Review
Jul 19, 2019, 9:00am

Ashiqa’a Nursing Bra Selesa Dan Mudah Dipakai Untuk Para Ibu


Selain merupakan aksesori dan menampung payudara wanita, bra juga mempunyai fungsi penting yang berguna untuk payudara. Ada bermacam-macam jenis bra dan setiap jenis bra mempunyai fungsi yang berbeza. Anda perlu mengetahui pelbagai jenis bra dan fungsinya jadi anda dapat memilih bra yang tepat di saat yang tepat. Bercakap mengenai bra, ramai yang bertanya saya berkenaan dengan nursing bra murah ataupun bra menyusu murah. Bagi saya, nursing bra ini sangat penting terutama kepada ibu-ibu yang nak menyusukan anak mereka dan merupakan item penting untuk keselesaan semasa menyusukan anak.

Ashiqa's Nursing Bra Cantik

Nursing bra Memberi Keselesaan Untuk Ibu Menyusu

Ashiqa's Nursing Bra Murah

Nursing bra ini memang direka untuk memudahkan ibu-ibu untuk menyusukan anak. Nursing bra dan bra biasa hampir kelihatan sama. Yang membezakan bra menyusu dan bra biasa iaitu, akses mudah untuk menyusukan anak sama ada klip, butang, zip, mahupun cangkuk.
Bukan sahaja itu, bra menyusu juga lebih mudah dilaraskan mengikut kesesuaian payudara.
Malah, ia dibuat dari pelbagai material mengikut kesesuaian masa pakai dan jenis bentuk payudara. Contohnya bra diperbuat daripada kapas merupakan salah satu kegemaran hampir semua ibu.

Elakkan Mencari Nursing Bra Jenis Berwayar

Ashiqa's Nursing Bra Mudah

Mengapa ibu-ibu perlu elak dari memakai jenis bra berwayar semasa penyusuan? Ramai yang tak pasti sama ada bra berwayar boleh digunakan oleh wanita hamil dan menyusu atau tidak. Sebenarnya, ramai yang tidak menyarankan pengggunaan bra berwayar semasa menyusu badan. Ini sebagai langkah berhati-hati agar wayar tersebut tidak menekan tisu payudara.

Ashiqa’a Nursing Bra Kedai Jual Bra Menyusu Terbaik

Ashiqa's Nursing Bra Senang Menyusu

Tiada lain, kalau nak dapat nursing bra ini, boleh ke kedai barangan baby berhampiran. Tetapi, sebagai alternatif terutama kalau yang berpantang tu, tak sempat nak keluar shopping, boleh dapatkan bra menyusu murah di Ashiqa’a Nursing Bra secara online. Banyak pilihan dan saiz yang sesuai dengan anda, apa yang penting adalah function nursing bra ini dan saiz yang sesuai untuk ibu menyusu.

Ashiqa’a Nursing Bra Menawarkan Koleksi Bra Menyusu Yang Berkualiti Tinggi Pada Harga Mampu Milik

Ashiqa's Nursing Bra Warna Warni

Di bahagian cup bra ini ada bukaan yang membantu bayi dapat mengakses puting payudara dengan mudah. Nursing bra berlainan sedikit dari bra-bra biasa yang terdapat di pasaran di mana terdapat klip bukaan di bahagian nipple. Ini adalah untuk memberi lebih keselesaan kepada anda yang menyusui bayi tanpa perlu menanggalkan bra mahupun menyekat pengeluaran susu yang akan menyebabkan anda mengalami masalah bengkak susu. Klip bukaan juga mudah untuk dibuka dan dipasang kembali dengan hanya menggunakan sebelah tangan. Ini akan memberi lebih keselesaan kepada anda apabila menyusui bayi di tempat awam.

Kelebihan Bra Menyusu Dari Ashiqa’a Nursing Bra

Ashiqa's Nursing Bra Terbaik

  • Banyak pilihan warna dan saiz
  • Kualiti sama seperti bra menyusu yang mahal
  • Menyokong payudara agar tidak nampak jatuh
  • Bra selesa dan tidak ketat
  • Fabric tahan lasak walaupun basuh mesin berkali-kali
  • Mengelakkan pernampakkan lemak-lemak lebihan yang terkeluar .

Baju Menyusu Dari Ashiqa’a Nursing Bra Boleh Dilaraskan

Ashiqa's Nursing Bra Selesa

Pastikan anda mendapatkan bra yang mudah dilaraskan seperti dari Ashiqa’a Nursing Bra. Selain saiz ‘cup’ yang akan membesar, perut juga akan membesar, jadi postur badan anda juga mungkin akan berubah. Sepanjang kehamilan, anda mungkin akan perlu mengubah sokongan ini beberapa kali mengikut keselesaan payu dara. Oleh itu, dengan adanya bra menyusu dari Ashiqa’a Nursing Bra serba sedikit dapat membantu memberi keselesaan kepada anda sepanjang penyusuan

Baju Menyusu Yang Lembut, Cantik Dan Selesa

Ashiqa's Nursing Bra Terhebat

Kelebihan kebanyakan nursing bra Ashiqa’a Nursing Bra adalah mempunyai tali dibahu yang tidak terlalu besar dan tidak juga terlalu kecil dan dibuat dari fabric yang lembut dan selesa. Lightly padded dapat mengelakkan nipple terlalu ketara kelihatan jika tidak memakai nursing breastpad.

Baju Menyusu Ini Menyokongan Penuh Payudara Anda

Ashiqa's Nursing Bra Ada Span

Tahukah anda, payudara akan menjadi amat sensitif sewaktu mengandung dan juga semasa penyusuan? Jadi, bra jenis separa atau ‘half cup’ amatlah tidak sesuai. Payudara anda memerlukan perlindungan maksimum untuk keselesaan sepenuhnya. Lihat seperti model ini pakai ianya memberi sokongan penuh pada payudara anda. Jadi, payudara anda tidak akan kelihatan leper malah nampak lebih montok!

Ada 5 Pilihan Warna Menarik Boleh Dipilih!

Ashiqa's Nursing Bra Menyelesakan

Rona baju menyusu dari shiqa’a Nursing Bra semuanya cantik-cantik belaka. Anda boleh pilih mana-mana pilihan dari warna hitam, ungu, biru, coklat dan juga merah jambu. Kelima-lima warna ini sentiasa mendapat permintaan tinggi dari pelanggan. Nak nampak menggoda boleh ambil warna merah jambu.

Cara Memilih Saiz Nursing Bra Yang Sesuai

Sebelum mengukur, pastikan anda memakai bra tanpa pad, tidak terlalu ketat dan tidak terlalu longgar. Kemudian, letakkan pita pengukur disekeliling rusuk betul-betul di bawah garisan payudara. Pastikan pita pengukur tidak terlalu longgar dan ketat, ukuran ini ialah saiz bra anda, contohnya 32 atau 34 inci.

Ashiqa's Nursing Bra Terpadu

Kemudian untuk memilih jenis cup bra pula, semasa payudara penuh ukur keliling payudara yang lebih penuh, tidak terlalu ketat tapi terletak sedang elok dikeliling payudara. Selepas itu, tolak nilai ukuran ini dengan nilai ukuran keliling rusuk tadi untuk mendapatkan jenis cup. Contohnya ukuran keliling payudara ialah 37 inci dan ukuran keliling rusuk ialah 34 inci, ini menjadikan cup ialah saiz C dan ukuran bra anda ialah 34C.

Jom Beli Baju Menyusu Murah Dari Ashiqa’a Nursing Bra Sekarang!

Jom dapatkan Ashiqa'a Nursing Bra yang selesa SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom dapatkan Ashiqa'a Nursing Bra yang selesa SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom dapatkan Ashiqa'a Nursing Bra yang selesa SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: