Review
Jan 9, 2018, 9:11am

9 Cara Menghilangkan Lemak di Perut dan Turunkan Berat Badan Dengan Cepat


Kajian yang dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia mengeluarkan kenyataan bahawa seramai 16.8 juta rakyat Malaysia mengalami masalah kegemukan. Cara pemakanan dan gaya hidup kurang sihat sebahagian besar masyarakat Malaysia telah menyebabkan seramai 16.8 juta daripada 28 juta penduduk di Negara ini mengalami masalah kegemukan. Apa yang membimbangkan Menteri Kesihatan Malaysia, Datuk Seri Liow Tiong Lai , seramai 8.4 juta daripada mereka mengalami penyakit obesiti. Tambah beliau lagi, secara tidak langsung ianya meningkatkan lagi risiko penyakit seperti diabetes, sakit jantung, buah pingang, darah tinggi dan barah.

cara menghilangkan lemak di perut 09

Ada sebahagian merasakan bahawa menurunkan berat badan itu hal yang sangat mudah, namun tidak pada sebahagian lagi. Bagi mereka yang susah untuk menurunkan badan kadang kala merasakan sia – sia saja melakukan hal tersebut. Namun tentu saja menyerah bukanlah jalan penyelesaian. Banyak cara menurunkan berat badan secara mudah, sederhana, tanpa harus berasa tekanan.  Kuncinya adalah melakukan dengan konsisten dan penuh komitmen.

cara menghilangkan lemak di perut 11

Menurunkan berat badan diperlukan agar kita memiliki berat badan yang ideal. Perlu diingat bahawa bentuk tubuh ideal tidak selalu sama dengan berat badan ideal. Jika bentuk tubuh adalah pandangan yang subjektif, maka berat badan adalah hal yang objektif.

Cara Menghilangkan Lemak di Perut dan Turunkan Berat Badan Dengan Cepat

cara menghilangkan lemak di perut 10

Cara menurunkan berat badan ialah dengan berdiet. Ya, memang untuk menurunkan berat badan kita mesti melalui proses diet. Namun diet di yang ditekankan di sini bukanlah dengan tidak makan seharian.

cara menghilangkan lemak di perut 13

Apakah yang dimaksudkan dengan diet seimbang? Diet seimbang ialah sajian makanan yang mengandugi semua nutrien yang diperlukan oleh tubuh dengan kadar yang betul. Untuk memastikan badan kita mendapat semua zat, kita perlu mempelbagaikan pemilihan makanan dalam setiap kumpulan makanan seperti piramid makanan.

Selain dari diet yang seimbang, terdapat langkah lain untuk mengatasi masalah lemak dan kegemukan.

1. Minum Air Mineral Secukupnya | Cara Menghilangkan Lemak di Perut dan Turunkan Berat Badan Dengan Cepat

cara menghilangkan lemak di perut 12

Air mineral penting bagi tubuh. Air mineral membantu metabolisme tubuh, membuang racun yang masuk dalam tubuh, membuat kulit tampak lembut dan cerah, dan membantu meningkatkan sistem otak. Mereka yang minum air mineral secukupnya akan mengambil kalori lebih rendah berbanding mereka yang kurang minum air. Minum air pada waktu yang betul juga member kesan mendalam pada tubuh badan manusia seperti membantu menggiatkan organ dalaman dan mengelakan berlakunya serangan angin ahmar dan serangan jantung.

Selain air mineral, anda juga disarankan minum air yang rendah kalori seperti teh, air limau, dan jus buah-buahan segar.

2. Minum Air Mineral Secukupnya | Cara Menghilangkan Lemak di Perut dan Turunkan Berat Badan Dengan Cepat

cara menghilangkan lemak di perut 15

Hindarilah dari makanan dengan kandungan gula yang tinggi. Baca jadual gizi yang ada pada setiap kemasan snack sebelum anda makan atau minum. Makanan ringan yang mengandung gula secara berlebih memiliki banyak risiko seperti diabetes, kolesterol tinggi, obesiti, gigi berlubang dan penyakit lain. Selain itu,  hindarikan diri anda pada minuman bersoda atau bergas kerana dalam minuman tersebut mengandung gula yang sangat tinggi.

3. Pilih Pencuci Mulut Rendah Kalori | Cara Menghilangkan Lemak di Perut dan Turunkan Berat Badan Dengan Cepat

cara menghilangkan lemak di perut 14

Apabila anda inginkan makanan yang manis, eloklah anda memilih pencuci mulut yang rendah kalori seperti dark chocolate atau yogurt rendah lemak. Selain itu, anda juga dicadangkan menyimpan stok ‘sugar-free’ chewing gum supaya anda boleh mengunyahnya apabila anda terasa lapar di tengah malam.

4. Minum Air Jeruk Nipis Di Pagi Hari | Cara Menghilangkan Lemak di Perut dan Turunkan Berat Badan Dengan Cepat

cara menghilangkan lemak di perut 17

Jeruk nipis memiliki banyak manfaat positif untuk kesihatan. Dengan meminum air jeruk nipis dengan segelas air suam pada anda berdiet, dapat membantu menurunkan berat badan lebih cepat.

Jeruk nipis yang kaya akan vitamin C ini akan bekerja menyerap kalsium dalam sel – sel lemak, sehingga berat badan turun.

5. Yoga | Cara Menghilangkan Lemak di Perut dan Turunkan Berat Badan Dengan Cepat

cara menghilangkan lemak di perut 16

Yoga merupakan senaman yang utamakan pada kekuatan, kelenturan, dan pernafasan. Penyelidik di India membuktikan yoga sangat membantu menghilangkan gas yang berlebih di perut, sehingga melancarkan pencernaan dan menghilangkan lemak di perut.

Yoga juga melatih serta menyelaraskan tubuh dan fikiran supaya lebih rileks akan bagi mengeluarkan hormon yang boleh membantu proses pembakaran lemak dalam tubuh secara efektif. Anda disarankan mengamalkan yoga selama 10-20 minit setiap hari agar tubuh dapat melakukan sistem metabolism.

6. Teh Hijau | Cara Menghilangkan Lemak di Perut dan Turunkan Berat Badan Dengan Cepat

cara menghilangkan lemak di perut 20

Teh hijau terkenal akan khasiatnya. Sejak dahulu teh hijau dipercaya menjadi salah satu cara untuk menurunkan berat badan yang efektif. Untuk mendapatkan manfaatnya secara cepat, minumlah teh hijau dengan teratur sebelum anda makan.  Pastikan anda meminumnya tanpa gula. Dengan minum teh hijau sebelum makan, akan membuat perut anda terasa lebih kenyang saat makan, dan tentu saja ianya mengurangkan anda makan.

Teh Hijau dapat memperlancar metabolisme tubuh, termasuk metabolisme lemak, sehingga akan membantu menghilangkan lemak pada tubuh. Selain itu, teh hijau kaya akan anti oksida yang bermanfaat untuk mencegah kanser.

7. Sit-Up Dan Push-Up | Cara Menghilangkan Lemak di Perut dan Turunkan Berat Badan Dengan Cepat

cara menghilangkan lemak di perut 18

Sit-up dan push-up adalah cara yang mudah untuk menghilangkan lemak dan menurunkan berat badan. Anda harus melakukannya secara rutin untuk mendapatkan hasil yang cepat. Lakukan 10 kali sit-up dan 10 kali push-up setiap hari. Hal ini akan membantu anda menurunkan berat badan dalam waktu yang singkat. Melakukan sit-up dan push-up di pagi hari, amat bermanfaat kerana dapat mengawal nafsu makan .

8. Sarapan Setiap Hari | Cara Menghilangkan Lemak di Perut dan Turunkan Berat Badan Dengan Cepat

cara menghilangkan lemak di perut 19

Tips mudah diet seterusnya adalah pengambilan sarapan di pagi hari. Hal ini demikian kerana dapat membantu anda meningkatkan metabolism dan seterusnya membantu membakar kalori pada kadar optimum. Pilihlah makanan yang mengandungi kadar gula yang rendah dan tenaga yang tinggi seperti oat.

9. Amalkan Minum Sulisa Booster Slimming 2 Kali Sehari | Cara Menghilangkan Lemak di Perut dan Turunkan Berat Badan Dengan Cepat

cara menghilangkan lemak di perut 21

Amalkan sulisa booster slimming 2 dalam 1 produk pertama di Malaysia yang terbukti berkesan membantu menurunkan berat badan dan memutihkan kulit serentak.

Sulisa Booster Slimming , Produk Menurunkan Berat Badan dengan Cepat dan Selamat

Sulisa booster slimming adalah sejenis serbuk yang boleh dibancuh dengan air dan sesuai diminum untuk lelaki dan perempuan. Sulisa booster Slimming berfungsi membuang lemak dan mencerahkan kulit dengan kadar yang cepat.

cara menghilangkan lemak di perut 22

Selain itu, Sulisa Booster Slimming juga berfungsi membakar lemak dan mampu mengawal selera makan anda. Produk Sulisa Booster Slimming ini juga halal dan selamat digunakan kerana ialah mengandungi bahan – bahan seperti  ‘ red fish ‘ Anggur, Strawberry, Rose Hip, Delima dan ekstrak mutiara.

cara menghilangkan lemak di perut 23

Red Fish Collagen

Khasiat yang terkandung dalam red fish collagen adalah dapat membentuk tubuh dan usus besar. Selain tu, red fish kolegen juga dapat membantu menggerakkan dan mengembangkan sel seta meningkatkan lagi imunisasi badan. Kuku juga menjadi kuat dan tidak mudah patah.

cara menghilangkan lemak di perut 24

Anggur

Seperti kita semua tahu , buah anggur merupakan buah yang mempunyai pelbagai khasiat yang tertentu seprti mencegah kanser payudara dan kanser kulit, menegangkan kulit wajah, menegangkan kulit wajah serta mencerahkan raut kulit wajah anda.

cara menghilangkan lemak di perut 25

Strawberri

Menghaluskan kulit, menghilngkan jerawat, memutihkan gigi adalah khasiat yang ada pada buah strawberry selain dari berfungsi sebagai mencegah penyakit jantung.

cara menghilangkan lemak di perut 26

Rose Hip

Rose hip berfungsi sebagai menghidaratkan semula kulit. Ianya menambahkan keupayaan kulit untuk menghasilkan sel – sel baru. Bila sel – sel baru menggantikan sel – sel lama, tompapigmentasi akan menjadi pudar. Selain itu, Rose hip juga membantu mengurangkan lekuk dan parut serta mampu mengatasi masalah penuaan kulit.

cara menghilangkan lemak di perut 27

Delima

Buah delima sering kali dijadikan ramuan penting di semua produk. Hal ini demikian kerana buah delima mempunyai 1001 khasiat. Antaranya adalah melambatkan proses penuaan, mengekalkan awet muda, membantu merawat muka berminyak dan jerawat serta melindungi kesihatan jantung.

cara menghilangkan lemak di perut 28

Ekstrak Mutiara

Ekstrak mutiara merupakan salah satu ramuan atau bahan yang digunakan untuk membuat produk Sulisa booster slimming. Ternyata Ekstrak mutiara ini juga terdapat banyak khasiat. Antara khasiat Ekstrak mutiara adalah menlanarkan sirkulasi darah, menghasilkan keanjalan kulit , melindungi dari sinar UV dan menghilangkan jerawat. Ekstrak mutiara mengandungi protein sehingga dapat menstimulasi kolegen dan ianya juga mengandungi antioksidan alami enzim das yang dapat menghalang perkembangan melanin.

cara menghilangkan lemak di perut 01

Sulisa Booster Slimming Mengatasi Pelbagai Pemasalahan

Para pengguna menggunakan Sulisa Booster Slimming mengakui bahawa produk Sulisa Booster Slimming adalah yang terbaik yang mereka pernah guna. Hal ini demikian kerana kelebihan yang terdapat di Sulisa Booster Slimming sememangnya berkesan bukan sahaja dapat menurunkan berat badan malah membuatkan kulit wajah berseri – seri. 

cara menghilangkan lemak di perut 02

Pembakaran Lemak Dengan Cepat

Sulisa Booster Slimming dapat membakar lemak – lemak yang ada di dalam badan anda dengan cepat.

Mengawal Selera Makan

Anda tidak akan terasa lapar pabila mengamalkan Sulisa Booster Slimming kerana Sulisa Booster Slimming akan membuat perut anda terasa kenyang.

cara menghilangkan lemak di perut 30

Meningkatkan Metabolism

Naik turunnya berat badan salah satunya dipengaruhi oleh metabolisme tubuh. Metabolisme tubuh yang lambat membuat seseorang lebih cepat gemuk. Dengan mengamalkan Sulisa Booster Slimming , akan meningkatkan metabolism pada tubuh anda.

Mengehadkan Penyerapan Lemak

Sulisa Booster Slimming dapat menghadkan penyerapan lemak ke dalam tubuh anda.

cara menghilangkan lemak di perut 32

Mencerahkan & Pinkish Skin

Tidak hanya melangsingkan badan, Sulisa Booster Slimming juga dapat membuatkan kulit anda bertambah putih.

Detox & Rawatan

Dengan adanya ramuan – ramuan semula jadi yang ada pada Sulisa Booster Slimming, ianya dapat membantu merawat luka dan mencegah pelbagai penyakit seperti kanser dan jantung.

cara menghilangkan lemak di perut 33

Membentuk Tubuh Badan

Dengan hanya mengamalkan Sulisa Booster Slimming , anda akan dapat bentuk badan yang anda idamkan.

Pengambilan Produk Sulisa Booster Slimming

cara menghilangkan lemak di perut 03

Produk Sulisa Booster Slimming dapat membentuk tubuh anda menjadi kurus dan glowing dalam satu masa. Ianya berkesan seawal 5 hari. Sulisa Booster Slimming mempunyai 15 sachet dalam 1 kotak dan 1 kotak mampu bertahan selama 30 hari iaitu 1 sachet untuk 2 hari. Tetapi jika mahu berkesan dengan cepat , sachet satu kali minum.

Cara pengambilan Sulisa Booster Slimming amat senang dan mudah di ikut. Caranya adalah minum sebelum sarapan dan sebelum tidur. Selain itu, anda di sarankan memperbanyakkan minum air putih.

cara menghilangkan lemak di perut 31

Testimoni pengguna Sulisa booster Slimming

Siapa kata orang gemuk tidak mampu untuk kurus? Dengan mengamalkan Sulisa Booster Slimming secara konsisten, mereka mampu menurunkan berat badan sehingga 10KG! Tahniah atas kejayaan anda.

cara menghilangkan lemak di perut 04 cara menghilangkan lemak di perut 05 cara menghilangkan lemak di perut 06 cara menghilangkan lemak di perut 07 cara menghilangkan lemak di perut 08

Untuk setiap pembelian pelanggan akan dapat secara percuma E BOOK-KURUS  dan Glowing dalam masa 5 hari sahaja yang bernilai RM 69.00 dan Group Support (  whatsapp dan facebook ) yang bernilai RM 250.00.

Apa tunggu lagi? Buat tempahan sekarang dengan hubungi nombor tertera dibawah.

cara menghilangkan lemak di perut 34

PS: Ingin cari Side Income sambil kurus duit poket masuk? daftar ejen sekarang dan nikmati kelebihan sebagai team Sulisa Beauty. Hubungi nombor di atas juga ye!

Jom Order Suliza Booster Slimming SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Sulisa Beauty Sdn Bhd No.471 Tingkat 2 Jalan Jambatan Sultan Yahya Petra Kg Sireh 15050 Kota Bharu Kelantan

   
Jom Order Suliza Booster Slimming SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Suliza Booster Slimming SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: