Review
Jun 7, 2018, 10:08am

Amalkan Jus Sunnah As-Shifa Untuk Elak Penyakit Kronik


ikhtiar penyakit kronik

Anda sudah letih berikhtiar untuk menyembuhkan penyakit kronik? Penyakit kronik seperti kanser, sakit sendi, darah tinggi, kolestrol, jantung dan pelbagai penyakit lagi sudah menjadi satu fenomena biasa di negara kita.  Mana tidaknya, tiap-tiap tahun bilangan mereka yang menghadapi pelbagai penyakit kronik kian bertambah. Cuba anda bayangkan bagaimanakah cara yang diperlukan untuk sembuh? Lain orang lain caranya.

cara elakkan penyakit kronik

Ada yang mengamalkan ubat dan herba tradisional, ubat, makanan kesihatan tambahan moden yang telah diproses dan ada juga yang makan herba-herba semulajadi serta pelbagai lagi.  Tidak salah mengamalkan makanan tambahan yang anda pilih, namun anda harus pastikan kandungan serta kesannya benar-benar selamat dan tidak memudaratkan. Selain itu, terdapat banyak cara yang anda boleh amalkan bagi mengelak sebarang penyakit kronik.

Bagaimanakah Cara Untuk Mengelak Penyakit Kronik?

petua elak sakit kronik

Penyakit kronik yang hadir dalam diri anda mungkin disebabkan oleh kekurangan zat, daya tahan badan yang tidak kuat, cara pemakanan dan rutin harian yang tidak seimbang dan sihat serta macam-macam lagi.  Racun dan toksid yang bertapak di dalam tubuh anda menjadikan penyakit tersebut sebati dalam diri anda dan sukar untuk disingkirkan.

makanan sunnah untuk elak sakit kronik

Cara utama dan mudah untuk mengelakkan penyakit kronik berlaku dan merebak dalam diri anda adalah dengan cara mengamalkan makanan sunnah yang digunakan sebagai makanan rawatan dan kesihatan dalam Islam seperti habbatussauda, kismis, kurma dan sebagainya.  Selain itu, masih ada lagi penawar yang sangat hebat bagi menghilangkan serta mencegah penyakit kronik anda dan keluarga anda.

Jus Sunnah As-Shifa

minuman sunnah elak sakit kronik

Jus Sunnah As-Shifa adalah jus penawar kesihatan yang terdiri daripada 23 jenis khazanah alam semulajadi khasnya kepada anda yang mengalami penyakit kronik seperti resdung, buasir dan macam-macam lagi.  Jus Sunnah As-Shifa adalah penawar yang mengandungi 100% sumber makanan sunnah Nabi yang tidak terdapat pada jus kesihatan lain di Malaysia. Jus ini telah terbukti berkesan merawat pelbagai masalah dan penyakit kronik yang berlaku. Jom amalkan Jus Sunnah As-Shifa!

Jus Sunnah As-Shifa Merawat Penyakit Kronik Dan Masalah Kesihatan Berikut

jus sunnah terbaik

 • Resdung
 • Buasir
 • Kencing Manis
 • Darah Tinggi
 • Selsema teruk
 • Lemah Badan
 • Badan berat dan berkolestrol
 • Badan banyak angin sehingga pening dan berpenyakit
 • Diabetis
 • Insomnia
 • Kaki bengkak dan luka
 • Kencing tidak lawas
 • Tangan, kaki, badan sentiasa kebas-kebas
 • Penyakit-penyakit kronik lain juga dapat dirawat.

Kandungan Jus Sunnah As-Shifa

kandungan jus sunnah asshifa

Terdapat banyak makanan sunnah yang terkandung di dalam Jus sunnah As-Shifa malah semua kandungan ini mempunyai khasiat dan zatnya yang tersendiri. Jom kita lihat satu persatu kehebatan ramuan semulajadi ini.

Madu

madu rawat penyakit kronik

Madu bersifat antibakteria dan anti radang yang berfungsi menghilangkan kegatalan, luka atau kuman-kuman yang terdapat pada tubuh badan anda.  Selain itu, ia juga dapat melindungi jangkitan kulit dan sangat kaya dengan vitamin B1, B2, B3, C, B6, B5 dan lain-lain lagi.

Delima

delima rawat sakit dalam badan

Delima sangat menyegarkan tubuh dan dalaman tubuh anda.  Ia juga dapat melindungi hati, ginjal dan mencegah kanser daripada terhasil. Buah yang kaya dengan zat besi, fosforus, kalsium dan vitamin ini juga sangat berkesan dalam mencegah penyakit jantung dan menurunkan kolestrol.

Kurma

kurma untuk kesihatan

Kurma dapat membekalkan tenaga dalaman dan luaran badan.  Ia dapat melindungi segala sistem di dalam tubuh badan seperti sistem saraf, sistem pencernaan, sistem imunisasi dan pelbagai lagi.  Kurma juga dapat merawat masalah rabun mata dan penyakit-penyakit lain lagi.

Kismis

kismis makanan sunnah rawat sakit kronik

Kismis dapat melancarkan peredaran darah ke seluruh tubuh badan dan dapat mencegah saluran darah daripada tersumbat.  Ia juga dapat meningkatkan tenaga dan melancarkan proses-proses seluruh tubuh kerana kandungan vitamin C yang terlalu tinggi.

Habbatussauda

habbatus sauda untuk kesihatan

Habbatussauda adalah makanan sunnah yang telah terbukti dapat mencegah segala penyakit, malah ia juga telah tertulis di dalam Al-Quran.  Habbatusauda mempunyai sifat anti kanser yang dapat membunuh kanser dan tumor.

Lemon

lemon detox badan

Lemon bersifat anti bakteria yang berfungsi membersihkan hati dan membakar lemak.  Kandungan lemon akan menyingkirkan segala toksid dalam badan dan berperanan menghilangkan kesakitan, tekanan dan keletihan.

Manjakani

khasiat manjakani untuk kesihatan

Manjakani dapat merawat masalah wanita seperti keputihan, masalah kesuburan dan juga menghilangkan bakteria di bahagian sulit.  Ia juga dapat menguatkan otot-otot badan, juga gigi dan tulang.

Khasiat Dan Kelebihan Jus Sunnah As-Shifa

khasiat jus asshifa

 • Bersifat anti oksidan, antibodi, anti kanser, anti penuaan, anti kemurungan atau tekanan.
 • Dapat merawat masalah usus dan sistem pencernaan
 • Mencegah dan merawat tekanan, darah tinggi dan hypertension
 • Mencegah tekanan darah rendah
 • Mencegah dan mengawal diabetis
 • Mengurangkan kolestrol dan berat badan yang berlebihan
 • Merawat asma dan lelah
 • Melancarkan perjalanan darah ke seluruh tubuh badan
 • Meningkatkan tenaga kelakikan dan wanita
 • Menganjal dan mencantikkan kulit
 • Merawat sakit-sakit sendi
 • Merawat masalah saraf urat
 • Merapatkan otot dalaman wanita

Jus Sunnah As-Shifa Terbukti Berkesan

jus sunnah pilihan keluarga

Jus Sunnah yang diasaskan oleh DWI AIN BEAUTY ini boleh didapatkan di seluruh Malaysia.  Ramai yang telah mencuba jus sunnah As-Shifa dan memberikan feedback yang amat menakjubkan.  Segala penyakit kronik dan masalah tubuh badan makin lega dan sembuh.

Harga Jus Sunnah As-Shifa

jus sunnah asshifa untuk kesihatan

Harga asal bagi Jus Sunnah As-Shifa ini adalah RM 89 (Semenanjung) manakala (Sabah Sarawak) pula boleh didapati dengan harga RM99.  Bagi anda yang berminat untuk menjadi agen, stokis, sub stokis, anda boleh mendapatkan Jus Sunnah As-Shifa dengan harga yang istimewa.

Harga Agen – RM50 per botol
Harga Sub Stokis – RM 48 per botol
Harga Stokis – RM 45 per botol

Nak Tengok Keberkesanan Jus Ini?  Ini Buktinya

testimoni pengguna jus as-shifa testimoni pengguna jus as-shifa testimoni pengguna jus as-shifa

Dapatkan Jus Sunnah Asshifa Untuk Sekeluarga!

Ramai yang telah menggunakan Jus Sunnah As-Shifa untuk mencegah penyakit kronik dan juga merawat pelbagai penyakit, ia terbukti sangat berkesan dan berupaya untuk menyembuhkan. Malah seelok-eloknya minum Jus As-Shifa sebagai suplimen harian kerana mengelak lebih baik dari mengubati. Jus Sunnah As-Shifa yang merupakan makanan sunnah ini sangat selamat dan disyorkan kepada anda semua tidak kira peringkat umur. Jom Amalkan Jus Sunnah As-Shifa.

minuman sunnah terbaik

JUS SUNNAH AS-SHIFA  | MAKANAN SUNNAH ELAK PENYAKIT
Hubungi Ustaz Rusdi:Tekan untuk telefon (011-10777478) | Tekan untuk WhatsApp
Hubungi Ustazah Aida: Tekan untuk telefon (019-5556392) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Dwi Ain
Instagram: @dwi_ainbeauty

Alamat: 
No.99 Persiaran Puncak Bougainville 3,Taman Puncak, Bougainville,33000 Kuala Kangsar, Perak.

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: