Review
Jun 9, 2018, 4:37am

15 Makanan Terbaik Untuk Meningkatkan Antibodi dan Menguatkan Minda


Meningkatkan Antibodi Kanak kanak

Ramai ibubapa meluahkan rasa bimbang berkenaan dengan antibodi dan cara menguatkan minda anak mereka.  Daya tahan badan atau antibodi yang tidak kuat mempengaruhi kesihatan anda dari segi jangkitan penyakit, tenaga dan tahap kecergasan dan juga kecekapan tubuh merembeskan atau menyingkirkan segala penyakit yang datang.  Adakalanya, antibodi yang kuat juga menjadikan minda berfungsi dengan lebih baik.

Meningkatkan Antibodi Dewasa

Minda yang kuat dipengaruhi oleh perkembangan otak yang sentiasa bergerak dengan lancar, ia juga disebabkan oleh peredaran darah, sel-sel otak yang berhubung serta jauh daripada perkara yang menyebabkan berlakunya penyakit berhubung dengan bahagian otak.  Selain itu, bagi memastikan anda atau anak anda mempunyai minda dan antibodi yang sangat kuat, faktor pemakanan penting dalam memastikan khasiat dan zat yang diserap oleh seluruh tubuh badan anda.

15 Makanan Terbaik Untuk Meningkatkan Antibodi dan Menguatkan Minda

Meningkatkan Antibodi Makanan Sunnah

Secara umumnya, terdapat 15 jenis makanan yang terbaik bagi meningkatkan daya tahan badan atau antibodi dan juga menguatkan minda anda.  Tidak kira peringkat umur, muda atau tua, sangat penting untuk anda amalkan pemakanan sihat yang disarankan untuk antibodi dan minda yang kuat ini.

1. Kismis

Meningkatkan Antibodi Kismis

Kismis mengandungi pelbagai garam mineral dan vitamin yang sangat tinggi jumlahnya.  Garam mineral seperti zat besi, kalsium, kalium magnesium pula meningkatkan pertumbuhan tulang, sel darah, denyutan jantung dan antibodi anda.  Begitu juga dengan vitamin yang menghasilkan perkembangan minda secara berterusan.

2. Bijirin

Meningkatkan Antibodi Bijirin

Bijirin adalah karbohidrat yang memberikan tenaga kepada seluruh badan dan akhirnya akan hilang setelah tenaga digunakan. Bijirin juga mengandungi protein serta anti oksidan yang berfungsi menyihatkan otak dan jantung.

3. Bawang Putih

Meningkatkan Antibodi Bawang Putih

Bawang putih mengandungi vitamin dan mineral yang pelbagai.  Ia dapat mencegah bakteria dan merupakan makanan yang bersifat antiseptik dalam menjadikan antibodi lebih kuat tanpa penyakit.

4. Habbatussauda

Meningkatkan Antibodi Habatussauda

Habbatussauda adalah makanan tambahan yang jarang diamalkan oleh kanak-kanak tetapi lebih kepada orang dewasa. Namun, ia harus diamalkan sejak kecil lagi untuk perkembangan minda dan tubuh badan.  Ia merupakan penawar kepada pelbagai penyakit.

5. Buah-Buahan Dan Sayur-Sayuran

Meningkatkan Antibodi Sayur sayuran

Memakan buah dan sayur menjadikan antibodi seseorang lebih kuat kerana ia dapat mengurangkan tekanan darah tinggi dan kolestrol.  Ia kaya dengan pelbagai vitamin dan mineral serta pelbagai zat yang perlu diambil sejak kecil lagi.

6. Kurma

Meningkatkan Antibodi Kurma

Percaya atau tidak, buah kurma memberikan kekuatan dan kekebalan tubuh badan kepada anda disamping merupakan bekalan tenaga yang terlalu tinggi.  Kurma juga dapat menguatkan minda dan daya ingatan.

7.  Makanan Jenis Kekacang

Meningkatkan Antibodi Gajus

Makanan jenis kekacang kaya dengan vitamin E yang dapat melindungi kuman dan virus dalam badan. Ia juga mampu melindungi sel-sel yang terbina daripada terkena virus atau bakteria yang berpotensi melemahkan antobodi dan minda.

8. Madu

Meningkatkan Antibodi Madu

Madu boleh diamalkan untuk mendapatkan otak yang bergeliga, cerdik dan pandai. Madu sangat berzat dan berkhasiat sehingga pelbagai madu telah dihasilkan khas untuk anak-anak kecil lagi.

9. Ikan Berlemak

Meningkatkan Antibodi Ikan

Ikan laut seperti ikan kembung, tuna dan salmon kaya dengan asid lemak omega 3 yang berfungsi menguatkan sistem pertahanan badan serta melindungi tubuh daripada terkena sebarang penyakit.

10. Yogurt

Meningkatkan Antibodi Yogurt

Yogurt sangat bagus untuk sistem pencernaan dan saluran usus anda kerana ia membunuh bakteria yang hadir dan merebak. Dengan pencegahan bakteria ini, tubuh akan lebih kuat dan aktif.

11. Oren Atau Buah Lemon

Meningkatkan Antibodi Lemon

Buah-buahan seperti oren dan lemon sangat kaya dengan vitamin C. Vitamin C menguatkan tubuh badan anda dan sistem imunisasi. Vitamin C juga dapat melancarkan pemikiran serta perkembangan minda anak anda.

12. Buah Beri

Meningkatkan Antibodi Buah

Buah beri sangat berkhasiat dan kaya dengan anti oksidan. Ramai pelajar di luar negara yang mengamalkan makan beri untuk kesihatan mental dan fizikal. Begitu juga perlu anda lakukan terhadap anak anda!

13. Telur

Meningkatkan Antibodi Telur

Telur sangat bagus untuk perkembangan otak dan tubuh badan. Ia mengandungi vitamin D dan B Kompleks yang menghasilkan tenaga serta kekuatan sistem badan dan minda.

14. Badam

Meningkatkan Antibodi Badam

Badam dapat meningkatkan imunisasi tubuh dan berfungsi melindungi otak daripada masalah saraf, gangguan dan sebagainya.  Emosi juga mudah dijaga dan lebih stabil dengan pengambilan badam.

15. Provit

Meningkatkan Antibodi Cerdik

Provit adalah makanan tambahan yang diformulasikan secara ‘homoepathy’ dan ‘biochemic’ dengan kandungan protein, mineral dan pelbagai lagi zat bagi meningkatkan antibodi dan menguatkan minda. Provit adalah vitamin yang perlu diambil oleh semua kanak-kanak atau dewasa sebagai vitamin kesihatan minda dan badan. Ia berbentuk tablet putih dan mempunyai rasa manis dan sedap tanpa perisa tambahan tanpa bau ubat.

Provit Adalah Supplement Minda Dan Antibodi Terbaik!

Meningkatkan Antibodi Minda

Provit sangat berkesan dan terbukti berjaya menjadikan anak-anak lebih mudah mengingati sesuatu dan kuat tubuh badan.  Kandungannnya sangat hebat, selamat dan halal tanpa sebarang dadah dan bahan kimia yang berbahaya. Ia telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia dan amat sesuai untuk semua peringkat umur.

Kandungan Provit Selamat Dan Berkesan

Provit mengandungi formulasi yang bersih tanpa ada perisa atau bahan tambahan yang tidak dibenarkan. Setiap kandungan yang dirumuskan mempunyai kelebihan dan zatnya yang tersendiri dan hebat.

Meningkatkan Antibodi Pandai

 • Kalium Phosphoricum 12X  – Otak dan saraf
 • Ferrum Phosphoricum 12X – Aliran darah dan oksigen
 • Anacardium Occidentale 30C – Daya ingatan dan fokus
 • Magnesium Phosphoricum 12X – Mengawal Stress
 • Calcarea Phosphoricum 12X – Pembinaan Sel dan Pembaikpulih Sel
 • Hydrocotyle Asiatica 30C – Tonik Minda Original
 • Sucrose – Tenaga Semulajadi

Meningkatkan Antibodi Bijak

Kelebihan Provit Terhadap Diri Anda Dan Anak

Kelebihan Provit merangkumi aspek minda, tubuh badan dan juga sikap anda atau anak anda. Fungsi utama Provit adalah anda dapat merasai peningkatan antibodi dan perkembangan minda.

Meningkatkan Antibodi Murah

 • Membantu perkembangan minda
 • Meningkatkan keupayaan minda berfungsi ke tahap optimum
 • Menguatkan sistem antibodi
 • Mudah bangun pagi
 • Menguatkan antibodi
 • Mencegah demam, selsema dan batuk
 • Menghilangkan masalah hidung berair
 • Membuang angin dalam perut
 • Menghilangkan pening
 • Menghilangkan keletihan
 • Mengatasi masalah hyperaktif kanak-kanak
 • Menambah selera makan pada yang kurang makan
 • Meningkatkan fokus dalam pelajaran
 • Menguatkan ingatan
 • Memudahkan kefahaman
 • Menjadikanseseorang lebih rajin
 • Menghilangkan kemurungan
 • Lebih yakin diri, tidak takut, gagap dan gemuruh
 • Membekalkan oksigen secukupnya untuk minda
 • Anak akan cepat belajar cakap
 • Membuang sikap negatif seseorang

Meningkatkan Antibodi Bijak

Testimoni Mereka Yang Telah Menggunakan Provit

Meningkatkan Antibodi Cemerlang

Meningkatkan Antibodi Jimat

Cara Meningkatkan Antibodi

Petua Meningkatkan Antibodi

Dapatkan Segera Provit Untuk Membantu Meningkatkan Antibodi dan Menguatkan Minda Anak Anda Sekarang!

Ramai yang telah menggunakan Provit untuk merawat dan mengatasi masalah anak-anak dari segi mental dan fizikal.  Semua ibu bapa sangat berpuas hati dengan kesan Provit terhadap anak mereka. Provit adalah vitamin minda dan antibodi yang sangat berkesan yang perlu anda dapatkan berbanding mencuba makanan lain yang memberi kesan dalam tempoh masa yang lama.  Dengan Provit, anda akan melihat kesannya seawal dua hari! Jom dapatkan Provit untuk anda!

Makanan Terbaik Untuk Meningkatkan Antibodi Hubungi

PROVIT  | 15 MAKANAN TERBAIK UNTUK MENINGAKATKAN ANTIBODI DAN MENGUATKAN MINDA
Hubungi: Tekan untuk telefon (011-56841173) | Tekan untuk Whatsapp
Website: https://shopee.com.my/provitofficial

Jom order Provit SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom order Provit SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order Provit SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: