Review
Jun 8, 2017, 2:54pm

10 Tips Kurus Badan Dengan Cepat


Bagi anda yang sedang mempunyai berat badan yang berlebihan dan tubuh badan yang agak besar, pastinya anda akan tercari-cari apakah kaedah atau tips untuk dapat kurus badan dengan cepat. Anda boleh kurus tanpa mengikuti regimen diet yang khusus atau senaman yang berlebihan. Anda boleh mengamalkan 10 tips kurus badan dengan cepat dan digandingkan juga dengan JUICE & SERUM MINCE MX.

kurus-dengan-minum-jus

JUICE & SERUM MINCE MX adalah jalan penyelesaian untuk anda dalam misi untuk kuruskan badan anda dengan cepat. Sekiranya anda sering bersenam atau mengamalkan pelbagai diet yang khusus untuk kurangkan berat badan, dan anda masih belum mendapat keputusan yang anda inginkan, maka JUICE & SERUM MINCE MX dapat membantu anda.

Kurus Badan Dengan Cepat – Juice Serum Mince MX

JUICE & SERUM MINCE MX merupakan pembakar lemak semula jadi yang dapat membantu anda membakar lemak dengan cepat, Kandungan JUICE & SERUM MINCE MX terdiri daripada formula semulajadi THERMO FAT BURNER, ia dapat membuatkan proses pembakaran lemak dalam tubuh badan anda menjadi lebih cepat dan pada masa yang sama selamat tanpa apa-apa sampingan. Dengan kandungan bahan-bahannya yang 100% terdiri dari bahan-bahan semulajadi, ia dapat membantu dalam membakar lebih banyak kalori, membuatkan anda merasa cergas dan bertenaga, meningkatkan kandungan antibodi di dalam badan anda, melancarkan proses pengedaran darah di dalam tubuh badan anda, dan juga sebagai satu cara detox untuk badan anda.

khasiat-jus-kuruskan-badan

Mari kita amalkan 10 Tips Kurus Badan Dengan Cepat dengan JUICE & SERUM MINCE MX ini ya!

Tips Kurus Badan Dengan Cepat #1:

Setkan Minda Anda Untuk Kuruskan Badan

Perkara penting yang anda harus buat dalam usaha anda untuk kurus badan dengan cepat adalah dengan mendisiplinkan diri anda dan menetap matlamat anda untuk kurus. Selepas anda membuat keputusan anda untuk kurus badan (dengan cepat!), anda mestilah melakukannya dengan bersungguh-sungguh! Kalau pada hari ini anda ingin kurus, maka bermula pada hari inilah anda mesti melakukannya. Sebab itulah ia menjadi tips nombor 1 untuk anda kurus badan dengan cepat!

set-minda untuk kurus

Anda boleh mengamalkan JUICE & SERUM MINCE MX untuk membantu kuruskan badan dengan cepat. Tidak salah untuk anda mengamalkan diet atau untuk bersenam untuk tujuan ini, tetapi anda mesti yakin dengan pendirian dan hala tuju anda untuk kurus berat badan anda. Dan dengan mengamalkan JUICE & SERUM MINCE MX, anda pasti akan dapat kurus badan dengan lebih cepat!

Tips Kurus Badan Dengan Cepat #2:

Banyakkan Meminum Air Kosong

Ini merupakan tips yang kedua terpenting dalam tips kurus badan dengan cepat. Air adalah sumber yang semulajadi yang penting untuk anda kuruskan badan. Secara asasnya anda perlu meminum 8 gelas air dalam sehari. Meminum air dengan sukatan yang telah dicadangkan iaitu 8 gelas sehari akan membantu untuk membuang toksin-toksin yang berada di dalam badan keluar melalui air kencing. Dan yang seeloknya, minum air kosong / air masak sahaja. Mudah dan murah sahaja cara nak kurus badan dengan cepat kan?

tip-kurus-minum-air-kosong

Sekiranya anda nakkan perisa sikit di dalam air anda, anda boleh membancuhnya dengan JUICE MINCE MX dengan sukatan yang ditetapkan, dan minum air tersebut. Kandungan bahan-bahan dalam semulajadi dalam JUICE MINCE MX akan dapat mempercepatkan proses kurus badan, dan anda dapat menikmati air berserta JUICE MINCE MX dengan lazat dan sedap!

campurkan-jus-dalam-air

Tips Kurus Badan Dengan Cepat #3:

Elakkan Makanan Dan Minuman Bergula

Bagi anda yang meminati minuman-minuman bergula terutama sekali air soda seperti Coke, Sprite, 7-Up dan sebagainya, inilah masa untuk anda menjauhkan diri dari minuman-minuman tersebut.  Tabiat meminum air-air bergula ini hendaklah dibuang dan digantikan dengan meminum air kosong atau anda juga boleh mencuba teh-teh tanpa gula seperti teh daun pudina, teh camomille dan sebagainya. Apa kata anda mula minum air yang dicampur dengan JUICE MINCE MX? Nyam! Pasti menyelerakan!

elakkan-gula-dalam-makan-minum

Tips kurus badan dengan cepat ini bukan sahaja perlu diamalkan oleh mereka yang mempunyai penyakit kencing manis atau diabetes sahaja, malah golongan tua dan muda, lelaki dan perempuan, tidak kira usia atau jantina, perlulah mengikut amalan atau tips ini. Tiada pengecualian, dan anda akan nampak diri anda menjadi semakin kurus nanti.

Tips Kurus Badan Dengan Cepat #4:

Tidur Secukupnya

Kajian telah menunjukkan bahawa tidur lebih dari 9 jam atau kurang dari 5 jam dalam sehari akan memberi kesan kepada berat badan anda. Tidak mustahil sekiranya berat badan anda akan naik sekiranya anda terlebih tidur atau kurang tidur. Ini adalah kerana tidur mempengaruhi peredaran hormon di dalam badan anda. Terdapat dua jenis hormon yang memainkan peranan yang penting dalam merangsang nafsu makan iaitu leptin den ghrelin. Sekiranya anda kurang idur, ia menurunkan kadar leptin dalam badan dan meningkatkan kadar hormon ghrelin, dan ini akan menyebabkan anda berasa lapar dan seterusnya akan mencari makanan.

tidur-secukupnya-tips-kurus

Anda boleh amalkan mengambil JUICE MINCE MX sebelum tidur. Untuk kesan yang paling optimum, pastikan anda mengambil 10-20 ml setiap pagi 30 minit sebelum sarapan pagi, dan 10-20 ml setiap malam sebelum masuk tidur. Gandingkan jugan dengan sapuan SERUM MINCE MX di tempat-tempat yang berlemak seperti di perut, peka, lengan, punggung dan lain-lain sebelum tidur. Pasti anda akan melihat perbezaan ketara pada tubuh badan anda. Jangan lupa amalkan tips kurus badan dengan cepat ini!

Tips Kurus Badan Dengan Cepat #5:

Banyakkan Memakan Sayur Dan Buah

Sayur-sayuran dan buah-buahan kaya dengan zat, vitamin dan serat. Sayur-sayuran dan buah-buahan seperti bayam, brokoli, kobis, epal dan grapefruit dapat meningkatkan metabolisme dalam badan anda.

banyakkan-makan-buahan-kurus-pantas

Penimbunan lemak di beberapa bahagian tubuh badan seperti di peha, pipi dan lengan adalah disebabkan metabolisme tubuh badan kita yang lambat. Perbanyakkan makan sayur-sayuran dan buah-buahan dan ada akan merasa lemak badan anda akan beransur hilang.

Mengamalkan JUICE MINCE MX juga dapat meningkatkan metabolisme badan anda kerana ia juga mengandungi bahan-bahan semulajadi seperti halia, teh hijau, buah zaitun, raspberry, guarana dan mangga yang bertindak untuk meningkatkan metabolsme dalan badan anda dan sekaligus mampu dapat menjadikan tubuh badan anda lebih kurus dengan cepat.

Tips Kurus Badan Dengan Cepat #6:

Banyakkan Berjalan Dan Melakukan Senaman

Tidak pergi ke gym pun tidak mengapa, yang penting adalah anda kena selalu bergerak. Kalau selalu berjogging, lebih bagus! Kalau pergi ke pejabat kebiasaannya naik lif, apa kata hari ini kita naik tangga sahaja? Lebih-lebih lagi kalau ofis 2 atau 3 tingkat sahaja, apa salahnya kalau berjalan sikit. Tahukah anda perbuatan naik dan turun tangga membakar kalori dengan lebih cepat? Secara tidak langsung anda dapat bersenam sambil ke tempat kerja dengan tidak sengaja, dan tambahan pula anda akan berasa lebih sihat.

amalkan-berjalan-berjoging

Sekiranya anda minat bersenam, tempoh senaman yang optimum adalah di sekitar 30 minit hingga ke 40 minit. Ia dapat membantu dalam memperbaiki peredaran darah, membuang lemak serta meningkatkan stamina anda. Dan lambat laun badan anda akan menjadi lebih ringan.

Ajaklah bersenam bersama keluarga atau rakan-rakan anda di hujung minggu. Sambil dapat mengeratkan silaturrahim, anda juga dapat membakar lemak dan dapat menguruskan badan anda!

minum-jus-sebelum-bersenam

Untuk keputusan yang optimum dan paling berkesan, ambil JUICE MINCE MX 30 minit sebelum bermula aktiviti ya!

Tips Kurus Badan Dengan Cepat #7:

Makan Dengan Sedikit

Makan dengan sedikit bermaksudnya makan sikit-sikit tetapi banyak kali. Ini bertentangan dengan makan yang banyak pada suatu masa. Sekiranya perlu, simpan makanan-makan yang mudah dibawa di dalam beg di mana kandungan seratnya adalah tinggi, seperti biskut fiber dan sebagainya. Makanan yang tinggi dengan kandungan fiber tidak akan dicerna dan akan terus bertindak di bahagian usus, sekaligus dapat melancarkan proses pencernaan.

makan-dengan-sedikit

Jangan lupa untuk amalkan JUICE MINCE MX yang boleh diminum secara terus atau dibancuh dengan segelas air sejuk.

Untuk tips #8 dan #9 adalan sempena bulan Ramadan / bulan puasa menjelang Hari Raya ya.

Tips Kurus Badan Dengan Cepat #8:

Jangan Tinggalkan Sahur

Sekiranya anda tinggalkan sahur, anda akan merasa tahap kelaparan yang luar biasa dan akan mengakibatkan anda makan dengan berlebihan sewaktu berbuka puasa nanti. Ingat, pada hari biasa anda boleh makan dengan kerap tetapi sedikit, namun di bulan puasa anda akan berlapar dari subuh hingga ke maghrib. Oleh itu, jangan tinggalkan sahur kerana ini akan memberikan anda tenaga untuk menempuh hari tersebut.

jangan-skip-sahur

Lebih elok lagi jika pada waktu bersahur digandingkan sekali dengan meminum JUICE MINCE MX pada waktu sahur ya! Ini  akan memastikan anda akan dapat mendapat tubuh yang ramping dan dapat membantu anda untuk kurus dengan cepat. Amalkan tips ini ya!

Tips Kurus Badan Dengan Cepat #9:

Berbuka Dengan Kurma

Adalah menjadi sunnah Nabi untuk berbuka dengan benda yang manis, lebih-lebih lagi berbuka dengan kurma. Berbuka puasa dengan kurma mempunyai kebaikan yang mana ia dapat menguatkan badan dan juga menajamkan pandangan. Sekiranya ada rezeki untuk berbuka dengan kurma pada bulan Ramadan, anda digalakkan berbuka dengannya.

 berbuka-dengan-kurma

Tips Kurus Badan Dengan Cepat #10:

Sayangi Tubuh Anda!

Walau macam mana pun rupa paras anda sekarang, anda haruslah menerima dan sayang tubuh anda. Ini akan memotivasikan anda untuk kurus dengan cepat tanpa harus menyiksa diri dengan menahan rasa lapar, memakan ubat-ubat pelangsing yang kita tidak tahu selamat ataupun tidak dan sebagainya.

sayangi-tubuh-anda

Anda ingat lagi tips yang pertama iaitu anda mesti setkan minda anda untuk kurus badan dengan cepat? Semuanya bergantung kepada diri sendiri. Sekiranya minda tidak fokus pada kuruskan badan dengan cepat, memang ternyata sukar untuk anda dapat mencapai berat badan yang ideal.

Dan untuk membantu anda dalam kurus badan dengan cepat, jangan lupa mengamalkan JUICE & SERUM MINCE MX ya!

Apa kata kita tambah lagi satu tips untuk kurus badan dengan cepat, boleh?

Tips Kurus Badan Dengan Cepat #11:

Amalkan JUICE & SERUM MINCE MX!

MINCE MX mengandungi pelbagai ramuan terpilih yang sangat mujarab untuk bukan sahaja membakar lemak malah boleh memberikan tahap kesihatan yang paling optimal kepada badan. MINCE MX adalah produk yang pertama di Malaysia yang menggabungkan formula pembakaran lemak secara maksimum dari dalaman melalui JUICE & SERUM MINCE MX.

minum-jus-mince-mx-kurus-pantas-cepat

MINCE MX JUICE mempunyai 6 fungsi khas untuk kekal cergas dan cantik:

 1. Membakar lemak
 2. Detoks
 3. Penghalang Karbo
 4. ‘Booster’ Tenaga
 5. Anti Penuaan
 6. Melicinkan Kulit

MINCE MX memiliki formula ‘THERMO FAT BURNER’ yang semulajadi menjadikan pembakaran lemak selamat dan tiada kesan sampingan seperti yang biasa terdapat dalam kebanyakan produk ‘FAT BURNER’.

sapu-serum-hilangkan-buncit

MINCE MX JUICE sangat sedap untuk diminum kerana ia mengandungi perisa mangga. Antara beberapa fungsi dan khasiat MINCE MX seperti:

 • Fungsi pembakar berat badan dengan cepat dan selamat.
 • Pembakar lemak secara semulajadi.
 • Fungsi detoks yang selamat.
 • Mengekalkan tenaga sepanjang hari.
 • Mengurangkan selera makan. Makan bila perlu sahaja.
 • Mengurangkan rasa lapar.
 • Fungsi anti penuaan.
 • Menggebukan kulit terutamanya kulit wajah.
 • Meningkatkan antobodi badan. Kuranglah dapat sakit.
 • Melancarkan peredaran darah.
 • 100% berasaskan tumbuhan.
 • 100% tiada kesan sampingan.
 • Kesan perubahan seawal 3 – 7 hari.

MINCE MX sangat sesuai untuk diambil tidak kira sama ada lelaki atau wanita.
pengguna-mince-mx-juice

Testimoni Pengguna Berjaya Kuruskan Badan Dengan Cepat

Mari kita melihat testimoni dari pengguna-pengguna yang mengamalkan JUICE & SERUM MINCE MX ini! Terbukti kesemua daripada mereka amat berpuas hati kerana JUICE & SERUM MINCE MX mampu mengurangkan berat badan dan dapat kurus dengan cepat!

   testimoni-kurus-jus-mince-mx

testimoni-kurus-jus-mince-mx

testimoni-kurus-jus-mince-mx

testimoni-kurus-jus-mince-mx testimoni-kurus-jus-mince-mx

testimoni-kurus-jus-mince-mx

Dapatkan MINCE MX JUICE & SERUM Untuk Kuruskan Badan Dengan Cepat !

MINCE MX JUICE yang digandingkan dengan SERUM MINCE MX merupakan gabungan yang akan membantu membakar lemak berlebihan secara maksima dan optimum, di samping dapat mencantikkan kulit serta memberi tenaga tanpa ada apa-apa kesan sampingan. Ia bertindak secara efektif dalam usaha anda untuk menurunkan berat badan anda dengan cepat dan selamat. Di samping itu juga, ia juga mempunyai fungsi anti penuaan yang akan membantu anda untuk mendapatkan kembali wajah dan rupa zaman muda anda. Anda akan dapat merasakan perbezaan pada diri anda seawal 3 – 7 hari apabila mengamalkan MINCE MX JUICE & SERUM.

jus-kurus-pantas

Lemak yang berlebihan di dalam badan sekiranya tidak diatasi akan memudaratkan diri anda kepada masalah risiko kesihatan yang lebih bahaya. Jadi jangan tunggu-tunggu lagi! Tempah dengan kami sekarang! Stok kami memang banyak dan insya-Allah stok tidak akan putus, tetapi apa yang perlu anda risaukan adalah diri anda sendiri dan anda perlu bakar lemak anda dengan segera. Jadi klik pada link Tempah Sekarang!

Jom order MinceMX Juice SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Clear Herbs Snd Bhd, Jalan TKS 2, Taman Kajang Sentral, 43000 Kajang, Selangor

   
Jom order MinceMX Juice SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order MinceMX Juice SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: