Review
Sep 29, 2017, 4:13pm

8 Sebab Kenapa Anda Perlukan Penapis Udara Cuckoo di Rumah Anda


Bagi menikmati kehidupan seharian yang berkualiti dan sihat, udara di dalam rumah perlulah sentiasa bersih dan segar. Namun, udara di dalam rumah boleh dicemari dengan bau-bauan yang kurang menyenangkan dan tidak sihat dengan melalui penyebaran jerebu, haiwan peliharaan, asap dan bau kotor.

penapis udara cuckoo

Pencemaran udara pada tahap yang tinggi boleh mengakibatkan kematian, dan ia tidak seharusnya dipandang ringan. Pelbagai penyakit berpunca daripada pencemaran udara ini boleh terjadi seperti penyakit paru-paru, sakit dada akibat sesak nafas, sakit jantung dan iritasi pada mata dan kulit. Sudah semestinya perkara ini akan menjejaskan kesihatan anda sekeluarga. Oleh itu, salah satu cara untuk memperolehi udara yang bersih dan segar di dalam rumah adalah dengan menggunakan penapis udara yang terbaik.

penapis air terbaik

Penapis Udara Cuckoo Terbaik Untuk Rumah Anda

Kini, terdapat pelbagai pilihan penapis udara, namun salah satu penapis udara yang terbaik di pasaran adalah jenama Cuckoo. Cuckoo antara jenama penapis udara yang unggul dan menjadi bualan ramai yang tidak perlu diperkenalkan lagi di Malaysia. Dengan kemampuanya memerangkap zarah-zarah halus dan meningkatkan kualiti udara di kawasan tertutup, sudah pasti mampu membuktikan keupayaan penapis udara Cuckoo ini untuk mewujudkan suasana udara yang bersih dan nyaman di dalam rumah anda.

penapis air murah

Penapis Udara Cuckoo C-Model. Kualiti Udara Bersih Terjamin!

C model air purifier adalah model terbaru penapis udara dari jenama Cuckoo. Terdapat pelbagai kelebihan menggunakan penapis udara Cuckoo C-Model ini dalam meningkatkan kualiti udara dalam rumah anda dijamin bersih. Antara kelebihan penapis udara Cuckoo C-Model ini ialah :

 • Terdapat 7 peringkat penapisan + plasma ionizer
 • Stylish design.
 • Ada voice control dan smart timer bagi kemudahan anda
 • 3 way dust indication. Boleh menggetahui tahap habuk dalam udara. Dengan 6 lampu yang berbeza
 • Menjimatkan tenaga. dipasang 24 jam pon elektrik tak melambung. kurang RM10 je sebulan
 • Menggunakan filter yang berkualiti tinggi
 • Filter yang 1.5 kali lebih besar dari filter biasa. Maksudnya, proses penapisan lagi bagus, lebih segar dan udara bersih
 • Mempunyai duo sensor (gas & fine dust)
 • Ada pelbagai pilihan voice (English/Mandarin/Korea)
 • Mendapat pengiktirafan Clean Air Mark dari Korea Cleaning Association

harga penapis air coway

Apakah Fungsi Utama C-Model

penapis air murah dan berkualiti

Menyah Bau Dan Membunuh Bakteria

Penapis udara C model dari Cuckoo ini berfungsi bukan hanya untuk menyah bau busuk sahaja, malah mampu membunuh bakteria dan menyingkirkan virus di udara. Ini dapat mewujudkan suasana yang sihat di dalam rumah anda tanpa penyakit.

penapis udara coway

Menapis Segala Kotoran

Selain itu, bagi pembela haiwan peliharaan di dalam rumah, seperti kucing, sudah semestinya mengalami pengalaman bulu-bulu mereka berterbangan di dalam rumah. Sudah semestinya keadaan ini membahayakan kesihatan anda terutamanya bagi yang mempunyai penyakit asma/lelah.

penapis air hijrah

Dengan menggunakan C model ini, ia boleh membantu menapis bulu-bulu yang berterbangan dan debu serta hama yang mengganggu kesihatan. Jika rumah anda berdekatan dengan kawasan pembinaan, sudah semestinya debu dan habuk memasuki rumah anda dan membuatkan anda tidak selesa dan perlu mengemas rumah dengan kadar yang lebih kerap. Selain itu, debu dan habuk ini akan mengakibatkan sesetengah orang mengalami selsema atau hidung berair.

C model ini juga tiada masalah untuk menapis udara berhabuk dan berdebu di dalam rumah anda. Malah model ini mampu menapis asap dari aktiviti memasak dan menhisap rokok dengan memberikan udara yang nyaman dan selamat untuk anda sekeluarga. Jika anda mempunyai masalah seperti yang dinyatakan di atas, sudah semestinya anda perlu mendapatkan penapis udara dari Cuckoo ini.

asap-memasak

Dengan fungsi C model ini untuk menapis pelbagai bahan untuk anda, sudah semestinya ia terbukti memberikan prestasi dan perkhidmatan yang terbaik untuk anda dalam menyamankan dan menyegarkan udara di dalam rumah anda. Sudah semestinya ia berkesan, 95% daripada pengguna berpuas hati dengan prestasi dan perkhidmatan penapis udara dari Cuckoo ini, serta telah ramai yang berkongsi keberkesananya.

8 Kelebihan Utama Penapis Udara C-Model Berbanding Yang Lain

kelebihan-model-C penapis udara cuckoo

Cuckcoo memberikan pelbagai pakej penapis udara yang menarik untuk para pelangganya berbanding dengan jenama lain di pasaran. Anda akan menikmati perkhidmatan berikut jika berminat menggunakan pakej penapis udara dari Cuckoo ini, iaitu:

 1. Memberikan tempoh sewabeli paling singkat berbanding jenama lain dipasaran pada harga berpatutan tanpa membebankan pengguna
 2. Menawarkan harga kos penukaran penapis (filter) yang lebih rendah selepas tempoh sewabeli tamat kepada para pelanggan
 3. Jadual penukaran filter yg lebih kerap bagi memberikan prestasi penapis udara dalam keadaan baik dan optimum dalam membersihkan udara di dalam rumah
 4. Semua filter akan ditukar baru dalam tempoh setahun bagi memastikan para pelnaggan menikmati udara yang lebih bersih dan selamat.
 5. Perkhidmatan servis dan penukaran filter akan diberikan kepada para pelanggan, dan pelanggan tidak perlu pening atau risau untuk mencari alat ganti filter yang baru dan tanpa perlu membayar dengan harga yang jauh lebih tinggi
 6. Juruteknik bertauliah dan terlatih kami akan datang terus ke rumah untuk perkhidmatan servis dan penukaran filter. Anda hanya perlu tunggu dirumah sahaja bagi memastikan penapis udara anda berfungsi dengan baik tanpa masalah
 7. Penapis udara yang menggunakan teknologi plasma ionizer yang agrresive (in & out) bagi menyedut segala udara kotor dan menghasilkan udara bersih bersama-sama ion plasma untuk membunuh kuman diudara. Hebat kan! Sudah semestinya ia memberikan udara yang selamat untuk anda sekeluarga
 8. Juruteknik cuckoo bertauliah dan terlatih akan sentiasa memberi perkhidmatan terbaik untuk pengguna, bagi memastikan penapis udara para pelanggan berfungsi dengan baik serta memberikan khidmat nasihat kepada pengguna.  

Testimoni Pengguna Penapis Udara Cuckoo C-Model

testimoni-pengguna-penapis-air-cuckoo-1

testimoni-pengguna-penapis-air-cuckoo-4

testimoni-pengguna-penapis-air-cuckoo-5

testimoni-pengguna-penapis-air-cuckoo-6

Sejak penapis udara diperkenalkan, ramai yang sudah mula sedar betapa pentingnya hidup dengan sihat dengan udara yang bersih. Baca testimoni daripada mereka ini.

Dapatkan Penapis Udara Cuckoo Dengan Hana Sekarang !

Jadi, apa tunggu lagi? Tempah segera untuk miliki penapis udara yang terbaik ini dan anda boleh nikmati udara yang lebih bersih ketika berada di dalam rumah disamping keluarga tersayang. Hidup akan lebih jadi lebih sihat!

Hubungi Hana Sekarang!

Kenapa Perlu Memilih dan Membeli Cuckoo Dengan Hana @ Kak Cuckoo?

1) Hana seorang ejen yang berdedikasi

2) Hana sentiasa akan respon kepada pelanggan secepat mungkin kecuali tengah tidur.

3) Jika pelanggan mempunyai sebarang masalah pre / post Hana sedia membantu dengan segera!

4) Jika anda membuat pembelian dengan Hana, setiap pelanggan akan mendapat voucher belian dari Lazada / 11 street yang bernilai RM 50!

Jom pasang Penapis Air / Udara Cuckoo SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom pasang Penapis Air / Udara Cuckoo SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom pasang Penapis Air / Udara Cuckoo SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: