Review
Sep 13, 2018, 12:15am

Akademi Tahfiz Al-Quran Terbaik di Selangor


Ibu bapa mana yang tidak suka melihat anak menjadi pandai. Emak ayah mana tidak mahu memiliki anak yang soleh dan solehah. Malah mempunyai anak yang bijak pandai dan soleh serta solehah merupakan impian dan dambaan semua pasangan suami isteri di atas muka bumi ini. Namun, sayangnya tidak semua ibu bapa itu mempunyai masa malah ada juga yang kurang mempunyai pelajaran dan pengalaman yang boleh di gunapakai untuk mengajar sendiri anak-anak remaja terutama untuk bidang yang berkaitan dengan keagamaan seperti cara-cara untuk menguasai Al-Quran.

Antara Akademi Tahfiz Al-Quran Terbaik di Selangor

Tidak dinafikan, untuk membantu anak-anak remaja supaya dapat menguasai pelajaran berkaitan akademik, si ibu dan si ayah dapat melaksanakan perkara tersebut dengan mudah dengan adanya persekolahan yang memang telah sedia ada di negara Malaysia ini. Tetapi, bagaimana pula untuk menguasai pelajaran yang berkaitan Al-Quran dan keagamaan?

Selain Akademi Tahfiz Al-Quran Terbaik di Selangor

Jangan risau jangan sedih dan juga jangan lagi pening kepala kerana di saat ini telah pun ada pihak yang mempunyai kepakaran serta pengalaman untuk membantu anda merealisasikan impian untuk memiliki anak yang bijak Al-Quran ini berserta dengan mengusai bidang akademik juga . Pihak yang boleh membantu anda ini merupakan sebuah akedemi tahfiz Al-Quran terbaik di Selangor iaitu AKADEMI TAHFIZ DAAR ULIL ALBAAB.

Pengenalan Mengenai Akademi Tahfiz Daar Ulil Albaab

Antaranya Akademi Tahfiz Al-Quran Terbaik di Selangor

Akademi Tahfiz Daar Ulil Albaab atau dikenali dengan A.D.D.U.A didaftarkan di Suruhanjaya Syarikat Malaysia pada 8 September 2016 dan mula diasaskan pada Disember 2016.

Mencari Akademi Tahfiz Al-Quran Terbaik di Selangor

Pencetus tertubuhnya A.D.D.U.A ini adalah bermula dari pandangan peribadi pengasasnya iaitu Al-Faqirah Ilallah, Ustazah Nur Farah Atikah Hana Al-Hafizah terhadap pengalaman pengajian beliau dan terhadap sistem pengajian kebanyakan madaris yang  ada di Malaysia ini, yang mana menyediakan Kursus Pengajian Tahfiz sahaja tanpa seiring dengan Pengajian Islam & Bahasa Arab.

Sertai Akademi Tahfiz Daar Ulil Albaab Untuk Program Pengajian 4 Dalam 1

Ada Akademi Tahfiz Al-Quran Terbaik di Selangor

Program pengajian 4 dalam 1 ini merupakan kelebihan utama yang boleh disertai demi untuk menguasai Al-Quran sehingga mampu menjadi seorang tahfiz dengan lebih mudah, cepat dan terbaik. Program pengajian 4 dalam 1 ini sebenarnya merangkumi 4 jenis kategori iaitu :

 1. Tahfiz dan Tafsir – 30 juz Al-Quran
 2. Pengajian Islam dan Daurah hadith
 3. Subjek Teras SPM
 4. Keusahawanan dan pengurusan

Selain Akademi Tahfiz Al-Quran Terbaik di Selangor

Tahfizul quran (hafazan Al-Quran) berkonsepkan hafalan matan pelajaran iaitu hafazan setiap pelajar adalah sama. Target hafazan adalah sebanyak ½ muka surat satu hari yang mana ia akan mengambil masa dua bulan untuk satu juz’ dan lebih kurang 10 bulan untuk 5 juz’ dan 6 tahun untuk 30 juz’. Konsep hafazan adalah para pelajar akan menghafaz bersama-sama dan teknik akan diberikan. Setelah tamat setiap 5 juz’ para pelajar akan dihantar ke JAIS atau JAWI untuk program Isbat Tahfiz (Program Galakan Menghafaz Al-Quran) anjuran Pusat Zakat di mana hafazan mereka akan di uji.

Tahfiz Dan Tafsir Tanpa Meninggalkan Teras Untuk SPM!

Mencari Akademi Tahfiz Al-Quran Terbaik di Selangor

Inilah bagusnya jika anda menghantar anak-anak remaja ke Akademi Tahfiz Daar Ulil Albaab kerana anda bukan hanya boleh mendorong anak-anak remaja untuk cuba mencabar diri menjadi seorang insan yang boleh menguasai Al-Quran tetapi juga turut sama mempelajari subjek atau matapelajaran teras yang ada untuk peperiksaan SPM.

Adanya Akademi Tahfiz Al-Quran Terbaik di Selangor

Subjek yang dicadangkan untuk akademik adalah 5 iaitu :

 1. Bahasa Melayu
 2. Bahasa Inggeris
 3. Matematik
 4. Sains
 5. Sejarah
 • BAHASA MELAYU untuk kegunaan BALAGHAH dan MANTIQ.
 • MATEMATIK untuk kegunaan FIQH dan FARAIDH.
 • SAINS untuk  AL-QURAN dan AL-HADITH.
 • ENGLISH sebagai bahasa yang selalu digunakan untuk menterjemahkan kitab dan bayan.
 • SEJARAH untuk mengetahui sunnatullah.

Antara Tenaga Pengajar Yang Ada

Semua tenaga yang ada semuanya sangat berpengalaman dan berpelajaran dengan ilmu penguasaan yang telah diiktiraf untuk bidang masing-masing.

Terdapat Akademi Tahfiz Al-Quran Terbaik di Selangor

Tidak hanya itu, pihak Akademi Tahfiz Daar Ulil Albaab juga turut mengetengahkan jurusan keusahawanan dan pengurusan bagi membuka minda para pelajar untuk menguasai bidang yang berkaitan dengan kewangan juga. Secara tidak langsung bakal peserta tidak hanya menjadi seorang insan yang semakin dekat dengan Al-Quran semata-mata tetapi juga boleh menjadi seorang insan yang punya pelajaran di dalam bidang-bidang yang lain bagi menjadi seorang insan yang lebih berkemampuan. InshaAllah.

Harga Bulanan Yang Rendah Untuk Keselesaan Menyeluruh

Mencari Akademi Tahfiz Al-Quran Terbaik di Selangor

Menyedari yang pelajaran itu akan dapat dikuasai dengan lebih mudah dan cepat di dalam persekitaran yang sangat bersih dan selesa maka pihak Akademi Tahfiz Daar Ulil Albaab turut bertindak untuk sentiasa mengambil berat unsur yang lain untuk para peserta seperti aspek tempat tinggal yang merangkumi bilik dan makanan, unsur kebersihan dan keselamatan serta aspek-aspek yang lain juga seperti pemeriksaan kesihatan, takaful dan juga makanan kesihatan tambahan seperti produk berasaskan herba dan lain-lain demi untuk membantu meningkatkan akal peserta supaya lebih cerdas.

Selain itu Akademi Tahfiz Al-Quran Terbaik di Selangor

Selain daripada itu terdapat juga kemudahan yang lain seperti ujian bulanan, peperiksaan tahunan, makmal, perpustakaan, ko-kurikulum serta aktiviti bersukan seperti menunggang kuda dan sebagainya.

Ciri Akademi Tahfiz Al-Quran Terbaik di Selangor

Jika dilihat secara sekilas segalanya amat lengkap dan pastinya para peserta akan berasa sangat gembira seperti sedang berada di sebuah bengkel ilmu yang amat ceria sambil dapat mengenali teman-teman baru yang pastinya memiliki minat yang sama. Harga yang perlu dijelaskan untuk semua itu hanyalah RM950 SEBULAN.

Ada Akademi Tahfiz Al-Quran Terbaik di Selangor

Walaubagaimanapun, untuk urusan pendaftaran baru semestinya perlu berbelanja lebih sedikit untuk mendapatkan peralatan yang lain seperti set uniform, set blazer dan lain-lain lagi set kelengkapan yang lain untuk memulakan kehidupan sebagai salah seorang peserta yang akan mendalami ilmu untuk menjadi tahfiz Al-Quran ini. Harga untuk pendaftaran baru adalah seperti yang telah tertera di bawah ini dan untuk perndaftaran baru, yuran bulanan untuk bulan pertama telahpun turut disenaraikan bagi memudahka lagi urusan ibu bapa.

Jom Jadi Warga Akademi Tahfiz Daar Ulil Albaab

Akademi Tahfiz Al-Quran Terbaik di Selangor

Sekarang peluang untuk anda menghantar anak-anak remaja kesayangan untuk menjadi seorang tahfiz Al-Quran sedang di buka. Temuduga terbuka ini di beri kepada siapa saja yang berminat untuk memohonnya. Cuba dulu, mana tahu anak anda layak untuk mengejar cita-cita serta menunaikan impian anda untuk mempunyai seorang anak yang genius Al-Quran, profesional dan bertaqwa.

Mahu Menjadi Seorang Genius Al-Quran? Daftar Segera Di Akademi Tahfiz Daar Ulil Albaab!

Adanya Akademi Tahfiz Al-Quran Terbaik di Selangor

Jangan risau jangan juga buang masa kerana anda kini telahpun berjaya menemui akademi tahfiz Al-Quran yang terbaik di Selangor!! Cepat-cepat lakukan pendaftaran sebelum tempat penuh. Anda lambat, anda juga yang akan rugi.

Akademi Tahfiz Al-Quran Terbaik di Selangor

Untuk pertanyaan lanjut, boleh hubungi :

AKADEMI TAHFIZ DAAR ULIL ALBAAB | AKADEMI TAHFIZ AL-QURAN TERBAIK DI SELANGOR
Hotline: Tekan untuk telefon (018-2017400) | Tekan untuk WhatsApp
Website:
https://www.addua4u.com/
Lokasi:

No. 725 Jalan Enam Kaki,
Kampung Kuala Pajam, 43700
Beranang, Selangor

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: