Review
Jul 13, 2019, 11:37am

Tips Hilangkan Perut Buncit Sepantas Kilat


Semakin hari usia juga semakin meiningkat dan perut juga semakin maju ke hadapan. Ramai yang mengalami masalah perut buncit terutamanya bagi kaum lelaki selepas berkahwin.

Ada mitos menyatakan lelaki apabila sudah berkahwin dan perut makin maju ke hadapan tandanya BAHAGIA. Betul ke bahagia? Maklumlah makan minum dan semua kelengkapan hidup di uruskan oleh isteri. Semua sudah siap sedia tunggu makan dan minum sahaja. Pakaian juga sudah siap di gosok.

Produk Perut Buncit

Maka ramai lah yang mencari punca terjadinya masalah perut buncit secara sainstifik dan juga berimpikan untuk kembali kurus seperti zaman kegemilan dahulu.

Dibawah nak kongsikan beberapa punca yang mungkin di kalangan kita terlupa untuk mengambil perhatian dan berhati-hati apabila ada di antara punca ini sedang anda alami kini.

5 Penyebab Perut Buncit Mengikut Fakta Saintifik

Sindrom Usus Terganggu

Perut Buncit Sebelum Kahwin

Ramai yang ambil mudah dengan masalah usus terganggu kerana telah di didik dengan perut kembung dan kempis adalah perkara yang biasa dan normal. Sedangkan masalah perut kembung dan kempis adalah tanda awal masalah atau simdrom usus sudah terganggu.

Apabila anda mengalami masalah kembung perut dan terpaksa memakai pakaian yang mengikut bentuk tubuh pasti anda tidak selesai dan penampilan juga tidak kemas.

Untuk mengatasi masalah ini, anda perlu mengelak makan makanan berasaskan serat bijian. Anda perlu “berpuasa” dari makan makanan berasaskan bijian ini sekurang-kurangnya 3 bulan berturut-turut.

Masalah Kembung Perut

Masalah kembung perut bukan sahaja terjadi kepada kanak-kanak yang meningkat usia tetapi terjadi juga di kalangan orang dewasa dengan pelbagai factor. Paling mudah adalah mungkin anda terlebih makan makanan yang mempunyai gas atau boleh menghasilkan gas di dalam perut.

Gas yang berlebihan akan keluar melalui beberapa cara seperti sendawa dan kentut. Untuk mengelakkan gas berlebihan di dalam perut, elakkan makanan karbohidrat yang lambat dihadan seperti kekacang, brokoli, kobi dan sebagainya.

Penyakit Seliak

Perut Buncit 2020

Penyakit ini berkait dengan reaksi tubuh terhadap sumber yang terkandung di dalam barli, gandum dan rai (gandung hitam). Anda perlu mengelakkan sebarang makanan yang bersumberkan asas tadi seperti pasta, roti, paid an beberapa jenis sos dan kuah perasa.

Kembung Perut Berkala

Perut Buncit Selepas Makan

Masalah ini terjadi di kalangan waniat ketika datang bulan (haid) atau mungkin juga di awal kehamilan. Ia berpunca daripada hormone progesterone yang sedang aktif dan meningkat dalam tubuh.

Dengan melakukan senaman ringkas seperti berjalan selama 30 minit sehari mampu menghilangkan kembung perut tersebut. Jangan lupa juga untuk minum banyak air putih, makan buah-buahan dan sayuran untuk menghalang sembelit.

Kanser Ovari

Perut Buncit Membawa Kemudaratan

Perkara yang paling ditakuti oleh setiap wanita adalah kanser ovary, sukar untuk mengesan simpton awal tetapi perut yang buncit boleh menjadi pengukur atau tanda awal kehadiran kanser ovary. Selain itu, tanda-tanda awal kanser ovary juga boleh di rasai apabila perut berasa sneak dan sakit di bahagian abdomen.

Perut buncit tidak terjadi kepada lelaki sahaja tetapi kepada wanita juga mungkin terjadi masalah perut buncit malah kemungkinan untuk mendapat penyakit juga lebih berisiko bagi wanita yang mempunyai perut buncit.

Tidak kira lelaki atau wanita, perlu sentiasa berhati-hati apabila terasa perut semakin maju ke hadapan. Jika sudah mengalami masalah perut buncit ini, mungkin rawatan awal boleh menyelesaikan masalah perut buncit dengan berjumpa dengan doctor pakar melakukan beberapa panduan untuk menghilangkan masalah perut buncit.

9 Tips Menghilangkan Masalah Perut Buncit

Buat Seat-up Gerakan badan Latih Tubi dan Senaman Setiap Pagi

Untuk menyelesaikan masalah perut buncit ini memerlukan sedikit panduan dan disiplin diri untuk kempiskan kembali perut yang semakin membesar.

Perut Buncit Masalah Kesihatan

Dengan melakukan aktiviti seat-up secara berbaring, pegang pada bahagian kepala dengan kedua-dua belah tangan. Angkat kepala beserta badan secara serentak dengan kaki (dalam keadaan yang bengkok) sebanyak 8 kali sehari sahaja.

Hasil boleh di “tuai” seawall seminggu jika anda berdisplin melakukan setiap hari tanpa jemu. Jika tiada perubahan juga perlu menambah bilangan seat-up yang anda lakukan sebelum ini. Hati-hati dengan tulang belakang anda, sebaiknya sebelum melakukan aktiviti seat-up ini, anda lapik dahulu dengan alas yang lembut pada bahagian belakang anda.

Kunyah Makanan Sehingga Betul-betul Hancur

Ramai yang ambil mudah dengan cara makan yang cepat dan gopoh. Kesan daripada pemakanan yang gopoh juga boleh menyebabkan perut buncit. Sebaiknya kunyah lah makanan yang dimakan sehingga hancur atau mengikut Sunnah nabi Muhammad SAW adalah kunyah makanan sebanyak 40 kali sebelum menelam makanan tadi.

Perut Buncit Tiap Hari

Ini dapat memberi peluang kepada perut untuk lebih cepat menghadam makanan yang dimakan dan perut tidak perlu berkerja dengan kuat untuk menukarkan makanan kepada tenaga dan zat kepada tubuh.

Gerakkan badan Dengan Berjogging Setiap Hari

Selepas melakukan aktiviti seat-up tadi, anda boleh menambahkan aktiviti berlari anak atau lebih dikenali sebagai “berjongging” terutama di awal pagi dan anda juga dapat menghirup udara yang segar.

Perut Buncit Sebelum Makan

Disiplinkan diri untuk melakukan aktiviti ini secara rutin atau pun boleh juga dilakukan 3 kali seminggu bagi mengurangkan masalah perut buncit anda.

Pengambilan Jus Limau Sebelum Mengambil Hidangan Lain

Digalakkan setiap pagi sebelum mengambil sebarang sarapan pagi atau hidangan, minum dahulu segelas jus limau untuk membunag sisa-sisa makanan dalam perut dan juga asid yang tertinggal di dalam perut.

Hilangkan Perut Buncit

Selain jus limau, anda juga boleh mengantikan dengan jus epal atau air lemon yang terkenal dengan minuman detox bagi membuang angina di dalam perut yang menjadi penyebab masalah perut buncit.

Banyakkan Minum Air Suam dan Air Putih

Tahukah anda, apabila kita banyak minum air putih atau air masak. Ia akan mencairkan sodium (garam) di dalam badan kita sehingga boleh menaikkan jumlah air di dalam badan kita keluar.

Elakkan daripada minum air yang sejuk ketika makan kerana ia akan melambatkan proses pencernaan makanan di dalam perut. Secara tidak langsung menjadikan perut semakin ke hadapan.

Puasa Sunat pada Hari Isnin dan Khamis

Ibadah puasa dilakukan oleh Muslim dan Non-muslim (mengikut cara iabadah masing-masing) adalah tips yang terbaik untuk di amalkan bagi menghilangkan masalah perut buncit. Menahan lapar dari pagi sehingga magrib adalah diet yang terhebat sepanjang zaman untuk kempiskan perut.

Perut Buncit Tiap Hari

Berpuasa juga dapat memberi peluang kepada perut untuk berehat daripada bekerja tanpa henti yang boleh menyebabkan perut tidak dapat bekerja dengan maksimun.

Amalkan Minum Teh Hijau

Kajian antarabangsa menunjukkan bahawa teh hijau boleh meningkatkan tahap metabolism badan ke tahap yang tinggi sekali gus memanaskan badan serta membakar lemak dan kalori di dalam badan dengan lebih mudah.

Tips Perut Buncit

Selain itu, teh hijau juga dapat melancarkan penghadaman di dalam badan, menstabilkan suhu badan dan gula di dalam darah. Minum teh hijau sebelum menjamah makanan adalah di galakkan untuk menghilangkan perut buncit.

Kurangkan Pengambilan Makanan Bergaram

Tanpa kita sedar pengambilan makanan yang mengandungi garam yang tinggi adalah penyebab utama masalah perut buncit yang di alami oleh kebanyakkan orang pada hari ini.

Perut Buncit Solusi

Garam akan menghalang atau melambatkan proses air keluar dari badan dan air yang banyak di dalam perut akan menghasilkan gas-gas penyebab masalah perut buncit.

Makan Secara Perlahan-lahan

Cara kita makan juga mempegaruhi keadaan perut buncit yang dialami. Memandangkan dunia hari ini semakin hari semakin mencabar, ramai di kalangan kita makan dengan gopoh untuk mengejar masa sehingga menjadi penyebab masalah perut buncit.

Perut Buncit Cepat Kurus

Makan ketika “stress’ juga boleh menjadi penyebab perut buncit. Sebaiknya makan lah ketika tenang dengan perlahan-lahan supaya otak kita dapat memproses “signal” yang di hantar oleh perut untuk merasa kenyang. Banyak dengan gopoh menyebabkan kita makan secara berlebihan.

Panduan Paling Pantas Menghilangkan Masalah Perut Buncit Dengan Choco Lose

Ramai yang mencari-cari panduan ataupun sebarang cara yang paling mudah dan tidak membebankan diri untuk menghilangkan masalah perut buncit yang semakin menjadi-jadi.

Bagaimana hanya dengan minum minuman Choco Lose boleh menurunkan berat badan dan perut semakin kempis tanpa melakukan senaman yang berat?

Paling penting adalah konsisten dan berdisplin. Selain itu, pemakanan juga perlu di jaga sepanjang masa. Bukanya minum Choco Lose ini anda boleh makan apa sahaja mengikut nafsu. Jika anda makan semua tanpa disiplin, anda usaha lah macam mana pun, senaman lah macam mana pun. Berat badan akan naik juga.

Perut Buncit Selesaikannya

Apa yang terkandung di dalam Choco Lose dan bagaimana Choso Lose berfungsi?

Kandungan dalam Choco Lose hanya membantu menurunkan berat badan, mengawal selera makan dan memberi rasa kenyang sahaja. Jika anda konsisten, pastinya perubahan berat badan akan berterusan kerana ia dapat mendisiplinkan rutin harian.

6 bahan utama di dalam Choco Lose

  •    Cocoa Powder
  •    Aloe Vera
  •    Guarana
  •    Hoodia
  •    Fructose
  •    Non Dairy Creamer

Kesan Awal Penggunaan Choco Lose

Kurus hanya dalam masa seminggu sahaja dengan syarat konsisten dan disiplin diri daripada makan berlebihan. Ramai yang tak percaya dengan minum Choco Lose boleh turunkan berat badan dalam seminggu, tetapi setelah mencuba betul-betul tak percaya. Berat badan makin berkurang.

Bukan sahaja berat badan makin berkurang. Choco Lose juga mampu memberi tenaga untuk melakukan aktiviti seharian tanpa rasa letih. Kulit juga semakin licin dan lembut. Memang berbaloi untuk minum Choco Lose. rugi sesiapa yang tak mencubanya lagi.

Testimoni Kepuasaan Pengguna Adalah Bukti Choco Lose adalah Terbaik

Selesaikan Perut Buncit

Perut Buncit Selepas Kahwin

Perut Buncit Punca

Perut Buncit Malam Pertama

2019 Perut Buncit

Tertanya-tanya harga untuk Choco Lose nie? Jangan risau. Harga yang di tawarkan cukup murah berbanding dengan perut buncit anda yang menyusahkan.

Harga Choco Lose adalah RM 75 sahaja untuk Malaysia dan SGD $30 untuk Singapura. Nak beli cara paling mudah adalah dengan klik No WhatsApp sahaja.

Nak Kurus ?? Nak Cantik ? Nak Langsing ? Dapatkan Choco Lose SEKARANG!

CHOCO LOSE | HILANGKAN PERUT BUNCIT ANDA SEKARANG
H
otline Malaysia : Tekan untuk telefon (0127763404) | Tekan untuk WhatsApp
Hotline Singapura : Tekan untuk telefon (6587003122) | Tekan untuk WhatsApp

Anda mahukan badan yang langsing dan gagah perkasa bak model di jalanan sana? Dapatkan Choco Lose SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Anda mahukan badan yang langsing dan gagah perkasa bak model di jalanan sana? Dapatkan Choco Lose SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Anda mahukan badan yang langsing dan gagah perkasa bak model di jalanan sana? Dapatkan Choco Lose SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: