Review
Feb 4, 2018, 5:24pm

10 Tips Untuk Tak Nak Gemuk dan Sakit Akibat Obesiti


GEMUK! Kebanyakkan penyakit berpunca daripada masalah ini. Tapi malangnya ramai yang biasanya akan cakap “tidak mengapalah kalau gemuk dan tak cantik asalkan badan sihat” atau “gemuk ni tandanya aku terlebih sihat” atau “ gemuk tu kan comel”. Jangan bersikap begitu! Hal ini kerana kegemukan itu adalah petanda kepada masalah kesihatan.

tips untuk tak nak gemuk lagi

Kegemukan memberi kesan buruk dan merosakkan banyak organ tubuh yang lain yang akhirnya boleh membawa kepada lebih banyak risiko serangan penyakit yang lebih merbahaya. Jadi, carilah cara bagaimana mahu menurunkan berat badan yang selamat, berkesan dan menggunakan produk semulajadi bagi mengelakkan masalah menjadi lebih teruk.

10 Tips Untuk Tak Nak Gemuk dan Sakit Akibat Obesiti

Tip #1 : Minum 8 Gelas Air Sehari

Air mengurangkan selera makan anda secara semulajadi dan membantu badan memetabolisma simpanan lemak di dalam tubuh. Sebelum makan makanan yang berat-berat, cuba minum air, pasti anda tidak akan makan dengan banyak.

tips untuk tak nak gemuk lagi dengan minum air secukupnya

Tips #2 : Ambil Sarapan Pagi

Anda juga boleh menurunkan berat badan dengan pengambilan sarapan pagi. Menurut satu kajian, mereka yang tidak mengambil sarapan pagi lebih cenderung untuk gemuk berbanding dengan mereka yang mengambilnya. Bagaimana ia terjadi? Sarapan pagi menstabilkan hormone dan paras gula didalam darah. Kadar metabolsima juga meningkat untuk membakar kalori.

tips untuk tak nak gemuk lagi dengan mengambil sarapan pagi

Tips #3 : Ambil Makanan Yang Berempah

Sesetengah rempah seperti cili, biji sawi, didapati boleh membakar kalori. Penambahan lada hitam bukan sahaja meningkatkan penghadaman, ia juga meningkatkan pembakaran lemak.

tips untuk tak nak gemuk lagi dengan mengambil makanan berempah

Tips #4 : Tumpukan Perhatian Untuk Sihat, Bukan Kurus

Ramai orang lebih berjaya dalam penurunan berat badan dalam jangka masa panjang apabila mereka menukar motif mereka daripada untuk kurus kepada untuk kekal sihat dan segar. Tukarlah fikiran anda untuk memikirkan dan memilih makanan apa yang boleh menyihatkan tubuh badan.

tips untuk tak nak gemuk lagi mindset nak sihat

Tips #5 : Merebus, Memanggang atau Mengukus

Cara memasak paling baik untuk mengurangi jumlah kalori dalam makanan adalah merebus memanggang atau mengukus. Khusus untuk sayuran, anda boleh menumisnya dengan sedikit minyak(misalnya satu sudu minyak masak). Hindari minyak atau lemak haiwan.

tips untuk tak nak gemuk dengan makanan tanpa minyak

Tips #6 : Senaman

Senaman perlu dilakukan secara berterusan setiap hari dalam tempoh 20 hingga 30 minit sahaja bergantung kepada aktiviti yang dilakukan. Sebaik-baiknya amalkan senaman selama 15 minit setiap hari daripada bersenam selama dua jam tetapi hanya seminggu sekali. Senaman ini merangkumi berjoging, berbasikal, aerobik, bersukan, berenang dan sebagainya.

tips untuk tak nak gemuk dengan bersenam

Tips #7 : Makan Buah-Buahan dan Makanan Kaya Serat

Pengambilan buah anggur mencegah daripada mencegah pembentukan lemak dalam perut kerana kandungan antioksida yang terdapat di dalamnya. Blueberi, strawberi dan rasberi merupakan makanan yang paling kaya dalam antioksida dan ia membantu dalam mengimbangi metabolosma badan. Manakala limau merupakan makanan yang mengandungi serat paling tinggi dan ia merupakan serat larut dalam air yang membantu mengurangkan nafsu makan seseorang.

tips untuk tak nak gemuk dengan makan fiber dan buah

Tips #8 : Kurangkan Pengambilan Garam Dalam Makanan

Bagi mereka yang ingin mendapatkan berat ideal dan kurus seharusnya mengurangkan makanan yang mengandungi garam berlebihan. Pengambilan garam yang berlebihan akan meningkatkan sodium di dalam cairan tubuh sehingga melambatkan mekanisma dan ini mendorong air keluar daripada sel yang menyebabkan perut buncit dan terasa penuh. Makanan bergaram juga membantu mengalakkan penakungan air.

tips untuk tak nak gemuk dengan kurangkan garam

Tips #9 : Makan Secara Teratur

Tubuh secara semulajadi akan menurunkan metabolisme apabila berasa lapar. Hal ini tentu tidak begitu baik sewaktu menjalani proses penurunan berat badan. Jadi, bagi menghindari hal tersebut maka pola makanan harian yang seimbang dan rutin perlu di lakukan setiap hari. Pastikan jumlah makan juga minimumnya 3 kali sehari iaitu pada waktu pagi, tengahari dan awal malam.

tips untuk tak nak gemuk dengan makanan berjadual

Tips #10 : Elakkan Minum Minuman Yang Bergas

Minuman bergas biasanya mengandungi 8 hingga 12 sudu gula dan ianya sangat tidak baik untuk kesihatan tubuh.

tips untuk tak nak gemuk dengan elak minuman bergas

Selain cara di atas ramai yang mencuba Juichy Advance untuk menurunkan berat badan dan mereka berjaya mendapatkan berat badan ideal dan yang paling penting kurus dan sihat.

Juichy Advance Supplement Kesihatan Terbaik

Juichy Advance adalah supplement (minuman kesihatan) gabungan kopi hijau dan teh hijau dalam bentuk jus pertama di Malaysia. Juichy advance 3 kali ganda lebih berkesan menurunkan berat badan dan membantu dapatkan bentuk badan yang anda idamkan. Juichy diadun bersama 12 bahan terbaik 100% organic tanpa pewarna tiruan, pengawet atau bahan kimia merbahaya.

tips untuk tak nak gemuk dengan juichy advance

Cara Pengambilan Juichy Advance yang Mudah

Juichy Advance lebih mudah diambil kerana tidak perlu makan pil dan tidak perlu bancuh. Hanya sesudu pada waktu pagi dan sesudu pada waktu malam.

cara pengambilan juchy advance supliment

Fungsi Utama Juichy Advance

  • Mengurangkan berat badan secara konsisten
  • Meningkatkan metabolisma tubuh supaya boleh membakar lemak lebih pantas
  • Meransang hormon kesuburan lelaki dan wanita
  • Menstabilkan hormon
  • Detoks semulajadi dan Antioksidan bagi mengekalkan awet muda
  • Memulihkan kesihatan dalaman
  • Membuang toksin dari badan secara menyeluruh
  • Membersihkan dinding usus supaya zat dapat terserap dengan baik
  • Mengekalkan tenaga walaupun kuantiti makanan dikurangkan
  • Mengatasi masalah kulit dan rambut yang kusam, tidak bermaya dan kering
  • Mencerahkan kulit secara menyeluruh

fungsi juichy advance untuk tidak menggemukkan badan

Juichy Advance Sesuai Untuk Semua Lapisan Usia

Juichy Advance ini amat sesuai diminum samada Lelaki dan wanita seawal usia 11 tahun yang mempunyai masalah seperti berikut;

golongan yang wajib dapatkan juichy advance supliment

  • Berat badan berlebihan dan susah turun
  • Selera makan atau mengunyah yang ekstrem
  • Mengalami masalah perut buncit
  • Kulit berjerawat, kusam, gelap dan kering
  • Susah untuk membuang (kecil atau besar)
  • Period tidak stabil atau tidak period
  • Sukar mendapatkan zuriat atau kurang susu badan
  • Badan berat, mudah terasa letih, tidak bermaya, cepat penat

Ramuan Khasiat Di Dalam Juichy Advance

bahan dalam juichy advance

  • Teh Hijau

Detoks semulajadi, mengurangkan berat badan, mengurangkan kolestrol, mengandungi katekin (cafein baik) yang boleh menenangkan, meransang hormon kesuburan, menstabilkan hormone dan mencegah penyakit saraf. Mencegah kanser payudara dan kanser prostat, menstabilkan tekanan darah, antioksidan untuk mengekalkan kesihatan kulit dan keremajaan, memulihkan migrain, menguatkan tulang dan otak bagi mencegah risiko Parkinson dan Alzheimer.

green tea dalam juichy advance

  • Kopi Hijau

Tinggi antioksidan, meningkatkan metabolism tubuh untuk meransang process pembakaran lemak di bahagian bahagian tubuh yang bermasalah, membantu mengurangkan berat badan dan lemak berlebihan, menghalang penyerapan gula dan kalori yang berlebihan bagi mencegah obesiti dan diabetis, menurunkan tekanan darah tinggi, mengurangkan rasa lapar, mencegah kanser.

kopi hijau dalam juichy advance

  • African Manggo

Rawatan untuk obesiti. Berupaya menghilangkan rasa lapar, meningkatkan metabolism tubuh, melancarkan sistem pencernaan, menghilangkan racun dalam tubuh, memberi tenaga, meningkatkan imunisasi (daya tahan) tubuh, mencegah beberapa macam penyakit, seperti stroke, jantung, dan juga diabetes,tidak menimbulkan efek samping yang berbahaya.

african manggo dalam juichy advance

  • Kurma

Bertindak sebagai serat untuk usus, mencegah kanser otak, mencegah osteoporosis, sumber tenaga, mengubati demam denggi, antioksidan, melawaskan usus, menyihatkan jantung, melawaskan pembuangan air kecil, mengatasi dan mencegah anemia (kekurangan darah merah), menambah stamina, mengatasi masalah alahan, mengatasi masalah sembelit, mengurangkan tekanan darah tinggi.

kurma dalam juichy advance

  • Habbatus Sauda

Mencegah kanser, mengurangkan tekanan darah, membantu mengawal diabetis, meningkatkan kesihatan hati, meningkatkan daya ingatan, merawat penyakit asma, mengurangkan risiko kanser dan mencegah masalah cirit birit, merawat eczema dan meningkatkan warna kulit, meransang pengeluaran susu ibu.

habbatus sauda dalam juichy advance

  • Madu

Meningkatkan imunisasi tubuh, mengelakkan alergi atau asma, mengecilkan pori pori pada kulit, memberi tenaga, mencegah anemia, meningkatkan stamina, meransang kesuburan lelaki dan perempuan, mencegah diabetis, mencegah tumor, melawan bakteria jahat.

madu dalam juichy advance supliment

  • Delima

Meransang hormone kesuburan lelaki dan wanita, mengawal tekanan darah, mencegah darah tinggi, anti penuaaan dan anti kanser, antioksidan tinggi, anti penuaan, menstabilkan hormon, meransang pengeluaran susu, memperbaiki sel rosak, merawat masalah keguguran rambut, detoks semulajadi, mencegah kanser.

buah delima dalam juichy advance supliment

  • Acai Beri

Memulihkan kulit kusam, tidak bermaya dan tidak sihat. Tinggi antioksidan. Mencegah penuaan, melawan radikal bebas, menyekat selera makan, mengurangkan kolestrol, mencegah tumor dan kanser, meningkatkan fungsi seksual, mencegah sembelit, membuang toksin dari dalam tubuh, mencantikkan kulit.

acai berry dalam juichy advance

  • Buah Tin

Mengawal kadar gula dalam darah bagi mencegah diabetis, mencegah osteoporosis, menyelesaikan masalah sembelit, mencatikkan kulit wajah daripada jerawat, meransang pembentukan sel darah merah, kalsium yang tinggi, mencegah asma, mencegah darah tinggi, mencegah kanser prostat, meningkatkan imunisasi tubuh.

buah tin dalam juichy advance

 

  • Asam Gelugor

Menurukan berat badan, mencegah darah tinggi. Mengatasi masalah kencing manis, mencegah tumor, merawat masalah perut buncit, mengurangkan pembentukan lemak di bahagian bahagian tubuh, mengurangkan selera makan, antioksidan untuk awet muda.

asam gelugur dalam juichy advance

  • Stevia

Gula semulajadi tanpa kalori. Mengubati dan mencegah diabetis. Menurunkan berat badan. Selain itu, ia juga menstabilkan gula dalam darah dan mengurangkan tekanan darah tinggi. Tinggi nutrisi dan anti bakteria.

stevia dalam juichy advance

  • Lemon

Menyihatkan sistem pencernaan, membersihkan usus, mencegah strok dan menyihatkan jantung. Mengatasi masalah asma dan mencegah asma. Membantu penyerapan zat besi, membuang sel kulit kulit mati, vitamin C untuk badan, menghalang dehidrasi.

lemon dalam juichy advance

  • Marine Collagen

Kalsium untuk tulang, mencegah osteoporosis, meningkatkan jaringan kolagen dalam tubuh bagi menyihatkan otak, mata dan kulit. Mencegah penuaan, antioksidan, mencerah dan melembapkan kulit, menyihatkan rambut.

marine collagen dalam juicy advance

Juichy Advance Minuman Untuk Kesihatan Dalaman Dan Luaran

Khasiat Dalaman

  1. Melancarkan sistem pencernaan
  2. Menstabilkan hormon
  3. Meningkatkan tenaga
  4. Membakar kalori berlebihan
  5. Menyingkirkan toksin
  6. Antioksidan
  7. Meningkatkan metabolism

khasiat dalam juicy advance

Khasiat Luaran

  1. Berat badan menurun
  2. Memutihkan seluruh badan
  3. Perut lebih kempis
  4. Inchloss di bahagian peha, lengan, pinggang dan perut
  5. Period stabil & senggugut hilang
  6. Milkbooster & Energybooster

WOW!!! Dengan Hanya Sebotol Juichy Advance Cukup Memberi Impak yang Positif Pada Tubuh

  • Selamat dan Organik

Bahan bahan dalam juichy organic. Hanya terdiri daripada bahan bahan semulajadi. Tidak mengandungi bahan kimia, pewarna dan pengawet yang merbahaya. Jadinya ia sesuai untuk semua peringkat umur termasuk kanak kanak seawal usia 11 tahun. Malah, telah terbukti berkesan seawal 3-7 hari, bergantung pada badan individu.

juicy advance selamat dan bahan organik

  • Rasa Sedap

Juichy memberi pengalaman berbeza kepada mereka yang pernah consume teh or kopi hijau. Kebiasannya rasanya kelat tapi juichy sangat berbeza. Rasa yang sedap sehingga pelanggan mahu meratah. Ada pelanggan yang mengambil melebihi dos yang ditetapkan kerana terlalu suka pada rasanya yang masam masam manis.

juichy advance rasa sedap

  • Mudah Diambil

Tak perlu bancuh atau telan pil. Hanya perlu minum dua sudu sehari. Pastikan ambil air yang secukupnya untuk memberi kesan yang efektif. Jus lebih mudah diserap dan zatnya lebih mudah dibawa ke seluruh badan.

juichy advance senang digunakan

  • Turun 7KG Walaupun Hanya Sebotol

Juichy ni organik. Kesannya takkan terlalu cepat Cuma bergantung kepada kadar metabolism dan masalah dalam seseorang. Kalau masalah angin banyak, juichy akan respond dan bertindak membantu keluarkan angina hingga badan jadi ringan. Jika usus kotor atau toksin terlalu banyak, maka detoks akan berlaku. Tapi jangan risau, tidak akan menyebabkan cirit birit atau sakit perut.

juichy advance sebotol sudah berkesan

Kalau masalah dengan hormone tak stabil, juichy akan membantu menstabilkan hormone sehingga period on time, dan milkbooster (meransang susu) bagi yang berpantang atau menyusu. Bila dalaman sihat, berat akan lebih mudah turun dengan pantas. Sebab tu ada pelanggan yang hilang 7kg walaupun hanya dengan satu botol.

Testimoni Pengguna Juichy Advance

testimoni pengguna juichy advance yang telah turunkan badan dan detox badan (1) testimoni pengguna juichy advance yang telah turunkan badan dan detox badan (2) testimoni pengguna juichy advance yang telah turunkan badan dan detox badan (3) testimoni pengguna juichy advance yang telah turunkan badan dan detox badan (4) testimoni pengguna juichy advance yang telah turunkan badan dan detox badan (5)

Dapatkan Juichy Advance Sekarang!

Jika anda tidak mahu gemuk dan sakit akibat obesiti, maka anda boleh hubungi talian di bawah untuk menempah Juichy Advance sekarang;

jus detox dan kurus

 

Jom Order Juichy Advance SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

30-1F, JALAN SETIA PERDANA BB U13/BB, SERIA 88 BUSINESS CENTRE, Setia Alam, 40170 Shah Alam, Selangor

   
Jom Order Juichy Advance SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Juichy Advance SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: