Review
Jan 14, 2019, 9:24am

Atasi Kulit Berminyak Dan Lebih Cerah Dengan Produk Mekap Organik


Penjagaan kulit sememangnya satu perkara yang amat penting jika anda mahukan kulit yang sihat dan lebih berseri. Anda akan bersyukur sekiranya anda menjaga kulit anda dengan baik ketika anda masih muda. Namun, sebagai seorang yang sukakan kecantikan, anda pasti mahu menggunakan makeup untuk tampil lebih cantik dan berseri. Solekan yang cantik sudah tentu akan meningkatkan keyakinan anda, tetapi ia juga mempunyai bahan – bahan kimia yang boleh merosakkan kulit wajah anda sekiranya tidak ditanggalkan dengan betul.

atasi kulit berminyak dan lebih cerah

Tambahan pula, terdapat pelbagai jenis produk makeup yang dikeluarkan di pasaran dan akan membuatkan anda rambang mata untuk memilih produk yang sesuai dengan kulit wajah anda. Para wanita terutamanya akan menggunakan pelbagai jenis produk di wajah untuk memastikan kulit mereka kelihatan lebih berseri. Penggunaan makeup adalah tidak salah tetapi anda perlu tahu cara memilih produk makeup yang sesuai dengan jenis kulit anda dan juga bahan – bahan yang digunakan untuk membuat makeup tersebut.

tips atasi kulit berminyak

Sutrina – Produk Makeup Organik dan Semulajadi

Bagi sesiapa yang mempunyai kulit sensitif, anda pasti mengetahui kesusahan untuk memakai solekan kerana ia akan membuatkan kulit anda menjadi lebih teruk. Maka, anda memilih untuk tidak memakai makeup. Berita baik untuk anda yang mempunyai kulit sensitif ataupun menyukai produk makeup yang tidak mempunyai bahan kimia, Sutrina mengeluarkan produk makeup yang berasaskan pati tumbuh – tumbuhan dan dijamin 100% organik dan semulajadi.

alat mekap organik untuk lebih cerah

Apa yang lebih menarik adalah produk makeup ini bukan sahaja sesuai digunakan oleh orang dewasa, malah kanak – kanak juga boleh menggunakan produk ini. Disebabkan produk ini menggunakan bahan organik, maka sesiapa sahaja boleh menggunakannya termasuk orang yang mempunyai kulit sensitif.

produk organik untuk kulit wanita sensitif

Senarai Produk Makeup Sutrina

Sutrina ada mengeluarkan dua jenis makeup iaitu makeup untuk orang dewasa dan juga makeup untuk kanak – kanak. Jadi, anak anda boleh merasai pengalaman makeup tanpa memudaratkan kulitnya. Berikut adalah senarai produk makeup Sutrina;

 • Flawless Kit

  • 1 Baby Care Lotion
  • 1 Foundation
  • 1 Loose Powder
  • 1 Lipgloss

flawless kit sutrina untuk kulit remaja

 • Unicorn Kids Makeup Set

  • 1 Unicorn Bag
  • 2 Loose Powder
  • 2 Lipglosses
  • 1 Blusher
  • 1 Set Makeup Brushes

unicorm makeup set untuk kanak - kanak

Selain itu, Sutrina juga ada menyediakan pelbagai lagi jenis produk makeup yang dijual secara berasingan. Antaranya;

 • Essential Oil Formulated Blusher

blusher organik untuk kulit sensitif

 • Essential Oil Formulated Compact Powder

foundation mekap organik

Jadi, anda boleh memilih untuk mendapatkan produk ini secara set ataupun berasingan mengikut keperluan anda. Yang pasti, anda akan kelihatan lebih berseri dengan menggunakan set produk makeup Sutrina tanpa memudaratkan kulit anda.

Kenapa Anda Perlu Menggunakan Produk Makeup Sutrina?

Produk makeup Sutrina mempunyai kelebihan yang anda boleh dapat sekiranya anda menggunakan produk ini sebagai salah satu rutin makeup harian anda. Antara kelebihan – kelebihan tersebut adalah;

 • Menggunakan Bahan Organik

sutrina menggunakan bahan organik

Setiap produk yang dikeluarkan oleh Sutrina akan menggunakan bahan – bahan organik dan berasaskan tumbuh – tumbuhan. Essential oil yang digunakan juga adalah berasal dari tumbuhan dan telah dijamin selamat untuk digunakan di wajah tanpa mengira jenis kulit. Selain itu, essential oil dan mineral juga akan membantu menyembuhkan kulit anda. Jadi, anda boleh kelihatan cantik dan sihat dalam masa yang sama.

 • Rekaan Yang Simple

rekaan pembungkusan yang simple

Kehidupan kita yang sibuk akan membuatkan kita terlupa untuk touch – up makeup. Tambahan pula jika makeup tersebut terlalu besar dan sukar untuk dibawa bersama. Sutrina memahami keperluan pelanggan mereka jadi semua produk makeup akan direka dalam bentuk kompak dan saiz yang mudah dibawa. Anda juga boleh menggunakan produk ini ketika anda travel kerana ia tidak akan memakan ruang yang besar.

 • Selamat Untuk Digunakan

mekap yang selamat untuk kanak - kanak

Kebanyakan produk kosmetik di pasaran mempunyai bahan kimia. Bayangkan anda memakai bahan kimia di wajah anda setiap hari? Sudah pasti kulit anda akan mudah rosak. Produk Sutrina dijamin bebas bahan kimia dan diperbuat daripada pati tumbuh – tumbuhan. Oleh itu, anda tidak perlu risau kerana ia adalah selamat untuk digunakan. Anda tidak akan mudah terkena alergik atau apa – apa perkara yang boleh memudaratkan kulit anda.

 • Harga Yang Berpatutan

harga unicorn mekap set yang berpatutan

Sutrina akan memastikan setiap produk yang dikeluarkan adalah mampu milik dengan harga yang berpatutan. Lagipun, anda tidak perlu mengeluarkan modal yang banyak kerana set – set yang disediakan oleh Sutrina sudah cukup untuk anda kelihatan cantik berseri. Anda juga boleh membeli set Unicorn Kids Makeup Set untuk anak anda tanpa menghabiskan wang anda .

 • Sesuai Digunakan Untuk Semua Jenis Kulit

mekap sesuai untuk semua jenis kulit

Produk makeup Sutrina juga diformulasikan khas agar ia sesuai digunakan untuk setiap jenis kulit tidak kiralah kulit anda kering, berminyak, kombinasi dan termasuk kulit sensitif. Hal ini kerana, produknya yang ringan tidak akan menutup pori – pori anda dan membenarkan kulit anda untuk bernafas. Jadi, sesiapa yang mempunyai masalah jerawat atau kulit berminyak tidak akan mempunyai masalah untuk menggunakan produk ini.

Testimoni Pelanggan Sutrina

Ramai yang menyukai produk Sutrina kerana ia akan membuatkan anda lebih berseri dan tanpa cela. Berikut adalah testimoni – testimoni yang diberikan oleh para pelanggan produk makeup Sutrina yang berpuas hati dengan penggunaan makeup mereka;

testimoni sutrina mekap organik testimoni sutrina mekap organik testimoni sutrina mekap organik

Dapatkan Produk Makeup Sutrina Untuk Diri Anda Sekarang!

Produk makeup Sutrina yang organik ini sudah pasti selamat digunakan kerana bebas bahan aktif berbahaya yang memberi kesan jangka panjang kepada kulit. Jadi bertukarlah kepada mekap 0rganik supaya kecantikan kekal abadi dan selamat.

SUTRINA | SET MEKAP ORGANIK UNTUK KULIT BERMINYAK
Hotline: Tekan untuk telefon (010-2024309) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Sutrina
Laman Web: http://www.sutrina.com/

Tempah set mekap Sutrina SEKARANG!

Hubungi talian +60102024309 atau tekan butang untuk WhatsApp

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Tempah set mekap Sutrina SEKARANG!

Hubungi talian +60102024309 atau tekan butang untuk WhatsApp

Call Whatsapp Layari Website

Tempah set mekap Sutrina SEKARANG!

Hubungi talian +60102024309 atau tekan butang untuk WhatsApp