Review
Feb 21, 2018, 11:24am

Aksesori Memancing / Rod Stand Pancing Murah Dan Berkualiti


Para peminat memancing di luar sana pasti mementingkan rod pancing ataupun joran yang digunakan untuk mendapatkan ikan – ikan yang diingini. Kadang – kadang kuasa joran yang digunakan itu sahaja boleh memberikan kepuasan kepada anda yang mahu memancing walaupun anda tidak mendapat ikan yang anda mahukan. Oleh itu, ramai pemancing tegar akan berusaha sedaya upaya dan juga sanggup berhabis duit untuk memastikan mereka akan mendapat rod yang berkualiti dan aksesori – aksesori yang diperlukan.

Aksesori Memancing Murah

Untuk anda yang baru sahaja mahu memulakan hobi memancing anda, anda boleh mendapatkan panduan untuk memilih alat pancing agar anda dapat memancing dengan lancar ketika anda berada bersama kawan – kawan. Bagi pemancing yang tegar, mereka pasti mengetahui betapa pentingnya alatan memancing untuk memastikan anda berpuas hati ketika anda melakukan aktiviti ini. Jadi,  anda boleh melihat panduan untuk memilih alat pancing seperti di bawah agar anda boleh memilih alat pancing yang terbaik untuk anda.

Aksesori Memancing Terbaik

Panduan Memilih Aksesori Memancing Yang Terbaik

Panduan Membeli Aksesori Memancing

Memancing mempunyai pelbagai teknik jadi peralatan yang digunakan juga adalah berbeza dan mempunyai harga – harga yang tersendiri yang bermula dari murah, medium dan juga mahal. Setiap peralatan memancing ini akan menawarkan kualiti yang bergantung kepada penjualnya. Anda sebagai pengguna perlu memastikan bahawa alatan pancing yang anda pilih adalah berkualiti dan tahan lama. Ikuti panduan berikut untuk mendapatkan alatan pemancing mengikut kesesuaian anda.

  • Joran Pancing

Joran Aksesori Memancing

Anda perlu memastikan joran yang digunakan untuk memancing adalah sesuai dengan tempat yang anda mahu memancing dan juga teknik yang anda mahu  gunakan bersama ikan yang mahu dipancing. Joran – joran yang dijual selalunya akan memberikan keterangan tentang panjang joran, action dan berat lure yang dicadangkan. Jadi, anda boleh menggunakan keterangan – keterangan yang diberikan untuk membuat keputusan tentang jenis joran yang anda mahu gunakan berdasarkan tempat dan ikan yang mahu dipancing.

1. Panjang Joran

Panjang Aksesori Memancing

Joran yang panjang adalah lebh sesuai digunakan sekiranya anda mahu melempar dari jarak yang jauh jadi joran yang panjang boleh digunakan di tempat yang luas seperti laut ataupun sungai yang besar. Joran yang pendek pula lebih sesuai digunakan sekiranya anda mahu memancing ikan yang besar kerana ia akan menjadi lebih ringan sewaktu anda cuba mengangkat ikan tersebut. Jadi, gunakan info ini untuk memilih joran yang bersesuaian dengan tempat memancing anda.

2. Berat Joran

Berat Joran Aksesori Memancing

Anda juga perlu mempertimbangkan beberapa faktor lain seperti berat, karakter, dan juga kualiti ring guide joran. Joran yang berat akan menyebabkan anda mudah lenguh dan tidak selesa untuk memancing dalam tempoh masa yang lama dan ia akan membuatkan anda tidak dapat menikmati trip memancing anda. Namun, ia boleh digunakan sekiranya anda mempunyai rod stand di mana anda boleh meletakkan joran anda di rod stand ketika anda melakukan pemancingan dengan teknik konser.

3. Bahan Joran

Bahan Joran Aksesori Memancing

Joran yang diperbuat daripada karbon ataupun grafit adalah lebih ringan mempunyai sensitiviti yang lebih tinggi tetapi ia tidak mempunyai daya tahan yang tinggi dan sekiranya ia dilentur dengan terlampau, ia boleh menyebabkan joran anda patah. Sebaiknya, gunakan joran yang diperbuat daripada fiber kerana ia mempunyai daya tahan yang lebih tinggi dan juga harganya adalah lebih murah tetapi ianya berat sedikit berbanding joran karbon ataupun grafit.

4. Karakter Joran

Karakter Joran Aksesori Memancing

Anda perlu memilih karekter joran yang betul berdasarkan target ikan yang anda mahu pancing. Sekiranya anda mahu memancing ikan yang besar atau casting dengan umpan yang berat, maka pilihlah joran yang kaku dan tidak mudah melentur tetapi kalau anda mahu memancing ikan yang kecil ataupun casting menggunakan umpan yang ringan, maka anda boleh memilih joran yang lebih mudah lentur. Anda akan merasa lebih seronok untuk memancing ikan kecil menggunakan joran yang lentur ketika ia memakan umpan.

5. Pemilihan Reel

Pemilihan Reel Aksesori Memancing

Anda juga perlu memberikan perhatian kepada pemilihan reel kerana ia juga boleh menentukan keselesaan anda untuk memancing. Anda perlu memberikan perhatian kepada berat, material, gear ratio dan juga system drag pada reel.

Aksesori Memancing Terbaik di pasaran

Gunakan reel yang berat kerana ia diperbuat daripada bahan yang cukup berkualiti. Pastikan system drag yang digunakan adalah mulus sewaktu anda menarik ikan untuk mengelakkan ia daripada putus. Gear ratio atas 5:1 adalah lebih sesuai digunakan untuk teknik casting atau popping. Gear ratio yang bawah dari 5:1 pula adalah lebih sesuai digunakan untuk teknik jigging atau dasaran.

Dua Jenis Reel Yang Anda Perlu Tahu

1. Reel Spinning

Reel Spinning Aksesori Memancing

Reel Spinning adalah amat sesuai digunakan sekiranya anda baru bermula untuk memancing kerana penggunaannya adalah amat mudah. Anda hanya perlu membuka bail arm dan memegang tali dengan menggunakan telunjuk, kemudia anda boleh melempar. Ia mempunyai tackel set yang balance meskipun anda menggunakan umpan yang sangat ringan. Ibu jari anda berperanan sebagai control pada reel bait casting sewaktu anda melempar.

2. Reel Konvensional

Reel Konversional Aksesori Memancing

Spool yang ada pada reel konvensional akan berputar ketika anda melakukan lemparan dan ianya berbeza berbanding reel spinning. Ia mempunyai system drag yang lebih kuat berbanding reel spinning dan juga lebih ringan ketika digulung dengan beban. System gear yang digunakan oleh reel konvensional juga adalah sejajar dan juga amat sesuai digunakan untuk memancing di bahagian air dalam. Namun, elakkan dari menggunakan reel konvensional sekiranya anda baru sahaja berkecimpung dalam dunia memancing.

Rod Stand

Rod Stand Aksesori Memancing

Untuk anda yang menggunakan joran yang berat dan juga mahu memancing di tempat yang lebih luas dan terbuka, anda perlu menggunakan aksesori memancing seperti rod stand untuk memastikan pengalaman memancing anda adalah lebih selesa. Anda juga perlu memilih rod stand yang baik dari segi material, kualiti dan juga harga yang ditawarkan. Rod stand yang terbaik adalah rod stand yang diperbuat daripada stainless steel kerana ia tidak akan mudah berkarat dan lebih tahan lama.

Dapatkan Aksesori Memancing Automatic Rod Stand Untuk Trip Memancing Anda

Aksesori Memancing Di Malaysia

Bagi anda yang sudah mempunyai joran yang diingini, apa kata anda dapatkan rodstand untuk memastikan trip memancing anda adalah lebih selesa dan juga memudahkan anda untuk mendapatkan ikan yang dimahukan tanpa perlu memegang joran anda dalam masa yang lama.

Aksesori Memancing Kaki Pancing

Automatic Rodstand adalah rod stand yang diperbuat daripada stainless steel, iaitu besi yang tidak akan berkarat meskipun ia terdedah dengan apa jua situasi. Ia juga mempunyai single spring angle yang automatik untuk memudahkan anda meletakkan joran anda. Selain itu, ia mempunyai kurungan yang diperbuat daripada keluli untuk batang joran anda. Automatic Rod Stand juga mempunyai peralatan untuk anda memancing bersama aksesori untuk tackle. Harga untuk Automatic Rod Stand adalah seperti berikut;

Harga Normal:
RM150/1PCS

Harga Promosi :
RM60/1PCS

Kos Pengeposan:
Semenanjung + RM10
Sabah & Sarawak + RM15

Beli DUA lagi JIMAT!
RM105/2PCS

Kos Pengeposan:
Semenanjung + RM15
Sabah & Sarawak + RM20

Lagi Banyak Lagi MURAH!
RM165/3PCS
RM210/4PCS

Kos Pengeposan:
Semenanjung + RM20
Sabah & Sarawak + RM35

Kelebihan Menggunakan Automatic Rod Stand

Automatic  Rod Stand mempunyai ciri – ciri yang dapat memberikan kelebihan kepada anda ketika anda berada di trip memancing anda. Jadi anda boleh melihat ciri – ciri automatic rod stand seperti di bawah;

  • Diperbuat Daripada Stainless Steel

Material Aksesori Memancing

Automatic Rod Stand ini diperbuat daripada stainless steel di mana material ini adalah amat tahan lama serta mudah mudah digunakan untuk anda tidak kira di mana sahaja anda berada. Stainless steel adalah besi yang tidak mudah karat jadi anda boleh menjaga kualiti joran anda dengan menggunakan automatic rod stand.

  • Boleh Mengangkat Rod Secara Automatik

Kelebihan Aksesori Memancing Mahal

Sekiranya anda menggunakan automatic rod stand, ia akan mengangkat joran anda secara automatik apabila ikan telah mengena di umpan anda. Jika anda melihat ia sedang naik, maka anda boleh terus mendapatkan joran anda dan mengambil ikan yang berada di umpan anda. Anda tidak perlu lagi bersusah payah untuk menunggu ikan untuk mengena umpan dengan automatic rod stand.

  • Hujung Yang Tajam Untuk Melekat Di Tanah Dengan Kuat

Aksesori Memancing Dapat Ikan Besar

Automatic rod stand mempunyai 2 hujung yang tajam untuk anda tusukkan ke dalam tanah agar joran anda selamat diletakkan dan juga stabil. Ia juga akan melekat di dalam tanah dengan kuat jadi ia tidak akan mudah terkeluar meskipun joran anda sedang mengena ikan yang besar dan juga kuat.

  • Mempunyai 3 Jenis Sensitiviti

Jenis Jenis Aksesori Memancing

Automatic rod stand mempunyai  3 jenis sensitiviti untuk anda pilih iaitu dari slightly sensitive, sensitive dan juga ultra sensitive. Jadi, anda tidak perlu lagi takut sekiranya ada ikan yang mengena umpan anda tetapi anda tidak sedar. Pilih sahaja ultra sensitive untuk anda yang mahukan ikan yang kecil dan gunakan pilihan slightly sensitive jika anda mahukan ikan yang lebih besar.

  • 100% Baru Dan Di Dalam Kondisi Yang Baik

Perkakasan Aksesori Memancing

Anda akan dijamin untuk dapat automatic rod stand yang 100% baru dan juga berada di dalam kondisi yang baik. Jadi, anda boleh menggunakan automatic rod stand anda dengan selesa dan juga mudah. Ianya juga tahan jauh lebih lama daripada rod stand yang lain dan juga ditawarkan dengan harga yang amat berpatutan. Dapatkan automatic rod stand sementara ia ditawatkan dengan harga promosi sekarang dengan hanya RM 60/pcs.

Testimoni Para Pengguna Aksesori Memancing Automatic Rod Stand

Terdapat ramai pengguna automatic rod stand yang berpuas hati dengan penggunaan rod stand ini ketika mereka memancing. Anda boleh melihat testimoni – testimoni positif yang diberikan oleh para pelanggan automatic rod stand seperti di bawah;

Barang dah sampai ke tangan pelanggan dengan selamat

Baru sehari order barang dah sampai. Cepat kan?

Barang sampai dengan keadaan yang baik ke tangan pelanggan

Dapatkan Aksesori Memancing Automatic Rod Stand Sekarang!

Jika anda mahukan trip memancing yang mudah dan juga selesa, anda boleh mendapatkan automatic rod stand dengan menghubungi talian dan juga info seperti dibawah;

AUTOMATIC ROD STAND | AKSESORI MEMANCING
Hubungi: Tekan untuk telefon (017-9463153 – Zulhafiz) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: @automaticrodstand

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: