Islam
Jan 7, 2018, 1:38pm

5 Idea Kerja Part Time Di Rumah Tanpa Modal


Ramai yang tanya macam mana nak jana pendapatan dari rumah terutamanya golongan suri rumah dan tidak kurang juga pada golongan yang berkerjaya. Seperti yang kita semua tahu dengan keadaan ekonomi semasa yang kian meruncing semakin ramai mengambil keputusan untuk mencari pendapatan sampingan demi menyara kehidupan seharian. Sebenarnya banyak cara yang boleh kita buat untuk jana pendapatan dari rumah. Tengok sahaja berapa ramai golongan samada yang tidak bekerja mahupun yang sudah bekerja tetap memulakan bisnes kecil-kecilan demi mendapatkan duit poket.

kerja part time di rumah tanpa modal

Dengan adanya medium media sosial seperti Instagram, Facebook dan Blog, lebih banyak peluang terbuka kepada sesiapa sahaja yang ingin memulakan langkah untuk menjana pendapatan tambahan dari rumah. Bukan sahaja dari rumah malah di mana saja anda berada. Namun begitu, tidak ramai yang tahu malahan ketandusan idea untuk memulakan langkah dan mengekal prestasi kerja sambilan anda.

Dropship

kerja part time di rumah dengan dropship

Secara umumnya, dropship merupakan salah satu kerja separuh masa yang tidak asing lagi dalam dunia perniagaan. Dropship tidak memerlukan anda untk menyimpan stok dan perkara yang perlu dilakukan hanyalah mempromosikan barang jualan, menerima tempahan serta membayar harga kos kepada syarikat yang terlibat iaitu syarikat yang anda daftar.

Keuntungan yang anda jana adalah atas perbezaan antara dan harga jual yang telah telah ditetapkan oleh syarikat tersebut dan ia adalah berbeza bergantung kepada jenis dan juga harga produk yang anda telah promosikan.

Upah Buat Kerja Kursus

kerja part time di rumah

Mengambil upah untuk menyiapkan kerja kursus juga sudah tidak asing lagi malahan menjadi antara sumber pendapatan utama bagi sesetengah individu. Percaya atau tidak bayaran yang dikenakan boleh mencecah hingga ribuan ringgit bergantung pada tahap akademik indidvidu terbabit.

Jika diploma bayaran boleh bermula daripada Rm10 dan ke atas manakala untuk Ijazah dan Master pula boleh mencecah ratus dan juga ribu. Semuanya bergantung pada jenis kerja yang diberikan. Harga boleh dirunding mengikut kadar yang ditetapkan seperti patah perkataan dan juga jumlah muka surat yang perlu diselesaikan.

Moderator fanpage

kerja part time di rumah moderator fanpage

Mungkin ramai yang tertanya bagaimana mereka yang popular atau golongan yang dikenali ramai sentiasa mendapat info semasa berkaitan dengan media sosial mereka sedangkan kita tahu betapa sibuknya jadual harian mereka. Jawapannya ialah ada sesetengah yang menggunakan khidmat Moderator Fanpage.

Jangan terkejut jika gaji mereka lebih besar daripada orang bekerja tetap. Hal ini kerana jika mereka menjaga fanpage yang sememangnya ramai pengikut sudah tentu setiap posting akan mendapat like dan komen yang banyak. Semakin banyak like dan komen yang diuruskan semakin tinggi la gaji mereka. Namun begitu jangan disangka pekerjaan sebagai moderator fanpage tiada risiko. Mereka harus sentiasa ‘alert’ dengan komen dan maklum balas yang diterima agar dapat mengelakkan komen-komen yang boleh menjatuhkan imej.

Review Produk

kerja part time di rumah sebagai produk tester

Pekerjaan berkaitan dengan produk review selalunya dilakukan oleh para artis dan figura publik yang sememangnya dikenali kerana ia akan dapat meningkat serta membantu memberikan lebih banyak keuntungan kepada pemilik produk. Namun begitu sekarang sudah ramai suri rumah yang mengambil keputusan untuk menjadi blogger sepenuh masa serta melakukan produk review berbayar melalui blog mereka.

Agen Mary Jardin

kerja part time di rumah sebagai agen mary jardin

Mary Jardin menawarkan peluang kerjaya Mary Jardin Entrepreneurship Program. Ini adalah berita baik yang ingin diwarwarkan kepada sesiapa sahaja di luar sana yang sedang mencari idea untuk melakukan kerja sampingan dari rumah.

Peluang dibuka kepada mereka yang betul-betul serius untuk menambah pendapatan. Jangan terkejut kerana ini adalah peluang untuk melakukan bisnes tanpa modal. Jadi, ini sangat sesuai tak kira kepada pelajar, pekerja mahupun suri rumah. Semua boleh sertai.

Jangan bimbang jika anda tidak pandai dan tidak tahu kerana semuanya akan kami bantu. Anda tidak keseorangan. Tak semua orang akan dapat peluang keemasan sebegini jadi tahniah kerana anda berpeluang membantu diri anda dan juga keluarga.

Kenapa Anda Perlu Bersama Kami

kerja part time di rumah sebagai agen sah mary jardin

Seperti yang telah dinyatakan di atas, anad tidak perlu risau kerana anda akan dibantu oleh mentor-mentor serta akan dimasukkan ke dalam kumpulan untuk belajar serta membantu satu sama lain. Suatu hari nanti anda pula yang akan menggantikan tempat mentor-mentor anda serta melakukan perkara yang sama. Terdapat banyak manfaat yang akan anda perolehi apabila menjadi sebahagian daripada keluarga BeautifulMaryJardin dan sudah tentu ianya untuk membantu anda berjaya.

Kami, BEAUTIFULMARYJARDIN sudi membantu anda dengan menyediakan kelas di mana anda akan dibimbing mengenai perkara berkaitan pemasaran di samping dibekalkan dengan produk Online secara PERCUMA. Di sini sudah jelas bahawa anda tidak perlu menggunakan modal untuk membeli produk. Amat penting untuk anda sebagai penjual mengenali produk yang anda jual.

kerja part time di rumah sebagai agen maryjardin

Seperti yang kita tahu, untuk menarik perhatian para pelanggan ayat yang betul dan tepat penggunaannya amat penting dalam pemasaran. Ini merupakan salah satu kelemahan paling ketara yang dialami oleh sebahagian besar mereka yang ingin memulakan bisnes. Kelas copywriting secara online disediakan bagi memahirkan anda untuk menulis status-status yang bakal digunakan di laman media sosial seperti Blog, Facebook dan juga Instagram. Oleh itu, anda tidak perlu risau kerana semua bahan seperti iklan, gambar dan dan juga ayat-ayat yang lengkap telah pun disediakan oleh pihak BeautifulMaryJardin. Ini juga termasuk semua review dan testimoni yang telah dikumpulkan sebagai bahan pemasaran.

kerja part time di rumah sebagai tim beautiful maryjardin

Sokongan yang padu amatlah penting untuk berjaya terutamanya bagi mereka yang baru menapak dalam industri ini. Bukan mudah untuk berdiri sendiri dan sebab itulah anda akan bertemu dengan team yang berdedikasi dmi membantu anda sebelum anda boleh berdiri dengan sendiri.

Mary Jardin adalah set produk penjagaan kulit berasaskan 100% bahan organic dan semula jadi. Ia terbukti berkesan dan buktinya adalah daripada perlbagai bentuk testimoni dan review yang diterima. Oleh kerana produk Mary Jardin adalah produk yang dihasilkan daripada bahan organic dan semula jadi, ia bukan sahaja sesuai wanita malahan boleh jugak digunakan oleh golongan lelaki. Nama Mary diberikan sempena nama pengasasnya iaitu Dr Maryam Aziz yang merupakan seorang doctor yang berpengalaman dalam bidang dermatologi iaitu specialist untuk kulit. Manakala Jardin pula diambil dari bahasa Perancis yang bermaksud taman.

kerja part time di rumah sebagai agen beautiful maryjardin

Demi memantapkan lagi skil-skil yang ada, anda juga akan mendapat peluang untuk menerima bantuan dalam bentuk persendirian daripada mereka yang telah berjaya. Dalam kata lain, ia adalah personal coaching demi membantu memfokuskan dalam menyelesaikan sesuatu masalah atau meningkatkan prestasi penjualan.

Apa Yang Anda Perlu Buat?

kerja part time di rumah mary jardin

Apa yang perlu lakukan seterusnya adalah dengan mula mempromosikan Mary Jardin di FB Personal dan juga di group-group yang ada berbekalkan ilmu dan panduan yang telah dikongsi daripada mentor-mentor yang berjaya. Tanamkan azam dalam diri untuk berjaya dan realitinya ia akan memerlukan usaha yang berterusan untuk berjaya. Biar lambat asalkan selamat. Kejayaan tidak akan datang bergolek dan mengambil masa yang berbeza untuk setiap individu. In shaa Allah dengan berkat usaha yang jitu sesiapa pun boleh berjaya.

Seterusnya, anda boleh order melalui saluran yang disediakan apabila mendapat tempahan daripada pembeli. Anda tidaak perlu bersusah payah kerana proses seterusnya iaitu proses berkaitan postage semuanya akan diuruskan oleh Mary Jardin. Dengan ini anda boleh menikmati keuntungan serta-merta hasil daripada jualan anda.

Ini Merupakan Antara Testimoni Daripada Meraka Yang Telah Menyertai Mary Jardin

kerja part time di rumah mary jardin testimoni

Salah satu feedback yang memberangsangkan. Telah ramai agen dan stokes yang berjaya meraih kejayaan bersama BeautifulMaryJardin. Setiap orang akan bermula dari bawah sebelum berjaya tiba ke puncak.

Nak JOIN Mary Jardin sangat simple, sesimple produk nya. Invest RM50 untuk ‘commitment fee’ dah boleh jadi agent, tak perlu beli stok, tak perlu simpan stok, semua stok diuruskan pihak HQ dan juga branch office.       

  -Kueida-

Di bawah ade dikongsikan kisah yang menarik untuk dijadikan pembakar semangat dalam menempuhi dunia perniagaan.

#MYMaryJardinStory Part 1

kerja-part-time-di-rumah-MYMaryJardin1

Bisness Kak Eida sebelum ni, nak join bisness perlu bayar ratus ratus untuk jadi agent, amboiii ratus ratuss tu, terbeliakk mata kalau diingat kembali. Pernah join satu bisnes ni bayar ratus ratus untuk dapat website wholesale, gambar download sendiri dalam website tu tapi tak diajar macam mana nak mula bisness, Kak Eida buat je, akhirnya langgar tembok then jatuh tersungkur

Lepas tu join lagi satu biznes lain, sebagai permulaan bayar ratus ratus jugak tapi dapat produk. Produk tu untuk apa? Tak tahu. Kandungan dalam produk? Tak Tahu Ayooooo macam mana nak menjual kalau pasal produk pun tak tahu. Perkara asas paling penting tu. Kesiannn. Gedebukkk jatuh lagi

Join lagi bisness lain tak serikkk, kali ni beli produkk ribu ribu habiss. Tak tahu cara nak jual produk, tak tahu nak cari customer, Tak de ilmu. Nasib badan, tapi masa tu untung husband tolong jual kan produk, Alhamdulilah boleh la pulang modal. Nak tahu cerita seterusnya?

#MYMaryJardinStory Part 2

kerja-part-time-di-rumah-MYMaryJardin2

Tu la orang kata pengalaman mengajar erti kehidupan. Ribu riban dan habess buat modal la, bayar itu bayar ini, tapi akhirnya kecundang ditengahh jalann. Sadis, pedihhh tapi apakah daya berserah pada takdirr, pasrah sangat bunyinya kan. Tapi itu la apa yang Kak Eida lalui sebelum ni.

Nak dijadikan cerita, satu hari tu tengok whatsap seorang hamba Allah ni dalam satu group pasal produk Mary Jardin. Masa tu just pikir produk mahall ni, mesti mahall, tengok pun tahu mahalll, alahaiiii memang mahal punyaa ni tapi time tu angkat thumb up ?, support kawan kawan. Then tiap tiap hari memang selalu nampak post dia kat FB, like, kadang tu komen jugak sebab support kawan, kadang tu scroll laju lajuu hahahha. Biasalah kan tengok iklan orang nak menjual. Nak tahu tak apa yang jadi lepas tu?

#MYMaryJardinStory Part 3

kerja-part-time-di-rumah-MYMaryJardin3

Dah setiap hari lalu lalang iklan dia je kan, 4- 6 kali sehari, agak agak terusikk tak hati nak tanya? Pulak tu tengok dia bersemangat sangat buat Mary Jardin, post pasal produk, post pasal value yang dapat dari Mary Jardin. Sebab pengalaman bisness Kak Eida sebelum ni memang tak de ilmu. Jadi excited la kan bila tengok value yang dapat dari Mary Jardin.

Haaaaa disini la start my Mary Jardin Story. Mula mula buat buat tanya pasal produk Mary Jardin, hihi, ingat lagi saat saat tu, tapi sebenarnya nak tahu macam mana nak join MJ. Kias punya kiasss, hihi, akhirnya dapat tahu nak join MJ perlu bayar komitmen fee je RM50 seumur hidup. Korunk rasa berbaloii tak dengan ribu riban yang Kak Eida pernah invest sebelum ni nak compare dengan RM50 tu.

Ciput sangat kan, tapi rasa macam tak logik, tak kan semudah itu kan. Tanya punya tanya, YES betul, RM50 je, TAK PERLU PEGANG STOK, wow lagi. Time ni banyak sangat tanya sebab curiouss hihi.

Dia kata perlu fokus dan perlu bagi komitmen je. Allahu, boleh bayang tak perasaan Kak Eida masa tu, orang yang pernah rugi sebab buat bisness tak de ilmu, jatuh tersungkur, datang 1 bisness ni bayar RM50 then u get all the ilmu bisness yang tak pernah dapat sebelum ni. Korunk boleh bayang tak perasaan Kak Eida masa tu? Syukur sangat. Terus setuju dan join Mary Jardin di bawah leader hebat Siti Munirah Rahmat.

#MYMaryJardinStory Part 4

 

kerja-part-time-di-rumah-MYMaryJardin4-1

Allah dah atur yang sebaik baiknya untuk kita, beruntung sangat join Mary Jardin, leader pulun habis nak bagi ilmu kat anak anak, macam macam ilmu baru yang Kak Eida belajar, syukur sangat.

Tengok leader leader hebat lead team mereka, group sales 5 6 angka. WOW. Alhamdulilah berkat tunjuk ajar Cik Muny dapat sales 3 angka bulan pertama join, then bulan seterusnya sales 4 angka dan listed Top MJ superstar. Sekarang Kak Eida pun dah ada empayar sendiri, Alhamdulilah, #MJdeAmor nama diberi, kasih sayang yang tulus mulus untuk anak anak yang nak belajar. MJ de Amor untuk yang benar benar mahukan kelainan dalam diri mereka.

Kelebihan Jika Anda Bersama Beautifulmaryjardin

kerja part time di rumah bersama mary jardin

Jadi apa tunggu lagi. Jom sertai teamBeautiful MaryJardin. Berikut merupakan antara kelebihan yang akan anda dapat apa bila menyertai team BeautifulMaryJardin. Hasil daripada penjelasan panjang lebar tadi saya singkatkan di sini.

  • Ada MENTOR yang akan guide
  • Ada support group 24/7
  • Bahan iklan, gambar, testimoni semua ready
  • Kelas dan seminar bagi yang berminat
  • Produk Terbukti 100% Berkualiti dan selamat
  • Formulasi produk dari medical doctor
  • Kelas telegram untuk belajar berniaga online

Apa tunggu lagi. Peluang sudah pun berada di depan mata. Yuran penyertaan hanya rm50 ringgit sekali seumur hidup. Hanya anda berhak dan layak untuk mengubah hidup anda. Usah teragak-agak untuk menghubungi Puan Ili Zarifah di talian 017-6200861 sebagai langkah permulaan anda ke arah yang lebih baik.

kerja part time di rumah bersama puan ili zarifah

Jom Sertai Team BeautifulMaryJardin SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Sertai Team BeautifulMaryJardin SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Sertai Team BeautifulMaryJardin SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: