Review
Feb 23, 2018, 4:14pm

10 Tips Untuk Wajah Kelihatan Lebih Muda


Semua orang tidak kira lelaki mahupun wanita pasti mahukan wajah yang sentiasa kelihatan muda dan berseri. Seringkali wajah yang kelihatan cantik dan licin tanpa kedutan akan membuatkan wajah kita kelihatan muda remaja. Siapa yang tidak mahu wajah yang sempurna bukan? Oleh itu, banyak produk yang menjanjikan anti – penuaan dan juga mendapatkan wajah yang cantik berada di pasaran, tetapi anda pula tidak tahu untuk memilih produk yang sesuai dengan kulit anda.

Tips Untuk Wajah Kelihatan Lebih Muda

Sekiranya anda mahu memilih produk yang sesuai dengan diri anda, pastikan anda tahu jenis kulit anda sama ada ia kering, berminyak, matang ataupun sensitif. Hal ini kerana ada produk – produk yang dibuat khas untuk jenis – jenis kulit tertentu. Namun, anda juga boleh mengikuti tips – tips yang bakal dikongsikan di bawah jika anda mahu mendapatkan kulit yang kelihatan lebih muda serta licin berseri.

Produk Untuk Wajah Kelihatan Lebih Muda

10 Tips Untuk Wajah Kelihatan Lebih Muda

1. Perbanyakkan Makan Sayur – Sayuran Dan Buah – Buahan

Makan Buah Untuk Wajah Kelihatan Lebih Muda

Sayur – sayuran dan buah – buahan mempunyai kadar serat yang tinggi dan juga tahap air yang banyak. Seperti yang anda tahu, air boleh membantu untuk menyihatkan tubuh badan anda dan memberikan keanjalan kepada kulit anda. Hal ini membolehkan kulit anda kelihatan awet muda dan melambatkan proses penuaan dan juga kedutan. Selain itu, kulit anda juga akan terasa lebih lembut dan terhidrasi. Anda boleh masukkan buah – buahan dan juga sayur – sayuran di dalam menu harian anda untuk kelihatan lebih muda.

2. Meminum Teh Hijau

Minum Teh Hijau Untuk Wajah Kelihatan Lebih Muda

Anda juga boleh meminum teh hijau secara harian sekiranya anda mahukan wajah yang lebih muda. Perkara ini telahpun dibuktikan di negara Jepun di mana penduduk mereka sering meminum teh hijau yang asli dan hasilnya penduduk mereka akan kelihatan lebih muda dari usia yang sebenar. Teh hijau mampu membantu anda untuk mendapatkan kulit yang muda kerana ia mempunyai zat anti – oksidan yang tinggi. Teh hijau juga boleh meningkatkan metabolisme anda jadi anda juga boleh mengurangkan berat badan pada waktu yang sama.

3. Jaga Kelembapan Wajah Anda

Pakai Pelembap Untuk Wajah Kelihatan Lebih Muda

Wajah yang lembab dan juga kelihatan terhidrasi boleh membuatkan anda kelihatan sepuluh kali lebih muda dari usia anda yang sebenar. Tetapi, jangan keliru antara kulit yang berminyak dan juga kulit yang lembab ya. Kulit yang berminyak adalah disebabkan pori – pori yang tersumbat dan membuatkan kulit anda tampak berkilat manakala kulit yang lembab pula akan membuatkan kulit wajah anda bersinar. Jadi, pastikan anda meminum air yang cukup dan menggunakan pelembap yang secukupnya untuk kelihatan lebih muda.

4. Gunakan Skrub Secara Berkala

Guna Skrub Untuk Wajah Kelihatan Lebih Muda

Skrub mampu mengeluarkan sel – sel kulit mati dan juga membuatkan kulit anda kelihatan lebih cerah. Walaupun begitu, skrub tidak boleh digunakan secara harian kerana ia akan membuatkan kulit anda terluka dan menghakis lapisan – lapisan kulit yang sepatutnya melindungi anda daripada bakteria yang merbahaya. Jadi, pastikan anda menggunakan skrub hanya 2 – 3 kali seminggu. Penggunaan skrub secara berkala juga boleh menghilangkan blackhead dan juga whitehead di kulit anda.

5. Jaga Diri Anda Daripada Sinaran Matahari Yang Berlebihan

Elak Matahari Untuk Wajah Kelihatan Lebih Muda

Cahaya matahari yang berlebihan akan membuatkan kulit anda rosak dan juga kelihatan kusam. Ini akan membuatkan wajah anda kelihatan lebih tua dan juga tidak bermaya. Pastikan anda mengelakkan daripada terdedah kepada cahaya matahari yang berlebihan selepas jam 9 pagi kerana ia mempunyai sinaran UV yang merbahaya kepada kulit anda. Malah ia juga boleh membuatkan anda terkena kanser kulit ataupun strok haba. Manakala cahaya matahari sebelum jam 9 pagi pula adalah baik dan mempunyai vitamin D.

6. Dapatkan Rawatan Kulit Untuk Kelihatan Awet Muda

Buat rawatan kulit Untuk Wajah Kelihatan Lebih Muda

Banyak spa – spa dan juga pakar kulit yang menawarkan produk dan juga rawatan untuk memberikan anda wajah yang kelihatan lebih muda dan juga cantik. Pastikan anda melabur sedikit wang untuk anda dapatkan rawatan – rawatan yang ditawarkan ini agar anda kelihatan awet muda. Namun begitu, pastikan anda mendapatkan rawatan dari tempat – tempat yang diiktiraf dan menggunakan produk – produk yang berasaskan dari bahan yang natural. Ini adalah penting untuk memastikan kulit anda sentiasa sihat dan selamat.

7. Jauhi Makanan Yang Tidak Sihat

Elak makanan segera Untuk Wajah Kelihatan Lebih Muda

Berhenti mengambil makanan yang tidak sihat dan juga fast – food @ junk food kerana ia bukan sahaja tidak sihat untuk tubuh badan anda, malah ia juga akan menyebabkan kulit anda kelihatan tidak bermaya dan juga kusam. Hal ini kerana, kandungan sodium dan juga garam yang berada di dalam makanan yang tidak sihat ini akan menyerap kandungan air di dalam tubuh badan anda yang membuatkan kulit anda juga kelihatan kering dan kusam. Elakkan makanan yang tidak sihat sekiranya anda mahu kelihatan lebih muda.

8. Cuci Muka Dua Kali Sehari

Cuci Muka Untuk Wajah Kelihatan Lebih Muda

Ini adalah tips yang penting di mana anda perlu ikuti sekiranya anda mahukan wajah yang awet muda. Cuci wajah anda sekali pada waktu pagi dan cuci wajah anda sekali lagi pada waktu malam kerana wajah anda telah terdedah dengan pelbagai jenis habuk dan juga bakteria ketika seharian anda berada di luar. Jadi, pastikan anda mencuci wajah anda dengan air panas untuk membuka pori – pori sebelum dicuci dengan pencuci muka anda. Cara ini boleh membuang segala sisa kotoran yang tersumbat di dalam pori – pori anda.

9. Katakan Tidak Kepada Rokok

Tidak Merokok Untuk Wajah Kelihatan Lebih Muda

Siapa yang mahukan wajah yang awet muda dan juga lebih berseri, jauhilah diri anda daripada rokok yang boleh membuatkan kulit wajah anda menjadi rosak. Rokok selalunya akan merosakkan kesihatan anda terutamanya saluran pernafasan dan juga organ dalaman tetapi bahan kimia yang berada di dalam rokok juga sebenarnya boleh membuatkan kulit anda kelihatan lebih tua dari usia yang sebenar. Jauhilah ataupun cuba untuk berhenti merokok kerana ia tidak akan memberikan sebarang kebaikan kepada diri anda.

10. Gunakan Produk Penjagaan Wajah Untuk Kelihatan Muda

Guna Produk Untuk Wajah Kelihatan Lebih Muda

Anda tidak boleh lari dari produk penjagaan wajah sekiranya anda mahukan wajah yang awet muda dan cerah sempurna. Pastikan anda menggunakan produk penjagaan wajah yang bersesuaian dengan kulit wajah anda dan juga tidak akan menyebabkan kulit anda menjadi sensitif. Anda boleh menggunakan produk penjagaan wajah secara sepenuhnya kerana penjagaan wajah yang lengkap akan meningkatkan lagi keberkesanan produk tersebut kepada wajah anda.

MNK Magique Skinz Booster Spray – 10X Ganda Keberkesanan

mnk magic skinz untuk kulit cerah berseri

Alami definisi sebenar kecantikan tanpa batas usia dengan Magic Skins Booster Spray. Diformulasikan hasil penemuan bioteknologi, sulforawhite dan Nanowhite yang bertindak secara sinergistik untuk menghapuskan tanda-tanda penuaan, mengekalkan keremajaan dan kecantikan dengan pantas. Ia akan menampakkan kesan sebaik saja ia menyerap di dalam kulit anda. MNK Magique Skinz Booster Spray juga merupakan satu – satunya produk yang membuatkan kulit anda tegang secara berkekalan.

botol MNK Magic spray

Produk ini bertindak sebagai 5 dalam 1 di mana anda tidak memerlukan produk – produk yang lain seperti toner, serum, moisturizer, krim malam ataupn krim mata. Hal ini kerana, MNK Magique Skinz Booster Spray boleh membantu anda untuk menghilangkan masalah – masalah penuaan seperti berikut;

 • Kedutan dan garis halus
 • Pigmentasi dan jeragat
 • Kulit kendur
 • Kulit kusam
 • Kulit kering
 • Pori-pori terbuka
 • Eye bag

kebaikan menggunakan MNK Magique Skinz Spray

Apa yang lebih menguntungkan adalah anda tidak perlu membuang produk penjagaan wajah yang anda miliki sekarang, anda boleh membuat MNK Magique Skinz Booster Spray sebagai produk tambahan anda di mana anda boleh menggunakannya selepas memakai produk penjagaan wajah anda yang lain. Kalau anda tidak mempunyai apa – apa produk penjagaan wajah, maka anda boleh menggunakan MNK Magique Skinz Booster Spray sebagai satu – satunya produk penjagaan wajah anda.

MNK Hanya Booster Spray Untuk Cantikkan Kulit Wajah

MNK Magique Skinz Booster Spray juga sesuai digunakan oleh semua jenis kulit sama ada anda mempunyai kulit sensitif, kering, berminyak, kombinasi ataupun normal. Ia juga boleh digunakan oleh semua orang termasuk lelaki, wanita dan juga remaja. Ibu mengandung juga boleh menggunakan MNK Magique Skinz Booster Spray kerana ia bebas dari bahan – bahan yang merbahaya.

Kelebihan – Kelebihan Menggunakan MNK Magique Skinz Booster Spray

Kelebihan Menggunakan MNK Magique Skinz Spray

Anda juga akan memperolehi pelbagai manfaat sekiranya anda menggunakan MNK Magique Skinz Booster Spray sebagai produk wajib di dalam penjagaan wajah anda. Ia bukan sahaja boleh memberikan wajah yang awet muda kepada anda, ia juga boleh memberikan kelebihan – kelebihan yang lain seperti;

 • Memudarkan garis-garis halus dan kedutan
 • Mengurangkan pigmentasi dan cela di wajah
 • Meningkatkan keanjalan dan menegangkan kulit
 • Mengecilkan liang pori-pori
 • Membekalkan nutrisi dan kelembapan mendalam
 • Menaikkan seri wajah agar tampil muda dan glowing
 • Mencerahkan dan menghapuskan titik penuaan
 • Menghapuskan eye bag dan lingkaran gelap bawah mata
 • Mengangkat kening dan kelopak mata yang kendur
 • Merawat dan mengecutkan jerawat
 • Mengurangkan kesan parut jerawat
 • Menjadikan solekan menyerlah dan makeup tahan lebih lama
 • Kedutan hilang hanya dalam beberapa minit
 • Mesra wudhuk
 • Penggunaan konsisten membuat anda kelihatan muda sepanjang masa
 • Lebih dari sekadar menghapuskan tanda-tanda penuaan
 • Penyelesaian pelbagai masalah kulit
 • Mengurangkan double chin dan dapatkan wajah runcing berbentuk V secara
 • semulajadi
 • Menjadikan bibir kemerahan, lembut dan lembab

Testimoni Para Pengguna MNK Magique Skinz Booster Spray

testimoni pengguna serum MK spray

Anda boleh melihat keajaiban yang dilakukan oleh produk MNK Magique Skinz Booster Spray ini kepada pelanggan – pelanggan yang setia menggunakan produk ini sebagai salah satu produk wajib di dalam kehidupan seharian mereka. Testimoni – testimoni yang ditinggalkan oleh pelanggan produk ini adalah seperti di bawah;

kelihatan lebih muda dengan MK Spray

Anda boleh kelihatan 10 kali lebih muda dengan MNK

Kulit semakin tegang dan eyebag pun hilang bersama MNK Magique Skinz Spray

Kulit semakin tegang dan eyebag pun hilang bersama MNK

Make up tahan lebih lama dan boleh wajah pun tegang dengan MNK Magique Skinz

Make up tahan lebih lama dan boleh wajah pun tegang

Pori minyak pun tertutup dengan MNK Magique Skinz Spray

Pori minyak pun tertutup dengan MNK

Dapatkan MNK Magique Skinz Booster Spray Sekarang!

Sekiranya anda mahukan produk yang boleh memberikan anda wajah yang sentiasa awet muda dan juga flawless, anda boleh mendapatkan MNK Magique Skinz Booster Spray dengan menghubungi talian dan juga info seperti di bawah;

Jom Order MNK Magique Skinz Booster Spray SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Prima Putrajaya 62300 Putrajaya, Wilayah Persekutuan, Malaysia

   
Jom Order MNK Magique Skinz Booster Spray SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order MNK Magique Skinz Booster Spray SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: