Review
Nov 26, 2018, 4:29pm

Aleya Crystal Kereta Sewa Terbaik di Kuala Lumpur


Dua mercu tanda kebanggaan Malaysia letaknya di bandar raya ini. Menara Kuala Lumpur yang terletak di kemuncak Bukit Nanas 94 meter dari aras laut berketinggian 421 meter. Menara ini dibina sebagai menara komunikasi untuk mempertingkatkan khidmat telekomunikasi dan sistem pemancar. Ianya merupakan menara komunikasi ke lapan tertinggi di dunia selepas Kanada. Manakala, Menara Berkembar Petronas KLCC pernah memegang gelaran bangunan tertinggi dari tahun 1998 hingga 2004.

kereta sewa di kuala lumpur

Sektor pelancongan juga tidak kurang penting peranannya bukan sahaja dalam sektor ekonomi malah keunikan Kuala Lumpur. Antara destinasi pelancongan utama di Kuala Lumpur termasuk Dataran Merdeka, Parlimen Malaysia, Istana Budaya, Istana Negara, Menara Kuala Lumpur, KLCC, Muzium Negara, Tugu Negara. Adakah anda teringin bersiar-siar ke Kuala Lumpur? Alang-alang dah singgah atau bercadang ingin ke Kuala Lumpur mesti nak cari perkhidmatan kereta sewa terbaik di sini bukan?

Aleya Crystal Kereta Sewa Terbaik di Kuala Lumpur

Anda mencari kereta sewa di Kuala Lumpur? Bagi yang mementingkan bajet dan mencari kereta yang selesa dan harga yang ditawarkan murah dan berpatutan, anda boleh sewa kereta di Aleya Crystal. Berpengalaman lama dalam sewaan kereta menjadikan Aleya Crystal sentiasa menjadi pilihan pelancong tidak kira dalam atau luar negara. Aleya Crystal akan pastikan setiap pelanggan mereka berpuas hati dengan servis yang ditawarkan.

aleya car rental KL terbaik

Kereta Sewa Bajet Dan Murah Aleya Crystal Menjadi Pilihan Utama Di Kuala Lumpur

Menawarkan kereta sewa pada harga yang berpatutan dan mampu milik merupakan satu bonus untuk anda yang ingin cari kereta sewa bajet di Kuala Lumpur ini. Tawaran harga kereta sewa di Aleya Crystal bermula dari harga RM100 iaitu kereta model perodua viva. Sudah semestinya keadaan kereta disini adalah terbaik sahaja ditawarkan. Walaubagaimana pun, untuk model kereta jenis lain juga ada seperti Honda, Proton, Toyota dan banyak lagi dari jenis kereta kecil hinggalah yang besar. Semuanya bergantung kepada bajet yang anda sediakan.

kereta sewa bajet untuk semua

Kereta Sewa KL Murah RM100/Sehari

Anda boleh menikmati kadar kereta sewa di Kuala Lumpur serendah RM100/Sehari dan ianya paling murah pernah ditawarkan oleh Aleya Crstal. Sesuai untuk anda yang mencari kereta sewa bajet, boleh terus booking di Aleya Crystal dan keretanya pula ada banyak pilihan. Anda mungkin rambang mata.

kereta sewa pandu sendiri di kuala lumpur

Aleya Crystal Menawarkan Kereta Yang Terbaik Untuk Pelanggan Di KL

Samada anda sewa untuk kegunaan sendiri mahupun kegunaan korporat, Aleya Crsytal akan menyediakan kereta yang terbaik untuk pelanggan tidak mengira status. Kenderaan yang di sewakan juga telah dipastikan selesa dan selamat untuk digunakan oleh para pelanggan. Mereka juga memberikan kenderaan yang sesuai untuk keperluan setiap pelanggan mereka.

kereta sewa mewah terbaik kuala lumpur

Kereta Sewa dari Aleya Crsytal menawarkan kereta yang dynamic dan economic bagi pelanggannya. Tidak lupa juga kebersihan dan keselamatan kereta di sini di jaga dengan rapi agar anda selesa dan berasa selamat untuk memandu ke kampung halaman atau ke tempat perlancongan di sekitar Shah Alam dan Kuala Lumpur.

Berminat Nak Sewa Kereta? Lihat dulu 10 Terma Dan Syarat Sewa Kereta Di Aleya Crystal

1. Yuran penghantaran dan pengambilan

tiada yuran penghantaran dan pengambilan kereta

Penghantaran dan pengambilan dalam radius 10KM akan dikenakan bayaran PERCUMA. Penghantaran di atas 10KM akan dikenakan caj MYR10 + MYR1 / KM. Penyewa akan dimaklumkan untuk bayaran tambahan untuk penghantaran dan pengambilan. Caj tambahan sebanyak MYR15 setiap perjalanan akan dikenakan untuk penghantaran dan pemulangan sebelum jam 08:00 dan selepas pukul 17:00.

2. Keperluan Umur & Lesen Pemandu

kereta sewa terbaik warga di KL

Pemandu mestilah berumur antara 23 – 65 tahun. Warganegara lain yang memegang lesen memandu yang sah dalam bahasa Inggeris boleh memandu di Malaysia selama maksimum 3 bulan. Pemegang lesen probasi tidak akan diterima.

3. Sewa minimum

kereta sewa minimum 1 jam

Sewa minimum adalah 1 hari (24 jam). Apa-apa lanjutan di atas 12 jam adalah mempertimbangkan kadar hari penuh.

4. Koleksi Kenderaan

koleksi kereta sewa terbaik di kuala lumpur

Semasa penghantaran kenderaan, penyewa perlu untuk memeriksa kenderaan secara menyeluruh. Jika penyewa mendapati apa-apa kerosakan atau bahagian yang hilang, sila maklumkan kepada kakitangan Aleya Crystal dengan segera. Apa-apa kerosakan atau bahagian yang hilang yang tidak dilaporkan sebelum ini akan dipertimbangkan di bawah tanggungjawab penyewa.

5. Insurans dan Kelebihan

insurans kenderaan yang aktif

Semua kenderaan diinsuranskan sepenuhnya dengan polisi kenderaan motor standard. Apa-apa kerosakan semasa kenderaan tidak bergerak akan berada di bawah tanggungjawab penuh penyewa dan tertakluk kepada perlindungan berlebihan dan berlebihan di atas. Penyewa diperlukan untuk menghubungi wakil kami untuk memaklumkan kepada kami tentang sebarang kejadian kemalangan atau kecurian kereta. Laporan polis perlu dibuat dalam masa 24 jam selepas kemalangan atau dari masa anda mendapati kecurian atau kehilangan. Laporan polis hendaklah diperoleh secara bertulis.

6. Deposit

car rental agreeement setiap sewaan

Penyewa diperlukan untuk membayar deposit keselamatan MYR500 jika penyewa membeli Perlindungan Lebihan atau tertakluk kepada kelebihan di atas jika penyewa tidak membeli Perlindungan Lebihan. Deposit keselamatan akan dikembalikan apabila kenderaan dikembalikan jika tiada kerosakan yang berlaku dan tiada saman telah muncul semasa tempoh sewa.

7. Penalti

Merokok dilarang sama sekali di dalam kereta. Penalti sebanyak MYR300 akan dikenakan untuk membersihkan sebarang bau yang tidak menyenangkan. Semua saman trafik (jika ada) akan berada di bawah tanggungjawab penyewa. Penalti MYR50 akan dikenakan jika pelanggan gagal membayar saman dalam masa yang ditentukan.

penalti jika gagal menjaga kereta dengan baik

Untuk sewa jangka panjang, penyewa bertanggungjawab untuk memulangkan kereta di cawangan terdekat Aleya Crystal jika kereta itu perlu untuk servis. Aleya Crystal berhak untuk mengenakan penalti MYR1 per KM selepas 500 KM melebihi had perkhidmatan.

8. Had laju

patuhi had laju kenderaan semasa menyewa

Had laju untuk lebuh raya di Malaysia adalah 110 KM / jam, manakala jalan biasa ialah 90 KM / jam. Sila memandu dengan teliti dan mematuhi peraturan lalu lintas.

9. Mengembalikan Kenderaan

proses pengembalian kenderaan kereta sewa

Sila beritahu kami jika anda mahu kembali atau melanjutkan penyewaan.

10. Dasar Pembatalan

 

dasar pembatalan sewaan keretaSemua pembatalan mesti dimaklumkan 24 jam sebelum tarikh tempahan. Aleya Crystal berhak untuk mengenakan sewa hari penuh untuk pembatalan kurang daripada 24 jam.

Perjalanan Lebih Lancar Dan Mudah Dengan Perkhidmatan Kereta Sewa Aleya Crystal. Lihat Antara Pelanggan Aleya Crystal

testimoni pelanggan aleya car rental kuala lumpur testimoni pelanggan aleya car rental kuala lumpur testimoni pelanggan aleya car rental kuala lumpur

Tunggu Apa Lagi, Jom Sewa Kereta di Aleya Crystal Sekarang!

lia crystal car rental gombak

ALEYA CRYSTAL CAR RENTAL | KERETA SEWA TERBAIK DI KUALA LUMPUR
Hotline: Tekan untuk telefon (014-2219944 ) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook:  Lia Car Rental Lia
Website: www.aleyacrystal.com

Tunggu Apa Lagi, Jom Sewa Kereta di Aleya Crystal Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Tunggu Apa Lagi, Jom Sewa Kereta di Aleya Crystal Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Tunggu Apa Lagi, Jom Sewa Kereta di Aleya Crystal Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: