Review
Aug 27, 2018, 10:35am

Alasan Kenapa Exabytes Web Hosting Malaysia Terbaik


exabytes Web Hosting Malaysia

Pemilihan Web Hosting Malaysia adalah perkara yang penting apabila hendak menghoskan sesebuah domain dan website. Terdapat banyak syarikat web hosting Malaysia yang menawarkan pelbagai ciri-ciri dan pakej yang menarik. Ada yang menawarkan pelbagai pakej dengan harga rendah, ada pula yang menawarkan kapasiti ruang storan yang besar, dan ada yang memfokuskan kepada prestasi server sebagai tarikan.

Salah memilih web hosting boleh menyebabkan anda rugi bukan setakat wang, tetapi masa dan tenaga. Pernah ada kes web hosting gulung tikar tanpa notis menyebabkan pemilik domain hilang segala-gala data, fail dan akses kepada DNS dan pengurusan domain. Penat lelah beratus-ratus jam membangunkan sebuah website penuh dengan konten hilang begitu sahaja. Ia bukan sahaja merugikan tetapi boleh menyebabkan seseorang itu hilang semangat untuk mula semula membina website berauthoriti.  

Web Hosting Malaysia-yang-dipercayai

Oleh hal demikian, sebelum memilih web hosting, pastikan dahulu kredibiliti dan tempoh syarikat tersebut telah memberi khidmat. Yakini syarikat web hosting yang mempunyai pengalaman lebih 10 tahun dan juga bilangan pelanggan yang dihoskan website mereka.

Dari berpuluh-puluh web hosting Malaysia yang terdapat di internet, Exabytes adalah antara yang terbaik dan mungkin nombor 1 dari banyak-banyak web hosting di Malaysia. Syarikat ini telah lama bertapak, lebih tepat lagi, 16 tahun sejak 2001 dengan 60,000 orang pelanggan. Berikut adalah 10 Alasan Kenapa Exabytes Web Hosting Malaysia Terbaik.

Web Hosting Malaysia Pengurusan DNS Percuma

Web Hosting Malaysia pengurusan-dns-percuma

Sebagai seorang pelanggan, anda berhak untuk menukar DNS pada bila-bila masa yang anda mahu untuk memenuhi keperluan dan kehendak. Seandainya anda ingin website anda ditunjukan ke web hosting Malaysia yang lain disebabkan masalah teknikal web hosting Malaysia yang sedia ada, anda boleh berbuat demikian pada bila-bila masa untuk mengelakkan “downtime” yang terlalu lama. Ataupun mungkin anda sekadar ingin “Redirect” domain anda ke web hosting Malaysia yang lain, seperti Exabytes yang reliable dan selamat. Sehubungan dengan itu, jika syarikat web hosting yang menguruskannya DNS, anda akan berdepan dengan masalah penangguhan dimana anda terpaksa menunggu giliran sebelum domain anda di ubah rekod DNS. Lebih menerukkan keadaan jika ia dikenakan caj untuk mengubah rekod DNS.

Exabytes menawarkan Pengurusan DNS percuma yang membolehkan anda melakukan perubahan kepada DNS. Sebagai pemilik domain, anda boleh mengubah rekod DNS tanpa melalui technician Exabytes untuk melakukannya tanpa sebarang caj. Anda boleh tentukan mana-mana server untuk hoskan website anda pada panel DNS.

Web Hosting Malaysia SSL(HTTPS) Percuma

Web Hosting Malaysia promosi-ssl-percuma-exabytes

Jika anda menguruskan sebuah website e-dagang, pastinya anda mahu pelanggan anda berasa selamat apabila pelanggan memasukkan maklumat peribadi untuk melakukan transaksi pembelian. Di zaman online shopping ini, pelanggan sudah mula sedar akan kepentinggan menjaga privasi dan data peribadi. Sehungan itu, kebiasaannnya pelanggan akan lebih percaya dengan website yang mempunyai sijil SSL atau tanda huruf “S” pada penghujung syntax “http” menjadikkannya “https”. Berbanding dengan website yang tiada perlindungan tambahan untuk penjagaan data maklumat peribadi dan privasi, website anda akan lebih diyakini akan lapisan sekuriti oleh pelanggan apabila adanya sijil SSL.

Exabytes Linux Hosting datang bersama Domain Validated Comodo-signed SSLs, menjadikan laman web anda lebih dipercayai apabila meminta butiran hubungan pelanggan, kata laluan atau maklumat pembayaran.

Web Hosting Malaysia Bantuan Teknikal Professional 24/7

Web Hosting Malaysia customer-support-webhosting-247

Exabytes menawarkan bantuan teknikal tidak kira masa sama ada pagi atau tengah malam. Web hosting Malaysia dapat dihubungi 24 jam sehari, setiap hari melalui telefon, helpdesk atau email sepanjang hari. Anda akan diberikan bantuan oleh pakar yang mengetahui hal selok-belok dan masalah  berkaitan dengan web hosting.

Web Hosting Malaysia Perkhidmatan Pelanggan Yang Mesra

Web Hosting Malaysia

Perkhidmatan yang diberikan 24 jam sehari, 7 hari seminggu, 365 hari setahun, adalah mesra pelanggan. Wakil khidmat pelanggan web hosting Malaysia ini memastikan setiap persoalan anda akan dijawab dengan mesra. Tidak kira betapa remeh soalan yang ditanya, jawapan yang diberikan dalam tona yang mesra dan membantu. Anda akan dilayan sebaik-baiknya sehingga masalah anda selesai.

Web Hosting Malaysia Kebolehpercayaan dan Keselamatan

Reliable-Web Hosting Malaysia

Apa yang paling ditakuti oleh setiap pemilik website dan domain adalah keselamatan dari diceroboh oleh pengodam dan serangan virus seperti DDOS. Selain itu, anda juga berharap website anda tidak mengalami masalah pelayan tidak beroperasi (server down). Oleh hal demikian, Web hosting Malaysia yang boleh dipercayai realibility dan selamat dari segi security amat penting. Sebab itu, Exabytes adalah web hosting pilihan kerana kedua faktor tersebut. Exabytes telah lama bertapak sejak 2001 dan pengalaman mereka dalam hal reability dan security adalah tiada tanding. Anda tidak perlu bimbang masalah pencerobohan dan server down kerana Exabytes akan memastikan website anda sentiasa berjalan.

Web Hosting Malaysia Network Dan Server Yang Pantas

high-speed-Web Hosting Malaysia

Apabila anda menjalankan perniagaan secara online melalui website e-dagang, anda mahu pastikan pelanggan anda mendapat pengalaman yang menyenangkan apabila melayari website anda. Anda mahu website yang loading dengan pantas untuk mengelakkan pelanggan menunggu lama. Seperti yang anda ketahui, website yang lambat loading akan menyebabkan pelanggan lari kerana lama menunggu. Itu yang anda mahu elakkan seboleh-bolehnya. Lebih-lebih lagi jika anda berhadapan dengan masalah “server down”. Pastinya anda rugi beribu-ribu ringgi selama mana website anda tidak loading akibat masalah server. Ataupun anda seorang affiliate. Bayangkan berapa kerugian jualan dan komisyen yang sepatutnya anda terima akibat website yang lambat loading atau masalah server down.

Oleh sebab itu anda perlukan web hosting Malaysia yang mempunyai network dan server yang pantas. Exabytes memastikan anda tidak menghadapi sebarang masalah dengan server dan network mereka. Mereka telah melabur untuk memastikan server mereka tidak dibebani yang boleh melambatkan sebuah website untuk loading. Capaian network juga pantas dan sentiasa 99.5% hidup sepanjang masa. Bermakna anda tidak akan hadapi sebarang masalah dan website anda sentiasa hidup sepanjang masa.

Web Hosting Malaysia Tapisan Virus dan SPAM

tapisan-malware-dalam-Web Hosting Malaysia

Perkara yang paling menyusahkan apabila anda menguruskan email adalah SPAM dan Virus. Email-email berbentuk SPAM mungkin mengandungi link-link yang bervirus. Salah tekan dan segala data dan maklumat penting anda boleh dieksploitasi oleh pihak yang tidak bertanggungjwab. Website anda juga boleh terdedah dengan masalah phishing dimana laman web anda akan dieklpoitasi untuk mengumpul data-data dan maklumat penting seperti nombor akaun bank atau nombor kad kredit. Apabila website anda dilabel phising oleh pihak berkuasa, anda akan menghadapi masalah untuk membebaskan website anda dari label tersebut seterusnya boleh menyebabkan anda kerugian dari segi masa dan tenaga. Ucapkan selamat tinggal kepada website anda.

Oleh hal demikian, Exabytes, web hosting Malaysia yang berpengalaman dalam hal keselamatan telah memasang SPAM dan Tapisan Virus untuk menjaga semua pelanggan dari SPAM dan lampiran email yang berniat jahat (malicious) yang dikenali sebagai Spam Assasin. Email yang disyaki bermasalah akan di tanda sebagai spam sebelum ia sampai ke inbox email anda.Ia akan terus masuk ke folder spam bagi memudahkan anda membangnya kelak.

Web Hosting Malaysia Perkhidmatan Skala

Web Hosting Malaysia pelbagai skala bisnes

Dari sebuah website e-dagang yang bermula secara kecil-kecilan menjadi sebuah pusat sehenti untuk beratus-ribu pengungjung. Anda memerlukan sebuah web hosting Malaysia yang boleh membesar bersama dengan perniagaan anda. Semakin besar perniagaan anda menjadi, semakin besar bandwidth  dan sumber yang diperlukan untuk menjalankan website anda bagi menampung jumlah pengunjung yang ramai dan menguruskan transaksi tanpa sebarang gangguan. Website yang melebihi bebanan boleh menyebabkan anda rugi beratus-ribu ringgit.

Pada masa yang sama, transaksi yang terganggu boleh menyebabkan pelanggan marah dan memburukan perniagaan anda melalui media sosial dengan menularkan masalah yang mereka hadapi terhadap perniagaan anda. Bagaimana pula jika anda pemilik produk digital yang ingin melancarkan produk baru dan anda menjangkakan pengunjung akan datang secara lambakan akibat promosi dari ejen-ejen affiliate. Pastinya anda memerlukan hosting atau server yang dapat menampung beban dari trafik yang memuncak. Ataupun anda seorang penulis konten yang berautoriti dengan kandungan yang mantap penuh dengan gambar, ilustrasi, audio, video dan lain-lain. Pastinya akan tiba masanya nanti ruang storan (disk space) anda akan penuh dengan media-media tersebut dan anda mahu membesarkan kapasiti ruang storan untuk menyimpan media-media berkaitan.

Tentulah Exabytes dapat membesar dengan perniagaan anda mengikut keperluan anda. Proses upgred yang mudah membolehkan anda membesar dan menskalakan perniagaan anda. Anda boleh menambah ruang storan, bandwidth, akaun email, database dan sebagainya bersama dengan website, trafik dan perniagaan anda yang berkembang.

Web Hosting Malaysia Pada Harga Mampu Milik

Web Hosting Malaysia harga mampu milik

Pengurusan kewangan dan bajet adalah perkara yang penting dalam urusan harian mahupun perniagaan. Tidak kira apa minat, pekerjaan, hobi anda, pastinya anda berkira-kira apabila hendak berbelanja. Memberi komitmen kepada pemilikan sebuah web hosting Malaysia dan domain memerlukan bajet yang besar dan poket yang dalam. Ia juga bergantung kepada keperluan tidak kira untuk membangunkan sebuah website sekadar untuk berkongsikan hobi dan melalui blog, membina sebuah website untuk tujuan perniagaan mahupun menguruskan sebuah website untuk pengurusan sumber manusia.

Setiap satu tujuan mempunyai bajet yang berbeza-beza. Ada website yang cukup sekadar menggunakan “shared hosting” atau “cloud hosting” seperti blog dan website ringkas. Ada pula yang memerlukan VPS dengan saiz kapasiti ruang storan besar dan sumber yang lebih besar dengan bajet terhad. Jika bajet bukan penghalang, Server menjadi pilihan dengan hardware yang berkuasa dengan sumber-sumber besar dan kebebasan mengurus dengan pelbagai aturan tetapan.

Exabytes adalah peneraju inovatif dalam industri, dengan model perniagaan yang diselaraskan yang membolehkan mereka menawarkan perkhidmatan berkualiti tinggi pada harga yang rendah dan berpatutan

Web Hosting Malaysia Pengaktifan Akaun Yang Pantas

pengaktifan-segera-webhosting

Pernah tak anda terlibat dalam satu projek khas dan perlu sebuah blog untuk melaporkan perkembangan projek tersebut. Oleh kerana ia sensitif masa, anda perlu hidupkan sebuah blog wordpress dengan segera supaya anda tidak ketinggalan melaporkan perkara yang akan berlaku dalam masa beberapa hari akan datang. Dengan pengalaman yang anda ada, anda tahu anda memerlukan masa sekurang-kurangnya  1 hari untuk atur dan tetapkan template yang cantik dan plugin wordpress yang sesuai, 3 hari untuk menulis dan memasukkan beberapa artikel-artikel yang telah dioptimasikan untuk tujuan SEO bagi menangkap trafik awal dari acara yang bakal berlangsung.

Akan tetapi, disebabkan oleh sebuah web hosting Malaysia yang tidak profesional anda terpaksa menunggu dua hari untuk akaun web hosting Malaysia diaktifkan menyebabkan anda membuang masa yang sepatutnya digunakan untuk menyiapkan asas sebuah blog wordpress. Anda tidak mahu beralih ke web hosting Malaysia yang lain kerana bajet anda sudah masuk ke web hosting Malaysia tersebut dan anda tidak mahu memburukkan keadaan untuk mohon refund dan membuang lagi masa menunggu wang dikembalikan.

Itu bezanya web hosting Malaysia yang tidak profesional dengan Exabytes yang berpengalaman selama 16 tahun. Meskipun Exabytes mengesahkan setiap tempahan web hosting untuk mengelakkan penipuan (fraud) untuk memastikan sekuriti dan keselamatan pelanggan yang sedia ada, tempahan anda tetap diproses dan diaktifkan dalam masa yang singkat. Dalam kebanyakkan kes, tempahan pelanggan mengambil masa selama beberapa jam sahaja. Jika ia mengambil masa yang lama lebih daripada 24 jam untuk mengaktifkan akaun anda, maka bulan pertama anda adalah percuma dari sebarang pembayaran.

BONUS Web Hosting Malaysia : Jaminan Wang Dikembalikan 100 Hari.

100-hari-moneyback-guaranteed-webhosting

Masalah server down dan sentiasa diserang oleh virus biasa berlaku kepada syarikat web hosting Malaysia yang tidak berkredibiliti atau syarikat web hosting Malaysia yang suka mengambil kesempatan kepada pelanggan. Mereka menawarkan harga web hosting yang sangat murah dari harga pasaran sebenar. Tujauannya untuk mengumpul sebanyak mungkin pelanggan bagi mengaut keuntungan. Jika mengikut konsep asas perniagaan, apabila menawarkan harga yang rendah, anda memerlukan jualan kuantiti yang banyak untuk mendapat untung dan menampung kos.

Sebaliknya, jika anda tawarkan harga yang tinggi, anda tidak perlu jualan kuantiti yang banyak untuk menampung kos dan pada masa yang sama menjana keuntungan. Kesan kepada konsep ini, apabila harga tinggi, ia selalunya mencerminkan kualiti, sebaliknya apabila harga rendah, kualiti tidak terjaga. Begitu juga dengan web hosting. Apabila harga perkhidmatan yang adalah tinggi, syarikat web hosting tersebut dijamin menjana keuntungan yang banyak dan pada masa yang sama boleh melaburkan wang tersebut untuk membina infrastruktur yang cukup bagi menampung bilangan pelanggan yang ramai.

Sebaliknya jika syarikat tersebut hanya menjana keuntungan yang cukup makan untuk menampung kos operasi dan tidak cukup untuk pembangunan infrasturktur, maka penambahan pelanggan yang ramai akan menyebabkan server terbeban dan network menjadi lembab. Kesannya akan dirasai oleh pelanggan apabila website sentiasa down. Jika ia berterusan selama 3 bulan bermula dari akaun diaktifkan, pastinya anda tidak akan berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan dan bercadang untuk bertukar web hosting Malaysia.

Exabytes adalah sebuah syarikat web hosting Malaysia yang memastikan reputasinya kekal positif dengan reliability dan security. Dengan pelbagai perkhidmatan produk berkualiti, Exabytes memastikan pelanggan berpuashati dengan perkhidmatan yang diberikan. Seandainya perkhidmatan yang diberikan tidak memuaskan hati anda, dalam masa 100 hari dari tarikh akaun diaktifkan, anda boleh memohon untuk mendapatkan kembali wang anda dan anda tidak akan ditanya sebarang soalan. Walaubagaimanapun, jaminan ini hanya sah untuk pakej Exabytes EBiz series shared hosting plan dan tidak boleh diaplikasikan untuk nama domain name, cloud hosting, dedicated server, VPS or atau perkhidmatan lain kecuali dinyatakan.

Testimoni Pelanggan Exabytes, Web Hosting Malaysia Terbaik.

pelanggan-korporat-webhosting-exabytes

Exabytes bukan sahaja menghoskan web hosting Malaysia, tetapi juga menghoskan lebih 60,000 laman web dari Singapore, Indonesia dan serata dunia. Pelanggan Exabytes juga bukan setakat individu-individu biasa malah dari syarikat-syarikat terkemuka di Malaysia, antaranya Acson International, Machines, TupperwareBrands, Puspakom, Spritzer dan banyak lagi. Ini bukti kenapa Exabytes Web hosting Malaysia terbaik.

Antara testimoni dari pelanggan Exabytes yang anda boleh baca,

mylasercut

Zulhafidz Yahaya, mylasercut.com

“Ok Thank you exabytes! The best after sales service I’ve ever experienced. thank you and good job guys.

 

professional-tools

Oh Yon Wei, professional-tools.com

“Email Hosting. Overall support is fast. We are convenience with the services. My rate for Exabytes is 7.”

 

 

kindness-malaysia

Fadli, kindnessmalaysia.com

“Thank you for the prompt response and support throughout the year. Best in Malaysia. Period”

 

 

andrew-incubator

Andrew, incubator.com.my

I just want to give you all a very constructive comment about Exabytes Customer Service. Last night, after midnight, I have sent up a support ticket to your customer service via the web. To my surprised, in less than 3 minutes, I got someone servicing me. I actually experienced a good customer experience.

syalida

Shalida Rosnan, syalidarosnan.com

“I’ve been using Exabytes service since 2009. Exabytes has proven affordable hosting doesn’t mean suffering bad quality hosting. Fast and reliable service has made Exabytes as my first choice of hosting provider.”

 

redpanda

Mark Javed, redpanda.com.my

“I have been with Exabytes Network for last nearly 7 years now and i am proud to be an Exabee. I am a living witness seeing Exabytes Massive improvements in all sectors and departments from sales to after sale support. Thank You Exabytes for such a sincere commitment with customers. thumbs up!”

Dapatkan Perkhidmatan Exabytes Web Hosting Malaysia Malaysia Untuk Domain Dan Website Anda

exabytes-company-webhosting

Exabytes menyediakan pelbagai perkhidmatan untuk memulakan website pertama anda. Perkhidmatan yang disediakan adalah seperti berikut, pendaftaran domain, pakej web hosting, server, perkhidmatan rekabentuk website, web security, dan online marketing. Masing-masing mempunyai pakej tersendiri.

Daftar Domain

Exabytes membolehkan anda mendaftar domain baru. Selain TLD yang biasa didaftarkan seperti .com, .net dan sebagainya, anda boleh mendaftarkan TLD .my dan .com.my. Selain itu, jika anda merancang untuk memindahkan domain anda kepada Exabytes, anda boleh berbuat demikian. Exabytes juga menawarkan Whois ID protection untuk menyembunyikan maklumat dan data penting anda.

Web Hosting

type-of-webhosting

Terdapat 5 jenis perkhidmatan web hosting yang disediakan berdasarkan keperluan dari kegunaan peribadi hinggalah perniagaan enterprise iaitu:

  • Small Business Web Hosting untuk keperluan website personal, blog atau perniagaan.
  • Premium Business Hosting untuk website berbentuk e-dagang
  • WordPress Hosting, hosting yang dioptimasikan untuk wordpress
  • Windows Web Hosting, untuk website yang menggunakan aplikasi windows & ASP .NET
  • Windows Web SSD Hosting untuk website yang memerlukan Windows hosting prestasi tinggi dikuasakan oleh Plesk.

Exabytes juga menyediakan solusi web seperti Business Email Hosting, Reseller Web Hosting, All-in-One Website Solution dan Hosting Transfer.

VPS, Dedicated Server & Colocation

Bagi pengguna yang advance dengan data yang besar dan yang memerlukan prestasi tinggi untuk menampung beban jumlah trafik yang banyak, VPS dan dedicated server adalah pilihan yang terbaik. Exabytes juga menyediakan perkhidmatan Colocation untuk perniagaan yang memerlukan high availability & high bandwidth.

Lain-lain Perkhidmatan Selain Web Hosting

mycybersale-exabytes

Selain perkhidmatan web hosting, Exabytes juga menyediakan perkhidmatan website design, logo design dan ecommerce design pada harga yang berpatutan disamping Basic Web Security, Securi Web Firewall dan Panda Advance Cyber-Security untuk perlindungan tambahan terhadap website anda.

Pada harga berpatutan anda akan mendapat perkhidmatan yang berkualiti dan dijamin reliablity serta security dari Exabytes. Untuk tempoh masa terhad, Exabytes sedang menjalankan promosi sempena MycyberSale. Dapatkan percuma 1 web page design dengan mendaftar mana-mana pakej hosting. Layari laman web www.Exabytes.my untuk menghostkan website anda.

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: