Review
Oct 19, 2018, 8:48am

12 Cara Pantas Untuk Bakar Lemak Badan Yang Degil 1kg 1 Hari


Menjadi seorang yang berbadan besar tidak bermakna kehidupan akan terus di landa rasa rendah diri untuk seumur hidup. Perubahan penambah berat baik kerana faktor genetik mahupun kesilapan diri sendiri yang tidak pandai mengawal pola pemakanan tidak juga bererti selamanya akan kekal dengan rupa bentuk tubuh sebegitu.

tips bakar lemak pantas

Apa yang penting sebagai anda telah sedar bahawa badan anda perlukan perubahan untuk kembali ke arah gaya hidup yang lebih sihat dan secara tidak langsung untuk mendapatkan semula keyakinan diri untuk semakin gembira. Kerana itu, suka untuk dikongsikan dengan anda 12 cara pantas untuk bakar lemak badan yang degil 1 kilo 1 hari yang boleh anda praktikan dengan segera bermula hari ini !

teknik bakar lemak dengan betul

Anda tidak yakin? Anda rasa ianya mustahil? Jika itu anggapan anda ternyata anda salah kerana di penghujungnya nanti akan turut disertakan bukti-bukti nyata dan sahih betapa tips ini sangat berkesan sehingga boleh membuatkan anda bagaikan berasa baru dikejutkan dari mimpi lena ngeri yang panjang. Walaubagaimanapun, jika anda benar-benar mahukan kejayaan untuk membakar lemak badan degil sebanyak satu kilogram sehari ini anda haruslah membacanya dari awal hingga akhir supaya tidak terlepas pandang pada mana-mana bahagian.

dapatkan berat dan bentuk badan ideal

12 Cara Pantas Untuk Bakar Lemak Badan Yang Degil Sehingga 1kg 1 Hari

#1. Mulakan Latihan Kekuatan Di Gym Yang Berhampiran

latihan di gym

Latihan kekuatan akan melibatkan beban berat untuk mendapatkan otot dari masa ke masa. Penyelidikan telah menemui latihan kekuatan untuk mendapatkan banyak manfaat kesihatan, terutamanya ketika membakar lemak. Latihan rintangan juga boleh membantu memelihara jisim bebas lemak. Melakukan latihan berat badan, mengangkat berat atau menggunakan peralatan gim adalah beberapa cara mudah untuk memulakan latihan kekuatan.

#2. Lakukan Sit up dan Push up

sit up dan push up untuk bakar lemak

Cara pantas lain yang boleh membakar lemak pada badan adalah sit-up dan push-up. Lakukan 10 kali sit-up dan 10 kali push-up. Hal ini akan membantu anda menghilangkan lemak di perut dalam waktu yang singkat. Jika dilakukan sit-up dan push-up di pagi hari, ianya turut dapat membantu untuk mengawal nafsu makan seseorang itu.

#3. Berjalan dan Berjogging

jogging untuk bakar lemak

Berjalan dan berjogging juga boleh membakar lemak badan yang degil itu dengan pantas. Anda boleh berjalan dan berjogging ini di taman berhampiran sambil riadah menghirup udara segar. Namun jika tidak punya masa disebabkan kesibukan berkerja dan sebagainya, anda boleh lakukan sendiri di atas treadmill di rumah ataupun di mana-mana gym yang terdekat.

#4. Ikuti Kelas Yoga

yoga bantu kawal berat badan

Yoga merupakan gerakan yang mengfokuskan pada kekuatan, pergerakan dan pernafasan. Penelitian di India membuktikan yoga sangat membantu menghilangkan gas berlebihan di perut sehingga melancarkan pencernaan dan menghilangkan lemak terutama untuk lemak pada bahagian perut. Yoga juga akan turut melatih dan menyelaraskan tubuh serta fikiran supaya lebih rileks untuk merembaskan lagi hormon yang berguna untuk proses pembakaran lemak dalam tubuh secara efektif. Yoga boleh dilakukan di mana saja pada bila-bila mada dan amalkan lakukan yoga selama 10 ke 20 minit setiap hari jika mahu kesan pantas yang maksimum.

#5. Jangan Guna Lif Sebaliknya Hanya Gunakan Tangga

guna tangga untuk bakar lemak

Khas untuk anda yang berkerjaya, kesibukan berkerja bukanlah sebuah alasan untuk anda terus dudusederhana ini dapat membantu Anda menurunkan berat badan dengan cara yang sehat. Hal ini juga dapat membantu Anda untuk tetap aktif.

#6. Bersihkan Rumah Secara Konsisten Setiap Hari Untuk Surirumah

kerja surirumah dilakukan dengan bersungguh sungguh

Surirumah memang di akui sering membuat kerja rumah namun kadangkala kerja rumah itu masih belum mampu untuk menolong membakar lemak. Yelah, melipat kain itu tidak akan mampu membakar lemak kerana hakikatnya masih duduk bersila sambil menonton TV. Paling berkesan amalkan mengemop lantai, menyapu sampah, menyental tandas dan sebagainya yang memerlukan pergerakan satu tubuh yang lebih untuk membakar lemak dengan lebih pantas dan berkesan.

#7. Amalkan Makan Dalam Jumlah Yang Sedikit Tapi Kerap

makan sedikit tetapi kerap

Makanan perlu di hadam maka jika makan dalam jumlah yang agak banyak maka ianya akan melambatkan proses penghadaman itu sendiri. Seeloknya makan dalam jumlah yang sedikit supaya usus dapat berkerja dengan baik dan jika anda seorang yang cepat lapar, bolehlah di makan dalam ulangan yang kerap cuma pastikan jumlah setiap kali di ambil makanan itu agak sedikit sekadar untuk alas perut.

#8. Banyakkan Minum Air Kosong

minum air secukupnya

Tabiat minum air putih kosong yang banyak antara 2 ke 3 liter setiap waktu boleh membantu membuang toksin dari tubuh  badan dengan lebih cepat dan berkesan malah tabiat suka minum air kosong ini juga akan memberikan kesan cantik pada kulit yang lebih baik berbanding sebelumnya. Yang penting air kosong ini sangat bagus untuk melancarkan proses pencernaan di dalam perut.

#9. Jauhi Alkohol Untuk Yang Bukan Beragama Islam

elak mengambil alkohol

Alkohol memiliki banyak kandungan kalori yang boleh berubah menjadi lemak dalam tubuh seseorang. Pada si peminum alkohol badan akan bertindak untuk membakar kandungan alkohol itu sendiri bukannya lemak maka ianya sangat-sangat tidak bagus untuk di minum dan sebenarnya alkohol itu sendiri akan meningkatkan nafsu makan dan boleh menggagalkan misi untuk membakar lemak yang degil yang sepatutnya.

#10. Elakkan Minuman Berkarbonat dan Makanan Segera

elak makanan berkarbonat dan segera

Minuman dan makanan yang manis memang perlu dielakkan kerana minuman manis dan makanan yang bersifat segera ini hanya akan mengurangkan proses pembakaran lemak degil untuk berlaku. Melainkan jika anda amalkan minuman dan makanan yang boleh mengandungi fat burner, itu dibolehkan kerana ia bukan hanya akan memberi anda nikmati rasa yang sedap sebaliknya turut dapat membantu membakar lemak yang tidak sepatutnya ada itu.

#11. Sentiasa Dapatkan Jumlah Tidur Yang Secukupnya

dapatkan tidur secukupnya

Tidur dengan jumlah jam yang cukup juga akan membantu anda yang ingin menguruskan badan. Ini kerana tidur yang kurang akan menggangu penghasilan pelbagai hormon pada badan maka secara tidak langsung akan melambatkan kadar metabolisme tubuh dan ini akan mengakibatkan badan tidak dapat mencernakan makanan dengan betul dan efisien. Seterusnya, akan menyebabkan anda selalu terasa letih dan tertekan akibat ketidakstabilan hormon. Kerana itu tidur dengan jumlah jam yang cukup juga amat penting untuk membakar lemak dengan lebih berkesan.

#12. Mula Amalkan Jus Pelangsingan Badan – Jus Mate 5

jus pelangsingan badan jus mate 5

Jus Pelangsingan Badan – Jus Mate 5 ini adalah salah satu produk yang sangat gah di Malaysia kerana ianya bukan hanya sudah lama bertahan di pasaran malah ianya juga telah berjaya membantu begitu ramai pengguna sejak mula dilancarkan sehinggalah ke hari ini. Kandungan Jus Mate 5 yang dihasilkan daripada bahan-bahan yang dapat membantu anda menurunkan berat badan dan mendapat berat badan yang ideal turut menjadi faktor mengapa ianya dapat berkesan dalam masa yang sangat pantas tanpa memberi sebarang kesan sampingan yang membahayakan.

jus mate 5 pilihan utama untuk bakar lemak

Bahan-bahan aktif yang telah dipilih untuk menghasilkan Jus Mate 5 ini tidaklah di buat secara tergesa-gesa sebaliknya telah di pilih dengan cara yang sangat tepat setelah dibuat kajian demi kajian dan berkat bahan yang digunakan khusus untuk membakar lemak badan itu telah terbukti berkesan dengan pengakuan dengan munculnya testimoni demi testimoni oleh para pengguna yang telah berjaya hari demi hari.

bahan utama dalam jus mate 5

Jus Mate 5 telah menggabungkan 4 FAT BURNER dan 2 FIBER yang amat berkuasa dan sangat berkesan untuk meningkatkan metabolisma, mengurangkan gula darah, membakar lemak degil, melancarkan aliran darah dan merawat toxin dalam usus. Dalam erti kata lain ianya bukan hanya dapat membantu membakar lemak degil dengan pantas bahkan juga dapat menolong memberi tahap kesihatan yang lebih baik berbanding sebelum penggunaan.

Praktik Diet Sihat Yang Betul Bersama Jus Mate 5 Tiap Hari!

Dengan Jus Mate 5, anda tidak di ajar untuk menahan lapar sehingga boleh menyebabkan keletihan kerana menahan lapar itu bukanlah satu gaya untuk diet yang betul sebaliknya ia hanya akan membuatkan diri akan mula berasa tidak sihat. Dengan mengamalkan minuman Jus Mate 5 ini ia akan sentiasa memberikan anda rasa kenyang, bertenaga, minda cerdas dan badan cergas. Tidak hanya itu, anda juga akan sentiasa berasa positif dan gembira tatkala bermulanya perubahan terhadap penurunan berat badan yang sangat banyak sehingga boleh mencapai 1 KG SEHARI !

jus mate 5 membantu turunkan 1kg sehari

Antara cadangan menu sihat yang boleh di amalkan sepanjang bersama misi untuk membakar lemak badan degil 1 kg 1 hari bersama Jus Pelansingan Badan Jus Mate 5 ini ialah :

Cadangan Diet 1

  • Sarapan : Hanya ambil Jus Mate 5 sahaja !
  • Tengah Hari : Makan sedikit makanan ringan ( sebagai contoh : Sup sayur atau tomyam )
  • Petang : Ambil buah-buahan seperti epal hijau dan sebagainya .
  • Malam : Ambil Jus Mate 5 sebelum tidur

diet bakar lemak pantas

Cadangan Diet 2

  • Sarapan : Telur rebus atau bijirin kegemaran
  • Tengah Hari : Gantikan dengan Jus Mate 5
  • Petang : Ambil buah-buahan seperti epal hijau dan sebagainya .
  • Malam : Ambil Jus Mate 5 sebelum tidur

Pastikan anda minum 3 hingga 5 liter air kosong setiap hari dan elakkan juga minuman yang bergula teruatama sekali air yang berkarbonat. Diet utama harian yang melibatkan pengambilan karbohidrat yang banyak juga harus dihentikan sebaliknya gantikan diet tersebut dengan mengambil lebih protein, sayuran dan buah-buahan. Cara masakan juga perlu diambilkira. Pastikan di masak dengan cara yang lebih sihat seperti bakar dan kukus daripada masak dengan cara lain seperti yang melibatkan minyak dan santan. Pemakanan yang betul seperti ini akan membolehkan anda mencairkan lemak tanpa diet yang terlalu ketat. Bagi anda yang tidak mempunyai faktor halangan, anda boleh menurunkan berat sehingga 5 KG dalam masa seminggu tanpa sebarang masalah berkat dengan mengamalkan diet seperti ini !

kecilkan punggung dengan berkesan

Maksud kepada faktor halangan ini perkara yang boleh menghalang penurunan berat badan yang sepatutnya seperti telah pernah gagal dengan pelbagai produk kurus terutama yang mengandungi bahan kimia subertamine sebelum ini, pernah menggunakan pil perancang dan juga pernah menggunakan pil psikotik. Bagi anda yang mempunyai faktor halangan seperti ini, anda perlu mengambil sebanyak 1000 kcal sahaja sehari untuk mendapatkan hasil seperti yang diinginkan.

makanan sihat untuk diet

Jangan Terus Membiarkan Orang Panggil Dengan Gelaran Gemuk Lagi!

Antara insan yang telah berjaya membakar lemak badan degil 1KG 1 hari dengan bantuan jus pelangsingan badan Jus Mate 5 ini adalah Cikgu Erin. Beliau mengalami masalah kenaikan berat badan yang melampau sehingga mencecah 120 KG hanya dalam masa 5 bulan gara-gara telah berhenti mengambil pil perancang dan suntikan hormon untuk mencantikkan badan.

kaedah bakar lemak dengan khasiat jus mate 5

Kenaikan berat badan beliau itu turut disebabkan oleh gaya hidup dan pemakanan yang tidak dikawal dengan baik. Akibat daripada masalah tersebut, beliau mula mengalami kemurungan dan malu kerana faktor badannya yang telah berubah sama sekali. Beliau telah mencuba sedaya upaya untuk menyembunyikan saiz badannya yang besar pada ketika itu dengan dengan memakai baju atau jubah yang besar namun pertambahan berat yang mendadak itu turut menyebabkan beliau mula mengalami simptom penyakit darah tinggi.

turun berat badan dengan bantuan jus mate 5

Akhirnya, beliau nekad untuk kembali mendapatkan bentuk tubuh yang asal dengan segera. Satu demi satu beliau beli dan cuba namun semuanya tidak dapat memberi hasil yang beliau idamkan. Dengan baki azam untuk kurus yang masih ada, beliau akhirnya menemui Jus Mate 5. Oleh kerana telah pernah gagal berkali-kali sebelum ini maka beliau hanya membeli sekotak saja dulu untuk di cuba demi untuk melihat apakah boleh memberi kesan ataupun tidak.

berjaya turunkan berat badan

Alhamdulillah, berkat kesabaran akhirnya produk JUS MATE 5 telah berjaya membantu beliau untuk menurunkan berat sebagaimana yang dihajati dan sejak itu beliau terus pembelian berikutnya untuk benar-benar mendapatkan berat badan ideal yang sekian lama dihajati itu. Hanya dalam masa tiga bulan penggunaan, Cikgu Erin telah berjaya mengurangkan sehingga separuh dari berat asalnya pada ketika itu dan walaupun di uji selepas berhenti mengambil suntikan hormon, beliau masih dapat mengekalkan berat badannya yang terbaru itu. Sekarang berat beliau sudah menurun sehingga ke 70 kilogram.

jus mate 5 membantu bakar lemak

Testimoni Daripada Pengguna Jus Mate 5 Lain Yang Telah Turut Berjaya Membakar Lemak Degil Cara Pantas

Selain daripada Cikgu Erin ada ramai lagi para pengguna lain yang turut sama telah berjaya membakar lemak badan degil yang susah itu sehingga berjaya. Malah para pengguna ini bukan hanya di kalangan wanita namun di kalangan kaum adam juga.

antara testimoni jus mate 5 antara testimoni jus mate 5 antara testimoni jus mate 5 antara testimoni jus mate 5

Harga Berbaloi Dengan Potongan Diskaun Yang Sangat Menguntungkan!

Jika anda benar-benar mahu membakar lemak badan yang degil itu sehingga 1 kg 1 hari menggunakan Jus Mate 5 sama seperti yang lain, anda boleh terus membuat pembelian hari ini kerana di saat ini pihak Herbaprima sedang mengadakan jualan dengan harga diskaun besar-besaran khas untuk bakal pengguna yang mempunyai masalah berat badan terlampau seperti anda. Harga berbaloi dengan potongan diskaun yang sangat menguntungkan ini hanyalah RM100 sahaja sekotak dan semakin banyak anda membuat pembelian maka semakin banyak penjimatan yang akan anda perolehi.

promosi 10 tahun jus mate 5 dr rozmey

Mahu Bakar Lemak Untuk Kembali Langsing ? Bantulah Diri Anda Sendiri Dengan Mendapatkan Jus Mate 5 Bagi Membakar Lemak Degil 1 KG 1 Hari Ini!

Hanya anda saja yang dapat menentukan tahap perubahan untuk tubuh badan anda sendiri. Jika anda rasa tahap keyakinan anda telah menurun disebabkan tahap berat tubuh anda itu maka segeralah berubah dengan Jus Mate 5 ini kerana hakikatnya masih ada cara pantas untuk membakar lemak badan yang degil pada tubuh anda itu dan percayalah yang saat untuk anda menjadi langsing itu kini telahpun tiba.

dapatkan jus mate 5 untuk bakar lemak pantas

Dengan Jus Mate 5 , walaupun mudah dan sedap untuk dinikmati namun kuasanya sangat hebat hingga dapat menurunkan berat sehingga 1 kg 1 hari dengan mudah!

Jika ada sebarang pertanyaan lanjut berkaitan Jus Mate 5 ini , bolehlah terus menghubungi wakil pihak Herbaprima yang sah melalui  :

JUS MATE 5 | PELANGSING BADAN PALING CEPAT BERKESAN
Hotline 1: 017-4589508 Tekan untuk WhatsApp
Hotline 2: 
017-5264420 | Tekan untuk WhatsApp
Hotline 3:
 012-2627125 | Tekan untuk WhatsApp
Hotline 4: 012-5330748 | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Dato Rozmey Herba Prima Marketing
Instagram: @herbaprima_marketing_official
Website: http://www.herbaprima.com.my

Bantulah Diri Anda Sendiri Dengan Mendapatkan Jus Mate 5 Bagi Membakar Lemak Degil 1 KG 1 Hari Ini!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Bantulah Diri Anda Sendiri Dengan Mendapatkan Jus Mate 5 Bagi Membakar Lemak Degil 1 KG 1 Hari Ini!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Bantulah Diri Anda Sendiri Dengan Mendapatkan Jus Mate 5 Bagi Membakar Lemak Degil 1 KG 1 Hari Ini!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: