Review
Apr 6, 2019, 6:27pm

12 Cara Berkesan Besarkan Payudara Dengan Pantas


Buah dada atau payudara adalah antara organ terpenting yang menjadi simbol kecantikan dan kesuburan bagi mana-mana perempuan. Tahap keyakinan diri seseorang wanita adalah sangat berkait rapat dengan saiz dan bentuk payudara mereka. Payudara yang montok membuat wanita lebih yakin berdepan pasangan.

Cara berkesan besarkan payudara untuk suami 5

Hakikatnya, bukan semua wanita merasa puas hati dengan bentuk atau saiz buah dada mereka. Kebanyakan mereka mahukan agar saiz menjadi besar dan lebih montok walaupun sedikit sahaja dari saiz asal.

12 Cara Berkesan Besarkan Payudara Dengan Pantas

Payudara hanyalah salah satu ciri kecantikan wanita, tetapi tidak ramai wanita yang cukup bertuah dikurniai sepasang payudara yang semula jadi kencang dan padat. Dalam hal inilah rawatan mengisi payudara boleh membantu anda dengan cara membentuk, meraut dan mencantikkan payudara mengikut kesukaan anda. Hasilnya akan memberi anda keyakinan baru di samping mengurangkan rasa malu dan terhina

 1. Bersenam

Cara berkesan besarkan payudara untuk surirumah 2

Sekiranya melakukan senaman dada atau bahagian payudara, ia hanya boleh membentuk otot dan sendi-sendi di bahagian dada sahaja. Namun ia tidak bersifat kekal kerana ia akan mula mengendur sebaik saja otot dan sendi mengikut faktor usia disebabkan kolagen dalam tisu kulit semakin hilang.

 1. Urut payudara anda dua kali sehari.

Cara berkesan besarkan payudara selepas menyusu 4

Anda juga boleh mengurut payudara anda jika anda mahu melihat keputusan. Berikut adalah apa yang perlu anda lakukan: Ikut rutin urut dalam jawatan saya Meningkatkan Saiz Piala dalam 30 Hari dengan urut payudara. Juga, mendapatkan beberapa ekstrak herba cecair (sama ada halba atau keladi liar) dan campuran beberapa titik ke dalam beberapa losyen badan. Urut campuran ke dalam dada anda dua kali sehari sama ada semasa urut anda atau secara berasingan. Ini mempercepatkan pertumbuhan payudara dalam dua cara: urut meningkatkan peredaran darah ke dalam dada; plus, payudara anda mampu menyerap ekstrak herba cecair, memberikan mereka LEBIH daripada nutrien yang mereka perlukan.

 1. Makan makanan berprotein

Cara berkesan besarkan payudara untuk suami 4

Jika anda sudah mempunyai rutin senaman yang mantap, kami mengesyorkan agar anda minum ‘protein shake’ selepas senaman.Beberapa sumber semulajadi protein yang baik adalah tuna, telur, ayam belanda, ayam, tilapia, kekacang, keju kotej, daging merah tanpa lemak, kacang-kacangan, dan ikan (bukan goreng).

 1. Ambil Karbohidrat Yang Baik

Cara berkesan besarkan payudara selepas menyusu 3

Pengambilan karbohidrat juga boleh membantu anda untuk mendapatkan punggung yang menawan. Namun, anda perlu mengetahui jenis karbohidrat yang diambil. Karbohidrat yang tidak baik seperti nasi putih, roti putih dan tepung gandum akan memberikan keburukan sekiranya diambil secara berlebihan. Jadi, pastikan anda mengambil karbohidrat yang baik dan mudah dicerna seperti quinoa, beras perang, oat, bijirin bijirin, ubi jalar, dan kuskus

 1. Pengambilan Sayur – Sayuran

Cara berkesan besarkan payudara dengan pantas 4

Masukkan sayur – sayuran ke dalam diet harian anda jika anda mahukan tubuh dan punggung yang mantap. Sayur – sayuran mempunyai kadar fiber yang sangat tinggi dan boleh membantu dalam pembinaan otot yang kuat dan mantap. Namun, anda perlu fokus kepada sayur – sayuran yang kaya dengan antioksidan, iaitu sayur – sayuran hijau. Anda boleh makan sayur – sayuran ini tanpa had untuk mendapatkan bentuk punggung yang diingini.

 1. Lakukan senaman Chest Press

Cara berkesan besarkan payudara untuk surirumah 3

Ini adalah latihan paling asas untuk otot dada (pectorals). Ia boleh dilakukan dengan barbells, dumbbell dan juga mesin-mesin di gym anda. Genggam dua dumbbell dan baring pada bench. Bermula dengan mengangkat kedua-dua dumbbell ke atas bahagian pertengahan dada anda. Dengan siku menghala keluar, turunkan dumbbell ke bawah dengan perlahan sehingga ia hampir menyentuh bahagian pertengahan dada anda. Lakukan 3 set dengan 8-12 ulangan untuk setiap set.

 1. Lakukan senaman Push Up Pectoral atau Plank

Cara berkesan besarkan payudara semulajadi 1

Bermula dengan baring dengan perut di atas lantai. Rapatkan kaki dan letakkan tangan di bawah bahu anda. Sekarang, cuba angkat badan anda ke atas sehingga cuma jari kaki dan lengan tangan bersentuhan dengan lantai. Tahan posisi ini selama 30 saat. Ulang untuk 5 set.

 1. Lakukan senaman Squats

Cara berkesan besarkan payudara semulajadi 3

Squats adalah senaman punggung untuk menguatkan otot punggung dan peha. Anda perlu berdiri dengan kaki terbuka (lebih lebar daripada bahu anda). Pastikan kepala dan punggung tetap lurus dan bengkokkan lutut. Bawa kedudukan punggung ke bawah hampir mencecah lantai. Jangan biarkan lutut terkeluar daripada selaras dengan kedudukan jari kaki. Tahan seketika, kemudian luruskan kembali lutut serta kembali untuk posisi berdiri. Lebih rendah kedudukan punggung menghampiri lantai, adalah lebih baik kerana ia benar-benar merangsang ketiga-tiga otot punggung – Medius, Maximus & Minimus untuk bekerja. Jika anda hanya merendahkan punggung sekadar paras peha, adalah berkemungkinan anda tidak merangsang ketiga-tiga otot punggung ini tetapi hanya sekadmerangsang otot di bahagian peha.

 1. Lakukan Yoga

Cara berkesan besarkan payudara untuk suami 3

Senaman yoga adalah salah satu senaman popular yang boleh membantu anda untuk menenangkan jiwa dan dalam masa yang sama membuatkan tubuh badan anda kelihatan lebih cantik. Yoga amat membantu dalam membuatkan postur tubuh badan anda kembali betul, jadi tubuh anda akan kelihatan lebih seksi dan punggung anda akan menjadi lebih terangkat dan cantik untuk dilihat.

 1. Pemakaian nursing bra yang betul

Cara berkesan besarkan payudara selepas menyusu 2

Saya mengesyorkan bra push-up. Sekiranya anda mempunyai payudara yang sangat kecil, ia akan meningkatkan saiz payudara anda sekurang-kurangnya satu saiz. Bra berbentuk khas akan mengangkat payudara dan menolaknya bersama-sama. Walau bagaimanapun, terdapat satu masalah dengan payudara terangkat – mereka tidak boleh dipakai terlalu kerap. Pakar tidak mengesyorkan memakai bra ini lebih kerap daripada dua kali sebulan. Tetapi mungkin memakainya sekali seminggu untuk pesta atau tarikh masih OK.

 1. Membesarkan payudara menggunakan urutan

Cara berkesan besarkan payudara untuk suami 2

Biarkan urutan payudara harian menjadi satu tabiat yang berguna dan menyeronokkan untuk anda. Anda boleh melakukannya di bilik mandi, mengurutkan payudara dalam gerakan bulat dengan air mengalir yang hangat. Jika tidak, anda boleh mengurut selepas mandi ataupun apabila merendam dalam tab mandi dengan menggunakan losyen badan yang kaya dengan bahan-bahan yang berfaedah.

 1. Mengambil Supplement Untuk Payudara Yang Mantap

Cara berkesan besarkan payudara untuk suami 1

Kadangkala, payudara yang kendur juga boleh terjadi disebabkan oleh kekurangan atau ketidakstabilan hormon. Jadi, anda perlu mengambil supplemen untuk menambah kadar hormon di dalam tubuh badan anda. Pil – pil supplemen yang diformulasikan khas untuk anda menambah hormon. Dalam masa yang sama, punggung anda juga akan membesar dan menjadi semakin anjal. Namun, anda perlu memastikan bahawa supplemen tersebut tidak menggunakan bahan yang merbahaya.

Punca payudara dan punggong kecil, kendur dan tidak anjal

Cara berkesan besarkan payudara untuk suami 6

Payudara, punggung dan tubuh yang cantik terbentuk apabila kandungan hormon Estrogen  & Progestrone di dalam badan mencukupi, dan apabila tahap hormon ini menurun disebabkan peningkatan usia maka proses pembentukan ini menjadi perlahan dan masalah payudara lembik , kecil, dan kendur mula berlaku. Pengambilan hormon Estrogen  & Progestrone boleh membantu anda mengatasi masalah ini. Scroll ke bawah untuk mengetahui cara besarkan payudara anda

Nak tahu cara besarkan payudara dan punggung anda dengan pantas dan berkesan?

Cara berkesan besarkan payudara dengan pantas 5

Pada masa dahulu, pakar bedah plastik terpaksa melakukan pembedahan untuk membesarkan payudara. Selain kesakitan yang terpaksa ditanggung, pembedahan boleh menimbulkan kesan sampingan dan komplikasi seperti payudara bengkak, berdarah, terkena jangkitan dan berparut. Tempoh pemulihannya pula panjang. Juga ada risiko silikon yang ditanam itu pecah. Pembedahan juga sangat mahal harganya. Kini pelbagai supplement telah ada pasaran yang turut membantu menegangkan payudara anda.

AIDARA menganjalkan payudara yang kendur menjadi montok dengan pantas

Cara berkesan besarkan payudara dengan pantas 6

Cara besarkan payudara dan punggung adalah dengan mengambil produk AIDARA. Ia digunakan di dalam bidang perubatan moden sebagai terapi penggantian hormon seks wanita bagi mereka yang mengalami masalah kekurangan hormon, kesan sampingan dari pengambilannya akan menyebabkan payudara dan punggung membesar dari seawal 2 suntikan sahaja bergantung kepada keserasian badan

Inilah 5 Sebab Mengapa AIDARA menjadi pilihan wanita yang nak payudara dan punggung Montok

 • AIDARA boleh membuatkan punggung dan payudara akan nampak lebih anjal, tegang, gebu & menawan
 • ?AIDARA akan memberikan anda kesan yang menggembirakan sekiranya diambil secara berterusan

Cara berkesan besarkan payudara dengan pantas 2

 • AIDARA dapat membentuk dan merawat payudara dan punggung yang kendur  menjadi kembali pejal dan tegang sekiranya diamalkan secara berterusan
 • AIDARA memberi kesan perubahan pada payudara dengan hanya bermula dari dua suntikan sahaja bergantung kepada tahap metabolisme badan. Penggunaan selama 2-6 bulan atau secara berterusan amat digalakkan untuk hasil memuaskan
 • AIDARA amat sesuai untuk wanita yang mempunyai  payudara leper selepas menyusukan bayi akibat kehilangan dan kekeringan susu badan

Set kecantikan Luar Biasa AIDARA khas untuk wanita yang nak payudara dan punggong montok

Cara berkesan besarkan payudara dengan pantas 7

Supplement atau pil besarkan payudara dari AiDara digunakan sebagai terapi penggantian hormon yang kurang dalam badan. AiDara bertindak membesarkan payudara serta punggung dengan cepat. Fungsi AiDara ini adalah untuk membantu memerangkap protein atau kolagen dari makanan atau minuman untuk disimpan di bawah otot punggung dan payudara.

Bagaimana AIDARA menjadikan punggung dan payudara yang montok?

Cara berkesan besarkan payudara dengan pantas 1

Payudara dan punggung yang cantik terbentuk apabila kandungan hormon estrogen di dalam badan mencukupi, dan apabila tahap hormon ini menurun maka proses pembentukan ini terbantut dan terjadilah masalah payudara lembik , kecil, dan kendur. Oleh yang demikian, AiDara berfungsi untuk menyerap menarik dan menyimpan lemak dan kolagen serta protein untuk disimpan di bawah tisu tisu kulit dan otot payudara dan punggung untuk membentuk payudara dan punggung yang lebih anjal, tegang dan mantap

Kenapa Perlu Cuba Aidara?

Cara berkesan besarkan payudara semulajadi 2

 • Sebagai booster hormon yang kurang dalam badan bagi membesarkan payudara dan punggung sekaligus dengan cepat
 • Berkesan lebih cepat berbanding herba tradisinonal
 • Melembut dan mengebukan kulit payudara dan punggong
 • Payudara kekal anjal

3 Gabungan Hebat Aidara Untuk Memberi Kesan Payudara Dan Punggung Yang Mantap Pada Tahap Optimum

Gabungan hebat dalam AiDara iaitu pueraria mirifica, kacip fatimah dan juga serapat adalah kombinasi yang tepat untuk memberi kesan optimun dalam menghasilkan payudara dan punggung idaman wanita

 1.  Pueraria Mirifica

Pueraria Mirifica menambah tisu-tisu lemak di sekitar kawasan payudara. Ia juga membantu dalam menyokong kolagen yang memberikan bentuk yang cantik dan anjal secara semulajadi.  Pueraria Mirifica juga mengandungi ekstrak miroestrol dan deoxymiroestrol yang boleh memberi kesan pembentukan semula pada bentuk payudara yang semakin kendur hasil daripada perubahan hormon dan faktor dimamah usia.Malahan ia juga menjanjikan kecantikan payudara agar semakin montok dan menggiurkan seperti yang diidamkan setiap wanita.

Cara berkesan besarkan payudara untuk suami 7

Keistimewaan Pueraria Mirifica juga dapat memberi bentuk badan yang sempurna terutama pada bahagian payudara dan pinggul. Hasil penggunaan yang kerap pasti memberi impak kepada saiz payudara yang asal kepada saiz idaman. Ia juga mengandungi agen anti-kanser yang dapat membantutkan pertumbuhan sel kanser bagi pengidap kanser payudara. Ini membantu kaum wanita bebas daripada kanser payudara yang merupakan penyakit pembunuh utama wanita iaitu dengan mencegah pertumbuhan sel tersebut

 1. Kacip Fatimah

Bila sebut kacip fatimah, sudah tentu akan membuatkan lelaki atau pun wanita mula tersenyum. Pasti terbayang fungsinya sebagai perapat bahagian intim wanita. Kacip fatimah ialah sejenis tumbuhan yang terdapat di hutan Malaysia, dan nama botaninya ialah Labisia pumila. Dalam kegunaan tradisional, kacip fatimah digunakan untuk mengekalkan sistem pembiakan yang baik bagi wanita, untuk mengetatkan dan melincirkan serta meningkatkan fungsi seksual seperti tongkat ali.

Cara berkesan besarkan payudara untuk surirumah 1

Air rebusan kacip fatimah terutama bahagian akarnya diminum untuk tujuan rawatan. Dalam perubatan tradisional masyarakat Melayu, penggunaan kacip fatimah terkenal dalam merawat wanita yang baru lepas bersalin. Selain daripada itu juga, keseluruhan pokok ini juga boleh dijadikan debu dan digunakan untuk rawatan buasir dengan cara menyapu pada bahagian buasir yang keluar. Ia juga digunakan untuk mengubati sakit dalam tulang dan meroyan.

 1. Kayu Serapat

Herba Kayu Serapat atau nama saintifiknya Paramaria Leavigata merupakan herba terbaik untuk disyorkan kepada setiap wanita. Ia bermanfaat untuk mengembalikan faraj yang ‘longgar’ supaya kembali cantik seperti anak dara. Ia juga boleh menegangkan payu dara supaya dapat merangsang pengeluaran susu ibu yang lebih banyak serta disukai oleh suami kerana boleh membesarkan payudara dan juga punggung.

Cara berkesan besarkan payudara selepas menyusu 1

Herba ini memberikan manfaat yang tidak ternilai untuk wanita. Samada anda menggunakannya herba-herba tersebut dalam bentuk ekstrak atau asli, anda masih lagi dapat menikmati khasiat yang anda ingini seperti awet muda dan kulit yang cantik.

Kelebihan Payudara Dan Punggung Tegang, Anjal Dan Mantap Dengan AIDARA

 • Mengangkat dan menganjalkan kembali payudara dan punggung yang mengendur
 • Memantapkan lagi bentuk menjadikan ia lebih padat
 • Membesarkan kembali payudara yang mengalami pertumbuhan yang terbantut
 • Menegangkan dan menstabilkan kedudukan payudara

Cara berkesan besarkan payudara semulajadi 4

 • Menjadikan payudara dan punggung anda lebih seksi dan mengancam dengan lurah yang ketara
 • Mencerahkan puting dan menghilangkan kedutan di sekitar payudara
 • Mengekalkan kecantikan payudara yang sedia besar tanpa membesarkannya lagi, sebaliknya payudara anda akan kelihatan lebih tegang.

Ramai telah berjaya membesarkan payudara dan punggung dengan AIDARA. Lihat testimoni :

Cara berkesan besarkan payudara semulajadi 5

Cara berkesan besarkan payudara semulajadi 6

Cara berkesan besarkan payudara dengan pantas 3

Tanpa Perlu Kos Yang Mahal, Kunyah Aidara Payudara Dan Punggung Jadi Tegang Dan Anjal

Kini, anda tidak lagi perlu melakukan pembedahan untuk membesarkan payudara. Guna sahaja AiDara pasti dapat membesarkan dan mencantikkan payudara. Kesannya dapat dilihat seawal 2 minggu penggunaan. Walaubagaimana pun, hasil bagi setiap orang adalah berbeza ada yang cepat dan ada yang lambat. Hasilnya payudara yang lebih cantik bentuknya dan kurang melendut, namun kelihatan dan terasa seperti payudara semula jadi.

AIDARA | RAHSIA BESARKAN PAYUDARA DENGAN PANTAS
Hotline : Tekan untuk telefon (013-5328908) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Aidara Kerengga
Instagram: @aidara.my
Website : https://www.aidara.my

Alamat:
636-A, Batu Uban, 11700 Gelugor, Pulau Pinang

Jom order Aidara SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom order Aidara SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order Aidara SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: