Review
Jan 7, 2018, 1:47pm

13 Perfume Malaysia Inspirasi Wangian Antarabangsa


Haruman sebahagian daripada gaya peribadi dan ia mempunyai impak besar terhadap penampilan serta pandangan orang terhadap diri kita. Deria bau yang 150,000 kali lebih sensitif berbanding deria penglihatan boleh mewujudkan ikatan penuh emosi dengan orang lain. Industri penghasilan minyak wangi masih dikuasai negara – negara pengeluar dan pengasas awal bau-bauan pesona dunia. Sejak ratusan tahun lalu, Perancis, Itali, Mesir dan India antara negara yang terkenal dengan minyak wangi.

perfume malaysia bau international

Dengan perkembangan teknologi, minyak wangi turut mengalami evolusi dan penguasaan penghasilan wangian jenama terkenal dunia kini telah dikuasai seperti Amerika Syarikat , United Kingdom, Jerman, Sepanyol, Jepun dan banyak negara lain di serata Eropah serta Asia. Malaysia juga telah mengalami satu trend di mana Perfume Malaysia menggunakan inspirasi minyak wangi Antarabangsa menggunakan jenama tempatan. Minyak wangi juga mampu membuatkan si pemakai berasa lebih yakin diri dan mampu menjadi terapi kesihatan yang baik. Bahkan penggunaan minyak wangi juga memberi impak yang positif kepada diri kita. Semburan minyak wangi memberikan ketahanan wangian meningkatkan keyakinan diri untuk berhadapan dengan orang di sekeliling anda. Tidak dinafikan , memiliki tubuh badan yang wangi akan membuatkan orang yang berada dekat dengan anda berasa selesa jika dibandingkan dengan badan yang masam dan busuk.


Mungkin ada yang tidak mempercayai jika kajian mengatakan bahawa pati ekstrak pertama minyak wangi sebenarnya berbau busuk. Pening dan terasa mahu muntah apabila seseorang menghidu pati tersebut. Namun selepas menjalani beberapa saringan dan campuran yang tepat, pati ekstrak tersebut menjadi wangi dan sedap di hidu. Wangi – wangian yang dihasilkan daripada minyak wangi mampu membuatkan seseorang terkesan dari segi psikologi dalam erti kata melegakan tekanan atau stress ringan. Namun bau aroma minyak wangi tidak mampu menyembuhkan penyakit secara terus tetapi ianya membantu seseorang individu dan mereka di sekelilingnya berasa senang dan tenang.

13 Perfume Malaysia Inspirasi Wangian Antarabangsa

Terdapat pelbagai perfume keluaran Malaysia yang inspirasi wangian antarabangsa. Antaranya adalah :-

1. Neelofa Perfume – Perfume Malaysia Inspirasi Wangian Antarabangsa

perfume malaysia wangi

Neelofa Perfume ialah produk keluaran artis popular Neelofa yang telah dilancarkan dan kini telah mendapat sambutan paling hangat kerana wangian ini telah jadi antara wangian top selling sekarang.

2. De’xandra – Perfume Malaysia Inspirasi Wangian Antarabangsa

perfume malaysia citarasa antarabangsa

De’xandra adalah wangian EDP ( halal ) yang boleh tahan 8 jam selepas spray dan wangiannya setanding dengan original perfumes. Harganya yang tidak terlalu mahal menjadikan ia mampu dimiliki oleh kebanyakan rakyat Malaysia. Malah banyak pengguna mengatakan wangian ini setanding dengan produk – produk jenama terkenal antarabangsa yang lain seperti Calvin Klein, Dolce & Gabbana, Giorgio Armani, dan lain – lain. 

3. SimplySiti Eau De Parfum ( EDP ) – Perfume Malaysia Inspirasi Wangian Antarabangsa

perfume malaysia simplysiti

Penyanyi Datuk Siti Nurhaliza Taruddin mengakui dia begitu obses dengan pelbagai jenis minyak wangi yang ada di pasaran ketika usianya masih remaja lagi. formulasi EDP iaitu wangian peringkat kualiti tinggi, SimplySiti EDP turut menggabungkan sains dan seni haruman dari Perancis dengan hasil sentuhan pakar wangian terkemuka Perancis iaitu Joelle Lerioux-Patris dari Mane iaitu salah sebuah pengeluar wangian terkemuka di dunia.

4. Bayang by Khai Bahar – Perfume Malaysia Inspirasi Wangian Antarabangsa

perfume malaysia jenama khai bahar

Wangian terbaharu dari edaran RiSES Perfumes ‘Bayang oleh Khai Bahar’ menampilkan bintang baharu Khai Bahar sebagai dutanya. Wangian tersebut merupakan edisi terhad khas di datangi dengan wangian untuk lelaki dan wanita. Aroma “Bayang” adalah hasil daripada inspirasi gaya hidup remaja dan direka khas untuk peminat Khai Bahar, di mana mereka menggunakan tumbuhan Patchouli yang menghasilkan bau yang unik dan eksotik “Bayang”.   

5. Bunkface Revolution – Perfume Malaysia Inspirasi Wangian Antarabangsa

perfume malaysia jenama bunkface

Bunkface Revolution dikeluarkan dalam dua versi iaitu For Him untuk lelaki dan For Her untuk wanita. Produk wangian mereka sudah pun berada di pasaran sejak Februari lalu dan mendapat sambutan hangat daripada peminat.

6. Shasha Perfume – Perfume Malaysia Inspirasi Wangian Antarabangsa

perfume malaysia by shasha

Mula berkecimpung dalam bidang perniagaan sejak 13 tahun lalu, Shasha, amat meminati wangian. Mula dari situ, Shasha menubuhkan syarikat Aroma Collection, yang menjual pelbagai jenis wangian jenama popular antarabangsa. Beroperasi di Hotel Armada, Petaling Jaya, syarikatnya menjadi pembekal kepada lebih 600 ejen di seluruh negara.

7. One Drop Perfume – Perfume Malaysia Inspirasi Wangian Antarabangsa

perfume malaysia onedrop

Minyak wangi tulen yang berterusan tanpa alkohol dan pengisi. Dengan hanya sedikit semburan, One Drop Perfumes sudah cukup untuk membuat anda bau indah sepanjang hari. Anda akan mendapati 96 minyak wangi tulen yang berbeza serta minyak wangi yang diilhamkan para pereka jenama popular antarabangsa.

8. Magnetica Parfum – Perfume Malaysia Inspirasi Wangian Antarabangsa

perfume malaysia by magnetica

Magnetica Parfum telah lama berada di pasaran dan sememangnya memberi kepuasan kepada pengguna. Menampilkan dua jenis wangian Magnetica Parfum dengan pelbagai pilihan bauan persis minyak wangi terkenal jenama antarabangsa.

9. Legend Perfume – Perfume Malaysia Inspirasi Wangian Antarabangsa

perfume malaysia by legend

Merupakan minyak wangi keluaran malaysia. Legend perfume mempunyai 60 jenis wangian yang diinspirasi dari haruman jenama antarabangsa.

10. Hot Perfume – Perfume Malaysia Inspirasi Wangian Antarabangsa

perfume malaysia by hot perfumes

Ditubuhkan pada awal 2008 dan juga antara pilihan Inspired perfume. Sekarang Hot Perfumes dalam proses rebranding kepada nama lain. 

11. Matahari by Shiela Rusli – Perfume Malaysia Inspirasi Wangian Antarabangsa

perfume malaysia inspired by sheila rusli

Setanding dengan haruman antarabangsa, wangian ini tahan lama sehingga 12 jam. Matahari by Shiela Rusli juga sesuai digunakan oleh lelaki dan perempuan.

12. Bleu & Maroon – Perfume Malaysia Inspirasi Wangian Antarabangsa

perfume malaysia black moron

Jenama Bleu & Maroon merupakan milik pasangan selebriti popular negara, iaitu Awal Ashaari dan Scha Al Yahya. Dilancarkan pada januari 2017, wangian ini merupakan wangian eksklusif di hasilkan di Dubai.

13. Aku Wangi Inspired Perfume – Perfume Malaysia Inspirasi Wangian Antarabangsa

aku wangi perfume malaysia

Aku Wangi Inspired Perfume merupakan haruman terbaik bertaraf antarabangsa. Perfume in juga inspired dari haruman terkenal jenama antarabangsa. Aku Wangi Inspired Perfume senang dibawa ke mana sahaja kerana botol yang unik ala – ala travel style. Apa yang membanggakan perfume ini adalah produk bumiputera.

Kelebihan Menggunakan Aku Wangi Inspired Perfume – Perfume Malaysia Inspirasi Wangian Antarabangsa

 1. Aku Wangi Inspired Perfume ini dijamin halal & mesra solat.
 2. Aroma sejati melebihi 8 jam – amat sesuai bagi yang bekerja melebihi 8 jam.
 3. Botol yang unik (travel style) – bagi yang suka travel , anda tidak perlu risau lagi kerana Aku Wangi inspired Perfume mudah di bawa ke mana sahaja.
 4. Pati Asli & Alkohol dari bahan semulajadi
 5. Haruman terbaik bertaraf Antarabangsa
 6. Inspired dari haruman terkenal jenama antarabangsa
 7. Sesuai untuk semua (lelaki & perempuan)
 8. Permintaan tinggi rakyat Malaysia
 9. Menepati citarasa & tranding terkini
 10. Sebotol mampu bertahan melebihi 2 bulan
 11. Harga mampu milik. – tidak semua orang mampu membeli minyak wangi, akan tetapi Aku Wangi Inspired Perfume ini mampu dimiliki oleh semua golongan masyarakat . Hal ini demikian kerana  harga perfume yang jauh lagi murah dari minyak wangi lain.

Aku Wangi Inspired Perfume Malaysia – inspired dari haruman terkenal jenama Antarabangsa

Kini Aku Wangi Inspired Perfume terdapat 10 haruman untuk wanita dan 5 haruman untuk lelaki. Antara haruman yang berasaskan sumber inspirasi jenama antarabangsa ialah :-

FOR HER
Gucci flora by Gucci

perfume malaysia akuwangi

Wangian yang cukup diminati oleh peminat tegar perfume. Gabungan floral, citrus, fresh, rose & fruity menghasilkan bau bunga yang membuatkan si pemakai feeling “WOW”.

Gucci Bamboo by Gucci

perfume malaysia inspired terbaik

Bau dari bunga – bungaan yang lembut seperti white floral, citrus, woody ,sweet, yellow floral. Wangian yang diciptakan buat wanita diluar sana yang pentingkan keyakinan sepanjang hari.

Bombshell by Victoria Secret

perfume malaysia murah dan wangi

The most famous perfume in Victoria Secret & top. Top saller juga bagi Aku Wangi. Baunya yang fruity, sweet & fresh membuatkan si pemakai merasa segar sepanjang hari.

Burberry Body by Burberry

perfume malaysia inspired by burbury

Wangian yang mengabungkan kepelbagaian bahan – bahan halus di mana permulaannya dibuka dengan note aroma green absinthe yg segar, buah pic dan freesia. Pertengahan note akan merasai aroma bunga rose dan iris. Diakhiri dengan note aroma cendana, cashmerean, musk amber & Vanilla. Burberry body perfume untuk wanita yang mempunyai wangian berahi, feminine dan elegan .

Tresor Midnight Rose by Lancome

perfume malaysia inspired by britney spears

Haruman yang menjadi rebutan ramai dek kerana haruman bunga rose yg lembut & manis buah resberi ditambah pula dengan Vanilla & Musk. Dicampur pula dengan sedikit bau rempah lembut dari pink pepper menaikkan lagi bau yang menggoda, sensual, sexy dan sweet bagi si pemakai.

Midnight Fantasy by Britney Spears

britney spears inspired perfume malaysia

Wangian dari ramuan ceri hitam, framboise, plum, orkid, fressia, iris, Kasturi, ambar & vanilla. Midnight fantasy wangian bercirikan candy sweet, sexy and sensual

Forbidden Rose by Avril Lavigne

avril lavigne inspired perfume malaysia

Haruman Raniaa forbidden rose inspirasi dari Avril lavigne merupakan pewangi paling laris. Bagi mereka yang suka bau seakan bunga boleh mencuba haruman ini.

Vanilla by Body Shop

vanilla bodyshop inspired perfume malaysia

Aroma Vanilla yg manis membuatkan wangian ini tidak dapat ditolak oleh penggemar perfume. Wangian lembut,manis dan feminine. Sesuai bg wanita yg sukakan kemanisan.

Selena Gomez by Selena Gomez

selena gomes inspired perfume malaysia

Wangian yang berasaskan fruity, cacao, vanilla dan baunya yg sweet. Pada permulaan spray, bau fruity dan diakhiri dengan bauan yang manis sesuai buat wanita yang inginkan wangian yang lembut dan manis.

Lady Million by Paco Rabanne

inspired perfume malaysia yang power

Lady Million digemari kerana bau mewah yang eksklusif & tersendiri. Permulaan spray sedikit kuat akan tetapi setelah lama baunya bertukar menjadi lembut sehingga Lady Million ini menjadi kegilaan ramai wanita diluar sana.

FOR HIM
One Million by Paco Rabanne

 

perfume malaysia for men paco rabbane

Sesuai dengan namanya One Million, Perfume no 1 terlaris di Aku Wangi khusus buat peminat tegar perfume. Permintaan yang tinggi dari jenama One Million kerana baunya yang sangat nakal & menggoda serta melambangkan seseorang itu luxuries, wealth & powerful

Ralph by Ralph Lauren

ralph laurent inspired perfume malaysia

Ralph by Ralph lauren berasaskan buah epal yg fresh dan sweet. Sesuai buat yang menggemari wangian berunsurkan buah – buahan.

Desire Blue by Dunhill

dunhill inspired perfume malaysia

Lihat biru rasa tenang & nyaman itulah yg di inspirasikan dalam wangian Desire Blue By Dunhill ini. Haruman citrus, marine, aromatic, fruity, tropical dan sweet. Aroma yg lebih light & simple.

Boss Signature by Hugo Boss

hugo boss inspired perfume malaysia

Gabungan woody, vanilla, fruity, warm spicy & cinnamon. Sesuai buat jejaka yang macho dan beryakinan. Boss Signature dari Aku wangi lah jawapannya.

Polo Red by Ralph Lauren

polo ralph laurent inspired perfume malaysia

Wangian khusus buat lelaki yang menginginkan wangian yang tidak terlalu “keras” baunya. Hasil dari gabungan citrus, fruity, amber, warm spicy dan coffee. Ianya menghasilkan bau yang lembut dan segar.

Apa Kata Pengguna Aku Wangi Inspired Perfume – Perfume Malaysia Inspirasi Wangian Antarabangsa

“ sangat wangi harumannya”

“ baunya tahan lama”

Itu adalah salah satu ayat yang keluar dari mulut pengguna Aku Wangi Inspired Perfume. Testimoni menunjukkan bahawa Aku Wangi Inspired perfume ini amat wangi setanding jenama – jenama yang lain. Anda tidak percaya? Jangan risau, anda akan di lampirkan bukti yang sahih di mana anda sendiri pun tidak percayainya. Saksikan juga di antara wajah – wajah pengguna Aku Wangi Inspired perfume ini.

testimoni perfume malaysia aku wangi (4)

Polis pun guna juga tau.

testimoni perfume malaysia aku wangi (1) testimoni perfume malaysia aku wangi (2) testimoni perfume malaysia aku wangi (3) testimoni perfume malaysia aku wangi (5)

Harga Aku Wangi Inspired Perfume – Perfume Malaysia Inspirasi Wangian Antarabangsa

“Mahal ke minyak wangi ini? Tak ada duit nak beli“.  Jangan risau ! kerana Harga Aku Wangi Inspired Perfume adalah harga mampu milik. Ianya hanya serendah dari RM 35.00 sahaja sebotol.

Tunggu apa lagi, jangan lepaskan peluang keemasan ini. Anda pasti menyesal jika tidak memilik Aku Wangi Inspired Perfume ini. Bukan sahaja wangi dan pelbagai wangian jenama antarabangsa malah Aku Wangi Inspired Perfume ini mesra Solat. Dapatkan Sekarang juga!!!!!

Jom Beli Satu Perfume Aku Wangi SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Beli Satu Perfume Aku Wangi SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Beli Satu Perfume Aku Wangi SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: