Review
Oct 16, 2017, 4:29pm

7 Alasan Jangan Guna Penapis Air Cuckoo


Dalam sehari, berapa gelas anda minum air bersih? Adakah ianya mencukupi atau sebaliknya. Seperti yang kita tahu, badan kita memerlukan bekalan air yang banyak bagi membantu penghadaman, penyerapan dan penyingkitan makanan yang dimakan. Selain itu, air juga penting untuk badan kita bagi melancarkan sistem dalam badan kita seperti pergerakan sendi dan sebagainya.

minum-air-secukupnya-untuk-badan

Pengambilan air yang bersih dari sumber yang selamat adalah salah satu faktor utama untuk mendapatkan kesihatan yang baik. Untuk mendapatkan tubuh yang sihat, anda perlu meminum air secukupnya sekurang-kurangnya 8 gelas sehari seperti saranan pakar. Tapi bagaimana nak pastikan air yang diminum benar-benar bersih?

penapis-air-biasa

Salah satu cara untuk pastikan air yang kita minum tidak tercemar dan benar-benar bersih adalah dengan menggunakan penapis air. Tahukah anda, masalah utama kesihatan adalah berpunca dari sumber air yang diminum tidak bersih. Penggunaan penapis air yang berkualiti tinggi di rumah sangat penting bagi mendapatkan air yang bersih, selamat dan sihat.

Tanpa kita sedari setiap hari air yang kita minum mengandungi pelbagai jenis kotoran yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar seperti kuman, klorin, karat, keladak, kimia, dan pelbagai bendasing lagi. Jadi, pilihlah penapis air yang terbaik, berkualiti dan dipercayai.

Macam Mana Nak Pilih Penapis Air Murah Dan Berkualiti?

Terdapat pelbagai jenis penapis air dipasaran yang boleh kita pilih mengikut kesesuaian keperluan kita. Ada yang dipasang dari punca air masuk ke rumah untuk memastikan air bersih dibekalkan ke seluruh rumah dan ada juga yang memasangnya hanya di dapur sahaja.

jangan-guna-cuckoo

Terdapat juga yang menyediakan pakej penapis air termasuk perkhidmatan pemeriksaan dan penyelenggaraan bulanan. Jadi, anda hanya perlu pilih yang mana sesuai untuk kepeluan anda. Macam mana nak pilih penapis air yang terbaik?? Ya, anda perlulah bijak memilih penapis air supaya ianya mampu memenuhi keperluan anda disamping memberikan nilai pulangan yang terbaik dan memuaskan. Di sini saya nak tegaskan  7 Alasan Jangan Guna penapis air Cuckoo.

7 Alasan Jangan Guna Penapis Air Cuckoo

  1. Air lebih berkualiti dan sihat. Penapis air Cuckoo menghasilkan air bersih dan air beralkali ringan (purata 7.5pH) bebas dari logam berat sesuai untuk tubuh badan manusia yang juga mengandungi mineral.
  2. Lebih murah dan jimat. Penapis air Cuckoo lebih murah. Untuk model di rumah biasanya mempunyai 3 jenis suhu iaitu panas, biasa dan sejuk. Boleh request untuk extra tubing di sink untuk warm water. Senang mak dan isteri nak basuh beras. 
  3. Lebih canggih dan tidak membazir. Tiada pembaziran air berlaku kerana ia menggunakan teknologi filter terbaru iaitu, Nano Positive Filter. 100% air yang masuk akan ditapis sepenuhnya.. Sebagai contoh, 4 liter air ditapis dan 4 liter air juga yang akan masuk ke dalam tangki.
  4. Lebih berkualiti dan terjamin. Menggunakan tangki yang diperbuat daripada Stainless Steel. Sangat berkualiti untuk mengekalkan tahap kesejukan dan kepanasan air yang disimpan. Lebih menjimatkan elektrik kerana mesin tidak perlu sentiasa hidup untuk kekalkan suhu air. Proses pembiakan bakteria dan kulat juga tidak terhasil dengan cepat.
  5. Lebih Efektif dan cepat. Tidak perlu tangki yang besar kerana sistem penapisan Nano Positive Filter yang pantas untuk isian semula tangki.
  6. Kadar penukaran filter paling pantas. 4 bulan sekali filter akan ditukar. Dalam setahun semua filter akan ditukar baru. 6 batang filter baru ditukar dan tangki air akan di sterillize.
  7. Boleh dipasang di kawasan tekanan air rendah kerana Nano Positive Filter adalah sistem penapisan air yang pantas dan berkualiti.

7 alasan JANGAN guna penapis air Cuckoo ni. Jangan guna jika anda tidak boleh menerima kelebihan yang ada pada penapis air Cuckoo. Paling penting, penapis air Cuckoo ni ada sijil HALAL tau. Bahan yang digunakan dalam menghasilkan filternya adalah dari bahan yang halal dan tiada unsur-unsur binatang. Selain itu, permohonan untuk pembelian penapis air Cuckoo ni mudah dan CONFIRM LULUS.

Hanya perlu bagi kad pengenalan, detail bayaran dan personal je untuk pemasangan. Tiada caj pendaftaran dan pemasangan adalah percuma. (Jimat RM265 registration fees). Andai kata anda ingin pindah, untuk pemasangan semula Cuckoo di rumah baru juga adalah percuma. Bestkan!! Oh ya, pemasangan adalah dalam temph 3 hari bekerja bagi pembelian secara cash atau credit card dan 5 hari bekerja untuk plan normal sahaja.

cuckoo-penapis-air

Kelebihan Penapis Air Cuckoo Yang Murah dan Berkualiti

Sistem penapisan Cuckoo merupakan sistem penapisan terbaik dan terkini yang ada pada masa kini. Sistem ini telah dipaternkan dan tidak terdapat pada penapis air jenama lain. Apa kelebihan filter Cuckoo ni berbanding dengan filter jenama lain? Jom kita semak satu persatu.

filter-dalam-penapis-cuckoo

Filter Pertama : Sediment Filter

Penapis ini akan menapis segala jenis kotoran, habuk, dan pencemaran

Filter Kedua : Pre Carbon Filter

Penapis ini akan menapis klorin, bahan kimia dalam air, rasa yang tidak diingini dan bau yang tidak menyenangkan.

Filter Ketiga hingga Kelima : Natural Filter

Penapis ini di paternkan di bawah jenama Cuckoo. Penapis ini akan menghapuskan semua rasa dan bau yang tidak diingini sambil meningkatkan kandungan mineral dalam air. Air beralkali ph7.5 akan terhasil ketika proses ini.

Filter Keenam : Nano Positif Filter

Penapis ini akan membuang segala jenis bakteria, logam berat namun pada masa yang sama mengekalkan kandungan mineral.

Berapa Harga dan Bagaimana Servis Penapis Air Cuckoo?

Pembelian adalah secara sewa beli dengan minimum installment RM 80 sahaja dan bersama 5 tahun servis dan warranty! Semuanya free dan customer hanya goyang kaki je. Ditanggung beres.

Untuk pembelian secara cash pula adalah seperti berikut :-

1) percuma 2 tahun servis dan warranty.

2) Bayar menggunakan credit card dengan 0 interest!

3) Percuma periuk Knydell berharga RM 1000!! Periuk tahan karat yang popular di korea!

4) Pemasangan 3 hari bekerja

5) Pembayaran dibuat semasa pemasangan

Ok, selain dari penapis air, Cuckoo juga mengeluarkan Penapis Udara.. Penapis Udara Cuckoo ni sangat istimewa dan sangat murah berbanding penapis udara jenama lain serta banyak kelebihannya. Nak tahu, terus baca sampai habis ye.

penapis-udara-cuckoo

Kenapa Penapis Udara Cuckoo Menjadi Pilihan?

Pertamanya adalah kerana installmentnya sangat rendah serendah RM60 sebulan sahaja beserta 7 tahun servis dan warranty. Wahhh memang berbaloi-baloi dan harganya pun harga mampu milik bak kata orang. Untuk pembelian cash pula, percuma 1 tahun servis dan percuma periuk Kyndel berharga RM1000. Jimat gile kan!! Rugi tak grab tau.

fungsi-penapis-udara-cuckoo

C Model Air Purifier Daripada Cuckoo

Jom kita kenali apa kelebihan C-Model Air Purifier daripada Cuckoo ini.

Kelebihan C Model Air Purifier Daripada Cuckoo

  • Didatangkan dengan 7 peringkat penapisan serta plasma ionizer
  • Stylish design
  • Mempunyai voice control dan smart timer
  • 3 way dust indication yang boleh mengesan tahap habuk dalam udara. Dengan 6 lampu yang berbeza
  • Jimat tenaga. Walaupun dipasang 24 jam, elektrik tak melambung. Bil pun kurang dari Rm10 sebulan
  • Menggunakan filter yang berkualiti tinggi
  • Filter yang 1.5 kali lebih besar dari filter biasa. Penapisan udara pun lebih bagus. Udara jadi lebih segar dan bersih
  • Mempunyai duo sensor (gas & fine dust)
  • Ada voice (English/Mandarin/Korea)
  • Mendapat pengiktirafan Clean Air Mark dari Korea Cleaning Association

Kelebihan C-Model Air Purifier Cuckoo Berbanding Yang Lain

Banyak kelebihan C Model Air Purifier Cuckoo ni berbanding yang lain. Antaranya ialah:-

  • Tempoh sewabeli adalah yang paling singkat dipasaran
  • Kos penukaran filter juga lebih rendah selepas tempoh sewabeli tamat.
  • Jadual penukaran filter yang lebih kerap
  • Semua filter akan ditukar baru dalam tempoh setahun
  • Servis dan penukaran filter diberikan. Jadi tak perlu cari filter di luar dan bayar dengan harga yang jauh lebih tinggi
  • Technician Cuckoo juga akan datang ke rumah untuk servis dan tukar filter. Anda cuma perlu tunggu dirumah sahaja.
  • Menggunakan teknologi plasma ionizer yang agrresive (in & out) udara kotor disedut dan udara bersih dihembuskan bersama ion plasma untuk membunuh kuman diudara.

Wahhh hebatkan penapis udara Cuckoo ni. Setiap rumah perlu ada satu penapis udara Cuckoo. Barulah udara sentiasa bersih dan segar. Kesihatan pun terjamin. Selain itu, Penapis Udara Cuckoo ini berfungsi untuk membunuh bakteria, menyah bau dan menyingkirkan virus di udara. Ia juga membantu menapis bulu-bulu yang berterbangan dan debu serta hama yang mengganggu kesihatan.

penapis-udara-cuckoo-berkualiti

Bagi anda yang mengidap penyakit asma/lelah, penghisap rokok, selalu selsema/hidung berair, ruang pengudaraan tiada untuk memasak, memelihara anak-anak bulu (kucing) dirumah, rumah berdebu dan berhabuk dan berdekaran dengan kawasan pembinaan, saya sangan recommended untuk pasang Penapis Udara Cuckoo ini!! WAJIB pasang kerana ia sangat penting kerana udara yang disedut di dalam rumah adalah lebih kotor dan dipenuhi bakteria dari udara di luar rumah..

Berkesan ke? Ye sangat berkesan kerana 95% pengguna amat berpuas hari dengan penapis udara Cuckoo ini dan ramai yang telah berkongsi tentang keberkesanan produk ini.

Testimoni Penapis Air Cuckoo dan Penapis Udara Cuckoo

Jom kite lihat feedback dari pengguna penapis air dan penapis udara Cuckoo ini.

testimoni-cuckoo-user-1

testimoni-cuckoo-user-2

testimoni-cuckoo-user-3

 

Berita baik untuk anda. Dapatkan pakej kombo Cuckoo sekarang hanya serendah RM140 sebulan untuk Penapis air dan Penapis Udara Cuckoo.

combo-penapis-air-dan-udara-cuckoo

Anda akan diberi 7 tahun servis dan warranty. Sangat berbaloi-baloi berbanding pembelian secara single. Jadi apa tunggu lagi, jom dapatkan Cuckoo Kombo ini sekarang!! Technician Cuckoo juga akan sentiasa memberikan servis yang terbaik untuk anda.

Dapatkan Penapis Air Cuckoo Murah dan Berkualiti

Untuk mendapatkan produk Cuckoo ini, anda bolehlah berhubung dengan Puan Hana atau lebih dikenali dengan panggilan Kak Cuckoo. Kenapa perlu dapatkan dari beliau? Haa kerana beliau adalah agent yang berdedikasi, sentiasa akan memberikan respon kepada customer secepat mungkin kecuali tengah tidur. Hahaha. Selain itu, sebarang masalah pre/post, beliau sedia membantu dengan kadar segera, pembelian dengan beliau, setiap customer akan mendapat voucher belian dari Lazada/11street bernilai RM50. Wowww menarik!!!

Penapis Air Cuckoo

Apa tunggu lagi?? Dapatkan Cuckoo sekarang!!

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi konsultan Cuckoo, Puan Hana menerusi :-

Jom dapatkan penapis air Cuckoo SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom dapatkan penapis air Cuckoo SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom dapatkan penapis air Cuckoo SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: