Review
Apr 6, 2018, 12:38pm

10 Tips Hati Tenang dan Bahagia Untuk Wanita


Kita semua adalah makhluk Tuhan yang indah di dalam dunia ini, yang sedang melalui jalan masing-masing. Setiap hari, pasti kita akan menemui erti dan makna kehidupan kita satu persatu. Ramai orang berharap untuk dapat menemui kebahagiaan hati dan ketenangan di sepanjang perjalanan kehidupannya.

Selain Tips Hati Tenang dan Bahagia

Bahagia itu fitrah tabie manusia. Semua orang ingin bahagia. Jika ada manusia yang berkata, alangkah bahagianya kalau aku tidak bahagia, dia layak dihantar ke Hospital Bahagia. Kenapa? Sudah tentu orang itu tidak siuman lagi. Manusia yang siuman sentiasa ingin dan mencari bahagia. Bahkan, apa sahaja yang diusahakan dan dilakukan oleh manusia adalah untuk mencapai bahagia.

Tidak diragui lagi bahawa ketenangan hati adalah sebab utama untuk hidup bahagia.  Tetapi ketenangan hati tidak dapat dihasilkan oleh kekayaan, kemasyhuran dan kekuatan fizikal.  Ketenangan hati hanya akan diperoleh dengan satu sumber iaitu iman kepada Allah dan Hari Akhirat.

Antara Tips Hati Tenang dan Bahagia

Ketenangan hati adalah nikmat Allah yang dianugerahkan kepada hamba-hamba pilihan-Nya sahaja, supaya mereka berhati teguh di kala orang lain goyah, yakin di kala orang lain ragu, sabar ketika orang lain keluh kesah dan berlapang dada semasa orang panik.

10 Tips Hati Tenang dan Bahagia Untuk Wanita

1. Berdoa/Solat

Boleh Tips Hati Tenang dan Bahagia

Ada masalah atau sedang susah hati? Daripada anda layan dan fikirkan perasaan tersebut, adalah lebih baik anda “mengadu” dengan Tuhan. Bukankah doa boleh memberi pengharapan dan menambah keyakinan seorang insan terhadap penciptanya.

2. Tidur Dan Rehat Yang Cukup

Ciri Tips Hati Tenang dan Bahagia

Tidur dan rehat yang cukup amat penting bagi kesihatan mental dan fizikal kita. Menurut satu web kesihatan, prestasi sewaktu anda berjaga bergantung kepada apa yang berlaku semasa anda tidur.

3. Bahagikan Tugas

Antara Tips Hati Tenang dan Bahagia

Sentiasa ingat bahawa anda seorang manusia biasa yang hanya punya dua kaki dan dua tangan, dan tidak mempunyai super power. Jadi jangan paksa diri untuk lakukan semua perkara. Minta bantuan orang lain untuk ringankan beban anda.

4. Belanjakan Wang Ikut kemampuan

Selain ada Tips Hati Tenang dan Bahagia

Antara faktor utama wanita tidak bahagia, tertekan dan sengsara dalam hidup adalah bebanan hutang. Bak kata pepatah, biar papa asal bergaya. Jadi rancang kewangan anda dengan baik dan berbelanjalah mengikut kemampuan. Jangan lupa diri setiap kali dapat gaji tapi akhirnya susah hati pada hujung bulan kerana kehabisan wang. Set akan keutamaan anda dan jadi bijak dalam membezakan antara kehendak dan keperluan.

5. Jaga Bahasa Dan Pertuturan

bercakap dengan baik adalah tips bahagia

Jangan kerana mulut badan binasa. Wanita yang bermulut jahat dan suka memfitnah tentunya akan tidak disukai oleh masyarakat, termasuk rakan-rakan dan keluarga anda juga. Akibatnya semua orang di sekeliling akan mula menjauhkan diri daripada anda.

6. Amalkan Pemakanan Yang Sihat

Antara Tips Hati Tenang dan Bahagia

Pemakanan yang sihat akan mengurangkan risiko anda daripada menghidapi penyakit-penyakit berbahaya seperti kanser payudara.

7. Jadi Pengemas

Boleh tips Tips Hati Tenang dan Bahagia

Pastikan semua barang- barang anda tersusun. Jadi kehidupan seharian anda akan menjadi lebih teratur dan dengan melihat barang yang tersusun, anda mesti terasa tenang.

8. Isi Masa Terluang Dengan Baik

Terdapat Tips Hati Tenang dan Bahagia

Isi masa terluang anda dengan aktiviti yang berfaedah atau boleh menghiburkan anda. Misalnya jika anda menaiki pengangkutan awam, masa menunggu kadang-kadang boleh buat anda tertekan bukan? Isi masa tersebut dengan aktiviti yang relevan dan anda suka seperti membaca buku atau mendengar muzik.

9. Ambil Masa Untuk Bersendiri

Selain ada Tips Hati Tenang dan Bahagia

Menurut psychologytoday.com, bersendirian penting untuk membolehkan anda menenangkan fikiran, meningkatkan produktiviti dan konsentrasi, memberi peluang anda mencari diri sendiri, berfikir lebih dalam, meningkatkan kualiti dalam perhubungan dengan orang lain dan menyelesaikan masalah dengan lebih mendalam.

10. Senyum Dan Ketawa

Terdapat ada Tips Hati Tenang dan Bahagia

Senyum dari sudut saintifiknya akan merembeskan Endorphins yang akan membuatkan wanita lebih tenang dan ceria. Menurut longevity.about.com, senyuman akan membuat seseorang menjadi lebih menarik, mengubah mood, menghilangkan stres, meningkatkan sistem imunisasi, mengurangkan tekanan darah dan membuatkan seseorang lebih awet muda.

E-hati Ilmu Mengenai Hati Dan Terapi

Kita tahu Allah ada tapi kita tidak dapat rasa pun Allah itu ada. Dengan ilmu E-hati dan terapi ni, kita boleh merasai kehadiran Allah atau Tuhan di segenap nafas dan diri kita. Allah sangat-sangat menyayangi kita tapi kita tak pernah menyedarinya.

Mencari Tips Hati Tenang dan Bahagia

Terapi e-hati adalah salah teknik terapi yang sangat santai dan berkesan untuk mengakses hati, ia bertujuan untuk mencari akar masalah dan menjumpai solusi permasalahan dan penyembuhan hati anda. Masalah dan nasib yang buruk berpunca dari hati yang sentiasa merasakan perasaan yang buruk seperti sedih, kecewa, takut, putus asa, rendah diri, keliru, marah dan terkilan.

Adakah Bahagia Itu Boleh Menjadi Milik Kita?

Adakah anda mencari ubat kelukaan hati, ketakutan, kemarahan dan kekecewaan dalam hidup anda? Adakah anda mencari jalan keluar dari belenggu hidup yang terumbang ambing dan mencari formula untuk bangkit dari kegagalan?

Cari Tips Hati Tenang dan Bahagia

Adakah anda sudah berjaya namun ingin melangkah ke level seterusnya yang lebih bermakna di hati anda? Jika Ya jawapan anda, Anda memang berada di tempat yang betul. Bersedialah untuk mengalami sebuah revolusi dengan mengekses kekuatan hati anda yang tidak terbatas! Jana kebahagiaan, kedamaian dan kejayaan dalam hidup anda dengan

DVD 21 Hari Ajari Hatiku | 1001 Kelebihan

jiwa anda tidak tenang dan tenteram? DVD 21 Hari Ajari Hatiku adalah jalan penyelesaian untuk memulihkan hati ada itu. Hal ini kerana di dalam DVD ini anda dapat rasai beberapa kelebihan selepas anda menontonnya. Antara kelebihannya adalah;

Transformasi Hati Dengan Membina Impian

Mencari-cari Tips Hati Tenang dan Bahagia

Anda akan dibimbing untuk menerokai apa yang anda impikan. Melalui impian tersebut anda menemui sebuah kekuatan yang sangat hebat. Sebab ketika kita menemukan jawapan mengapa kita melakukannya, kita lebih fokus untuk mencapainya. Semasa kita fokus dan serius itu, seluruh alam akan berkonspirasi membantu kita.

Membina Kekuatan Hati Tanpa Batas

Tips Hati Tenang dan Bahagia

Anda di bimbing untuk masuk ke dalam diri dan dipertemukan dengan halangan yang menghambat impian anda selama ini. Setelah halangan dikenal pasti, anda akan dibimbing langkah demi langkah untuk ‘meruntuhkan’ halangan itu dengan teknik yang sangat mudah, santai dan alami.

Membina Kekuatan Dengan Kedamaian Hati

Boleh ada Tips Hati Tenang dan Bahagia

Anda akan dibawa mengeksplorasi kedamaian dalam diri. Apakah yang menyebabkan kemarahan yang sering hadir dalam diri anda kerana kemarahan inilah yang menghambat hidup anda untuk pergi lebih jauh. Kemudian anda akan dibimbing untuk berdamai dengannya dan menemukan ‘mutiara’ yang sangat berharga dan telah tersimpan lama jauh di sudut hati anda.

Transformasi Hati Dengan Bersyukur

Ada Tips Hati Tenang dan Bahagia

Anda dibawa menerobos tembok HATI anda dan dibimbing untuk merasakan kedamaian dan ketenangan melalui terapi syukur yang santai dan berkesan. Sering kali perkara-perkara yang mengganggu kita adalah kerana kita terlalu fokus pada hal yang tidak kita miliki. Ketika kita mengizinkan hati untuk merasakan syukur pada hal yang penting yang ada sekarang, kedamaian dan ketenangan pun datang bersahabat.

Membina Kekuatan Hati Bersama Guru Simbolik

Tips Hati Tenang dan Bahagia

Anda dibawa masuk ke dalam diri untuk merefleksi hal-hal yang pernah menyakiti dan menggembirakan sepanjang hidup anda. Refleksi ini akan menemukan makna dan hikmah di sebalik apa yang terjadi.

Membina Kekuatan Hati Dengan Penuh Kesedaran Pada Saat Ini

Antara ada Tips Hati Tenang dan Bahagia

Anda dibimbing merasakan apa yang anda rasakan di saat ini yang sangat indah dan mendamaikan. Anda juga dibekalkan teknik pernafasan yang betul untuk membantu anda sedar dan peka apa yang perlu dinikmati pada saat ini.

Temui Kekuatan Panggilan Hati Yang Tidak Berhingga

Tips Hati Tenang dan Bahagia

Anda ditemukan dengan ‘HATI’ yang anda inginkan selama ini. Dari situ, anda akan dibantu untuk mengenal pasti apa yang perlu anda lakukan untuk merealisasikan impian HATI anda.

DVD 21 Hari Ajari Hatiku Untuk Perhubungan Sesama Manusia

Anda mempunyai impian untuk menyelesaikan masalah dalam hubungan suami isteri, dilukai tetapi susah memaafkan, masalah tidak kenal diri sejati dan berbagai masalah yang mendatangkan kemurungan pada diri anda. Tetapi dalam permulaan untuk berubah anda tidak tahu di mana mahu bermula dan mungkin rasa kurang yakin dengan sebarang platform yang boleh membantu anda. Impian tidak mencukupi.

Antara ada yang Tips Hati Tenang dan Bahagia

Jika anda tiada keinginan untuk berubah tidak akan menjadi apa-apa pada diri anda. Keinginan untuk berubah sudah tiba dalam diri anda, tidak akan ada masalah dalam hubungan suami isteri, masalah tidak kenal diri sejati dan berbagai masalah yang mendatangkan kemurungan pada diri anda. Maka sebahagian besar bila anda perasan dengan keinginan itu akan terbitkan tindakan dan anda tidak perasan sebenarnya anda telah selesaikan separuh daripada masalah anda.

Testimoni Pengguna

Boleh Tips Hati Tenang dan Bahagia

Asbab #DVD21Hariajarihatiku dan izin Allah..rasa lebih tenang dan rasa dihargai oleh suami dan anak – anak

Mencari ada Tips Hati Tenang dan Bahagia

Dengan Izin Allah SWT dan asbab berulang kali mendengar #DVD21Hariajarihatiku hidup berubah 360 darjah, rezeki melimpah ruah dan sembuh dari sihir.

Tips Hati Tenang dan Bahagia

Asbab #DVD21hariajarihariku Pn. Nora dapat mengurus emosi hati lebih tenang dan merasai kasih sayang Allah.

Jom Terapi Akan Diri Anda Dengan Membeli DVD 21 Hari Ajari Hatiku Dari Coach Anna Alvaro

Bagaimana berdamai dengan kemarahan, kekecewaan dan ketakutan agar kedamaian bersahabat di hati anda? Bagaimana mudahnya memaafkan dan kembali berkasih sayang? Bagaimana menerima dan menyayangi diri apa adanya sehingga mudah untuk memberi kasih sayang pada semua makhluk seikhlasnya? Bagaimana agar merasakan syukur yang paling dalam sehingga anda mudah untuk merasakan kasih sayang-Nya di setiap saat? Untuk mengetahuinya dengan lebih mendalam, Coach Anna Alvaro iaitu salah seorang coach e-hati yang pertama di Sabah akan menerangkan lebih lanjut tentang DVD 21 Hari Ajari Hatiku. Anda boleh menghubungi beliau seperti talian di bawah.

Selain ada Tips Hati Tenang dan Bahagia dan bagus

DVD 21 HARI AJARI HATIKU | TERAPI HATI BERSAMA COACH ANNA ALVARO
Hubungi : Tekan untuk telefon (0138579616) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook : Coach Anna Alvaro
Website : http://ebisikanhati.com

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: