Review
Jun 1, 2018, 3:05pm

8 Cara Terbaik Mengecilkan Liang Pori di Muka Supaya Cantik Jelita


Wanita dan kecantikan tidak dapat dipisahkan sejak dahulu lagi. Semua wanita mengidamkan wajah yang cantik, bersih,mulus dan cerah berseri. Lebih-lebih lagi pada wajah kerana bagi wanita wajah bersih serta cerah berseri mampu meningkatkan keyakinan diri dalam menjalankan kehidupan seharian mereka.

Cara Terbaik Mengecilkan Liang Pori di Muka pantas

Namun jika ada liang pori terbuka di wajah akan menyebabkan kecacatan di wajah serta keyakinan terhadap diri akan berkurangan dan secara tidak langsung akan menyebabkan prestasi kehidupan seharian tergangu. Lebih teruk lagi, ada yang mengatakan wajah yang mempunyai liang pori yang besar dan terbuka disamakan seperti kulit limau purut! Alangkah malu nya rasa apabila ada yang menegur seperti itu.

Cara Terbaik Mengecilkan Liang Pori di Muka cepat

Kehadiran liang pori yang terbuka selalunya akan menyebabkan kulit muka lebih tua dari usia, kusam serta tidak bermaya. Kebiasanya, kulit yang berminyak, tekanan genetik serta penjagaan kulit yang tidak teratur akan menjadi punca utama menyebabkan liang pori terbuka serta akan kelihatan lebih besar. Sangat menyedihkan apabila itu terjadi dan keadaan ini akan menyebabkan kurang keyakinan diri dan malu untuk berhadapan dengan masyarakat luar. Lebih-lebih lagi bagi mereka yang bekerja dalam bidang yang memerlukan untuk berjumpa dengan orang ramai.

Di sini saya ingin kongsikan  8 cara atau petua untuk mengecilkan liang pori diwajah secara semulajadi. Semua bahan senang diperoleh di rumah kita biasanya di dapur.

1. Bersihkan Kulit Wajah Secara Rutin

Inginkan kulit yang bersih, anda haruslah sentiasa membersihkan kulit wajah sekurang-kurangnya dua kali sehari. Jika jarang membersihkan kulit wajah akan menyebabkan liang pori yang terbuka luas akan memerangkap minyak dan debu serta habuk dari kawasan persekitaran. Hal ini akan menyebabkan liang pori tersumbat dan jerawat akan mula tumbuh di wajah.

Cara Terbaik Mengecilkan Liang Pori di Muka laju

2. Ais

Ais perkara yang paling ringkas dan mudah untu didapati serta mudah untuk mengatasi kulit wajah yang mempunyai liang pori yang besar. Ambil ais yang telah dipecahkan secara kecil-kecilan atau ambk kiub ais dan balutkan menggunakan kain. Kemudian, gosokan kain tadi di sekeliling wajah.  Lakukan pada setiap hari sebelum tidur. Anda akan lihat kesannya dalam masa1-2 minggu, malah ia juga mampu membantu menghaluskan kulit muka dan wajah akan kelihatan segar serta berseri-seri.

Cara Terbaik Mengecilkan Liang Pori di Muka ais

3. Jus Timun

Timun sering digunkan sebagai salah satu bahan dalam apa-apa produk kecantikan kerana khasiatnya yang pelbagai. Selain telur putih, timun membantu mengecilkan liang pori di wajah.  Caranya amatlah mudah. Masukan beberapa keping timun yang telah dipotong dalam blender dan blender sehingga menjadi jus. Kemudian campurkan jus timun bersama tepung jagung supaya jus timun menjadi likat. Campurn ini akan menjadikan topeng muka mudah di bentuk. Sapu pada sekeliling muka dan biar kan selama 15 minit, kemudian bilas sebaik-baiknya menggunakan air sejuk. Topeng timun ini bukan sahaja dapat merawat liang pori malahan membantu mencantikan lagi tekstur kulit wajah anda.

Cara Terbaik Mengecilkan Liang Pori di Muka timun

4. Telur Putih

Telur putih sememangnya tidak asing lagi dengan dunia kecantikan. Ini kerana telur putih mempunyai pelbagai khasiatnya dalam merawat kulit muka. Salah satunya adalah, mampu mengecilkan liang pori. Caranya menggunakan telur putih adalah mudah, ambil telur dan asingkan telur putih dan telur kuning. Ambil telur putih dan sapukan pada wajah. Kemudian biarkan selama 30 minit dan bilas dengan menggunkan air sejuk. Untuk kesan yang lebih baik, anda juga boleh jadikan telur putih sebagai topeng dengan mencampurkan putih telur bersama tepung beras atau putih telur bersama oat dan dua sudu lemon or sebij limau. Cuba langkah ini dua kali seminggu dan anda akan lihat kesannya.Langkah ini juga sesuai untuk kulit liang pori yang tersumbat disamping dapat mengelakkan kehadiran jerawat di muka.

Cara Terbaik Mengecilkan Liang Pori di Muka telur

5. Madu + Yogurt

Semua sedia maklum mengenai khasiat yang ada di dalam madu. Madu ,mengandungi antioksidan yang baik untuk kulit. Madu mampu membunuh bakteria yang ada di dalam liang pori yang menjadi punca jerawat. Selain itu, anda juga boleh mencampurkan madu bersama yogurt untuk mendapatkan kulit yang bersih. Sapu madu dan yogurt pada wajah dan biar kan selama 15-20 minit dan bilas dengan air sejuk.

Cara Terbaik Mengecilkan Liang Pori di Muka madu

6. Lidah Buaya ( Aloe Vera )

Lidah buaya mampu mengecilkan liang pori yang terbuka besar. Ambil titisan air atau isi lidah buaya dan sapukan pada wajah selama 20 minit. Lidah buaya mampu membantu membersihkan dan  menyuburkan kulit serta membuang minyak dan kotoran daripada liang-liang yang tersumbat.

Cara Terbaik Mengecilkan Liang Pori di Muka aloe vera

7. Tomato

Tomato merupakan bahan yang paling mudah untuk di jumpai dalam rumah. Tomato mampu mengecilkan liang pori yang terbuka. Blender beberapa biji tomato dan sapukan pada wajah. Biar selama 15-20 minit kemudian bilas dengan air sejuk. Jika malas mahu blender, boleh potong tomato dan sapukan pada wajah. Tomato muka sahaja mampu membantu mengecilkan liang pori yang terbuka, malah membantu mengatasi masalah parut di muka dan mampu menghaluskan wajah anda.

Cara Terbaik Mengecilkan Liang Pori di Muka tomato

8. Wap ( Steaming )

Jika anda ingin langkah mudah bagi mengatasi masalah liang roma terbuka, cara pengewapan merupakan langkah yang paling mudah. Malah, langkah ini mambantu bagi penyingkiran bakteria dengan cepat dan menghilangkan kotoran halus pada wajah. Jika selalu amalkan liang pori akan mengecil.

Cara Terbaik Mengecilkan Liang Pori di Muka stim

Itu adalah cara atau petua untuk kecilkan liang pori di wajah dimana anda boleh buat dirumah sahaja. Anda boleh pilih untuk mencuba mana-mana satu petua yang disenaraikan.

Rich Serum Double Apple Steam Cell Karisma Kecilkan Liang Pori Wajah Dengan Berkesan

Alternatifnya, anda boleh mencuba produk Rich Serum Double Apple Steam Cell Karisma from Korea. Rich Serum Double Apple Steam Cell Karisma merupakan produk yang berasaskan bahan-bahan semulajadi, dimana ia mengandungi  bahan-bahan semulajadi seperti :

 • Vitamin C

Mempunyai kulit yang cerah dan sihat merupakan dambaan semua orang, terutama bagi kaum wanita. Kerana Vitamin C mampu untuk membantu meningkatkan kesihatan kulit. Salah satu bahan utama yang terkandung dalam Rich Serum Double Apple Steam Cell Karisma tersebut adalah vitamin C.

Cara Terbaik Mengecilkan Liang Pori di Muka oren

Vitamin C mempunyai sifat antioksidan dan sangat penting dalam pembentukan kolagen, sehingga kehadiran vitamin C tidak dapat dipisahkan dari kulit yang sihat. Vitamin C banyak berfungsi sebagai penyusun lapisan dermis dan epidermis dalam kulit normal. Namun, disebabkan oleh proses penuaan, kandungan vitamin C dalam lapisan dermis dan epidermis dapat menurun. Oleh sebab itu, Rich Serum Double Apple Steam Cell Karisma menambahkan kandungan vitamin C bagi melambatkan proses penuaan kulit.

 • Apple Stem Cell

Salah satu rahsia keajaiban untuk kekal sihat, kelihatan muda dan bertenaga ditemui sejak berabad lama. Malah ramai individu tidak kira wanita atau lelaki sanggup berhabisan wang ringgit untuk memiliki pakej menarik itu.  Tetapi percayakah anda, hanya dengan sebiji epal mampu mengatasi masalah penuaan. Mungkin agak sukar untuk kita mempercayainya tetapi itulah realitinya kerana buah itu mengandungi bahan anti oksidan yang tinggi.

Cara Terbaik Mengecilkan Liang Pori di Muka epal

Hasil kajian turut mendapati epal bukan sahaja dianggap bahan anti-pengoksida, malah ia berupaya mencegah penyakit barah.  Pengurus Unit Perniagaan Mibelle Biochemistry Switzerland, Dr Fred Zulli berkata, pengambilan sebiji epal atau jusnya setiap hari mampu melambatkan proses penuaan. Di sebabkan oleh kajian ini lah Rich Serum Double Apple Steam Cell Karisma meletakan bahan utamanya adalah apple steam cell.

Di mana Apple Steam Cell berkesan menjadikan seseorang individu itu kembali merasai nikmat keremajaan dan menggalakkan pertumbuhan sel kulit dan membaiki epidermis iaitu lapisan luar kulit selain membentuk pigmen kulit.

Cara Terbaik Mengecilkan Liang Pori di Muka terbaik

Kedua-dua bahan utama yang digunakan dalam Rich Serum Double Apple Steam Cell Karisma semuanya dari bahan semulajadi serta tiada bahan kimia terlarang yang digunakan. Selain itu, produk ini juga mampu merawat masalah kulit muka dan mampu membuatkan mengembalikan keyakinan diri anda apabila berhadapan dengan orang ramai.

Cara Terbaik Mengecilkan Liang Pori di Muka serum

Rich Serum Double Apple Steam Cell Karisma (Vitamin C + Double Apple Stem Cell) Mempunyai Kelebihan Seperti :

 • Menghilangkan PARUT nipis & dalam
 • Anti penuaan
 • Menghilangkan flek hitam
 • Mencegah luka jerawat & menutupnya rapat
 • Melambatkan pembentukan garis-garis halus wajah
 • Mencegah kesan buruk sinar UV matahari pada kulit
 • Menyimpan air (water holder) & membuat kulit sentiasa lembab
 • Menyamarkan kerutan, kantung mata dan lingkaran hitam di bawah mata
 • Dengan Vitamin C kulit lebih cerah secara semulajadi & tanpa kesan sampingan
 • Double Stem Cell adalah ejen utama Anti-Penuaan, Anti-Kedutan & Anti-Oksidan
 • Merangsang pembentukan kolagen kulit yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan serta kehalusan kulit

Cara Terbaik Mengecilkan Liang Pori di Muka kesan

Pemakaian Serum Ajaib RICH SERUM KARISMA secara berterusan akan memperlihatkan kesan ketara kulit wajah menjadi SEMAKIN MUDA, SEGAR & BERSERI-SERI serta wajah anda akan terasa anjal.

Cara Terbaik Mengecilkan Liang Pori di Muka untuk wanita

Cara Penggunaan Rich Serum Double Apple Stem Cell Karisma

RICH SERUM DOUBLE APPLE STEM CELL adalah dalam bentuk cecair pekat di dalam botol premium berkapasiti 15ml.

 1. Sapukan di muka sekali pada setiap malam sebelum tidur. Cuci muka anda ketika anda bangun pada keesokan harinya.
 2. Setiap botol boleh digunakan 1-2 bulan bergantung pada penggunaan anda.

Cara Terbaik Mengecilkan Liang Pori di Muka sabun

Testimoni Rich Serum Double Apple Stem Cell Karisma

Ramai yang berpuas hati dengan pengguna produk tersebut dan produk ini merupakan produk yang di cari-cari oleh semua orang. Malah setiap kali restock mesti abis. Macam jual goreng pisang panas!!!

Cara Terbaik Mengecilkan Liang Pori di Muka kelihatan cantikCara Terbaik Mengecilkan Liang Pori di Muka berkesan

Cara Terbaik Mengecilkan Liang Pori di Muka jelita

tpis Cara Terbaik Mengecilkan Liang Pori di Muka

Cara Terbaik Mengecilkan Liang Pori di Muka testimoni

Harga Rich Serum Double Apple Stem Cell Karisma

Berikut adalah harga Rich Serum Double Apple Stem Cell Karisma:
RM 100 ( SM ) / Botol
RM 110 ( SS ) / Botol

Dapatkan Rich Serum Double Apple Stem Cell Karisma Untuk Kecilkan Pori Wajah Sekarang!

cara atasi masalah liang pori

Rich Serum Double Apple Stem Cell Karisma sangat berkesan dalam membantu memperbaiki masalah kulit wajah. Dapatkan promosi terbaru dengan menghubungi melalui WhatsApp atau melayari facebook berikut:

Rich Serum Double Apple Stem Cell Karisma | Mencantikkan Kulit Wajah Dengan Cepat
Hubungi: Tekan untuk telefon (011-17854447) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Kartina Binti Aziz Aziz

Alamat:
Kartina Enterprise
No 2A Kedai Jengka 8, 26400 Bandar Jengka Pahang

Jom order Rich Serum Double Apple Stem Cell Karisma SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom order Rich Serum Double Apple Stem Cell Karisma SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order Rich Serum Double Apple Stem Cell Karisma SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: