Review
Aug 7, 2018, 10:12am

5 Sebab Perlu Minum Air Alkali


Masih ramai di antara kita tidak tahu kebaikan minum air berakali. Sebahagian besar pengetahuan kita hanya tertumpu kepada fungsi asas air minuman sahaja iaitu air sebagai penghilang dahaga, namun peranan air adalah lebih daripada itu.

Antara Sebab Perlu Minum Air Alkali

Mungkin ramai yang tidak tahu bahawa punca kita menghidap sesuatu penyakit adalah disebabkan kandungan asid yang tinggi di dalam badan yang boleh menyumbang kepada penyakit. Selain itu, tabiat pemakanan kebanyakan rakyat Malaysia seperti mengambil makanan segera dan air berkarbonat juga menyumbang kepada keasidan di dalam badan.

5 Sebab Perlu Minum Air Alkali

Berikut adalah beberapa sebab utama anda perlu minum air alkali yang dapat membantu meningkatkan tahap kesihatan badan:

1. Air Alkali Meneutralkan Kadar Asid Berlebihan Di Dalam Badan

Kebanyakan makanan yang kita ambil mengandungi kandungan asid. Makanan-makanan seperti daging merah, keju, pasta dan minuman berkarbonat boleh merendahkan nilai pH di dalam badan dan seterusnya meningkatkan tahap keasidan di dalam badan. Walaupun asid diperlukan oleh badan contohnya dalam sistem pencernaan yang memerlukan asid untuk mencernakan makanan, namun kandungan asid yang berlebihan dan tidak terjaga boleh mendatangkan penyakit.

Antaranya Sebab Perlu Minum Air Alkali

Menurut Dr.Mona Harrison, Pengarah Majlis Air Antarabangsa mengatakan bahawa virus dan agen jangkitan lain tidak boleh hidup di dalam persekitaran alkali. Sel yang sihat akan bersifat alkali dan sel yang rosak atau tidak sihat akan bersifat asid. Oleh itu, air beralkali boleh menstabilkan kembali paras pH badan supaya tidak terlalu berasid dengan meningkatkan kembali tahap pH supaya pH badan kembali beralkali.

2. Kanser Tidak Dapat Hidup Di Dalam Keadaan Beralkali

Tahukah anda bahawa kanser boleh hidup di dalam keadaan yang kurang oksigen? Menurut Dr. Otto Warburg yang telah menerima Hadiah Nobel pada tahun 1923 telah menemui punca kepada berlakunya kanser di dalam tubuh badan.

Selain itu Sebab Perlu Minum Air Alkali

Beliau mendapati bahawa sel kanser adalah anaerobik (tidak bernafas dengan oksigen) dan tidak boleh hidup di dalam keadaan oksigen yang tinggi. Keadaan oksigen yang tinggi adalah keadaan di mana tubuh badan yang mengandungi ion hidroksi yang tinggi yang juga dikenali sebagai beralkali. Apabila badan dipenuhi dengan air alkali, sel-sel kanser akan tidak aktif dan tidak boleh hidup di dalam medium tersebut.

3. Air Alkali Membantu Pengurangan Berat Badan

Detoksifikasi merupakan langkah terbaik untuk membersihkan bahagian dalaman badan daripada toksin yang mengundang kepada masalah kesihatan. Air alkali mengandungi lebihan elektron yang membolehkan ia bertindak sebagai ejen antioksidan yang terbaik.

Mencari-cari Sebab Perlu Minum Air Alkali

Ia akan menukarkan radikal bebas itu kepada oksigen di mana oksigen ini akan digunakan untuk proses penghasilan tisu-tisu badan dan pengangkutan sel darah merah ke seluruh badan. Air beralkali mampu membantu untuk mengurangkan masalah berat badan dengan meneutralkan asid-asid yang berlemak seterusnya menyingkirkan dari tubuh badan.

4. Meningkatkan Sistem Metabolisme Badan

Sebab Perlu Minum Air Alkali

Air alkali berupaya untuk menghilangkan keletihan, meningkatkan daya imunisasi. Memang betul, air alkali membekalkan oksigen dalam air, kandungan molekul-molekul dalam airnya halus serta senang diserap oleh tubuh badan kita. Dalam erti kata yang mudah, mengantuk dan keletihan pun boleh hilang.

5. Kecantikan

Mnacri-cari Sebab Perlu Minum Air Alkali

Menggunakan air alkali untuk pupur-kupas, dapat mengekalkan kelembapan dan pH kulit dengan seimbang. Mencuci muka menggunakan air alkali dapat mengurangkan jerawat dan bintik-bintik hitam.

Coway Tapisan Air Alkali Baik Untuk Kesihatan

Selain ada Sebab Perlu Minum Air Alkali

Air Alkali adalah air yang telah mengalami proses penambahan ion hir0ksida iaitu (OH-) dan ion calcium ataupun oksigen dan ion mineral alkali seperti (sodium, kalium, magnesium dan kalsium). Proses penghasilan air alkali ini akan meningkatkan pH dalam air. Ia menggabungkan sistem penapisan Nano dan sistem Alkali kepada 2 dalam 1 penapis air hibrid, supaya pengguna dapat menikmati air alkali dan air Nano bersih mengikut kesesuaian. Penapis air alkali Coway yang pertama dan satu-satunya di pasaran membekalkan air alkali bersuhu bilik dan sejuk.

Kelebihan Penapis Air Coway

Mencari penapis air sama juga macam beli kereta. Kita mencari jenama yang boleh offer kelebihan dengan pengiktirafan daripada badan-badan besar.

1. Pengiktirafan Halal daripada Jakim

Sebab Perlu Minum Air Alkali

JAKIM mengeluarkan sijil Halal kepada Coway setiap tahun berbanding 2 tahun sekali sebelum ini, bermaksud Coway amat mengambil berat tentang isu Halal kepada umat Islam di Malaysia.

2. Platinum by Reader’s Digest Trusted Brand 2017

Mencari-cari Sebab Perlu Minum Air Alkali

Anugerah Platinum berdasarkan pilihan pengguna Reader’s Digest. Sebelum ini Coway telah menerima anugerah Gold selama beberapa tahun.

3. Pemasangan 3 hari bekerja, tak perlu tunggu 30 hari!

Terdapatnya Sebab Perlu Minum Air Alkali

Betul, Coway mempunyai lebih kurang 6,000 stok tersedia setiap bulan. Semua order Coway akan diproses dan dipasang dalam 3 hari bekerja.

4. Kontrak minima 36 bulan sahaja, pulang awal ada diskaun penalti 50%

Sebab Perlu Minum Air Alkali

Ramai yang tidak fikir untuk long term, selepas 36 bulan sudah pasti akan ada teknologi baru yang akan masuk ke pasaran Malaysia. Anda boleh upgrade penapis air anda tanpa penalti selepas 36 bulan atau bayar penalti dengan diskaun 50%.

5. Servis Lebih Kerap, setiap 2 Bulan

Selain itu, Sebab Perlu Minum Air Alkali

Ya, ini adalah penting kerana pihak R&D Coway di Korea telah menetapkan servis sanitasi untuk isi rumah di Malaysia ialah setiap 2 bulan. Jika dipanjangkan, boleh memudaratkan pengguna. Jika servis 2 bulan pun airnya teruk, apatah lagi 3 bulan dan ke atas. Jangan ambil risiko.

Senarai Jenama Penapis Air Coway

Antara jenama penapis air yang sering mendapat perhatian para pengguna ialah inception 195, villaem 125, Core 140, dan Neo 115/95.

Inception 195

Ada Sebab Perlu Minum Air Alkali

Penapis air paling ‘power’ dalam pasaran. Didatangkan dengan 2 jenis air iaitu air bertapis mineral dan air alkali ion dengan 3 pH iaitu 8.5, 9.0 dan 9.5.

Villaem 125

Adanya Sebab Perlu Minum Air Alkali

Penapis air Coway paling laris dengan 4 suhu air dan tangki kedap udara sebesar 11.3 liter.

Core 140

Seterusnya Sebab Perlu Minum Air Alkali

Sesuai diletakkan di pantri pejabat atau keluarga yang ramai.

Neo 115/95

Selain itu Sebab Perlu Minum Air Alkali

Penapis air Coway yang bermineral dengan air alkali rendah. Bajet RM95 bulanan dengan 3 suhu dan tangki 5.2 liter. Ramai pesaing yang jealous dengan kehebatannya.

Testimoni Pelanggan

Mencari Sebab Perlu Minum Air Alkali

Terdapatnya Sebab Perlu Minum Air Alkali

Ciri-ciri Sebab Perlu Minum Air Alkali

Jenama penapis air coway tidak boleh dipertikaikan lagi kerana ia sudah terbukti jenama yang paling popular dan mempunyai pengaruh yang kuat selain ia berkualiti tinggi daripada jenama-jenama penapis air yang lain. Jika anda tidak percaya lagi apa kata anda melihat sendiri testimoni-testimoni mereka yang telah menggunakan penapis air coway.

CHE TA | PENAPIS AIR MURAH DI JOHOR BAHRU
Hubungi: Tekan untuk telefon (012-7458065) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Nurita Hamzah
Page: The Water Specialist Service by Che Ta Coway
Instagram: Nurita Hamzah

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: