Review
Feb 28, 2018, 6:17am

6 Cara Tegangkan Kembali Payudara


  •  
  •  
  •  
  •  

Antara Cara Tegangkan Kembali Payudara

6 Cara Tegangkan Kembali Payudara

Selain Cara Tegangkan Kembali Payudara

Payudara haruslah dijaga dengan rapi bukan sahaja oleh kaum wanita, tetapi kaum suami juga perlu membantu kaum wanita dalam memastikan payudara wanita berterusan cantik dan tegang. Bagaimanakah cara untuk menegangkan kembali payudara yang telah kendur?

1. Posisi Tidur Dan Duduk Yang Betul

Cara Tegangkan Kembali Payudara Anda

Tahukah anda setiap perbuatan yang kita lakukan perlulah mengikuti cara yang betul walaupun perbuatan tersebut hanyalah tidur dan duduk? Tidur yang mengiring ke kiri dan kanan akan menjatuhkan payudara dan menjadikannya tertekan di bahagian tepi. Hal itu mengakibatkan payudara mudah kendur dan jatuh. Seeloknya anda perlu tidur secara terlentang kerana tidur secara terlentang menjadikan payudara disokong oleh otot-otot badan dan menjadi kukuh, malah tisu-tisu payudara pula akan kelihatan kuat dan menjadikan payudara tegang.  Selain itu, posisi duduk yang betul juga perlu diamalkan supaya payudara dapat tegang kembali.  Sewaktu duduk bersimpuh atau bersila dan juga duduk di atas kerusi, posisi badan perlulah menegak dan tidak membongkok.  Posisi badan yang membongkok akan memudahkan tisu payudara jatuh dan kendur.

2. Push Up Setiap Petang

Cara Tegangkan Kembali Payudara dengan Push Up

Nak payudara lebih tegang dengan cepat dan berkesan, inilah salah satu cara wajib bagi anda semua. Tak banyak bersenam dari segi kardiovaskular tak mengapa asalkan senaman ringan yang ringkas ini anda boleh lakukan. Push up mengambil masa dalam 15 minit atau 30 minit sahaja setiap petang mampu menegangkan kembali payudara anda.  Anda haruslah memastikan kaedah push up dilakukan dengan betul iaitu kedua kaki dirapatkan sedikit dan lengan mengambil jarak yang sesuai daripada dada.  Sewaktu push up dilakukan, pastikan dada anda tersentuh ke lantai dan naik secara perlahan-lahan serta ulang semula push up sehingga anda puas hati. Cara ini dapat menegangkan tisu dan otot payudara serta menjadikan payudara anda lebih cantik, tegang, besar dan sekiranya anda menyusukan bayi, kaedah ini juga memudahkan susu keluar lebih banyak.

3. Memakai Baju Dalam Yang Sesuai

Mencari Cara Tegangkan Kembali Payudara

Baju dalam atau bra perlulah bersesuaian dengan saiz payudara seseorang. Cara yang paling mudah bagi menegangkan payudara ini tidak ramai yang mampu buat dengan jayanya kerana bagi mereka cukuplah memakai payudara yang cantik dan kecil supaya payudara nampak seksi dan padat.  Salah sama sekali! Sebenarnya, payudara haruslah dipakai mengikut saiznye dengan tepat dan sesuai.  Sekiranya payudara bersaiz besar, saiz baju dalam yang perlu dipakai adalah besar dimana tidak terlalu ketat dan kecil serta tidak ada ruang yang terlebih.  Manakala jika payudara anda saiz kecil, baju dalam yang perlu dipakai pula haruslah sederhana kecil dan tidak ada ruang yang lebih.  Tetapi untuk kedua saiz payudara ini, anda perlu pastikan 2 jari anda muat dimasukkan ke depan bra ditengah untuk memastikan bra tidak terlalu ketat.  Sekiranya 2 jari anda tidak dapat dimasukkan, ia menunjukkan bra yang anda pilih tidak sesuai.

4. Menggunakan Bawang Merah

Cara Tegangkan Kembali Payudara dengan Betul

Cara menegangkan payudara sangat berkesan dengan penggunaan bawang merah sebagai masker payudara.  Anda boleh ambil 2 atau 3 biji bawang merah dan tumbukkan bawang merah tersebut sehingga halus. Bawang merah tersebut tidak perlu ditumbuk sehingga keluar banyak air, cukuplah ia ditumbuk hancur sahaja. Sebelum mengaplikasikan bawang merah ke  payudara, pastikan anda basuh atau cuci payudara dengan air suam dan lapkan ia dengan tuala supaya kering.  Kemudian, mula letakkan bawang yang ditumbuk halus ke bahagian payudara.  Pastikan anda meratakan seluruh kawasan payudara dan membiarkan bawang halus itu didada sehingga kering sebelum membasuhnya dengan air. Bawang merah mampu memberikan oksigen kepada tubuh anda dan membesarkan serta menegangkan payudara anda secara semulajadi.

5. Sapu Putih Telur Pada Payudara

Cara Tegangkan Kembali Payudara dengan Putih Telur

Telur putih berfungsi meningkatkan elastisiti kulit dan menjadikan kulit tegang.  Sama seperti kulit wajah muka juga, telur putih boleh menegangkan payudara secara asli. Vitamin dan protein telur akan meresap ke dalam payudara menjadikan ia lebih kuat, kukuh dan sihat, malah lebih anjal, mantap dan tegang.

6. Mengurut Payudara

Cara Tegangkan Kembali Payudara dengan Mengurrut Payudara

Urutan payudara sangat berkesan dalam menegangkan kembali payudara anda. Secara moden, terdapat banyak jenis urutan payudara yang bertujuan untuk mengembalikan ketegangan dan memantapkan payudara anda. Namun, cara urutan yang paling berkesan adalah mengambil atau memegang payudara dari celah ketiak lalu menariknya ke atas dengan menggunakan tangan kiri, manakala tangan kanan memegang payudara bahagian bawah dan memusingkan bertentangan dengan pusingan tangan atas tadi.  Akhir sekali, bawakan payudara ke depan supaya ia dapat terbentuk dengan tegang. Cara ini terbukti berkesan sekiranya dilakukan selalu. Tetapi ianya akan lebih berkesan tak sampai sebulan sekiranya anda mengurut payudara dengan cara ini menggunakan minyak semulajadi payudara yang sesuai.

MK Massage Oil | Minyak Kopek Bidan Gayah Tegangkan Payudara

Cara Tegangkan Kembali Payudara dengan Minyak Kopek

100% keberkesanan dalam menegangkan payudara adalah dengan menggunakan Minyak Kopek Bidan Gayah atau lebih dikenali sebagai MK Massage Oil. MK Massage Oil telah terbukti bukan sahaja dapat tegangkan payudara, tetapi ia juga boleh menegangkan kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Dan paling hebat lagi, punggung pun boleh besar, tegang dan pejal macam anak dara.  Semua aset dah tak jatuh lagi dah! Minyak kopek ini sangat selamat kerana diperbuat daripada bahan-bahan alam semulajadi dan telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia. Ia boleh digunakan secara luaran sahaja dengan menyapu di payudara kemudian urut, nak sapu sahaja tanpa urut pun boleh.  Tak perlu nak telah pil macam-macam untuk dapatkan payudara yang cantik, mantap dan tegang. Mudah kan!

Cara Tegangkan Kembali Payudara dengan Mudah

Kandungan Minyak Kopek Bidan Gayah | MK Massage Oil

Terdapat Cara Tegangkan Kembali Payudara

Kehebatan minyak ini pastilah datang daripada herba atau bahan semulajadi kandungannya. Kesemua bahan-bahan ini adalah berupa ekstrak minyak yang amat hebat dalam perubatan serta kecantikan untuk payudara dan wanita. MK Massage Oil dirumus dengan campuran ekstrak minyak avocado, betik, botswella dan soya dalam mendapatkan kesan yang amat mujarab dan baik untuk kesihatan.

1. Minyak Avocado

Cara Tegangkan Kembali Payudara dengan Minyak Avocado

Minyak avocado sangat bagus untuk kulit dan tubuh badan.  Secara fakta ia sangat berkesan dalam merawat kanser payudara dan prostat.  Selain itu, minyak avocado mempunyai kolagen dan protein yang memutihkan, membentuk, membesarkan serta menegangkan payudara.

2. Minyak Betik

Cara Tegangkan Kembali Payudara dengan Minyak Betik

Minyak betik dapat merawat masalah dalaman dan luaran badan.  Luarannya, ia dapat mengubati sakit kulit serta menegangkan kulit seperti tumit merekah, kulit wajah dan juga tegangkan payudara.

3. Minyak Botswella

Cara Tegangkan Kembali Payudara dengan Minyak Botswella

Minyak botswella selalu digunakan dalam merawat kecantikan wanita. Baunya yang sangat harum dan segar menjadikan mood seseorang itu tenang dan berghairah.

4. Minyak Soya

Cara Tegangkan Kembali Payudara dengan Minyak Soya

Minyak soya kaya dengan vitamin E yang mengandungi pelbagai khasiat serta lemak sihat. Kandungan yang bersifat antioksidan yang tinggi ini juga sangat hebat dalam menegangkan payudara anda.

Cara Tegangkan Kembali Payudara dengan sempurna

Dengan minyak MK Massage Oil yang dirumus dengan bahan asli semulajadi ini, ia akan menyerap ke payudara anda 10 kali ganda lebih berkesan daripada minyak biasa. Jika anda memakainya dengan cara urutan, kesannya sangat terlihat dengan cepat dan pantas.

Kelebihan MK Massage Oil | Minyak Kopek Bidan Gayah

Antara Cara Tegangkan Kembali Payudara Anda

Ramai yang tertanya-tanya akan kelebihan minyak kopek ini dan adakah semua orang boleh memakainya. Ya. Semua orang boleh memakainya tambah-tambah anda yang inginkan aset depan dan belakang mantap-mantap.  Banyak kelebihan dan kebaikan MK massage oil yang anda patut cuba!

  • Payudara terasa lebih anjal dan pejal
  • Payudara tiba-tiba semakin berisi dan padat, gemuk payudara!
  • Payudara mengalami ketegangan yang membuatkan suami ter’WOW’ apabila ternampak
  • Menaikkan keyakinan diri kerana payudara sangat cantik
  • Payudara kendur selepas bersalin telah jadi pejal, mantap dan tegang
  • Payudara kecil telah berubah menjadi besar
  • Tak perlu pakai push up bra untuk menampakkan payudara besar lagi kerana dah memang jadi besar.
  • Tak perlu gaduh atau cemburu dengan suami lagi sebab dia dah tak jeling payudara orang lain.
  • Makin hari hubungan seksual semakin hebat dan mantap
  • Kesan SEAWAL 3HARI !
Cara Tegangkan Kembali Payudara Kamu

Wah. Seronok sungguh bila masuk bab payudara cantik, besar, tegang semua ni. Bukan apa, rasa berbaloi sangat-sangat khasiat MK massage oil ni. Pasti isteri-isteri tak sabar nak buat surprise dekat suami nanti kan! Jom kita guna Minyak Kopek ini!

Sebab Utama Anda Perlu Memakai Minyak Kopek Bidan Gayah

Mencari Cara Tegangkan Kembali Payudara dengan Cepat
  • Lebih selamat dari pengambilan supplement kerana perlu digunakan secara luaran sahaja
  • Kesan Cepat sebab ekstrak yang terdapat di dalam Minyak Kopek menyerap 3 x ganda lebih pantas.
  • Mudah dan jimat, hanya perlu sapu 2 kali sehari untuk kesan yang optimum. Tak perlu susah-susah tumbuk bawang bagai.
  • Tiada kesan sampingan
  • Rasa selesa setelah disapukan dan tidak panas
  • Meningkatkan tahap kesihatan tubuh badan
  • Berfungsi mengaktifkan kembali sel-sel yang telah rosak.
Cara Tegangkan Kembali Payudara yang Berharga
  • Dijamin berkesan dan puas hati kerana 100% semua pelanggan gembira dan berjaya.
  • Botol yang berkualiti dan tidak pecah
  • Harga sangat berpatutan dan berbaloi dengan kesannya yang amat hebat iaitu RM80 sebotol.
  • Cup A berubah kepada Cup C

Teknik Cup A Berubah Kepada Cup C

Jom ikut teknik cup A berubah kepada cup C ini! Perkara penting yang wajib anda ada adalah minyak kopek ini. Selepas itu, sudah boleh mulakan!

Cara Tegangkan Kembali Payudara Anda Macam Awek Muda

Teknik Urutan Mudah, Cepat Dan Berkesan

Cara Tegangkan Kembali Payudara yang Betul dan Berkesan
  1.  Titiskan minyak ke tangan
  2. Ratakan dari tengah ke luar dada secara bulatan sebanyak 7 kali
  3. Usap ke arah payudara setiap sudut sebanyak 7 kali
  4. Menepuk dengan tangan menelungkup dan memusing secara perlahan.
  5. Usap dari tulang dada melingkari payudara
  6. Ulang semula step-step berikut.

Testimoni Pengguna MK Massage Oil Atau Minyak Kopek Bidan Gayah

Perlu Tahu Cara Tegangkan Kembali Payudara

Sebenarnya, ramai wanita yang telah menggunakan MK Massage Oil ini dan kesannya amat menakjubkan. Sama ada anak dara atau mak dara sekalipun, payudara meningkat naik membesar dan tegang serta nampak sangat-sangat solid. Amboi. Maka lebih banyaklah suami-suami memuji para isteri mereka yang nampak berbeza daripada biasa. Isteri dan juga suami pun puas hati dengan MK Massage Oil ini! Ramai yang gunakannya rasa nak repeat lagi, nak urut lagi sebab terlalu puas hati dengan kesan payudara yang tegang dan montok!

Cara Tegangkan Kembali Payudara dengan CepatCara Tegangkan Kembali Payudara Macam DaraCara Tegangkan Kembali Payudara dengan Berkesan

MINYAK KOPEK BIDAN GAYAH | CARA TEGANGKAN KEMBALI PAYUDARA Hubungi: Tekan untuk telefon (012-5099605) | Tekan untuk WhatsApp                                         Instagram:  @bidangayahhq                                         Website :  http://mk.bidangayah.com

Jom Dapatkan Minyak Kopek Bidan Gayah SEKARANG!

Call Whatsapp Layari Website

Jom Dapatkan Minyak Kopek Bidan Gayah SEKARANG!