak menjaga kebersihan penapis air tersebut, maka anda tidak akan mendapat bekalan air yang bersih.. Jadi, untuk terus mendapat bekalan air yang bersih anda perlu menggunakan penapis air dari jenama Coway kerana pihak Coway akan sentiasa menjaga dan memastikan kebersihan penapis air anda dari segi servis dan penukaran filter akan dilakukan secara berkala.. Lagi best, servis dan penukaran filter tersebut adalah secara PERCUMA sahaja!!

Apa Yang Anda Dapat Dengan Menggunakan Penapis Air Coway?

penapis-air-villaem

Penapis Air Coway menyediakan kualiti air yang terbaik dan diyakini ramai. Ramai yang telah menggunakan Penapis Air Coway dan berpuashati dengannya.. Antara ciri-cirinya yang memikat hati ramai rakyat Malaysia dengan Penapis Air Coway ini ialah :-

 • Penapis air ini menyediakan 3 suhu air dalam satu masa iaitu air panas, biasa dan sejuk
 • Air pula ditapis sehingga 5 peringkat dengan sempurna
 • Diiktiraf dan dijamin HALAL oleh JAKIM
 • Percuma servis sanitasi setiap 2 bulan sekali
 • Percuma penukaran filter secara berkala
 • Percuma alat ganti tulen
 • Percuma penghantaran dan pemasangan ke seluruh Malaysia
 • Jaminan penuh bagi kerosakan

Jika anda membeli secara sewabeli, anda akan menikmati kesemua keistimewaan diatas selama 5 tahun..

Model Penapis Air Coway Yang Terbaik Sebagai Pilihan Mengikut Keperluan

1. Coway Water Purifier Villaem

Coway Water Purifier Villaem

Coway Villaem merupakan salah satu produk terlaris Coway yang dilengkapi dengan teknologi terkini. Penapis air Coway model Villaem adalah produk terbaharu yang dilengkapi dengan ciri-ciri termaju teknologi untuk sesebuah penapis air. Model ini dilengkapi dengan teknologi tapisan air yang terkini, penggunaan tenaga elektrik yang rendah dan mempunyai butang kawalan suhu air.

Coway Villaem adalah produk pertama yang mempunyai 4 kawalan suhu. Pengguna boleh membuat pilihan sama ada mahukan suhu air sejuk, suhu bilik, air suam hingga ke air panas pada bila-bila masa. Fungsi suhu airnya yang boleh laras juga memudahkan pengguna mendapatkan suhu air yang diingini.

Antara kelebihan yang ada pada Coway Villaem adalah seperti :-

 • Mempunyai 4 suhu iaitu panas, suam, sejuk dan suhu bilik.
 • Pengawalan suhu air panas.
 • Keupayaan penapisan yang lebih pantas.
 • Penunjuk suhu.
 • Mod jimat elektrik.

penapis-air-coway-villaem-4-suhu

Antara ciri-ciri baru penapis air Coway  model Villaem ini adalah :

 • Mempunyai 4 suhu air; sejuk, suhu bilik, suam dan panas.
 • Mempunyai fungsi kawalan suhu air. Anda boleh tentukan sendiri berapa suhu air panas dan air sejuk yang anda kehendaki.
 • Mempunyai Indikator suhu. Anda boleh ketahui suhu air dengan lebih mudah.
 • Indikator air. LED akan memberitahu anda tahap tekanan air. Jika tekanan air rendah, Villaem akan mematikan pemanas/penyejuk air untuk tujuan keselamatan.
 • Sensor mod malam. Pemanas dan penyejuk air akan dimatikan pada sebelah malam untuk menjimatkan elektrik. Lampu juga akan dipasang bagi memudahkan anda mendekati penapis air ini.

HARGA

Belian Tunai
RM 3,800.00

Sewabeli
RM 125 Sebulan

2. Coway Water Purifier Inception

Coway Water Purifier Inception

Coway Inception merupakan produk penapis air yang menggabungkan sistem penulin air bersih (water purifier) dan air Alkali dalam satu produk. Air beralkali 2 dalam 1 Coway sesuai untuk setiap ahli keluarga. Coway menyediakan air yang sihat dan selamat untuk setiap ahli keluarga.?

Keistimewaan Coway Inception

 • Penulin air berAlkali 2 dalam 1 yang pertama dalam industri. Rekabentuk yang efisien serta mempunyai penulin air 3 suhu (sejuk, panas, suhu normal) dan menjana air alkali dengan 2 suhu (sejuk & normal)
 • Penulin air berAlkali bersuhu sejuk yang pertama di dunia.
 • Struktur 5 lapisan penapis dan produk yang diiktiraf oleh WQA.
 • Penapis NF Membrane membuang kandungan logam berat.
 • Sistem elektrolisis pentode yang optimum di perbuat daripada Platinum bersalut Titanium.
 • Mode penjimatan elektrik pintar melalui sensor yang mengesan cahaya.
 • Fungsi cucian secara automatik setiap 7 jam.

coway-inception-penapis-air

Selain itu juga, model Inception ini mempunyai beberapa ciri-ciri hebat yang lain seperti :-

 • Mempunyai Tangki Air Kedap Udara.
 • Anti bakteria.
 • Power Saving Mode / Sleep Mode.
 • Jimat Penggunaan Elektrik.
 • BPA Free.
 • Mempunyai Sijil Halal JAKIM.
 • Mempunyai 3 suhu air dalam satu mesin (Air Panas, Air Sejuk, Air Suhu Biasa) untuk air biasa dan mempunyai 2 suhu air (Air Sejuk, Air Suhu Biasa) untuk air Alkali.
 • Mempunyai kunci air panas untuk keselamatan.
 • Mempunyai kawalan suhu air automatik.
 • Paparan elektronik suhu dan tahap air terkini.
 • Air mineralnya mempunyai 3 suhu iaitu panas, biasa dan sejuk. Manakala air alkali dengan 2 suhu air iaitu sejuk dan biasa..

HARGA

Belian Tunai
RM 7,500

Sewabeli
RM 195 Sebulan

3. Coway Water Purifier Core

Coway Water Purifier Core

Penapis air Coway model Core merupakan produk penapis air berkedudukan tegak (floor standing) yang mempunyai reka bentuk moden dan mempunyai kapasiti tangki air yang lebih besar bagi penggunaan pejabat dan keluarga yang mempunyai bilangan ahli keluarga yang ramai.

Penapis air Coway model Core direka secara Elegan, dengan kapasiti tangki air yang lebih besar. Ia mempunyai tahap pengeluaran air yang laju tanpa memerlukan tangki tambahan, kunci keselamatan untuk mencegah kelecuran air panas, kod pembacaan ‘Tulisan Braile’ untuk pengguna yang mempunyai masalah penglihatan dan sensor sentuhan untuk menghidupkan / mematikan sistem air panas dan sejuk.

Core-CHP671L-coway

Selain itu, model Core juga mempunyai beberapa ciri-ciri hebat yang lain seperti :-

 • Mempunyai Tangki Air Kedap Udara.
 • Anti bakteria.
 • Power Saving Mode / Sleep Mode.
 • Jimat Penggunaan Elektrik.
 • BPA Free.
 • Mempunyai Sijil Halal JAKIM.
 • Mempunyai 3 jenis air dalam satu mesin (Air Panas, Air Sejuk, Air Suhu Biasa).
 • Mempunyai kunci air panas untuk keselamatan.
 • Mempunyai kawalan suhu air automatik.
 • Paparan elektronik suhu dan tahap air terkini.
 • Mempunyai 3 suhu air iaitu sejuk, panas dan biasa pada suhu bilik..

HARGA

Belian Tunai
RM 4,600

Sewabeli
RM 140 Sebulan

Berita baik untuk anda.. Dapatkan sekarang LIMITED TIME OFFER INEST COMBO VILASTORM OFFER dengan harga serendah RM 220 sebulan siap dengan pemasangan.

offer-penapis-air-coway-promosi-terbaru

Bagaimana Untuk Dapatkan Penapis Air Coway dan Produk Yang Lain ini?

Untuk mendapatkan produk Coway ini, anda bolehlah berhubung dengan Puan Ira sekarang.. Kenapa perlu dapatkan dari beliau? Haa kerana beliau adalah agent yang berdedikasi, sentiasa akan memberikan respon kepada customer secepat mungkin kecuali tengah tidur.. Hahaha..

Apa tunggu lagi?? Dapatkan Coway sekarang!!

puan-ira-coway

Untuk sebarang pembelian atau pertanyaan, boleh terus menghubungi Puan Ira di talian :-

Jom Pasang Penapis Air Coway Di Rumah SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Pasang Penapis Air Coway Di Rumah SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Pasang Penapis Air Coway Di Rumah SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: