Review
Jul 21, 2018, 1:53am

8 Wangian Minyak Wangi Yang Wanita Paling Suka


wangian minyak wangi top

Bagaimana ingin membeli minyak wangi atau perfume untuk teman wanita atau ibu anda sedangkan anda sendiri tak tahu apakah wangian kegemaran mereka? Jangan tersalah pilih, memang benar setiap wanita menyukai perfume atau minyak wangi yang berlainan wangiannya, namun anda perlu tahu senarai wangian yang sememangnya menjadi pilihan para wanita. Ini adalah 8 jenis wangian minyak wangi yang wanita paling suka!

1. Dunhill Blue

wangian dunhill wanita

Dunhill Blue sesuai untuk wanita yang sukakan bau vanilla dan tidak terlalu keras baunya. Dunhill Blue sangat menenangkan emosi dan diri seseorang wanita dalam menjalani rutin harian, mereka juga tidak terganggu dengan bau wangi yang terlalu kuat yang menusuk hidung.

2. Signorina

inspired perfume signorina

Signorina adalah bau perfume atau minyak wangi yang sangat manis seakan buah-buahan. Ia menceriakan hari-hari wanita anda dan menjadikan mereka sentiasa tersenyum menghidu wangian ini. Pendek kata, Signorina sangat sweet dan manis!

3. Gucci Floral

minyak wangi gucci floral inspired

Gucci Floral merupakan minyak wangi kandungan bunga mawar, citrus dan oren yang sangat segar dan berbau haruman bunga. Untuk wanita muda atau feminin, bau ini sangat disukai oleh mereka! Konfirm mereka akan pakai ke mana saja mereka pergi.

4. Lancome

minyak wangi inspired est belle

Minyak wangi Lancome dikatakan bau ala-ala bunga jasmin dan oren tetapi sedikit kuat dan boleh melekat dibaju. Bau wangian minyak wangi Lancome sememangnya tahan lama dan lebih kuat baunya berbanding bau wangian Gucci Floral.

5. Apple Blossom

wangian minyak wangi terkini

Wanita juga sukakan bau buah-buahan yang membangkitkan tenaga mereka iaitu bau buah apple. Apple blossom yang mempunyai bau wangian seakan-akan epal hijau ini sangat segar, memberi aroma mengasyikkan dan memberikan semangat kepada anda yang menghidunya!

6. Avril Lavigne

minyak wangi avril lavigne

Jangan terkejut, ramai wanita sukakan minyak wangi yang berasaskan bunga rose. Salah satunya juga perfume wangian Avril Lavigne yang ala-ala Forbidden Rose by Avril Lavigne yang sering kita dengari dalam dunia perfume. Minyak wangi seperti wangian selepas mandi ini sangat terkenal dalam kalangan wanita.

7. Bombshell

wangian bombshell terbaik

Wanita juga sukakan kelainan dan bau minyak wangi yang unik! Bombshell yang mengandungi bau buah-buahan masam manis seperti buah delima, nenas dan lain-lain lagi sememangnya menjadikan si pemakai lebih yakin dan disukai ramai.

8. Jadior Dio

minyak wangi jadio dio terbaik

Bau minyak wangi kesukaan wanita seperti Jadior Dio penting untuk anda ketahui. Jadior Dio sesuai untuk mereka yang feminin dan sukakan natural atau alam semulajadi. Wangian bunga yang asli ini juga sesuai bagi mereka yang sukakan terapi diri. Sudahkah anda kenalpasti wangian manakah kesukaan anda atau wanita anda? Sudah pasti 8 wangian kesukaan wanita tadi menjadi pilihan anda!

D’Ariani Perfume – 8 Koleksi Wangian Minyak Wangi Pilihan Wanita

wangian minyak wangi terkenal

D’Ariani Perfume adalah jenama minyak wangi halal yang mengeluarkan wangian-wangian kesukaan para wanita serta pakar dalam memberikan anda kesegaran sepanjang hari. Dengan tagline mereka ‘A spray give freshness all day long”, 8 jenis minyak wangi yang wanita paling suka keluaran D’Ariani Perfume ini semestinya tahan lama. Ia berbeza dengan minyak wangi jenama lain kerana D’Ariani Perfume mengandungi 99% pati wangian berbanding bahan campuran lain.

Ciri-Ciri Minyak Wangi D’Ariani

ciri ciri minyak wangi berkualiti

#1 – 99% Pati Wangian Sumber Semulajadi

99% minyak wangi D’Ariani diperbuat daripada sumber semulajadi seperti bunga-bungaan dan juga buah-buahan. Ia tidak menggunakan bahan kimia dan bahan terlarang sama sekali.

minyak wangi mesra solat

#2 – Mesra Solat

Perfume D’Ariani sangat mesra solat dan sah dipakai sewaktu solat. Ia tidak mengandungi alkohol dan hanya diperbuat daripada sumber asli semulajadi. Anda tidak perlu menukar pakaian lagi ketika hendak solat.

wangian minyak wangi istimewa

#3 – Tahan Lama Sepanjang Hari

Perfume D’Ariani tahan lama sepanjang hari selama 12 jam. Anda yang bekerja selama 8 jam atau 12 jam sekalipun pastinya masih berbau wangi sewaktu pulang dari kerja.

minyak wangi local

#4 – Boleh Didapati Dalam Pelbagai Saiz

Nak beli saiz kecil untuk cuba dulu? Tiada masalah! D’Ariani Perfume menyediakan minyak wangi pelbagai saiz iaitu saiz 3ml, 4ml, 20ml dan juga 35ml. Anda boleh memilih mana-mana sahaja untuk dapatkan perfume ini.

minyak wangi tahan lama

8 Jenis Wangian Minyak Wangi Perfume D’Ariani Yang Menjadi Rebutan Para Wanita

Minyak wangi kesukaan wanita mestilah tidak menyakitkan hidung yang menghidu dan tidak keras seperti minyak wangi lelaki. Walhal begitu, wanita amat sukakan minyak wangi yang tahan lama dan menaikkan aroma yang menyedapkan dan harum. D’Ariani Perfume menawarkan 8 jenis perfume yang menjadi kesukaan para wanita dan salah satunya, wajib untuk anda dapatkan.

minyak wangi viral

 • Dunhill Blue – Bau vanilla yang menenangkan
 • Signorina – Bau manis buah-buahan campuran
 • Gucci floral – Bau bunga mawar yang harum dan tenang
 • Lancome – Bau harum jasmin dan oren yang sedikit kuat
 • Apple blossom – Bau buah apple yang berkhasiat
 • Bombshell – Bau masam manis seperti delima dan nenas
 • Avril Lavigne – Bau haruman bunga Rose Forbidden
 • Jadior Dio – Bau bunga yang natural dan alam semulajadi

Minyak Wangi Perfume D’Ariani Tahan Lama

minyak wangia dariani terbaik

Wanita seringkali memakai perfume ke pejabat, kelas, sekolah, shopping mall dan ke mana sahaja yang mereka pergi. Perfume D’Ariani sangat tahan lama sehingga 12 jam amat mudah dan jimat kerana pemakaiannya hanya sekali, tetapi tahan lama. D’Ariani Perfume terlalu berbaloi dan eksklusif kualitinya. Maklumlah ‘A spray give freshness all day long!’ benar-benar terbukti.

Harga Dan Cara Dapatkan D’Ariani Perfume

minyak wangi murah tahan lama

Harga D’Ariani Perfume sangat mampu milik dan berbaloi. Anda boleh membeli secara online dan pihak D’Ariani akan membuat penghantaran secara Cash On Delivery pada hari yang ditetapkan dan juga boleh pos bagi anda yang tinggal jauh dari mereka. Untuk pengetahuan anda, D’Ariani Perfume juga membuka peluang untuk anda menjana pendapatan bersama mereka secara dropship.

Harga Perfume D’Ariani

antara saiz minyak wangi dariani

 • 3 ml    : RM 8
 • 4 ml    : RM 13
 • 20 ml  : RM 28
 • 35 ml  : RM40

Testimoni Mereka Yang Menggunakan D’Ariani Perfume

testimoni minyak wangi d ariani testimoni minyak wangi d ariani

Dapatkan Perfume Wangian Terbaik Daripada D’Ariani Perfume Sekarang!

Ramai yang telah menggunakan D’Ariani Perfume dan sangat berpuas hati dengan wangian yang mereka pilih. Sejujurnya D’Ariani Perfume memberikan keceriaan dan keyakinan kepada para wanita untuk melangkah keluar rumah bagi urusan mereka setiap hari. Jom dapatkan D’Ariani Perfume sekarang!

koleksi minyak wangi d ariani

D’ARIANI PERFUME | PERFUME TAHAN LAMA
WhatsApp: Tekan untuk telefon (010-5022067) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: https://www.facebook.com/ani.ria.12

Jom order D'Ariana Perfume SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom order D'Ariana Perfume SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order D'Ariana Perfume SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: