Review
Feb 15, 2018, 4:42pm

7 Kelebihan Minum Air Coklat Untuk Anak-Anak


Minuman berperisa coklat ini sangat di sukai ramai terutama untuk anak-anak kerana memiliki rasa yang lazat. Anak-anak umumnya senang dengan makanan berunsurkan coklat. Lebih-lebih lagi dalam pemilihan minuman, mereka lebih memilih minuman dengan rasa dibandingkan minuman plain (tanpa perisa).

kelebihan minum air coklat untuk anak-anak

Persoalannya, adakah minuman coklat tersebut baik untuk anak anda? Tak salah sekiranya anak anda suka coklat dan menjadikan coklat sebagai makanan kegemaran. Tetapi pengambilan apa-apa sahaja makanan pun mesti berkadaran dan bersederhana. Jangan berlebihan kerana semua yang lebih itu adalah memudaratkan.

7 Kelebihan Minum Air Coklat Untuk Anak-Anak

Anak adalah anugerah terindah dalam sebuah keluarga, tanpa anak rumah serasa sepi dan hampa. Setiap orang tua pasti ingin memberikan nutrisi dan gizi yang terbaik untuk anak-anaknya, semakin lengkap nutrisi yang diberikan maka tumbuh kembang anak akan semakin sempurna. Lihat 7 kelebihan minuman jenis coklat untuk pertumbuhan anak-anak :

1. Sumber Vitamin Pada Tubuh

Coklat mengandung beberapa vitamin yang berguna bagi tubuh seperti vitamin A, vitamin B1, vitamin C, vitamin D, dan vitamin E. Selain itu, coklat juga mengandung zat mahu pun nutrisi yang penting untuk tubuh seperti zat besi, kalium dan kalsium.

kelebihan minum air coklat untuk anak-anak bervitamin

Dengan memakan coklat ia mampu menambah kandungan magnesium dalam pengambilan nutrien harian yang menyebabkan meningkatnya kadar progesteron pada wanita. Perkara ini dapat mengurangkan kesan negatif daripada PMS.

2. Membantu Proses Pertumbuhan

Memang susu sangat berpengaruh besar untuk pertumbuhan pada anak, dari kesihatan hingga kecerdasan lebih-lebih lagi susu coklat. Bagi anak yang suka minum susu menurut para ahli kesihatan dapat meningkatkan iQ pada anak, kerana setiap kandungan susu terdapat protein omega 3-6, AA dan DHA yang dapat meningkatkan iQ.

kelebihan minum air coklat untuk anak-anak untuk perkembangan fizikal

3. Meningkatkan Kecerdasan Anak

Kandungan AA, DHA, sphingomyelin, dan lainnya pada susu boleh menjadi nutrisi bagi otak anak. Jika kandungannya cukup maka ianya akan mendukung pertumbuhan kecerdasan anak. Meski demikian anak tetap harus diberikan stimulasi dan kandungan nutrisi yang berbagai dari sumber makanan lain.

kelebihan minum air coklat untuk anak-anak cerdas

Begitu banyak manfaat dan kandungan yang ada pada susu, apalagi ketika susu diminum sebelum tidur, susu akan lebih efektif karena pada saat tidur organ dalam tubuh anak akan beristirahat dan memulihkan tenaga, sehingga susu yang masuk ke dalam tubuh akan dapat bekerja secara optimal.

4. Mengurangi Risiko Osteoporosis

Setiap orang memerlukan kalsium sepanjang hayat. Mengikut kajian, kanak-kanak yang sedang membesar memerlukan lebih banyak kalsium per setiap unit berat badan jika dibandingkan dengan orang dewasa.

kelebihan minum air coklat untuk anak-anak elakkan osteoporosis

Kekurangan kalsium pada peringkat umur ini akan menghalang kanak-kanak daripada mencapai ketumpatan tulang maksimum (atau dikenali sebagai “peak bone mass”). Ini boleh meningkatkan risiko terhadap osteoporosis (penyakit tulang rapuh) di kemudian hari.

5. Memperkuatkan Tulang Dan Gigi

Pengambilan kalsium yang mencukupi menolong memastikan pembentukan tulang dan gigi yang kuat. Mineral ini boleh didapati daripada pelbagai sumber makanan termasuk ikan dengan tulang yang boleh dimakan (misalnya sardin dan ikan bilis), kekacang, produk kekacang (misalnya tauhu, fucok dan tempe) dan buah-buahan kering (misalnya kismis, kurma, aprikot dan prun). Sayuran berdaun hijau (misalnya bayam dan kailan) juga mengandungi kalsium.

kelebihan minum air coklat untuk anak-anak memperkuatkan gigi dan gusi

6. Kaya Dengan Antioksidan

Coklat yang menjadi bahan utama minuman ini salah satu makanan yang kaya dengan antioksidan. Dengan adanya antioksidan, ia mampu untuk membunuh radikal bebas dalam tubuh. Ianya menjadikan coklat sebagai salah satu minuman kesihatan.

kelebihan minum air coklat untuk anak-anak kaya antioksidan

Fenol, sebagai antioksidan mampu mengurangkan kandungan kolesterol dalam darah dapat membantu mengurangkan risiko terkena serangan jantung yang seterusnya secara tidak langsung mampu mencegah wujudnya risiko kanser dalam tubuh, mencegah terjadinya stroke dan darah tinggi.

7. Menstabilkan Emosi Seseorang

Ramai orang tahu bahawa coklat menghasilkan endorfin (protein) yang membuatkan kita lebih riang, ceria dan bersemangat. Dalam hal ini, emosi anak turut bermain peranan untuk lebih bersemangat dan ceria dalam semua perkara yang dilakukannya.

kelebihan minum air coklat untuk anak-anak menstabilkan emosi

Cocodamia Minuman Terbaik Berperisa Coklat Untuk Anak Anda

Bagi ibu-ibu yang sedang mencari susu bertenaga untuk anak anda, minuman cocodamia ini pastinya pilihan yang bijak kerana ianya mampu mengekalkan tenaga yang berpanjangan untuk anak anda kekal sihat, aktif dan tidak lesu apabila melakukan aktiviti harian.

minum coklat cocodamia untuk anak-anak

Perbezaan antara susu coklat dan susu putih berbeza dari segi rasa dan kelebihannya. Secara amnya, susu coklat memiliki keutamaan menambah tenaga dalam tubuh. Sesuai untuk anda yang mempunyai anak-anak yang masih bersekolah agar mereka kekal bertenaga sepanjang hari.

Cocodamia Kaya Dengan Khasiat Untuk Tumbesaran Anak-anak

Mendengar minuman berperisa coklat saja, sudah pasti para ibu merasakan minuman sedemikian baik dan berkhasiat untuk si manja mereka. Namun, benarkah susu coklat ini baik untuk kesihatan anak-anak? Seperti minuman manis yang lain, susu coklat sudah pasti menjadi kesukaan anak-anak dan tidak membahayakan. 

minum coklat cocodamia untuk anak-anak dan keluarga

Cocodamia ternyata kaya dengan khasiat yang bukan sahaja khusus untuk tumbesaran kanak-kanak, malah turut sesuai untuk diamalkan oleh golongan dewasa bagi membantu meningkatkan tahap kesihatan dan kecergasan jasmani. Mungkin bagi sebahagian orang minuman berperisa coklat ini terasa membosankan. Tetapi perlu untuk diketahui bahawa kandungan dari Cocodamia ini bebas akan lemak dan juga baik untuk tubuh.

Kebaikan Minuman Cocodamia Kepada Anak-anak

  • Bila anak suka minum coklat, sebenarnya baik untuk menambah stamina bila bersukan atau bersenam kerana coklat mempunyai glukos dan protein.
  • Coklat dapat merangsang emosi anak, bila adanya pengeluaran kalenjar endorfin
  • Minum secawan coklat  boleh meningkatkan selera makan anak
  • Coklat mengadungi vitamin A, B1, C, D dan E untuk pertumbuhan badan yang sempurna
  • Fosforus pada coklat juga memberi kekuatan pada gigi kanak-kanak

minuman coklat premium dari cocodamia

Minuman Berperisa Coklat Yang Enak Diminum Seisi Keluarga

Berbicara tentang manfaat dari Cocodamia ini juga tidak lepas kerana kandungan yang telah ada di dalamnya. Untuk kandungan minuman ini telah ada riboflavin, kalsium, fosfor, magnesium, seng, vitamin A dan B12.

cocodamia minuman coklat berkhasiat dan asli

Tentu dengan kandungan tersebut dipastikan memiliki manfaat tersendiri. Cocodamia bukan sahaja sesuai diminum oleh anak-anak malah, orang dewasa juga boleh mengamalkannya. Rasa coklat Cocodamia ini sangat sedap dan begitu menepati citarasa seisi keluarga.

Tahap Kesihatan Dan Kecerdasan Yang Optimum Dapat Ditingkatkan

Anak-anak yang sedang dalam proses membesar, sudah tentu sangat memerlukan banyak nutrisi untuk perkembangan mereka. Cocodamia mempunyai nutrisi yang sama dengan susu biasa dan susu non flavoured. Sama ada ditambah rasa atau tidak, susu merupakan sumber protein , vitamin D, kalsium dan potasium yang sangat penting pada kesihatan dan pertumbuhan mereka. Oleh itu, Cocodamia bertindak sama seperti khasiat yang ada pada susu untuk memberi tahap kesihatan yang optimum pada anak-anak anda.

keistimewaan cocodamia untuk anak

Keistimewaan Cocodamia Pada Anak-anak

1. Meningkat dan Menguatkan Minda

Seorang pelajar sentiasa memerlukan daya konsentrasi yang baik. Jika pelajar cepat lupa maklumat yang telah dibaca atau tidak fokus apa yang diajar oleh guru. Dengan minuman Cocodamia ini, konsentrasi dan ingatan pelajar akan meningkat.

2. Mengatasi Rasa Gugup

Pelajar juga sering mengalami fobia dan sentiasa di dalam tekanan. Contohnya, semasa peperiksaan anak anda mungkin berasa gugup, berdebar-debar dan ‘blank’ walaupun telah membuat persiapan awal untuk menghadapi peperiksaan. Jadi dengan khasiat dalam coklat Cocodamia ini, anak anda lebih yakin dan tenang menghadapi peperiksaan.

kebaikan minum air coklat cocodamia

3. Memulihkan Semangat / Stress

Jika fikiran terasa begitu lembab/kosong, kurang daya kreativiti dan berfikiran negatif, tidak ceria (pemarah/pemalu/rendah diri) kerana kurang berinteraksi, maka Cocodamia lah penyelesaiannya. Minuman Cocodamia akan mengekang rasa mudah ‘give up’ walaupun perkara yang mudah, senang tetapi terasa begitu susah dan cepat mengaku kalah. Jadi anak anda lebih bersungguh – sungguh dalam apa yang mereka sedang lakukan sehingga berjaya.

4. Menarik Minat Anak-anak Untuk Minum Susu

“Anak perempuan saya mengalami masalah makan dan dia makan hanya sedikit sepanjang hari. Saya sentiasa bimbang jika dia kekurangan khasiat makanan yang penting untuk kesihatan dan tumbesaran pada usianya sekarang”.

manfaat cocodamia sangat bagus untuk kanak kanak

Cocodamia memiliki manfaat bagi kesihatan yang sangat luar biasa, ketika susu yang biasa di gantikan dengan susu coklat, ternyata susu coklat Cocodamia ini menjadi satu kombinasi minuman yang sangat lazat juga menyihatkan tubuh. Maka dari itu, susu coklat merupakan alternative yang sihat di samping menarik minat anak untuk minum susu. “Saya benar-benar gembira kerana si manja saya suka susu coklat. Sekarang kami boleh minum susu sambil menikmati detik istimewa bersama,” Begitulah rintihan seeorang ibu terhadap anaknya yang tidak suka minum susu.

Cocodamia Mengekalkan Tenaga Sepanjang Hari

Sejak zaman kanak-kanak seterusnya bergelar ibu bapa, minuman coklat membekalkan khasiat pemakanan dan menjadikan individu lebih cergas. Kita perlu jadikan minuman coklat ini sebagai sebahagian daripada pemakanan harian. Cocodamia menjadi sumber nutrien untuk meningkatkan kesihatan dan memberikan manfaat jangka panjang sekali gus membantu membangunkan keupayaan fizikal dan mental sepenuhnya.

cocodamia memberikan tenaga sepanjang hari

Harga Cocodamia

Harga: RM16 satu botol
Caj Pengeposan: RM7 sebotol. Beli 3 botol FREE POSTAGE
Cadangan Penyediaan: Boleh disediakan untuk minuman panas atau sejuk

harga jualan cocodamia cooklat

Minuman Bertenaga Lulus KKM

Minuman Cocodamia ini juga lengkap pensijilan Halal (Jakim ) & Mesti (Kementerian kesihatan Malaysia). Selamat diminum oleh semua golongan terutama kanak-kanak.

minuman halal dan ada kkm

Dapatkan Segera Cocodamia Sekarang!

Jika anda sedang ikhtiar menarik minat anak untuk minum susu apakata cuba Cocodamia? InshaAllah mereka akan lebih tertarik dengan kelazatan coklat selain khasiat yang bagus untuk anak anda. Untuk pembelian, hubungi mereka di pautan di bawah :

Jom Order Minuman Coklat Cocodamia SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Go-Jb Chocolate, No 52, Jalan Enau 15, Taman teratai, 81300 Skudai Johor

   
Jom Order Minuman Coklat Cocodamia SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Minuman Coklat Cocodamia SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: