Review
Jan 30, 2019, 10:01am

5 Langkah Merawat Kulit Wajah Berjerawat Dan Berjeragat


Wajah yang sihat tanpa sebarang masalah jerawat dan jeragat memang sudah menjadi dambaan setiap orang. Tapi masalahnya bukan mudah untuk mendapatkan wajah yang sihat tanpa sebarang cela. Obses untuk cepat cantik turut menyumbang kepada masalah jerawat dan jeragat tatkala tersilap memilih produk. Sepatutnya sebelum menggunakan apa-apa produk perlu diambil tahu dulu apakah bahan yang digunakan. Apakah segalanya selamat atau terdapat bahan yang terlarang seperti merkuri.

Merawat Kulit Wajah Berjerawat

Bila dah tersilap langkah terpaksalah untuk mencari jalan bagi merawat kulit berjerawat dan merawat kulit berjeragat yang sedang dihadapi tu. Jika anda turut mempunyai masalah jerawat dan jeragat, anda dinasihatkan untuk merawat kulit wajah berjerawat dan berjeragat ni dengan kaedah yang betul supaya niat anda untuk hilangkan jerawat dan jeragat tu dapat berkesan dengan baik dan sepatutnya.

Merawat Kulit Wajah Berjerawat

Di sini turut dikongsikan 5 langkah bagaimana untuk merawat kulit berjerawat dan merawat kulit berjeragat dengan betul.  

5 Langkah Merawat Kulit Wajah Berjerawat Dan Berjeragat

Langkah # 1 – Cleanser

Cleanser adalah langkah pertama yang patut diberi perhatian yang lebih. Tips untuk memilih cleanser yang betul adalah dengan mengetahui apakah jenis kulit wajah sendiri samada berminyak, normal ataupun kering. Setelah berjaya mendapatkan pencuci muka yang sesuai, cucilah wajah sehingga bersih dan bilaslah dengan air sepenuhnya.

Merawat Kulit Wajah Berjerawat

Langkah # 2 – Toner

Toner adalah langkah yang ke dua selepas cleanser. Toner ni berperanan untuk menutup semula pori-pori wajah yang telah terbuka saat mencuci wajah tadi. Toner juga dapat membantu menyegarkan wajah supaya sentiasa bersih sepanjang hari. Toner boleh digunakan dengan cara menyapu menggunakan kapas.

Merawat Kulit Wajah Berjerawat
Langkah # 3Essence

Essence ini sangat penting juga untuk digunakan pada wajah. Fungsi utama essence ini adalah untuk mengatasi garis-garis halus, kedutan dan juga masalah kulit kusam.

Merawat Kulit Wajah Berjerawat

Langkah # 4 – Moisturizer

Moisturizer akan berperanan untuk melembapkan wajah secara sepenuhnya. Ini untuk memastikan wajah sentiasa di dalam keadaan bagus dan tidak mudah menjadi kering akibat sinaran matahari dan juga penghawa dingin. Kulit wajah yang lembab juga dapat membantu wajah untuk bernafas dengan lebih baik.

Merawat Kulit Wajah Berjerawat

Langkah # 5 – Serum

Langkah terakhir adalah Serum. Serum merupakan bahan utama yang patut untuk digunakan. Fungsi serum yang pelbagai juga adalah sangat bagus untuk membantu hilangkan jerawat dan jeragat. Serum ini sebenarnya merupakan molekul-molekul kecil yang mudah di serap oleh kulit dengan pantas.Serum juga boleh membantu merawat pelbagai jenis masalah kulit secara terus dari dalam.

tips rawat masalah muka

Rawatan Hilangkan Jerawat Dengan Zaffy Serum

Istimewa untuk anda yang sedang berusaha untuk merawat kulit berjerawat dan merawat kulit berjeragat, antara serum yang boleh anda gunakan untuk mengatasi masalah tersebut adalah ZAFFY SERUM dengan pH Level : 5.68 dengan NO KKM : NOT180703773K.

Merawat Kulit Wajah Berjerawat

Untuk pengetahuan anda, Zaffy Serum merupakan sejenis produk yang dapat membantu merawat kulit berjerawat dan merawat kulit berjeragat dengan sangat berkesan! Ini kerana Zaffy Serum ini dapat merawat hilangkan jerawat dan jeragat ke atas kulit yang rosak akibat merkuri. Jika tidak percaya boleh rujuk kepada lab test untuk Zaffy Serum ini.

labtest zaffy serumlabtest zaffy serum cont

Zaffy Serum ini juga sangat baik untuk memulihkan semula wajah anda yang sudah semakin rosak itu supaya kembali pulih dan sihat secara sepenuhnya dari dalam sehingga ke luar.

serum kulit muka yang terbukti selamat

Dihasilkan Secara Selamat Tanpa Sebarang Bahan Berbahaya

Dengan Zaffy Serum ini anda tidak perlu berasa was-was sebagaimana anda menggunakan produk-produk yang lepas. Anda sama sekali boleh menggunakan Zaffy Serum ini untuk merawat kulit berjerawat dan merawat kulit berjeragat itu dengan penuh rasa senang hati kerana Zaffy Serum ini diperbuat hanya dengan menggunakan bahan semulajadi dan selamat sepenuhnya.

Merawat Kulit Wajah Berjerawat

Berikut adalah kandungan bahan yang digunakan dalam Zaffy Serum. Bahan – bahan ini mengikut piawaian yang ditetapkan oleh KKM.

Senarai Bahan Dalam Zaffy Serum

Aqua, Hordeum Distichon (Barley) extract, Hamamelis Virginiana (Witch hazel) water, Aminopropyl kojyl phosphate, PEG-40 Hydrogenated castor oil, Polysorbate-20, Octoxynol-12, Ethoxydiglycol, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Sophora Flavescens root extract, Psoralea Corylifolia fruit extract, Platycarya Strobilacea extract, Salicylic Acid, Niacinamide, Dextrin, Caprylyl Glycol, Acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, 1,2 – Hexanediol, Sodium hyaluronate, Tocopheryl acetate, Melaleuca Alternafolia (Tea Tree) leaf oil, Aminomethyl propanol, CI 42090, CI 19140, CI 42051

Merawat Kulit Wajah Berjerawat

Yang pasti, Zaffy Serum sama sekali tidak mengandungi sebarang lemak haiwan dan telahpun diluluskan oleh KKM sepenuhnya. Paling penting Zaffy Serum ini juga sejenis produk Mesra Wudhu’. Semua golongan baik lelaki mahupun perempuan boleh menggunakan Zaffy Serum ini bagi tujuan untuk hilangkan jerawat dan jeragat. Malah kanak-kanak dan remaja yang ingin merawat kulit berjerawat turut boleh menggunakan Zaffy Serum ini asalkan usia telah lebih dari 12 tahun.

Merawat Kulit Wajah Berjerawat

Antara Kelebihan Yang Ada Pada Zaffy Serum

Zaffy Serum sangat bagus untuk merawat kulit berjerawat dan merawat kulit berjeragat disebabkan oleh bahan-bahan yang telah digunakan tadi. Kesan daripada bahan-bahan tersebut ternyata sangat banyak.

Merawat Kulit Wajah Berjerawat

Selain daripada mampu untuk membantu hilangkan jerawat dan jeragat , Zaffy Serum juga turut dapat memberi kelebihan lain pada wajah seperti :  

 • Mengurangkan garis halus dan kedutan
 • Mencerah dan merawat kulit berjerawat
 • Melembab dan merawat kulit berjeragat
 • Memudarkan parut jerawat dan juga parut eksiden
 • Memudarkan jeragat
 • Mengecilkan pori-pori terbuka
 • Mengurangkan whitehead/blackhead
 • Menyembuhkan kulit rosak akibat tersalah guna produk ada merkuri/ bahan berbahaya yang lain
 • Mengurangkan lingkaran mata hitam
 • Menghilangkan ‘eye bag’
 • Mengurangkan minyak di kulit wajah yang berminyak

Merawat Kulit Wajah Berjerawat

Kesimpulannya, jika anda benar-benar ingin hilangkan jerawat dan jeragat pada wajah anda itu, anda sememangnya harus mencuba Zaffy Serum ini. Sebelum terlupa, dengan Zaffy Serum ini anda bukan hanya dapat merawat kulit berjerawat dan merawat kulit berjeragat pada bahagian wajah semata-mata, sebaliknya anda juga boleh menggunakan Zaffy Serum ini untuk hilangkan jerawat dan jeragat pada bahagian anggota tubuh yang lain.

merawat kulit wajah berjerawat

Tidak hanya itu, Zaffy Serum ini juga boleh membantu memudarkan parut baru dan lama, mengurangkan kesan sunburn dan lain-lain lagi.

merawat kulit wajah berjerawat

Cara Untuk Menggunakan Zaffy Serum

Hampir semua serum mempunyai cara pemakaian yang sama. Oleh itu jika anda telah punya info dan ilmu asas berkaitan pemakaian serum maka anda boleh amalkan cara penggunaan tersebut. Yang penting anda perlu memastikan serum yang digunakan dapat disapu secara sekata sehingga meliputi seluruh kawasan wajah.

merawat kulit wajah jerawat

merawat kulit wajah berjerawat

Cara terbaik untuk menggunakan Zaffy Serum ini adalah dengan menitiskan serum 2-3 titis terus pada wajah. Setelah itu pakailah Zaffy Serum ini ke seluruh wajah dan usaplah juga secara perlahan sehingga semua serum itu habis diserap oleh kulit wajah.

Harga Amat Berpatutan Dengan Kesan Yang Menakjubkan

Harga asal Zaffy Serum ini adalah sebanyak RM90 tapi, istimewa untuk anda yang semua di luar sana, pihak Zaffy Serum sedang mengadakan potongan harga bagi yang benar-benar ini menggunakan Zaffy Serum untuk tujuan merawat kulit berjerawat dan merawat kulit berjeragat di wajah masing-masing.

merawat kulit wajah jerawat

Harga terkini untuk Zaffy Serum ketika ini hanyalah sebanyak RM80 sebotol dan RM120 sahaja bagi pembelian dua botol. Kos pengeposan adalah PERCUMA. Ini adalah peluang terbaik bagi anda yang mahu dapatkan Zaffy Serum bagi membantu hilangkan jerawat dan jeragat di wajah tu.

merawat kulit wajah berjerawat

Sebahagian Daripada Pengguna Yang Telah Menggunakan Zaffy Serum

Merawat Kulit Wajah Berjerawat 2 7

perawatan kulit wajah berjerawat secara manual

perawatan kulit wajah berjerawat secara manual

merawat kulit wajah sensitif berjerawat

Merawat Kulit Wajah Berjerawat 2 11 merawat kulit wajah sensitif berjerawat

merawat kulit wajah sensitif berjerawat

Anda Mahu Merawat Kulit Berjerawat? Anda Juga Mahu Merawat Kulit Berjeragat? Dapatkan Zaffy Serum Untuk Hilangkan Jerawat dan Jeragat Dengan Berkesan !

Anda dah lama ada masalah jerawat dan jeragat? Anda dah mula rasa berputus asa kerana sering gagal untuk merawatnya sejak dulu? Jangan berputus asa selagi belum cuba Zaffy Serum. Untuk sebarang pertanyaan lanjut dan juga proses pembelian, anda boleh terus hubungi wakil penjual yang sah melalui detail di bawah.

ZAFFY SERUM – RAWAT MASALAH JERAWAT DENGAN MUDAH
Hotline: Tekan untuk telefon (017-2860936) | Tekan untuk WhatsApp
Instagram: @zaffy.co

Nak order Zaffy Serum?

Hubungi talian +60172860936 atau tekan butang untuk WhatsApp

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Nak order Zaffy Serum?

Hubungi talian +60172860936 atau tekan butang untuk WhatsApp

Call Whatsapp Layari Website

Nak order Zaffy Serum?

Hubungi talian +60172860936 atau tekan butang untuk WhatsApp