Review
Feb 21, 2018, 11:10am

Android TV Box Murah & Terbaik di Malaysia


Pada zaman teknologi masa kini, segalanya menjadi lebih mudah untuk anda mendapatkan apa sahaja yang anda mahukan. Tahukah anda bahawa tv yang biasa di rumah anda boleh ditukar menjadi tv yang pintar dengan menggunakan satu peranti android yang bernama android tv box? Anda tidak perlu lagi menghabiskan wang untuk berbelanja dan membeli tv pintar yang berharga beribu – ribu ringgit. Android box mampu menukarkan tv kita menjadi tv yang pintar dan anda boleh menggunakan tv anda sama seperti telefon android.

Android TV Box Murah Di Malaysia

Apa yang anda mahu lakukan selepas itu adalah bergantung kepada anda. Android tv box membolehkan anda untuk melayari laman web, memuat turun aplikasi yang terdapat di dalam platform android dan juga bermain game. Anda boleh menggunakan android tv box dengan menyambungnya ke tv dengan menggunakan kabel HDMI. Anda juga akan mendapat remote untuk mengawal tv box tersebut. Aksesori tambahan seperti keyboard dan mouse bluetooh juga boleh digunakan sekiranya anda menggunakan android tv box ini.

Harga Android TV Box Murah

Fungsi Android TV Box

Fungsi Android TV Box Murah

Android tv box menyediakan pelbagai kegunaan untuk anda dan juga sesisi keluarga sekiranya anda mendapatkan satu android tv box di rumah anda. Fungsi – fungsi yang disediakan boleh membuatkan kehidupan anda menjadi lebih mudah dan menarik. Anda boleh melihat fungsi – fungsi android tv box seperti di bawah;

 • Menonton TV

Menonton Android TV Box Murah

Peranti ini tidak memerlukan anda untuk memasang sebarang antena di dalam ataupun luar rumah anda lagi kerana ia membolehkan anda untuk menonton  tv dengan lebih jelas dan juga lancar. Anda tidak perlu lagi membayar bil – bil lain yang mahal untuk mendapatkan siaran tv yang lebih jelas. Anda juga boleh menonton pelbagai lagi movie yang berkaitan dengan menggunakan streaming dari pelbagai jenis aplikasi yang boleh didapati di playstore ataupun lain – lain laman web yang menyediakan movie streaming.

 • Chat Atau Video Call

Chat atau Android TV Box Murah

Anda boleh menggunakan aplikasi – aplikasi yang menyokong akses chatting dan juga video call melalui android tv box. Anda boleh menggunakan televisyen anda untuk melihat wajah yang tersayang dengan lebih jelas sekiranya anda menggunakan android tv box. Ianya boleh memudahkan anda kerana anda tidak perlu lagi memegang handphone ataupun tablet anda untuk menggunakan aplikasi video call. Anda juga boleh mengajak keluarga anda sekali sekiranya anda sedang membuat video call bersama saudara yang jauh.

 • Main Game

Game Android TV Box Murah

Untuk anda yang biasa bermain game di telefon pintar ataupun tablet android, tiba masanya untuk anda bertukar ke skrin yang lebih besar. Android tv box membolehkan anda untuk bermain game melalui televisyen anda dan anda tidak perlu lagi memegang handphone anda sehingga lenguh untuk bermain game. Malah, anda juga boleh memasang console game agar anda boleh menggunakan tv tersebut untuk bermain game dengan lebih selesa ataupun bermain game dengan orang lain.

 • Melayari Laman Web

Website Android TV Box Murah

Sekiranya anda gemar melayari laman web ataupun menggunakan internet untuk mendapatkan info, anda juga boleh menggunakan tv anda untuk melayari laman web sekiranya tiada medium lain yang boleh digunakan. Anda boleh beristirehat bersama keluarga anda sambil melayari pelbagai laman web melalui aplikasi – aplikasi yang tersedia. Antara aplikasi yang anda boleh gunakan adalah Google Chrome, Internet Explorer, Safari ataupun Mozilla Firefox.

 • Mempunyai Slot Untuk USB Dan SD Card

Slot USB Android TV Box Murah

Anda juga boleh memaparkan data – data penting yang anda mahu lihat atau tunjukkan kepada sesiapa dengan menggunakan android tv box. Hal ini kerana android tv box mempunyai slot yang disediakan khas untuk membaca USB ataupun SD Card. Masukkan sahaja thumb drive ataupun sd card anda ke dalam slot yang disediakan dan anda boleh terus tunjukkan data anda di layar skrin tv. Anda juga dapat mengakses data anda dengan paparan yang lebih jelas dan berkualiti.

 • Castscreen / Mirrorscreen

Cast Screen Android TV Box Murah

Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan skrin telefon anda, anda boleh menggunakan android tv box untuk membuka skrin yang lebih besar menggunakan tv anda. Android tv box juga boleh dijadikan sebagai castscreen ataupun mirrorscreen jadi anda dapat menggunakan tv anda sebagai salah satu tempat paparan. Ianya amat mudah bagi anda yang perlu melakukan pembentangan idea melalui telefon anda kerana anda hanya perlu menyambunnya ke android tv box untuk memberikan pembentangan melalui skrin yang lebih besar.

Android TV Box Murah Dari AndroidTVBOXS.COM

Harga Android TV Box Murah Di Pasaran

Adakah anda mahu memiliki android tv box di rumah anda? Maka anda boleh mendapatkan android tv box dari AndroidTVBOXS.COM kerana mereka menawarkan android tv box yang murah dan juga berkualiti. Seperti yang diterangkan di atas, ia merupakan smart media player pada masa kini dan anda boleh menggunakannya dengan fungsi yang hampir sama dengan android phone, Cuma monitor yang anda akan guna adalah tv anda sendiri.

HD 4k Android TV Box Murah

Ia memerlukan sambungan internet yang unlimited seperti Unifi  & Maxis Fabre atau sewaktu dengannya. sambungan internet melalui Lan Cable atau Wifi.Digalakan melalui Lan Cable sebab ianya lebih stabil. Anda boleh melihat kelebihan – kelebihan menggunakan android tv box seperti di bawah;

Kelebihan Menggunakan Android Tv Box

 • Boleh Menonton Pelbagai Movie Percuma

Youtube Android TV Box Murah

Android TV BOX membolehkan anda menonton beribu movie percuma seperti Youtube dan juga pelbagai laman web yang lain melalui streaming dan anda tidak perlu lagi melanggan pelbagai siaran untuk menonton movie.

 • Melayari Internet Dan Menggunakan Aplikasi Play Store

Android TV Box Murah Harga

Anda juga boleh melayari internet,Facebook, Instagram dan pelbagai lagi aplikasi dengan menggunakan android tv box. Anda boleh menggunakan aplikasi ini kerana ianya tersedia di dalam gedung Play Store.

 • Boleh Menoton Pelbagai Channel Tempatan Dan Luar Negara

Channel Tempatan Android TV Box Murah

Android tv box juga boleh menonton IPTV,channel tempatan dan juga luar negara dengan kadar bayaran sangat rendah. Anda hanya perlu membayar harga serendah rm20/sebulan dengan langganan 408 hari.

 • Anda Boleh Berjimat – Cermat

Jimat Cermat dengan Android TV Box Murah

Anda boleh menjimatkan kos yang banyak sekiranya anda menggunakan android tv box kerana ia memerlukan anda untuk membayar untuk kos android tv box sahaja dan anda boleh membayar kos langganan yang murah sekiranya anda mahu menggunakan app IPTV. Anda tidak perlu lagi membayar beratus – ratus untuk mendapatkan channel yang anda mahukan.

 • Pelbagai Aplikasi Sudah Dipasang

Aplikasi Android TV Box Murah

Setiap Android TV BOX sudah dipasangan dengan aplikasi IPTV, aplikasi Movie FREE, Youtube dan juga pelbagai lagi aplikasi yang lain. Anda tidak perlu bersusah – payah untuk memasang aplikasi tersebut sendir. Hanya Perlu Plug & Play sahaja untuk mula menggunakan android box tv.

IPTV Yang Disyorkan Untuk Anda

IPTV Android TV Box Murah

Jika anda berminat untuk menggunakan aplikasi IPTV, anda boleh menggunakan M – IPTV iaitu Malaysian IPTV kerana ia boleh memberikan anda pelbagai siaran televisyen berbayar yang anda mahukan dengan harga yang amat murah dan berpatutan. Harga langganan untuk IPTV adalah seperti berikut;

 • 31 Hari (Trial) – RM30
 • 100Hari – RM100 (RM1/Sehari)
 • 200Hari – RM150 (RM0.75/Sehari)
 • 408Hari – RM250 (RM0.61/Sehari)

IPTV Murah Android TV Box Murah

Terdapat juga IPTV yang lain seperti MYIPTV, HOAHD, HUAT88TV dan MOON HD. Harga untuk IPTV yang lain adalah seperti berikut;

HOA HD Android TV Box Murah

HoaHD PACKAGE A (For Chinese User)

 • Have 300++Channel & VOD
 • 31 day (trial) – RM35

Promotion

 • 100 day- RM150 – RM140
 • 200 day- RM230 – RM200
 • 408 day- RM330 – RM300
 • Reload User
 • Channel list HDTV/HOA HD A: https://youtu.be/K2rSPzqO5dw

myiptv Android TV Box Murah

MYIPTV (Top Malaysian User)

huat 88tv Android TV Box Murah

HUAT88TV (For Chinese User)

 • 183 day – RM170
 • 372 day – RM270
 • Activate by ID

Moon HD Android TV Box Murah

MooNHD (Top Malaysian User)

 • 31 day – RM45
 • 93 day – RM120
 • 186 day – RM170
 • 375 day – RM270
 • Reload PIN

Kelebihan Menggunakan IPTV

 • Live TV Channel ada 180 Channel & VOD

TV CHannel Android TV Box Murah

Anda boleh menonton lebih dari 180 channel yang disediakan tanpa perlu membayar lebih dan juga mengosongkan poket anda. Jadi, anda boleh menikmati pelbagai rancangan yang anda minati dengan menggunakan android tv box yang mempunyai IPTV.

 • Sesuai Untuk Pengguna Malaysia, Singapore, Indonesia dan Brunei

Sesuai Untuk Android TV Box Murah

Tiada masalah sekiranya anda tinggal di luar kawasan Malaysia kerana ia juga boleh digunakan oleh negara – negara jiran seperti Brunei, Singapore dan lain – lain. Jadi, anda bolehlah mendapatkan IPTV ini meskipun anda tidak tinggal di Malaysia.

 • Lebih Mudah Guna User Reload

Reload Android TV Box Murah

Anda boleh menggunakan user reload sekiranya anda mahu membayar bil IPTV. Ianya sama seperti anda menggunakan top up untuk telefon anda cuma kali ini anda boleh menggunakan cara yang sama untuk membayar bil IPTV. Andak tidak perlu lagi beratur panjang untuk membayar bil seperti zaman dahulu.

 • Lebih Murah

Lebih Murah Android TV Box Murah

Apa yang paling menyeronokkan tentang IPTV adalah harganya yang amat murah. Sekiranya anda melanggan selama 408 hari, anda hanya perlu membayar RM 20 sebulan dan ini adalah sangat menjimatkan kerana anda boleh mengakses lebih dari 180 channel tv berbayar.

 • Lebih Hari

Lebih Hari Android TV Box Murah

Anda juga boleh melanggan IPTV kerana ia menawarkan anda hari yang lebih. Anda boleh memilih sama ada anda mahu melanggan secara trial iaitu 30 hari, 100 hari, 200 hari ataupun 408 hari jadi anda tidak perlu tergesa – gesa untuk membayar bil setiap bulan.

 • Lebih VOD (Movie)

Lebih VOD Android TV Box Murah

Anda juga akan mempunyai pelbagai movie sekiranya anda melanggan menggunakan IPTV. Anda tidak perlu melanggan siaran lain untuk menonton movie kegemaran anda.

 • Lebih Lancar

Android TV Box Murah Harga Malaysia

Segala movie ataupun siaran yang anda tonton menggunakan android tv box adalah lebih lancar dengan IPTV. Anda pasti dapat menikmati siaran yang sangat lancar dan juga jelas semasa meluangkan masa bersama keluarga yang tersayang.

Dapatkan Android Tv Box dan IPTV Sekarang!

Jika anda berminat untuk menggunakan tv yang pintar dan juga mempunyai akses untuk pelbagai siaran tv yang berbayar, anda boleh mendapatkan android tv box dan IPTV dengan menghubungi talian dan juga info seperti di bawah;

Jom Order Android TV Box SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Order Android TV Box SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Android TV Box SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: