Review
Mar 28, 2019, 7:48am

7 Tips Sembuhkan Sakit Lutut, Sendi dan Otot Dengan Berkesan


Sudah menjadi kebiasaan mereka yang lasak mengalami kesakitan pada otot – otot badan dan sendi. Walaupun dalam keadaan kesakitan, ramai yang masih memaksa untuk kekal lasak tanpa memikirkan kesan bagi jangka masa panjang. Apa yang lebih merisaukan, kesan yang perlu anda tanggung adalah perlu menghentikan segera aktiviti lasak di dalam rutin harian anda. Ia pasti menjadi titik sejarah gelap anda kerana anda kini, tidak boleh aktif seperti biasa.

sembuhkan sakit lutut sendi dan otot dengan berkesan 1

Antara mereka yang sering mengalami masalah sakit lutut, sendi dan otot adalah ahli sukan, pendaki gunung, pemain bola, para ibu yang baru melahirkan dan juga warga emas. Apa yang menjadi amalan ketika mengalami sakit lutut, sendi dan otot adalah melakukan urutan badan. Perlu diingatkan teknik urutan badan haruslah menggunakan servis tukang urut yang berpengalaman dan berkemahiran supaya tidak timbul masalah lain pula.

sembuhkan sakit lutut sendi dan otot secepat mungkin 1

Melegakan sakit lutut, sendi dan otot bukanlah boleh diselesaikan hanya dengan teknik urutan. Malah, terdapat pelbagai cara dan tips lain yang lebih mudah dan praktikal untuk anda amalkan sendiri. Apa yang lebih penting tips ini lebih selamat dan terjamin.

7 Tips Sembuhkan Sakit Lutut, Sendi dan Otot Dengan Berkesan

#1 Kolagen

tips untuk sembuhkan sakit lutut sendi dan otot 4

Ramai yang beranggapan kolagen berfungsi untuk menegangkan kulit wajah sahaja. Untuk pengetahuan anda, kebanyakan bahagian badan memerlukan kolagen seperti otot, sendi, gusi serta organ dalaman. Namun, kolagen akan semakin berkurangan disebabkan faktor umur seseorang atau persekitaran di sekeliling. Disebabkan anda kehilangan kolagen, maka anda akan berisiko untuk mengalami kesakitan pada lutut, sendi dan otot.

Oleh yang demikian, anda boleh mengamalkan pengambilan kolagen di dalam diet anda. Sakit lutut, sendi dan otot anda akan sembuh apabila pengambilan kolagen anda mencukupi.

#2 Halia

sembuhkan sakit lutut sendi dan otot secepat mungkin 5

Siapa sangka halia juga membantu untuk menyembuhkan kesakitan lutut, sendi dan otot selain daripada membuang angin di dalam badan. Halia mempunyai sifat anti radang di mana ia berfungsi bagi meningkatkan kesihatan tulang dan menghilangkan kesakitan pada lutut, sendi serta otot. Anda hanya perlu membuat sapuan halia yang ditumbuk pada bahagian yang mengalami kesakitan atau amalkan minum air halia setiap hari. Selain daripada merawat sakit lutut, sendi dan otot, halia juga sangat bagus untuk membuang angin di dalam badan anda.

#3 Minyak Kayu Putih

sembuhkan sakit lutut sendi dan otot secepat mungkin 6

Minyak kayu putih antara amalan sapuan pada perut bayi bagi mengelakkan bayi kembung. Selain itu, minyak kayu putih juga dapat melegakan kesakitan pada lutut, sendi dan otot dengan berkesan. Ia bertindak melancarkan pengaliran darah pada bahagian sendi yang lenguh dan kejang. Minyak kayu putih mempunyai sifat analgesia atau pelega kesakitan yang boleh menghilang kesakitan pada lutut. Rasa sejuk minyak ini boleh membantu untuk mengurangkan sakit lutut yang disebabkan oleh artritis.

#4 Tampal Koyok

sembuhkan sakit lutut sendi dan otot 2

Salah satu tips yang paling mudah adalah menampal koyok pada bahagian badan yang sakit. Di pasaran, terdapat pelbagai jenis jenama koyok atau plaster yang direka khas untuk menghilangkan sakit lutut, sendi dan otot. Setiap koyok mempunyai formulasi bahan ramuan yang berbeza serta tahap keberkesanannya. Untuk memilih tampal koyok yang terbaik dan berkesan, anda harus mencuba sendiri jenama yang ada. Apa yang penting dapatkan tampal koyok yang selamat digunakan.

#5 Urutan Badan

sembuhkan sakit lutut sendi dan otot dengan berkesan 2

Tips yang paling berkesan untuk sembuhkan sakit lutut, sendi dan otot adalah menggunakan servis urutan badan. Tawaran servis urutan badan dari rumah ke rumah pasti membantu anda yang bekerja dan kesuntukan masa untuk pergi ke rumah tukang urut atau spa. Terdapat pelbagai manfaat pada badan sekiranya anda mendapat urutan badan yang bagus dari tukang urut yang mahir dan berpengalaman. Antara manfaat urutan badan adalah melancarkan peredaran darah, mengurangkan tekanan, melegakan sakit otot dan badan, meningkatkan daya tahan badan serta membantu anda untuk tidur lebih lena.

#6 Lemon

sembuhkan sakit lutut sendi dan otot dengan berkesan 3

Tips yang mudah untuk menyembuhkan sakit lutut, sendi dan otot adalah dengan menggunakan lemon. Lemon yang bersifat asid boleh bertindak sebagai pelarut untuk kristal asid urid yang menjadi punca kepada arthritis. Anda hanya perlu potong lemon kepada potongan yang kecil kemudian bungkus di dalam kain kapas. Celupkan kain kapas ke dalam minyak bijan. Seterusnya, anda boleh letakkan kain itu pada lutut anda yang sakit selama 5 hingga 10 minit.

#7 Sapuan Krim Atroxene Flex

Atroxene Flex merupakan gel sapuan yang boleh membantu anda untuk mengurangkan rasa sakit lutut, sendi dan otot dengan berkesan. Atroxene Flex merupakan produk import dari Itali yang telah berada di pasaran Itali selama 30 tahun. Di Malaysia, Atroxene Flex telah berada di pasaran sejak 3 tahun yang lepas lagi.

sembuhkan sakit lutut sendi dan otot secepat mungkin 3

Walaupun Atroxene Flex merupakan produk dari Itali, ia adalah produk yang halal dan selamat digunakan. Sudah ramai menggunakan Atroxene Flex semasa mengerjakan ibadah umrah dan haji di Mekah bagi melancarkan ibadah mereka di sana.

Atroxene Flex Digunakan Oleh Mereka Yang Menunaikan Umrah dan Haji

sembuhkan sakit lutut sendi dan otot dengan berkesan 6

Anda boleh menggunakan Atroxene Flex tanpa was – was kerana ia mempunyai formulasi yang menggunakan ramuan daripada bahan – bahan semulajadi sahaja. Untuk pengetahuan anda, Atroxene Flex diperbuat daripada bahan – bahan semulajadi sahaja. Salah satu ramuan Atroxene Flex adalah minyak zaitun asli yang diozonkan. Ianya kaya dengan oksigen yang membantu penyerapan yang lebih bagus ke tempat yang sakit sekaligus memberi kelegaan pada pesakit lutut, sendi dan otot.

sembuhkan sakit lutut sendi dan otot 3

Kesakitan pada lutut, sendi dan otot boleh berpunca daripada faktor usia seperti osteoarthritis, rheumatoid arthritis, sakit lutut, atau bengkak kaki kesan daripada penyakit yang lain. Selain itu, kesakitan pada lutut, sendi dan otot juga boleh berpunca daripada aktiviti fizikal yang berlebihan seperti bersukan walaupun telah penat, sports injury, terseliuh atau muscle stiffness.

Ketahui Fungsi Atroxene Flex Untuk Sembuhkan Lutut, Sendi dan Otot

Bagi anda yang berada di dalam kategori mereka yang aktif bersukan, Atroxene Flex dapat membantu melindungi sendi dan otot anda daripada kecederaan ketika bersukan. Bagi seorang atlet dan olahragawan pula, Atroxene Flex juga dapat membantu melindungi sendi anda daripada osteoarthritis yang sering berlaku.

sembuhkan sakit lutut sendi dan otot dengan berkesan 5

Anda sememangnya memerlukan Atroxene Flex ketika di padang walaupun anda sememangnya sihat seperti biasa. Hal ini kerana, sekiranya anda mengalami bengkak atau cramp otot, anda boleh menggunakan Atroxene Flex bagi mengurangkan kesakitan sehingga anda boleh bergerak seperti biasa. Oleh yang demikian, sebagai langkah berjaga – jaga bagi menghadapi kecederaan di atas padang, anda seharusnya sudah siap sedia dengan Atroxene Flex.

Mudahnya Untuk Dapatkan Atroxene Flex di Pasaran!!

sembuhkan sakit lutut sendi dan otot dengan berkesan 4

Anda tidak perlu khuatir dan risau sekiranya perlu mendapatkan Atroxene Flex untuk kegunaan segera. Atroxene Flex boleh didapati di kebanyakkan farmasi di seluruh Malaysia. Antaranya adalah Guardian, Caring, Alpro, Healthlane, Georgetown dan banyak lagi farmasi yang lain. Semestinya, anda harus sentiasa membawa Atroxene Flex ke mana sahaja anda pergi untuk digunakan sekiranya mengalami kesakitan lutut, sendi dan otot.

Testimoni Positif Dari Mereka Yang Amalkan Atroxene Flex

sembuhkan sakit lutut sendi dan otot secepat mungkin 4

tips untuk sembuhkan sakit lutut sendi dan otot 1

tips untuk sembuhkan sakit lutut sendi dan otot 3

sembuhkan sakit lutut sendi dan otot secepat mungkin 2

Jom Dapatkan Atroxene Flex Sekarang Untuk Sembuhkan Sakit Lutut, Sendi dan Otot Dengan Berkesan!!

sembuhkan sakit lutut sendi dan otot 1

Jangan tunggu lama – lama, sakit lutut, sendi dan otot akan mengganggu rutin harian anda yang aktif. Hanya sapuan Atroxene Flex, rasa sakit kini semakin berkurang! Apa yang lebih penting, penggunaan Atroxene Flex adalah selamat dan berkesan. Untuk dapatkan info lanjut, anda boleh menghubungi maklumat di bawah.

ATROXENE FLEX | SEMBUHKAN SAKIT LUTUT, SENDI DAN OTOT DENGAN BERKESAN
Hotline : Tekan untuk telefon (010-8252038) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook : Atroxene Flex The Gel For Joints & Muscles
Website : http://www.atroxeneflex.com/

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: