Review
Jan 10, 2018, 12:58pm

9 Cara Hilangkan Bekas Jerawat, Melicin Dan Mencerahkan Kulit


Bila naik jerawat kat muka memang menjadi masalah besar kepada semua wanita.  Mana tidaknya, kalau jerawat tu tidak meninggalkan kesan tak kisah sangat. Ini meninggalkan kesan yang agak sukar untuk dihilangkan terutama sekali bila tumbuh jerawat yang di panggil jerawat batu. Aduh..masa yang amat jerawat tu. Memang susah betul nak licinkan wajah yang dah berbekas ni. Macam-macam produk dipasaran telah dicuba tapi hasilnya tetap mengecewakan. Hishh… Nak kena tanya orang-orang lama ni, mana tahu kot ada rahsia atau cara hilangkan bekas jerawat yang berkesan.

hilangkan parut jerawat 07

Setiap orang tentu pernah melalui fasa ‘diserang’ jerawat. Walaupun fasa ini telah berakhir, namun ramai yang mengambil masa bertahun-tahun untuk menghilangkan parutnya. Mari kita cuba beberapa petua hilangkan bekas jerawat yang boleh dibuat sendiri di rumah. Bahannya tentulah semulajadi, mudah didapati dari dapur anda!

Cara Hilangkan Bekas Jerawat Dengan Berkesan

hilangkan bekas jerawat 25

Ini petua hilangkan bekas jerawat yang boleh anda cuba pada bahagian wajah, belakang, atau mana-mana bahagian badan.

1. Aloe Vera | Cara Hilangkan Bekas Jerawat Dengan Berkesan

hilangkan bekas jerawat 17

Aloe vera adalah sumber vitamin yang amat bagus untuk melembapkan kulit serta memperbaiki strukturnya. Selain itu, aloe vera tidak mengandungi bahan alergenik yang mampu memudaratkan kulit. Jadi, tak perlu risau menggunakannya kerana ia tidak mendatangkan kesan sampingan. Gunakan gel dan sapukan pada bekas jerawat selama 30 minit sebelum dibilas.

2. Soda Penaik | Cara Hilangkan Bekas Jerawat Dengan Berkesan

hilangkan bekas jerawat 18

‘Baking soda’ atau soda penaik ini terkenal dengan bahan 1001 kegunaan, termasuklah untuk menghilangkan parut jerawat. Ia mengandungi kristal sodium berkarbonat yang dapat memudarkan parut serta memperbaharui kulit menjadikannya lebih muda remaja. Caranya, campurkan 2-3 sudu teh soda penaik dengan air suam. Sapukan pes ini pada bahagian berjerawat selama beberapa minit sebelum dibilas

3. Timun  | Cara Hilangkan Bekas Jerawat Dengan Berkesan

hilangkan bekas jerawat 15

Selalu nampak orang gunakan timun untuk hilangkan keletihan atau ‘eyebag’ pada mata saja kan? Tapi, sebenarnya timun turut kaya dengan khasiat vitamin A, vitamin C, dan magnesium. Kombinasi ini sangat sesuai untuk melembapkan dan berkesan menghilangkan kesan jerawat yang hitam, berlubang, atau timbul pada permukaan kulit. Caranya mudah sahaja hamcurkan timun tersebut, kemudian sapu pada seluruh wajah yang berjerawat. Tunggu sehingga kering dan bilas dengan air bersih. Selain melembap dan mencerah, timun juga berkesan untuk menghilangkan parut jerawat. Timun selaain buat masker boleh juga dibuat jus dan dicampur dengan pegaga. Blend timun dan pegaga bersama air putih dan minum sekali sehari.

4. Madu Asli  | Cara Hilangkan Bekas Jerawat Dengan Berkesan

hilangkan bekas jerawat 19

Madu asli adalah satu lagi pelembap semulajadi pelbagai guna dan penawar kepada bermacam-macam masalah.Seeloknya, dapatkan madu asli yang organik dan sapukan pada bekas jerawat. Biarkan sehingga kering dan meresap ke dalam kulit. Untuk menambah keberkesanan, tambahkan 1 sudu teh serbuk kayu manis bagi setiap 2 sudu besar madu tersebut.

5. Minyak Zaitun  | Cara Hilangkan Bekas Jerawat Dengan Berkesan

hilangkan bekas jerawat 19

Minyak zaitun adalah bahan mesra-kulit yang memiliki pelbagai khasiat vitamin A, D, E, C, B1, B2, zat besi, dan antioksidan. Ia juga bersifat anti-radang yang berkesan merawat jerawat dan memperbaharui kulit akibat bekas jerawat. Sapukan minyak zaitun dan urutkan pada bahagian berjerawat dengan perlahan. Kemudian, ambil tuala bersih dan rendamkan pada air suam. Perah dan tutupkan bahagian wajah supaya stimnya meresap ke dalam kulit. Biarkan selama 1-2 minit sebelum membilasnya.

6. Tomato  | Cara Hilangkan Bekas Jerawat Dengan Berkesan

hilangkan bekas jerawat 04

Kisar atau lenyekkan tomato merah untuk dijadikan pes. Sapukan pes ini pada wajah selama 15-20 minit. Bilaskan hingga bersih. Selain tomato, anda juga boleh menggunakan avokado untuk kesan yang tidak kurang hebatnya. Selain sapu dimuka, tomato juga boleh dibuat jus. Jus tomato  kosong diminum sekali sehari untuk kesan yang optimun. Jus tomato boleh membantu menghilangkan parut jerawat secara dalam. Kalau malas buah jus, makan mentah macam tu pun boleh. Buat macam makan buah epal. Sebiji pagi dan sebiji malam. Itu paling sikit. Nak buat kudapan pun boleh, terpulang pada anda.

7. Minum Air Putih Secukupnya  | Cara Hilangkan Bekas Jerawat Dengan Berkesan

hilangkan bekas jerawat 13

Tubuh perlukan air bersih untuk membantu menggantikan sel mati. Minum air sekurangnya dua liter sehari bagi memastikan sistem dalaman dapat berfungsi dengan baik. Apabila tubuh mendapat air yang cukup, kulit juga kelihatan lembap, bersih dan cerah secara semulajadi. Ini memang betul-betul berkesan, air yang cukup membuatkan kulit anda berseri dan sentiasa lembap walaupun anda berada dibawah terik matahari.

8. Air rendaman Limau Nipis  | Cara Hilangkan Bekas Jerawat Dengan Berkesan

hilangkan bekas jerawat 16

Limau nipis ini mempunyai pelbagai fungsi, buat teh o limau ais pun sedap tau panas-panas ni. Tapi untuk putihkan kulit janganlah nak minum teh o air limau nipis lak kan jadi benda lain lak. Cara cerahkan kulit dengan limau nipis ini mudah sahaja, hiriskan beberapa biji limau nipis dan rendamkan selama 40 minit di dalam baldi, kemudian mandi lah dengan air rendaman ini. Selain untuk putihkan kulit ia juga bantu untuk harumkan badan tau.

9. JS Beauty Care Night Cream  | Cara Hilangkan Bekas Jerawat Dengan Berkesan

hilangkan bekas jerawat 06

Korang rasa cara hilangkan jerawat  yang disyorkan diatas agak melecehkan dan merumitkan? Jangan risau, JS Beauty Care Night Cream boleh membantu anda menangani masalah jerawat dan hilangkan parut jerawat. Mesti korang tertanya-tanya apa itu JS Beauty Care Night Cream ni?

JS Beauty Care Night Cream merupakan gabungan campuran sempurna yang mengandungi glutathione dan arbutin hastle yang mampu mencegah pengeluaran melanin dan mempercepatkan pencerahan wajah menjadikan kulit muka kelihatan sihat, putih dan gebu. Ia juga mengandungi vitamin E dan B3 yang membantu wajah yang sensitif dengan bahan kewangian asli menyegarkan dan bebas dari bahan kimia yang bahaya. Wah, tengok sahaja fungsinya kepada kita memang agak teruja untuk memilikinya. Terasa rugi kalau tidak memiliki JS Beauty Care Night Cream ini kerana fungsinya banyak untuk membantu kulit muka kita. Siapa tak nak kulit muka cantik memang dialah orang rugi.

hilangkan bekas jerawat 02

Kalau tadi kita tak tengok manfaatnya. Apa kata kita tengok apa pula kandungan JS Beauty Care Night Cream ini. Mengandungi : Allantation, Aloe Barbadensis, Leaf Juice Powder,Arbutin, Bht, Chlorphenesin, Cucumis Savitus Extract, Glutathine, Hamamelis, Virginia Leaf Extract, Kojic Acid,Vitamin B3, Vitamin E. Semua kandungannya memang amat baik untuk menghilangkan parut jerawat, menghilangkan jeragat dan menyerikan kulit anda. Bak kata orang kulit muka halus mulus dan bebas dari sebarang cela.

hilangkan bekas jerawat 22

JS Beauty Care Night Cream banyak manfaatnya kepada kita, terutama sekali untuk menghilangkan parut jerawat. Perghhh..ini memang dicari oleh semua orang. Jarang sekali ada produk boleh hilangkan parut jerawat seawal 7 hari penggunaanya. Selain dari hilangkan parut jerawat ia juga dapat menghilangkan jeragat. Jeragat memang agak sukar untuk dihilang tapi kini tidak lagi dengan adanya JS Beauty Care Night Cream. Bagi yang mengalami jerawat halus dan kecil dimuka, JS Beauty Care Night Cream boleh membantu dengan mengecutkan jerawat-jerawat tersebut. Kini mimpi ngeri korang untuk mengecutkan jerawat kecil itu telah dilenyap. Ada satu lagi berita baik bagi pengguna produk JS Beauty Care Night Cream, selain dari manfaat di atas ia juga dapat memutihkan lagi kulit muka korang. Memang hebat la JS Beauty Care Night Cream ini selain menghilangkan jeragat, menghilang parut jerawat, dan mengecutkan jerawat ia juga dapat memutihkan kulit muka anda menjadikan muka ada lebih flawless dan menawan daripada biasa.

hilangkan bekas jerawat 11

Kandungan Arbutin Hastle didalam JS Beauty Care Night Cream mampu mencegah pengeluaran melanin penyebab bintik hitam. Bintik hitam ini lah yang akan menyebabkan jeragat timbul dimuka korang.Dengan adanya Arbutin  Hastle ini, ia dapat mengurangkan dan memudarkan jeragat yang selalu menjadi masalah setiap wanita yang selalu terdedah kepada matahari. Produk ini juga dapat mempercepatkan pencerahan kulit dan juga mempercepatkan pengecutan jerawat. Dua kebaikan dalam satu masa. Memang wow sangat orang kata. Selain minum banyak air kosong, Vitamin E & B3 juga penting untuk melembabkan kulit wajah korang agar sentiasa kelihatan segar sepanjang hari. Kandungannya menyerap sempurna hingga ke rongga kulit dan paling penting ia tidak berminyak. Mana lagi nak cari produk sehebat JS Beauty Care Night Cream.  Korang jangan risau ia sesuai untuk semua jenis kulit termasuk juga kulit yang sensitif. Tiada sebarang pengelupasan berlaku semasa korang menggunakan cream ini kerana ianya bebas dari bahan kimia yang berbahaya untuk kulit muka. Ini yang paling penting bila memilih sebarang produk kecantikan di pasaran iaitu halal. Ini penting kerana ramai pengguna produk kecantikan beragama Islam.

hilangkan bekas jerawat 21

Cara menggunakan JS Beauty Care Night Cream ini amat mudah dan cepat. Cuma sapukan sebelum tidur setiap malam dan tunggu hasilnya memang menakjubkan.

Antara testimoni  JS Beauty Care Night Cream

hilangkan bekas jerawat 09 hilangkan bekas jerawat 14hilangkan bekas jerawat 23

Dapatkan JS Beauty Care Night Cream Untuk Putihkan Kulit Muka

Untuk mendapatkan JS Beauty Care Night Cream sila hubungi maklumat seperti di bawah ye. Jangan lupa order terus, dan boleh komen kat bawah ni selepas anda dah mencubanya ya.

hilangkan bekas jerawat 24

Jom Order JS Beauty Care Night Cream SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Order JS Beauty Care Night Cream SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order JS Beauty Care Night Cream SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: