Review
Jun 26, 2018, 2:44am

6 Tips Memakai Foundation Untuk Wanita Pemula


Para wanita amat menggemari solekan dan dandanan bermula dari zaman remaja sehingga dewasa. Makeup boleh membantu wanita untuk kelihatan sempurna dan juga cantik. Jadi, kebanyakan wanita akan menggunakan makeup untuk kepuasan diri sendiri. Makeup pula mempunyai pelbagai jenis seperti primer, foundation, blusher, highlight, lipstik dan pelbagai lagi yang boleh memberi kesan yang sempurna.

Tips Memakai Foundation untuk Wanita

Foundation adalah salah satu makeup base yang amat penting kerana ia akan menentukan sama ada makeup anda akan bercapuk ataupun tidak. Foundation juga boleh membantu untuk menyesuaikan makeup bersama jenis kulit anda. Jadi, anda perlu mengetahui teknik memakai foundation yang betul terutamanya jika anda baru sahaja berjinak – jinak dalam bidang makeup.

Tips Memakai Foundation untuk kerja

6 Tips Memakai Foundation Untuk Wanita Pemula

1. Dapatkan Coverage Foundation Yang Betul

Terdapat tiga jenis foundation iaitu ringan, medium dan juga full. Ia akan memberikan kesan yang berbeza setelah anda mengenakan foundation – foundation ini. Untuk anda yang mahu mendapatkan kesan yang lebih natural dan tidak mempunyai kekurangan yang banyak untuk ditutup di wajah, maka anda boleh gunakan foundation yang ringan dan sebaliknya.

Tips Memakai Foundation untuk Hari Raya

2. Gunakan Beauty Blender

Meratakan foundation dengan menggunakan jari atau tangan akan membuatkan foundation anda kelihatan tidak rata dan pasti akan ada kawasan yang tertinggal. Beauty blender boleh membantu kerana jangkauannya yang luas dan juga boleh memberikan kesan yang lebih rata ketika anda menggunakan foundation.

Tips Memakai Foundation untuk Berhias

3. Gunakan Concealer Sebelum Memakai Foundation

Concealer boleh membantu untuk menutup bahagian yang gelap di wajah seperti lingkaran gelap bawah mata. Selain itu, concealer juga boleh membantu untuk menutup bintik hitam dan juga parut. Gunakan concealer terlebih dahulu sebelum anda menggunakan foundation agar makeup anda kelihatan lebih cantik dan flawless.

Tips Memakai Foundation untuk Majlis

4. Cuci Wajah Sebelum Menggunakan Foundation

Wajah yang bersih dari sisa kotoran akan membuatkan foundation anda kelihatan lebih licin dan juga tidak menggerutu. Pori – pori yang tersumbat juga merupakan salah satu sebab foundation anda kelihatan tidak cantik jadi anda boleh mencuci muka and terlebih dahulu sebelum mengenakan foundation.

Tips Memakai Foundation Perempuan

5. Foundation Yang Bersesuaian Dengan Warna Kulit

Pastikan anda menggunakan foundation yang bersesuaian dengan kulit anda kerana foundation yang tidak sesuai dengan kulit wajah akan membuatkan makeup anda kelihatan bercapuk dan kelabu. Minta tolong pekerja kedai agar anda boleh memilih foundation yang sesuai.

Tips Memakai Foundation Kerjaya

6. Penggunaan Loose Powder

Setelah anda menggunakan foundation, gunakan loose powder untuk set makeup anda. Jadi, foundation dan makeup anda akan tahan lebih lama dan tidak mudah cair dan bercapuk. Dapatkan loose powder yang mengikut warna kulit anda supaya ia tampak lebih natural.

Tips Memakai Foundation Bedak

dRliz Foundation – Foundation Terbaik di Malaysia

Sekiranya anda merupakan pemula dalam menggunakan makeup, apa kata anda gunakan sahaja dRliz Foundation sebagai salah satu produk yang wajib di dalam beg makeup anda. dRliz Foundation merupakan foundation yang amat mudah dipakai dan menggunakan bahan yang tidak akan merosakkan kulit anda. Ia mempunyai kualiti yang setanding dengan produk luar negara.

Tips Memakai Foundation Ringan

Anda boleh menggunakan foundation ini di mana – mana sahaja kerana saiznya yang sangat comel dan tidak memerlukan apa – apa produk lain untuk apply. Guna tangan sahaja boleh memberikan kesan yang sangat cantik dan glowing kepada wajah anda.

Tips Memakai Foundation Lembut

Kelebihan Menggunakan dRliz Foundation

Anda akan menikmati pelbagai kelebihan sekiranya anda menggunakan dRliz Foundation. Antara kelebihan – kelebihan tersebut termasuklah;

1. Berkualiti Tinggi

dRliz Foundation dihasilkan dari kilang yang bertaraf GMP dan mempunyai kualiti yang tinggi. Produk ini semestinya bukan foundation kilo dan selamat untuk digunakan. Ia juga mempunyai kelulusan KKM jadi anda tidak perlu risau untuk menggunakan dRliz Foundation pada bila – bila masa.

Tips Memakai Foundation Bunga

2. Tekstur Yang Sangat Ringan

Anda juga tidak akan merasa melekit apabila menggunakan dRliz Foundation kerana teksturnya adalah sangat lembut dan tidak bercapuk. Kulit anda akan kelihatan flawless kerana teksturnya yang lembut dan mengelakkan wajah anda berpeluh secara melampau.

Tips Memakai Foundation Semulajadi

3. SPF 35

SPF sememangnya amat diperlukan di negara Malaysia kerana cuaca yang panas akan membuatkan anda terdedah dengan cahaya matahari yang melampau. dRliz Foundation dilengkapi dengan SPF 35 yang boleh menghalang cahaya UV yang merbahaya dari menembusi kulit anda.

Tips Memakai Foundation Terbaik

4. Boleh Digunakan Sebagai Concealer

dRliz Foundation juga boleh digunakan sebagai concealer kerana teksturnya yang ringan dan boleh menutup cela dengan sempurna. Anda tidak perlu lagi berbelanja untuk menggunakan concealer kerana dRliz Foundation boleh bertindak sebagai foundation dan juga concealer dalam masa yang sama.

Tips Memakai Foundation Bagus

5. Anti – Oxidant dan Anti – Wrinkle

dRliz Foundation bertindak sebagai anti – oxidant dan juga anti – wrinkle dalam masa yang sama jadi foundation ini boleh merawat wajah anda dalam masa yang sama. Wajah anda akan kelihatan flawless dan juga awet muda sekiranya anda menggunakan dRliz Foundation sebagai rutin harian anda.

Tips Memakai Foundation Selesa

6. Tiada Bahan Kimia Yang Merbahaya & Mesra Wudhuk

Foundation ini tidak menggunakan bahan – bahan yang merbahaya jadi ia selamat digunakan oleh sesiapa sahaja. Selain itu, bahan – bahan yang digunakan adalah serap air jadi anda tidak perlu menanggalkan foundation ini untuk mengambil wudhuk.

Tips Memakai Foundation Cepat

7. Kekal Flawless Sehingga 12 Jam

dRliz Foundation boleh bertahan sehingga 12 jam jadi anda boleh kekal flawless dalam masa yang lebih lama. Gunakan sahaja dRliz Foundation sekiranya anda tidak suka menghabiskan masa untuk touch up makeup anda. Selain itu, teksturnya yang ringan dan lembut akan membuatkan anda selesa untuk masa yang lama.

Tips Memakai Foundation Pantas

Apa Kata Pelanggan dRliz Foundation?

Tips Memakai Foundation Berseri

Tips Memakai Foundation Mudah

Tips Memakai Foundation Senang

Tips Memakai Foundation Tempahan

Tips Memakai Foundation Testimoni

Tips Memakai Foundation Hubungi

Tips Memakai Foundation Cantik

 

Dapatkan dRliz Foundation Sekarang!

Ramai wanita yang menggunakan dRliz Foundation ini telah tampil memberikan feedback dan testimoni yang menarik dan berkesan. Ya, sememangnya dRliz Foundation ini menjanjikan keberkesanan produk bagi wajah anda tampil lebih cantik dan berseri. Tidak perlu fikir panjang lagi, inilah cara yang paling cepat dan berkesan untuk kulit anda. Jom dapatkan dRliz Foundation sekarang!

Tips Memakai Foundation Ringan

dRliz FOUNDATION | DAPATKAN KULIT YANG LEBIH CANTIK BERSERI
Hotline: Tekan untuk telefon (019-5988881) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Drliz beauty HQ
Alamat:
33A, Jalan Cindai Jaya 1, Taman Cindai Jaya, 08000, Sungai Petani, Kedah

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: