Review
Jul 18, 2017, 11:56pm

8 Tips Kurangkan Berat Badan 3 – 5KG Dalam Masa 7 Hari


  • 40
  •  
  •  
  •  
    40
    Shares

Sepanjang bulan Ramadan, mesti ramai yang sudah berjaya mengurangkan berat badan. Paling kurang, 2kg mesti turun jugakan? Tahniah saya ucapkan. Tapi, dah capai ke target berat badan yang ditetapkan? Jangan lupa, perjuangan dalam mengurangkan berat badan dan mengekalkan tahap kesihatan perlu dilakukan secara istiqamah. Jangan berhenti selagi tak capai berat idaman dan jangan juga berhenti untuk mengekalkan setelah berjaya.

8-tips-kurus-dengan-pantas

Kali ini, saya ingin berkongsi 8 Tips Kurangkan Berat Badan 3 – 5KG Dalam Masa 7 Hari. Kalau kita berjaya mengamalkan 8 tips ini secara berterusan, insya Allah, kita akan dapat mengurangkan berat badan secara sihat dan tahap kesihatan pun akan meningkat.

1. Tips Kurangkan Berat Badan Dengan Kurangkan Pengambilan Lemak, Karbohidrat Dan Gula

tips-pemakanan-yang-sihat

Kurangkan, jangan tak ambil langsung! Sebenarnya, kegemukan berlaku akibat daripada pengambilan karbohidrat dan gula secara berlebihan. Karbohidrat dan gula berfungsi memberikan tenaga, tetapi apabila tidak digunakan,, 2 elemen ini akan disimpan dalam badan sebagai lemak. Jadi, apabila kurangkan pengambilan karbohidrat dan gula, kita juga akan mengurangkan lemak secara semulajadi.

2. Tips Kurangkan Berat Badan Lebihkan Pengambilan Serat

pilih-makanan-sayuran-dan-buahan-untuk-diet-sihat

Sayur-sayuran dan buah-buahan mengandungi kandungan karbohidrat dan gula yang rendah. Ia juga mengandungi pelbagai jenis khasiat seperti fiber yang penting untuk penghadaman dan vitamin yang penting untuk sistem imunisasi. Pengambilan badan makanan semulajadi ini juga membuatkan kita cepat kenyang. Bila cepat kenyang, kuranglah pengambilan makanan secara berlebihan. Berat badan pun akan berkurang.

3. Bersenam Kardio Dan Regangan 10 Minit Sehari, 3 Kali Seminggu

senaman-kardio-untuk-tips-kurus-pantas

Selain mengawal cara pemakanan, pergerakan yang aktif dan cergas juga akan membantu mengurangkan berat badan. Setiap pergerakan memerlukan tenaga yang akan terhasil daripada pembakaran lemak. Bukan itu saja, senaman juga akan membuatkan kita berasa lebih bertenaga untuk melakukan aktiviti seharian. Hanya dengan 10 minit sehari, 3 kali seminggu, kita akan dapat meningkatkan stamina. Penyakit pun susah nak hinggap.

4. Mendapatkan Tidur Yang Cukup Setiap Hari

tidur-yang-cukup-tips-kurus-dengan-cepat

Tidur yang cukup sangat penting dalam mengurangkan berat badan dan mengekalkan kecantikan. Kurang tidur menyebabkan tekanan dan gangguan pada fungsi hormon lalu menyebabkan badan kita menyimpan lebih lemak dalam badan. Jangan tak tahu,badan kita sebenarnya membakar kalori semasa tidur. Jangan risau untuk tidur, tapi jangan terlebih tidur. Rancang jadual harian dengan baik supaya kita dapat tidur yang secukupnya.

5. Minum Air 1 Liter Untuk Setiap 25kg Berat Badan

minum-air-untuk-cepat-kurus

? daripada tubuh manusia diperbuat daripada air. Untuk memastikan semua sistem badan berjalan lancar, badan memerlukan air yang cukup. Kita tak boleh membiarkan badan  terdehidrasi. Minumlah sekurang-kurangnya 2 liter air sehari. Kalau boleh, minum air putih setengah jam sebelum makan supaya perut tidak mudah buncit, kita cepat kenyang dan cepat berhenti makan. Bila air cukup, kulit pun tegang dan segar.

6. Kunyah Makanan Banyak Kali Secara Perlahan-lahanmakan-perlahan-tips-kurus-pantas

Makanan melalui pelbagai proses dalam badan sebelum keluar dari sistem melalui anus. Antara cara memudahkan dan memcepatkan proses penghadaman dalam usus adalah dengan mengunyah banyak kali sebelum menelan makanan. Kalau boleh, 40 kali kunyah baru telan. Proses yang lebih perlahan membuat kita lebih cepat kenyang dengan kuantiti makanan yang lebih sedikit. Tak delah kita terlajak makan secara berlebihan.

7. Memotivasikan Diri Sendiri Untuk Kurus Setiap Hari

motivasi-untuk-konsisten-dalam-kuruskan-badan

Memotivasikan diri untuk mengurangkan berat badan sangat penting supaya kita tidak mudah berputus asa. Sebagai contoh, fokuskan kepada kesihatan melebihi kecantikan. Kita juga boleh membuat kumpulan dengan matlamat yang sama untuk saling memotivasikan setiap hari. Satu lagi, timbang berat badan seminggu sekali je! Kalau tiap hari, kita akan rasa kecewa bila melihat perubahan berat badan yang kurang daripada yang kita jangkakan.

8. Lebihkan Makanan Yang Dibakar Atau Dikukus Tips Kurangkan Berat Badan

makan-bakar-dan-kukus-untuk-kurus

Makanan yang digoreng mengandungi kandungan lemak yang sangat tinggi. Lemak ini boleh menyumbat saluran darah sehingga menyebabkan penyakit jantung dan pelbagai penyakit lain. Lebih berbahaya lagi kalau kita menggunakan minyak yang sama berulang kali. Jadi, rajinkanlah diri untuk mengukus atau membakar lauk untuk makanan setiap hari. Kita akan mendapat protein yang bagus untuk otot tanpa penambahan lemak berbahaya.

cara-kurus-cepat-pantas-makanan-tambahan

Senang je kan tips yang saya berikan hari ini? Selain tips di atas, anda juga boleh mengambilan makanan tambahan yang selamat serta mampu membantu kita mengurangkan berat badan.

Produk terbaik untuk mengatasi masalah berat badan dengan cara yang selamat, cepat dan berpatutan adalah Jamu Gorgeousleem Advanced. Ini fakta, bukan auta!

Jamu Gorgeousleem Advanced Untuk Kurangkan Berat Badan 3-5kg Dalam 7 Hari!

jamu-advanced-untuk-kurus-pantas

Jamu Gorgeousleem ADVANCED adalah produk buatan Malaysia. Ia adalah 100% herba semulajadi tanpa sebarang dadah berbahaya. Produk ini dihasilkan di kilang yang bertaraf GMP dan MESTI dan telah diluluskan oleh KKM.

tips-kurus-5kg-seminggu-dengan-jamu

Dengan 1 botol Jamu Gorgeousleem ADVANCED, pengguna biasanya akan berjaya mengurangkan 3kg berat badan, bergantung kepada kadar metabolisme dan aktiviti harian masing-masing. Pemegang rekod pelanggan Officially NJ adalah pelanggan yang telah berjaya mengurangkan 10kg daripada berat badannya!

Sebotol Jamu Gorgeousleem ADVANCED mengandungi 30 kapsul yang boleh diambil dalam tempoh 2 minggu. Jadi, hanya 2 botol diperlukan untuk kegunaan sebulan. Jika selepas 2 minggu pengambilan Jamu Gorgeousleem dan berat badan turun secara terlalu perlahan, itu maksudnya, badan kita mengandungi banyak toksin yang perlu dinyahkan dulu. Apabila semua lancar, barulah kita boleh tengok berat badan turun secara lebih drastik.

jamu-gorgeousleem-advanced-membakar-lemak-peha-perut-dengan-cepat

Jamu Gorgeousleem bukanlah agen penyekat makanan. Jadi, ia tidak menyebabkan kita sentiasa nak ke tandas macam kebanyakan produk kurus di pasaran. Senang cerita, apabila kita sudah capai berat ideal yang kita targetkan, kita boleh terus hentikan pengambilan jamu ini tanpa sebarang kesan yang tidak diingini.

Sekali lagi ditekankan, Jamu Gorgeousleem bukan agen penyekat makanan tetapi merupakan Agen Pembakar Lemak TERHEBAT!

jamu-gorgeousleem-advanced-agen-pembakar-lemak

Jamu Gourgeousleen mampu membakar lemak di semua bahagian badan termasuk

  • Muka
  • Leher
  • Lengan
  • Peha
  • Pinggul

Jadi, proportion badan tetap akan nampak seimbang. Insya ALLAH, kita memang akan rasa puas hati sungguh dengan kesan pengambilan Jamu Gorgeousleem. Lepas ni, tiada lagi perut menggeleber walaupun berat badan turun. Jangan risau.

hilangkan-lemak-diperut-dengan-pantas

Testimoni Pengguna Gorgeousleem Untuk Tips Kurangkan Berat Badan Yang Sudah Berjaya!

Gorgeousleem ni bukan sahaja sesuai untuk wanita yang nak turunkan berat badan untuk kesihatan dan kecantikan, lelaki pun boleh guna. Lelaki pun nak juga nampak kacak bergaya. Jom kita tengok hasil penggunaan jamu Gorgeousleem. Semua dah turun saiz tau!

Tips Kurangkan Berat Badan dengan cepat Tips Kurangkan Berat Badan 16KG testimoni pelanggan kurus pantas dengan jamu gorgeousleem Tips Kurangkan Berat Badan Tips Kurangkan Berat Badan 13 KG

Dapatkan Jamu Gorgeousleem Untuk Kurangkan Berat Badan Anda Sekarang !

Untuk maklumat lanjut mengenai Jamu Gorgeousleem, lawati Jamu Gorgeousleem

OFFICIALLY NJ | JAMU GORGEOUSLEEM

Hotline 1 (Ain) : 018 4669532 | Link WhatsApp

Hotline 2 (Juwieta) : 017-4346810 | Link WhatsApp

Facebook: @Officiallynj

Instagram: @officially_nj

Wechat:

Juwietalittrell

Ainnorainn

 
Jom order Jamu Gorgeousleem SEKARANG!

Call Whatsapp Layari Website

Jom order Jamu Gorgeousleem SEKARANG!