Review
Oct 12, 2018, 5:58am

7 Cara Berkesan Merawat Kulit Wajah Berminyak


Pernah tak pergi office mekap wajah anda nampak cantik, tapi beberapa jam sebelum lunch, muka dah penuh dengan minyak? Stress kan kalau hari-hari macam tu, nak kena tacap bedak lagi. Mekap pun dah tak nampak natural macam mula-mula tadi. Nak tak nak, tiap kali lunch, kena basuh muka dan mekap sekali lagi.

Antara Cara Berkesan Merawat Kulit Wajah Berminyak

Kulit wajah yang berminyak juga akan menyebabkan jerawat dan jeragat tumbuh sekiranya ia tidak dapat dikawal. Minyak wajah akibat kotoran merangsang pertumbuhan jerawat dan lebih teruk lagi, jerawat bernanah juga boleh terhasil akibat kulit wajah berminyak. Mulai sekarang, anda perlu menumpukan perhatian sepenuhnya pada rawatan kulit wajah berminyak supaya kulit wajah berminyak anda dapat dipulihkan dengan berkesan.

Cara Berkesan Merawat Kulit Wajah Berminyak

7 Cara Berkesan Merawat Kulit Wajah Berminyak

Ada Cara Berkesan Merawat Kulit Wajah Berminyak

Sebelum mengenalpasti cara berkesan merawat kulit wajah berminyak, anda harus mengetahui punca kulit wajah berminyak terlebih dahulu. Punca kulit wajah berminyak adalah disebabkan oleh faktor hormon, gaya pemakanan, cara penjagaan wajah, jenis produk kulit wajah dan lain-lain lagi. Terdapat 7 cara berkesan merawat kulit wajah berminyak yang harus anda tahu dan aplikasikan supaya masalah kulit wajah berminyak anda dapat diatasi dengan segera.

1. Memakai Scrub Khas Untuk Kulit Berminyak

Cara Berkesan Merawat Kulit Wajah Berminyak

Scrub akan mengeluarkan semua minyak-minyak di wajah yang terlindung di celah-celah hidung, pipi, dahi, bibir dan seluruh muka anda dengan teksturnya yang kasar dan menyebabkan segala kotoran wajah berminyak hilang disamping mengekalkan kelembutan wajah anda. Memakai scrub khas untuk kulit berminyak adalah cara berkesan merawat kulit wajah berminyak yang wajib anda lakukan.

2. Banyakkan Memakan Sayur Dan Buah

Selain Cara Berkesan Merawat Kulit Wajah Berminyak

Sayur dan buah mempunyai banyak air, vitamin dan mineral yang perlu ada dalam tubuh badan anda bagi mendapatkan kulit yang lembab dan cantik. Banyakkan memakan sayur dan buah menghalang tubuh daripada terus menghasilkan minyak yang berlebihan. Cara berkesan merawat kulit wajah berminyak ini amat mudah untuk anda lakukan.

3. Mekap Ringkas, Jangan Tebal

Cara Berkesan Merawat Kulit Wajah Berminyak

Cara berkesan merawat kulit wajah berminyak dengan mudah adalah dengan memakai solekan ringkas setiap kali anda ingin keluar bekerja. Elakkan mekap wajah secara tebal dan berlebihan kerana bahan kosmetik anda akan menutup pori-pori wajah dengan lebih kerap dan membuatkan wajah anda tersumbat dan minyak dihasilkan dengan lebih banyak.

4. Elak Makanan Berminyak

Cara Berkesan Merawat Kulit Wajah Berminyak

Elak mengambil makanan yang berminyak sangat penting dalam merawat kulit berminyak secara berkesan. Seperti yang anda tahu, faktor pemakanan juga menyebabkan kulit wajah anda berminyak dan kusam sekiranya anda masih gemar memakan makanan berminyak seperti keropok, cucur, ayam goreng dan lain-lain lagi. Oleh itu, elakkan makan makanan yang berminyak tetapi anda boleh amalkan makan mamakan yang dikukus, direbus atau dibakar.

5. Pakai Toner Atau Pelembab Pada Siang Hari

Mencari Cara Berkesan Merawat Kulit Wajah Berminyak

Penjagaan kulit wajah secara harian perlu diamalkan dengan memakai toner atau pelembab pada siang hari untuk memastikan kulit kering, kusam dan berminyak dapat diatasi. Toner atau pelembab berfungsi melindungi kulit dari radikal bebas serta membekalkan nutrisi dan vitamin serap terus ke kulit wajah anda. Tanpa disedari, cara berkesan merawat kulit wajah berminyak ini amat mujarab.

6. Memakai Bedak Sejuk

Cara Berkesan Merawat Kulit Wajah Berminyak

Anda boleh mengamalkan bedak sejuk bagi merawat kulit wajah berminyak yang kronik. Minyak pada kulit wajah yang berlebihan boleh dikurangkan sekiranya anda kerap memakai bedak sejuk setiap petang. Bedak sejuk bertindak menyejukkan wajah dan mematikan proses keluaran minyak berlebihan pada kulit wajah. Bedak sejuk akan meresap ke dalam kulit wajah untuk membekalkan kesegaran dan kelembapan kulit untuk mengelakkan pengeluaran minyak wajah.

7. Mengenakan Masker Tomato Atau Tomato Asli

Adanya Cara Berkesan Merawat Kulit Wajah Berminyak

Masker tomato boleh dipakai pada malam hari untuk memastikan wajah anda lebih licin, lembab dan cerah pada keesokan harinya. Tomato mempunyai khasiat yang hebat dalam melicinkan kulit wajah dan menghilangkan minyak pada kulit wajah secara berkesan. Dengan kandungan vitamin C dan B11 yang tinggi, tomato asli juga boleh anda guna dan gosokkan pada kulit wajah anda.

Sabun Tomato Ayuni | Cara Berkesan Merawat Kulit Wajah Berminyak

Selain Cara Berkesan Merawat Kulit Wajah Berminyak

Sabun Tomato Ayuni adalah sabun cuci wajah berasaskan bahan semulajadi 100% tomato yang berkesan merawat kulit wajah berminyak. Sabun Tomato Ayuni menjadi pilihan ramai mereka yang mempunyai masalah kulit wajah berminyak dan ia terbukti berkesan merawat kulit wajah berminyak dengan selamat sepenuhnya disamping berstatus halal dan merupakan buatan bumiputera Islam.

Bahan Semulajadi Sabun Tomato Ayuni

Cara Berkesan Merawat Kulit Wajah Berminyak

Tomato adalah bahan utama semulajadi Sabun Tomato ayuni yang menjadikan kulit wajah anda licin dan lembab tanpa minyak. Tahukah anda tomato mengandungi zat vitamin A dan C juga zat besi dan kalsium. Nutrisi tomato yang jelas tiada lemak tetapi mempunyai kandungan protein, karbohidrat dan sodium memberi kebaikan kepada kulit wajah anda untuk lebih lembut, lembab dan cerah tanpa minyak. Minyak wajah berlebihan semakin berkurangan setelah mengaplikasikan tomato pada wajah anda.

Fungsi Sabun Tomato Ayuni

Sabun Tomato Ayuni Membersih Dan Merawat Wajah Secara Semulajadi

Cara Berkesan Merawat Kulit Wajah Berminyak

Sabun Tomato Ayuni menarik segala kekotoran wajah yang terdiri daripada minyak kulit wajah, jerawat dan sebagainya serta membersihkan kulit wajah dengan teliti sekaligus wajah dirawat secara semulajadi.

Sabun Tomato Ayuni Mengurangkan Minyak Di Wajah

Cara Berkesan Merawat Kulit Wajah Berminyak

Pengeluaran minyak pada kulit wajah akan berkurangan berdasarkan hormon dan proses yang dialami oleh badan anda. Sabun tomato Ayuni bertindak sebagai vitamin dan mineral yang menghalang penghasilan minyak pada kulit wajah.

Sabun Tomato Ayuni Mengurangkan Jerawat di Wajah

Ada Cara Berkesan Merawat Kulit Wajah Berminyak

Anda harus tahu bahawa jerawat juga terhasil disebabkan oleh minyak pada kulit wajah yang tidak dapat dikawal. Sabun Ayuni Tomato berfungsi mengurangkan jerawat di wajah dengan mudah justeru menghilangkan minyak dari kulit wajah dengan berkesan.

Sabun Tomato Ayuni Melembutkan Dan Melicinkan Wajah

Mencari Cara Berkesan Merawat Kulit Wajah Berminyak

Kulit wajah anda akan lebih licin dan lembut setelah menggunakan sabun tomato Ayuni. Seperti sifat tomato, kulit akan menjadi lembut dan cerah akibat serapan vitamin dan zat khasiat dari sabun tomato Ayuni. Wajah anda akan lebih lembut, licin dan cerah.

Sabun Tomato Ayuni Melembabkan Kulit Wajah

Cara Berkesan Merawat Kulit Wajah Berminyak

Jika minyak pada kulit wajah hilang, tidakkah kulit menjadi kering dan kusam? Tidak! Sabun tomato Ayuni melembabkan kulit wajah anda dan menghilangkan minyak pada kulit wajah dengan berkesan dan mudah. Buah tomato asli sangat berkhasiat dan dapat diaplikasikan pada wajah anda sebagai rawatan kulit berminyak yang sangat berkesan.

Kelebihan Sabun Tomato Ayuni

Cara Berkesan Merawat Kulit Wajah Berminyak

  • Mengatasi masalah kulit muka berminyak
  • Lebihan minyak pada wajah dan celah-celah wajah tiada lagi
  • Keyakinan diri meningkat setelah menggunakan Sabun Tomato Ayuni
  • Kesan sabun tomato Ayuni dapat dilihat seawal 1 minggu
  • Penggunaan sabun tomato Ayuni mudah iaitu hanya guna 2 kali sehari
  • Dihasilkan daripada tomato asli tanpa bahan kimia dan bahan larangan
  • 100% selamat dan halal digunakan
  • Pilihan dan rawatan mudah yang pertama dalam merawat kulit wajah berminyak
  • Boleh digunakan oleh lelaki dan wanita

Harga Sabun Tomato Ayuni

Cara Berkesan Merawat Kulit Wajah Berminyak

Dengan serendah RM25 sahaja untuk Sabun Tomato Ayuni, wajah anda akan kembali remaja, cantik dan lembab tanpa berminyak lagi. Sungguh murah dan berpatutan, berbaloi berbanding kesan wajah anda. Tak perlu buat rawatan wajah yang mahal tetapi anda berpeluang mendapatkan wajah yang cantik berseri tanpa berminyak.

Jom Dapatkan Sabun Tomato Ayuni

Cara Berkesan Merawat Kulit Wajah Berminyak

Ramai pengguna sabun tomato Ayuni berpuas hati dengan kesan kulit wajah mereka setelah menggunakan sabun cuci wajah berasaskan tomato ini. Kulit wajah yang berminyak kini tidak lagi berminyak tetapi lebih cantik, lembab dan sihat. Tiada lagi jerawat, kulit kusam dan kotoran minyak pada tekstur kulit yang menjadi masalah utama wanita. Jom dapatkan sabun tomato Ayuni sekarang!

Adanya Cara Berkesan Merawat Kulit Wajah Berminyak

Cara Berkesan Merawat Kulit Wajah Berminyak

SABUN TOMATO AYUNI | 7 CARA BERKESAN MERAWAT KULIT WAJAH BERMINYAK
Hotline: 
Tekan untuk telefon (011-1616 7933) | Tekan untuk WhatsApp
Instagram: Ayuni HQ

Jom Dapatkan Sabun Tomato Ayuni SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Jom Dapatkan Sabun Tomato Ayuni SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Dapatkan Sabun Tomato Ayuni SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: