Review
Aug 8, 2018, 6:11pm

7 Langkah Mudah Tingkatkan Stamina Dan Keintiman Suami Isteri


Tidak kira wanita mahupun lelaki anda perlu ketahui cara tingkatkan stamina kerana anda banyak terdedah kepada melakukan aktiviti seharian. Badan yang mempunyai stamina tinggi akan terasa lebih segar dalam menjalani kehidupan seharian. Selain itu, stamina yang tinggi juga akan memberi anda tenaga untuk mencapai sesuatu matlamat  serta melepaskan diri daripada belenggu kehidupan. Paling penting, stamina yang tinggi akan memudahkan anda untuk lakukan pelbagai senaman bagi kesihatan dan pembinaan otot. Untuk meningkatkan stamina, anda perlu berusaha keras dan tidak boleh mengaku kalah.

Tingkatkan Stamina Dan Keintiman Suami Isteri Marah

Amalkan 7 Langkah Mudah Untuk Mengembalikan Stamina Dan Keintiman Suami Isteri

Fungsi dan kemahuan seksual bagi seseorang lelaki serta wanita amatlah berbeza. Justeru, penting bagi wanita mempelajari keinginan lelaki dan begitu juga sebaliknya bagi menjamin kejayaan hubungan. Organ paling utama mengawal kehendak seksual ialah otak. Jadi, perubahan emosi, tekanan di tempat kerja serta rumah tangga juga sebenarnya menyumbang kepada kedinginan seks. Masyarakat kita khususnya wanita segan berbicara mengenai isu seks apatah lagi jika usia meningkat kerana ramai yang percaya, seks bukan sesuatu yang penting.

1. Mengamalkan Makanan Yang Sihat Dan Seimbang.

Makanan digunakan sebagai bahan bakar oleh tubuh untuk dijadikan energi. Makanan yang sehat dan seimbang membuat tubuh anda bertenaga dan sihat sehingga stamina anda akan meningkat. Usahakan pengambilan makanan yang seimbang dan rendah lemak yang berisi banyak sayuran, buah-buahan, dan daging tanpa lemak. Untuk mendapatkan energi yang tahan lama, dokter juga menyarankan agar sepertiga dari makanan Anda berasal dari tepung dan karbohidrat

Tingkatkan Stamina Dan Keintiman Suami Isteri Telur

2. Minum Air Masak

Jangan sampai kekurangan cairan. Banyak manfaat kesihatan yang boleh anda dapatkan dengan meminum banyak air putih. Beberapa di antaranya adalah untuk membantu menurunkan berat badan, mencegah terbentuknya batu ginjal, dan sebagainya. Air putih juga boleh meningkatkan stamina. Jaringan otot yang mengalami dehidrasi tidak boleh menampilkan kinerja yang baik, jadi jagalah stamina dengan meminum kira-kira setengah liter air putih beberapa jam sebelum melakukan latihan berat. Apabila Anda akan melakukan lari jarak jauh atau latihan dalam waktu yang lama, bawalah banyak air masak agar anda boleh meminumnya nanti ketika haus.

Tingkatkan Stamina Dan Keintiman Suami Isteri Minum

3. Lakukan Senaman Ringan

Lakukan banyak latihan ringan tidak kira di pejabat mahupun di rumah. Senaman yang kerap akan meningkatkan energi dan stamina secara keseluruhan dalam jangka waktu yang lama. Luangkan waktu untuk senaman secara teratur. Bagi orang dewasa, disarankan agar melakukan latihan kardiovaskular tingkat sedang selama 30minit dalam sehari. Jalani kehidupan yang aktif. Mungkin Anda tidak mempunyai waktu untuk bersenaam apabila anda sangat sibuk. Jangan hanya duduk diam dalam jangka waktu yang lama, kerana hampir semua jenis gerakan merupakan hal yang baik untuk kesihatan jantung. Lebih banyak bergerak tentu lebih baik.

Tingkatkan Stamina Dan Keintiman Suami Isteri Lari

4. Berehat Dengan Baik

Beristirahatlah secukupnya. Walaupun melakukan latihan dengan aktif adalah hal yang penting, beristirahat dalam jumlah yang cukup juga merupakan hal penting untuk mendapatkan stamina yang baik. Tidur malam yang baik membuat anda segar, bertenaga, dan fokus. Kebiasaan tidur yang tidak cukup boleh menimbulkan beberapa masalah kesihatan seperti bertambahnya berat badan, tekanan darah tinggi, dan sakit.

Tingkatkan Stamina Dan Keintiman Suami Isteri Tidur

5. Pengurusan Stress Yang Bijak

Untuk menambah kesuburan diri, anda juga perlu belajar cara menguruskan stress dengan baik agar dapat mempengaruhi emosi dan kesihatan dalaman kita. Stress yang melampau boleh menyebabkan ketidakseimbangan hormon. Malah, keinginan untuk bersama pasangan juga akan menjadi hambar! Untuk mengawal kadar stress dalam diri, amalkan senaman sekurang-kurangnya 3 kali seminggu.

Tingkatkan Stamina Dan Keintiman Suami Isteri Mesra

6. Meningkatkan Stamina Seksual

Luangkan waktu untuk meningkatkan stamina seksual. Banyak orang yang berupaya untuk meningkatkan stamina fizik mempunyai tujuan khusus, iaitu agar memiliki kemampuan seksual yang lebih lama dan lebih baik. Stamina seksual boleh ditingkatkan dengan meningkatkan stamina. Akan tetapi, seks bukan sekadar aktiviti fizikal. Kesihatan emosional juga sama pentingnya dengan kesihatan fizikal. Ketidakmampuan seseorang untuk melakukan aktiviti seks yang memuaskan sering kali disebabkan oleh masalah emosional atau masalah hubungan peribadi dengan pasangan.

Tingkatkan Stamina Dan Keintiman Suami Isteri Masak

7. Pengambilan Produk Tambahan

Tubuh tidak dapat menyediakan vitamin yang diperlukan. Justeru, pengambilan makanan atau minuman seperti susu, sayur atau buah boleh membantu membekalkan vitamin yang mencukupi. Di pasaran, produk vitamin boleh didapati dalam pelbagai bentuk sediaan seperti kapsul dan tablet. Ada juga sediaan dalam bentuk tablet untuk dikunyah atau yang dilarutkan dalam air bagi memudahkan pengambilan vitamin terutama kepada individu yang sukar menelan kapsul atau tablet. Sediaan multivitamin memudahkan pengambilan vitamin dan mineral mengikut keperluan harian. Multivitamin sesuai diambil oleh mereka yang kurang kandungan nutrisi dalam badan disebabkan keadaan kesihatannya seperti lemah badan

Tingkatkan Stamina Dan Keintiman Suami Isteri Pill

Emorra EPISOR” Adalah Produk Makanan Kesihatan Terbaik Dan Menjadi “Solusi Kesihatan Intim Buat Lelaki Dan Wanita”

Emorra Episor adalah produk 100% herba. Ia adalah herba tradisional cina yang diimport dan diformulasi di Malaysia. Emorra Episor bagus untuk kesihatan dalaman dan menguatkan badan. Terdapat 2 herba terbaik dan popular di dalam produk ini iaitu Epimedium Sagittatum (Horny Goat Weed) dan Fructus Pysoralea Corylifolia (Bu Gu Zhi).

Tingkatkan Stamina Dan Keintiman Suami Isteri Senaman

Gabungan 2 Herba Terpilih Dalam Perubatan Tradisional

Episor Mengandungi 2 Herba Terpilih Iaitu Epimedium Sagittatum Dan Fructus Psoralea Corylifolia Epimedium Sagittatum (Horny Goat Weed) dan Psoralea Corylifolia (Bu Gu Zhi) adalah dua “herba cina” yang sangat tinggi khasiat dalam perubatan tradisional. Ia adalah herba yang telah diuji dan dibuat kajian sejak zaman dulu lagi di kalangan tabib dan chemist.

1. Epimedium Sagittatum (Horny Goat Weed)

Horny Goat Weed adalah herba yang telah menjadi ubat tradisional di China selama berabad-abad. Ia digunakan untuk “libido rendah”, “mati pucuk”, “keletihan”, “sakit”, dan keadaan lain. Sesetengah lelaki mengambil Horny Goat Weed kerana percaya bahawa ia adalah alternatif semula jadi untuk mengatasi masalah “mati pucuk”. Kajian makmal pada tahun 2008 mendapati bahawa sebatian herba menghalang kesan enzim yang menyekat aliran darah ke zakar. Epimedium, komponen aktif yang ada didalam Horny Goat Weed kelihatan bertindak sebagai perencat fosfodiesterase, sama dengan beberapa ubat yang digunakan untuk mengatasi “masalah mati pucuk”.

Tingkatkan Stamina Dan Keintiman Suami Isteri Daun

2. Psoralea Corylifolia (Bu Gu Zhi)

Psoralea Corylifolia (Bu Gu Zhi) adalah tumbuhan yang selalu digunakan untuk merawat “menopaus” dan “kemurungan”.Berdasarkan bukti terdahulu ianya juga berkesan merawat penyembuhan tulang dan kesan neural berkaitan catecholamine. Psoralea juga dikatakan mempunyai mekanisme menarik dalam mengaplikasikan apoptosis dalam sel-sel kanser (kesan anti kanser). Nama lain bagi “Bu Gu Zhi” ialah Babchi, Babechi, Kushtanashini, Fountain bush, West Indian Satinwood, Somaraji, Bakuchi, Ravoli

Tingkatkan Stamina Dan Keintiman Suami Isteri Bunga

Dalam Perubatan Tradisional  China, Hasil Gabungan 2 Herba ini Terbukti Membantu :

 • Meningkatkan “libido” seksual lelaki dan wanita
 • Menormalkan “kitaran haid” bagi wanita
 • Merawat masalah “kemandulan” dan “menopouse”
 • Bertindak sebagai agen penyembuhan “patah tulang”
 • Sesuai untuk mereka yang adalah masalah “sakit lutut”, “sendi dan sakit belakang”
 • Mengatasi “masalah mati pucuk”/ED
 • Menguatkan “buah pinggang”
 • Mengatasi masalah kencing malam
 • Merawat penyakit “vitiligo”

Tingkatkan Stamina Dan Keintiman Suami Isteri Belon

Jika Anda Mengalami Masalah Seperti Diatas, Mengamalkan Episor Setiap Hari Berupaya Merawat Dan Mengatasinya.

 • Lelaki dan Wanita Dewasa
 • Mereka yang sering bekerja tidak kira waktu
 • Mereka yang “bekerja berat”
 • Mereka yang sering memandu kenderaan
 • Mereka yang sering “berjaga malam”
 • Mereka yang ada masalah ‘kurang tenaga’
 • Majoriti pengguna yang amalkan “EPISOR” bersetuju mereka dapat kembali tenaga dan kesihatan seperti yang diimpikan.

Tingkatkan Stamina Dan Keintiman Suami Isteri Atas Katil

Emorra Episor Ubat Berdaftar KKM

EPISOR berdaftar dengan KKM (MAL20014144T). Ia dikilangkan di Malaysia dengan kilang berstatus GMP. Berbanding produk import luar negara, produk ini telah pun melalui proses lab test dan disahkan tidak ada sebarang kesan sampingan mudarat kepada pengguna. Anda boleh berhenti mengambil Episor apabila anda mencapai tahap kesihatan yang anda inginkan. Pastikan anda dapat produk yang ORIGINAL dengan MEDITAG HOLOGRAM.

Tingkatkan Stamina Dan Keintiman Suami Isteri Jenama

Episor Tiada Kesan Sampingan Seperti:

 • Tidak menyebabkan panas badan
 • Tiada tindakbalas seperti rasa mual atau pening
 • Tiada sebarang hormon atau streoid
 • Tidak menyebabkan jantung berdegup laju

Tingkatkan Stamina Dan Keintiman Suami Isteri Botol

Cara-Cara Menggunakannya

Episor berbentuk pil capsule dan mudah untuk ditelan. Telan 2 biji capsule siang dan malam. Ia diambil selepas makan dan anda disarankan banyakan minum air masak.

Tingkatkan Stamina Dan Keintiman Suami Isteri Doctor

Nak Order Dan Dapatkan Emorra Episor?

Bagi anda yang hendak mendapatkan Emorra Episor ini, bolehlah anda melakukan tempahan secara atas talian dengan menghubungi nombor di bawah.

EMORRA EPISOR | TINGKATKAN STAMINA DAN KEINTIMAN SUAMI ISTERI
Hubungi: Tekan untuk telefon (013-3761757) | Tekan untuk Whatsapp

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: