Review
Jun 20, 2018, 12:23pm

5 Kepentingan Pemakaian Serum Dalam Rutin Penjagaan Wajah


Wanita mana yang tak ingin tampil cantik? Produk kecantikan seperti serum wajah seringkali menjadi alternatif untuk membuat wajah terlihat lebih menawan. Namun, sudah tahukah Anda manfaat penggunaan serum wajah?  Fahami lebih dalam mengenai serum wajah, komposisi serta manfaat agar tidak salah langkah!

penggunaan serum untuk penjagaan wajah

Fungsi Serum

Fungsi serum kepada kulit bergantung kepada kandungan bahan aktifnya. Antaranya, ia merawat kedutan, jeragat, pigmentasi, antipenuaan, mencerahkan kulit dan anti-radang. Jenis serum pula bergantung kepada bahan aktif yang terkandung di dalamnya.

penjagaan wajah dengan serum

5 Kepentingan Pemakaian Serum Dalam Rutin Penjagaan Wajah

Mungkin anda sudah mengetahui serum wajah secara umum iaitu mengatasi garis-garis halus, kedutan mahupun bintik-bintik hitam. Tapi, tahukah anda manfaat utama serum? Ini dia manfaat khusus dari serum wajah!

#1 – Membuat Struktur Kulit Lebih Lembut Dan Berseri

penjagaan wajah lembut kulit

Salah satu faktor yang berpengaruh terhadap kulit wajah yang selalu terlihat sihat dan lembab adalah air. Serum yang juga mengandung air ini akan sangat  berguna untuk meningkatkan fungsi dari enzim dan juga meningkatkan daya tahan dari sel kulit. Dengan tercukupinya kadar air yang diperoleh dari serum ini, maka kulit wajah akan selalu terlihat lembab dan bebas dari kulit kusam serta kering

#2 – Mencegah Penuaan Wajah Dan Bebas Dari Kedutan

penjagaan wajah elak kedutan

Untuk para wanita yang sudah berusia diatas 25 tahun, pelbagai masalah wajah sudah mulai sering dirasakan seperti kedutan di wajah dan juga garis-garis halus di sekitar wajah. Dengan menggunakan serum, masalah kedutan pada wajah ini boleh dihilangkan dan akan membuat wajah anda lebih terlihat awet muda.

#3 – Menghaluskan Serta Mencerahkan Warna Kulit

kulit wajah cerah

Untuk mendapatkan kulit wajah yang putih dan cerah sekata, tidak perlu berlanja yang banyak dengan pergi ke salon untuk melakukan perawatan wajah, sebab dalam serum, anda juga boleh mendapatkan khasiat dari serum wajah yang putih alami dan juga aman untuk digunakan

#4 – Menutup Liang Pori Yang Terbuka

cara penjagaan wajah dan tutup liang pori

Dengan semakin bertambahnya usia, maka kulit wajah juga akan semakin berkurang nutrisi dan pori wajah akan terlihat membesar. Pori wajah yang terlihat membesar ini sangat senang untuk kotoran masuk dan menyebabkan timbul masalah lain seperti jerawat. Kandungan pada serum memiliki manfaat untuk mengecilkan pori kulit wajah dan mengatasi beberapa masalah yang ditimbulkan tersebut.

#5 – Menghilangkan Bekas Jerawat/Jeragat Serta Muka Yang Bermasalah

atasi masalah muka

Kulit wajah yang berjerawat tetap memerlukan serum sebagai langkah rawatan untuk mengatasi masalah jerawat. Serum ini berkerja untuk membantu mengatasi jerawat pada kulit, menyamarkan bekas jerawat pada kulit dan mencegah jerawat datang kembali

Pelbagai Jenis Serum Wajah Ada Di Pasaran, Mana Pilihan Anda?

pilihan serum untuk penjagaan wajah

Telah banyak di pasaran jenis serum wajah. Bagi kondisi kulit bermasalah, serum ini memang dapat membantu memperbaiki masalah wajah. Ini kerana kandungan zat-zat aktif yang terkandung di dalam serum sehingga membantunya mengatasi masalah kulit secara efektif dan cepat. Beberapa masalah kulit yang biasa diatasi dengan serum antara lain kulit kusam, bekas hitam, kedutan halus akibat proses penuaan dan sebagainya.

SkinIDo Gold Serum Pelengkap Kecantikkan Wajah Terbukti Berkesan

serum muka dan wajah

SkinIDo Gold Serum produk perawatan kulit dengan kandungan bahan aktif konsentrasi tinggi – seperti antioksidan,24k gold dan vitamin. SkinIDo Gold Serum benar-benar dapat membantu menjadikan kulit anda kelihatan lebih sihat dalam jangka panjang, dengan membantu menjaga pembentukan kolagen dan memberikan pelembap yang optimal. SkinIDo Gold Serum ini memiliki tekstur yang lebih ringan daripada krim kerana memiliki molekul yang lebih kecil, sehingga dapat memberikan tambahan unsur hara untuk lapisan kulit yang lebih dalam.

Manfaat Skinido Gold Serum Yang Diperoleh Dengan Menggunakan Serum Secara Rutin

manfaat serum untuk wajah

SkinIDo Gold Serum ini diformulasikan untuk memberi manfaat terhadap keluhan orang ramai mengenai masalah kulit mereka secara spesifik, seperti pigmentasi, bintik-bintik penuaan, kedutan, kusam, berjeragat dan sebagainya. Setelah menggunakan SkinIDo Gold Serum secara berterusan ia akan mejadikan wajah anda bertambah lembut, cantik dan bebas dari masalah kulit muka.

Rahsia Wajah Putih, Berseri Dan Bebas Masalah

rahsia wajah berseri dengan serum

SkinIDo Gold Serum ni mempunyai nutrisi yang tinggi dan mengandungi kolagen. Ia dapat membantu melindungi kulit dan melambatkan proses penuaan kulit. Dengan manfaat kolagen yang ada, ia mempertingkatkan pembaikan kulit dan bantu melindungi kulit dari pencemaran. Bukan sahaja itu, ia juga membantu mengawal minyak yang berlebihan di wajah anda dan membekalkan nutrisi yang secukupnya untuk kulit agar licin, bersih dan dilindungi.

Sesuai Untuk Semua Jenis Kulit Dan Wajah Cerah Sekata Dengan Hanya 3 Kali Penggunaan

serum berkesan pantas untuk kulit

SkinIDo Gold Serum berkesan menyerap ke dalam lapisan kulit untuk menyahaktifkan penghasilan melanin, membersihkan bintik hitam yang degil dan sekatakan tona kulit anda. Dirumus dengan teknologi nano, 24k gold dan ekstrak semula jadi untuk mencerahkan kulit yang kusam. Serum ini sesuai untuk semua jenis kulit dan mampu memberi kecerahan kulit hanya dengan 3 kali penggunaan.

Untuk Kesan Yang Lebih Power Amalkan Sekali  SkinIDo Maeve Foundation

kelebihan serum untuk penjagaan wajah

Dengan kuasa tindakan yang berkesan akan menjadikan kulit anda licin dan berseri, SkinIDo Gold Serum juga boleh dipakai sebelum anda memakai solekan dimuka. Untuk kesan yang lebih power, sejurus anda pakai serum, pakai pula pasangan idealnya iaitu SkinIDo Maeve Foundation. Keistimewaan memakai SkinIDo Maeve Foundation selepas serum menjadikan solekan di wajah anda kekal lama hingga 16 jam walaupun anda sedang berpeluh! Solekan juga tidak mudah bercapuk atau ‘cakey’.

Kelebihan SkinIDo Gold Serum

serum emas wajah cantik

 • 24k emas tulen yang digunakan membantu membekalkan dan mengekalkan collagen dalam kulit
 • Original emas 24k dalam serum skinido mempunyai kandungan Vit C & E membuatkan serum ini sangat sempurna untuk merawat dan mencatikkan kulit setiap hari
 • Membaiki kulit yang rosak, kedutan, hitam bawah mata dan kulit kusam
 • Mencerahkan kulit wajah
 • Membantu menghilang, mengecut dan memudarkan parut jerawat, jeragat
 • Membantu merawat kulit sensitif
 • Mengawal kedutan dan garis halus diwajah
 • Menegangkan kulit
 • Mengekalkan dan mencantikkan solekan

Penyerapan SkinIDo Gold Serum Yang Cepat Ke Dalam Wajah Mempercepatkan Proses Rawatan

produk penjagaan wajah berkesan

SkinIDo Gold Serum merupakan serum cairan yang mempunyai zarah lebih kecil dari pelembab. Oleh itu serum ini amat cepat meresap ke dalam kulit dan memberi lebih cepat kesan pada kulit berbanding pelembab (moisturizer). Dengan menggunakan SkinIDo Gold Serum kulit anda akan selembut dan selicin kulit bayi. Boleh di pakai sebelum pakai foundation yang anda anda

Harga

 1. SkinIDo Maeve Foundation – RM 79.00 (Promotional Price : RM59.00)
 2. SkinIDo Gold Serum – RM 59.00 (Promotional Price : RM49.00

Beli Sekarang SkinIDo Gold Serum!

skinido serum penjagaan wajah

Dah lihat kepentingan serum kepada kulit wajah? Nak cantik dan kulit licin? Tentulah dengan SkinIDo Serum dan Foundation. Jom jadi cantik. Hubungi nombor tertera untuk dapatkan promosi harga terbaru!

SKINIDO GOLD SERUM | CARA PENJAGAAN KULIT MUDAH
Hubungi: Tekan untuk telefon (019-7211216) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Skinido_hq
Instagram:  @Skinido_hq

HQ Address:
25-1, Taman Jaya, Jalan Besar, Parit Raja, 86400 Batu Pahat, Johor

Jom order SkinIDo Serum SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom order SkinIDo Serum SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order SkinIDo Serum SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: