Review
Jan 21, 2019, 12:24pm

12 Cara Besarkan Punggung Secara Moden, Mudah Dan Cepat Seksi


Punggung yang besar, berisi dan mantap merupakan idaman ramai para wanita. Hal ini kerana, bentuk punggung yang menarik akan membuatkan anda kelihatan lebih yakin dan seksi. Meskipun ramai wanita yang malu untuk mengaku, tetapi jauh di sudut hati, mereka akan mencemburui orang yang mempunyai punggung yang seksi. Untuk mendapatkan bentuk punggung yang cantik sebenarnya tidak mudah, tetapi boleh dicapai dengan usaha yang berterusan.

Cara Besarkan Punggung 22

Punggung kita mempunyai tiga jenis otot utama iaitu gluteus maximus, medius gluteus dan gluteus minimus. Fungsi otot ini adalah untuk membantu menggerakkan kaki ke semua arah dan menguatkan pinggang, paha dan punggung. Jadi, anda perlu memastikan otot – otot ini sentiasa berada di dalam keadaan baik untuk membuatkan punggung anda sentiasa kelihatan terbentuk. Ikuti cara besarkan punggung secara mudah, cepat dan selamat agar anda menjadi lebih seksi.

12 Cara Besarkan Punggung Secara Moden

Punggung yang besar dan menarik boleh didapati dengan senaman yang berterusan dan berfokuskan pada otot punggung. Selain itu, anda juga boleh menggunakan alternatif lain untuk mendapatkan punggung yang cantik dan seksi. Berikut adalah tips – tips untuk anda mendapatkan punggung yang menarik.

Lebihkan Pengambilan Protein

Pengambilan protein akan membantu otot anda untuk menjadi lebih kuat dan sekaligus membuatkan punggung anda menjadi lebih terangkat dan mantap. Jadi, anda boleh mengambil protein shake selepas anda melakukan senaman. Jika anda mahukan pengambilan protein secara semulajadi, anda boleh mengambil makanan seperti tuna, telur, ayam belanda, ayam, tilapia, kekacang, keju kotej, daging merah tanpa lemak, kacang-kacangan, dan ikan (bukan goreng).

Cara Besarkan Punggung 24

Ambil Karbohidrat Yang Baik

Pengambilan karbohidrat juga boleh membantu anda untuk mendapatkan punggung yang menawan. Namun, anda perlu mengetahui jenis karbohidrat yang diambil. Karbohidrat yang tidak baik seperti nasi putih, roti putih dan tepung gandum akan memberikan keburukan sekiranya diambil secara berlebihan. Jadi, pastikan anda mengambil karbohidrat yang baik dan mudah dicerna seperti quinoa, beras perang, oat, bijirin bijirin, ubi jalar, dan kuskus.

Cara Besarkan Punggung 21

Pengambilan Sayur – Sayuran

Masukkan sayur – sayuran ke dalam diet harian anda jika anda mahukan tubuh dan punggung yang mantap. Sayur – sayuran mempunyai kadar fiber yang sangat tinggi dan boleh membantu dalam pembinaan otot yang kuat dan mantap. Namun, anda perlu fokus kepada sayur – sayuran yang kaya dengan antioksidan, iaitu sayur – sayuran hijau. Anda boleh makan sayur – sayuran ini tanpa had untuk mendapatkan bentuk punggung yang diingini.

Cara Besarkan Punggung 4

Senaman Squat

Salah satu cara untuk mendapatkan punggung yang seksi adalah dengan melakukan senaman squat. Ia boleh menguatkan otot di bahagian punggung dan akan membuatkan punggung anda lebih bulat dan terangkat.  Ia memerlukan anda mencangkung secara separuh dan bangun. Ulang senaman ini selama beberapa minit sehari dan anda akan dapat merasai kelainan di bahagian punggung anda.

Cara Besarkan Punggung 17

Senaman Wall Sit

Senaman wall sit adalah senaman yang paling mudah untuk dilakukan di rumah. Jadi, tiada alasan untuk anda berkata tiada masa untuk mendapatkan punggung yang cantik. Sandar pada dinding dan duduk dalam keadaan separuh mencangkung. Biarkan selama 30 saat dan bangun. Ulang pergerakan ini selama beberapa minit untuk menguatkan otot punggung dan otot paha anda.

Cara Besarkan Punggung 19

Senaman Pelvic Raise

Pelvic raise atau boleh juga dikenali sebagai senaman mengangkat punggung merupakan salah satu senaman yang agak efektif dalam menguatkan otot di bahagian punggung. Anda hanya perlu baring, bengkokkan lutut dan angkat punggung anda. Jika boleh, tahan posisi mengangkat punggung selama 30 saat sebelum kembali ke posisi asal. Anda pasti akan mendapat punggung yang lebih bulat dan cantik.

Cara Besarkan Punggung 30

Senaman Lunge Sambil Memegang Beban

Boleh dikira sebagai salah satu senaman yang popular untuk mencantikkan punggung, senaman lunge boleh membantu anda untuk mendapatkan punggung idaman tetapi ia perlu dilakukan dengan betul. Bengkokkan salah satu lutut anda sehingga ke bawah dan biarkan selama beberapa saat. Tukar posisi untuk lutut kedua dan lakukan selama beberapa minit. Untuk kesan yang lebih baik, pegang beban seperti dumbbell atau bola di tangan anda.

Cara Besarkan Punggung 11

Senaman Plank

Plank bukan sahaja baik untuk mendapatkan punggung yang cantik, malah ia boleh membantu anda untuk mendapatkan perut yang lebih langsing serta otot lengan yang lebih kuat. Namun, senaman ini agak menyakitkan terutamanya bagi sesiapa yang baru bermula dengan senaman ini. Untuk kesan yang lebih baik, anda boleh menyilangkan kaki. Lakukan setiap set selama seminit dan tukar silangan kaki.

Cara Besarkan Punggung 12

Lakukan Yoga

Senaman yoga adalah salah satu senaman popular yang boleh membantu anda untuk menenangkan jiwa dan dalam masa yang sama membuatkan tubuh badan anda kelihatan lebih cantik. Yoga amat membantu dalam membuatkan postur tubuh badan anda kembali betul, jadi tubuh anda akan kelihatan lebih seksi dan punggung anda akan menjadi lebih terangkat dan cantik untuk dilihat.

Cara Besarkan Punggung 1

Senaman Push Up

Senaman push up bukan sahaja boleh membuatkan punggung anda kelihatan lebih cantik, malah ia juga boleh membantu anda untuk menengangkan payudara. Hal ini kerana, senaman ini akan menggunakan kedua – dua otot punggung dan otot dada. Apabila otot – otot ini menjadi lebih kuat, secara automatik punggung dan payudara anda kelihatan lebih cantik dan menarik.

Cara Besarkan Punggung 9

Senaman Kardiovaskular

Senaman kardiovaskular adalah senaman yang memerlukan anda untuk mengerjakan kesemua otot – otot tubuh badan anda. Jadi, senaman ini secara tidak langsung akan menguatkan otot punggung anda dan sekaligus membuatkan punggung anda kelihatan lebih bulat dan besar. Antara senaman – senaman kardiovaskular  yang boleh dilakukan adalah senamrobik, larian, tarian, dan berenang.

Cara Besarkan Punggung 2

Mengambil Supplement Untuk Punggung Yang Mantap

Kadangkala, punggung yang kendur juga boleh terjadi disebabkan oleh kekurangan atau ketidakstabilan hormon. Jadi, anda perlu mengambil supplemen untuk menambah kadar hormon di dalam tubuh badan anda. Pil – pil supplemen yang diformulasikan khas untuk anda menambah hormon. Dalam masa yang sama, punggung anda juga akan membesar dan menjadi semakin anjal. Namun, anda perlu memastikan bahawa supplemen tersebut tidak menggunakan bahan yang merbahaya.

Cara Besarkan Punggung 3

Aidara – Supplement Yang Berkesan Untuk Membesarkan Punggung Dan Menganjalkan Payudara

Aidara merupakan supplement yang boleh membantu anda untuk mendapatkan punggung yang besar, montok dan seksi. Ia boleh digunakan untuk menggantikan hormon estrogen yang kurang di dalam badan. Jadi, ia boleh membantu untuk menegangkan kembali payudara yang kendur ataupun punggung yang tidak montok.

Cara Besarkan Punggung 18

Aidara berfungsi untuk menyerap dan menarik dan menyimpan lemak dan kolagen serta protein untuk disimpan di bawah tisu – tisu kulit dan otot payudara serta punggung untuk membantu ia menjadi lebih anjal, tegang dan mantap. Jika hormon di dalam badan anda sudah stabil, ia akan membantu untuk membentuk payudara dan juga punggung anda.

Cara Besarkan Punggung 10

Bahan – Bahan di Dalam Supplemen Aidara

Aidara menggunakan bahan – bahan yang organik dan semulajadi dalam membantu anda untuk mendapatkan punggung dan payudara yang cantik. Supplemen ini selamat untuk diambil dan telah lulus KKM. Berikut adalah jenis – jenis bahan yang digunakan di dalam supplemen Aidara.

Pueraria Mirifica

Pueraria Mirifica menambah tisu-tisu lemak di sekitar kawasan punggung. Ia juga membantu dalam menyokong kolagen yang memberikan bentuk yang cantik dan anjal secara semulajadi.  Pueraria Mirifica juga mengandungi ekstrak miroestrol dan deoxymiroestrol yang boleh memberi kesan pembentukan semula pada bentuk punggung yang semakin kendur hasil daripada perubahan hormon dan faktor dimamah usia. Malahan ia juga menjanjikan kecantikan punggung agar semakin montok dan menggiurkan seperti yang diidamkan setiap wanita.

Cara Besarkan Punggung 15

Keistimewaan Pueraria Mirifica juga dapat memberi bentuk badan yang sempurna terutama pada bahagian payudara dan pinggul. Hasil penggunaan yang kerap pasti memberi impak kepada saiz payudara yang asal kepada saiz idaman. Ia juga mengandungi agen anti-kanser yang dapat membantutkan pertumbuhan sel kanser bagi pengidap kanser payudara. Ini membantu kaum wanita bebas daripada kanser payudara yang merupakan penyakit pembunuh utama wanita iaitu dengan mencegah pertumbuhan sel tersebut.

Cara Besarkan Punggung 6

Kacip Fatimah

Bila sebut kacip fatimah, sudah tentu akan membuatkan lelaki atau pun wanita mula tersenyum. Pasti terbayang fungsinya sebagai perapat bahagian intim wanita. Kacip fatimah ialah sejenis tumbuhan yang terdapat di hutan Malaysia, dan nama botaninya ialah Labisia pumila. Dalam kegunaan tradisional, kacip fatimah digunakan untuk mengekalkan sistem pembiakan yang baik bagi wanita, untuk mengetatkan dan melincirkan serta meningkatkan fungsi seksual seperti tongkat ali.

Cara Besarkan Punggung 14

Kayu Serapat

Herba Kayu Serapat atau nama saintifiknya Paramaria Leavigata merupakan herba terbaik untuk disyorkan kepada setiap wanita. Ia bermanfaat untuk mengembalikan faraj yang ‘longgar’ supaya kembali cantik seperti anak dara. Ia juga boleh menegangkan payu dara supaya dapat merangsang pengeluaran susu ibu yang lebih banyak serta disukai oleh suami kerana boleh membesarkan payudara dan juga punggung.

Cara Besarkan Punggung 16

Kelebihan Menggunakan Aidara

Anda akan mendapat pelbagai kelebihan sekiranya anda menggunakan supplemen Aidara sebagai salah satu pengambilan harian anda. Berikut adalah kelebihan produk Aidara bagi anda yang mahukan punggung dan payudara yang cantik dan montok.

Cara Besarkan Punggung 5

  • Mengangkat dan menganjalkan kembali payudara dan punggung yang mengendur
  • Memantapkan lagi bentuk menjadikan ia lebih padat
  • Membesarkan kembali payudara yang mengalami pertumbuhan yang terbantut
  • Menegangkan dan menstabilkan kedudukan payudara
  • Menjadikan payudara dan punggung anda lebih seksi dan mengancam dengan lurah yang ketara
  • Mencerahkan puting dan menghilangkan kedutan di sekitar payudara
  • Mengekalkan kecantikan payudara yang sedia besar tanpa membesarkannya lagi, sebaliknya payudara anda akan kelihatan lebih tegang.

Testimoni Pengguna Aidara

Cara Besarkan Punggung 8

Cara Besarkan Punggung 13

Cara Besarkan Punggung 23

Cara Besarkan Punggung 20

Ramai pengguna telah memiliki punggung dan payudara idaman mereka dengan Aidara. Berikut adalah testimoni pelanggan yang berpuas hati dengan penggunaan supplemen Aidara;

Dapatkan Aidara Sekarang Dan Miliki Punggung Idaman Anda

Anda pasti tidak percaya selepas amalkan tablet Aidara ini. Punggung semakin montok dan tidak menggelebeh, dan payudara pun tip top. Sampai suami tak nak lepak mamak lagi tau. Jom dapatkan sekarang tau.

VITAMIN AIDARA KUNYAH – KUNYAH TERUS MONTOK
Hotline :
 Tekan untuk telefon (013-5328908) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: 
Aidara Kerengga
Instagram: 
@aidara.my

Alamat Kedai : 636-A, Batu Uban,11700 Gelugor ,Pulau Pinang, Malaysia.

 

 

Nak badan montok dengan Vitamin Aidara?

Hubungi talian +60135328908 atau tekan butang untuk WhatsApp

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Nak badan montok dengan Vitamin Aidara?

Hubungi talian +60135328908 atau tekan butang untuk WhatsApp

Call Whatsapp Layari Website

Nak badan montok dengan Vitamin Aidara?

Hubungi talian +60135328908 atau tekan butang untuk WhatsApp