Review
Jun 26, 2018, 11:38pm

10 Kelebihan Memakai Bengkung Untuk Ibu Berpantang


Para ibu yang melahirkan anak pasti akan menghargai bayi mereka kerana ia merupakan anugerah dan juga pintu untuk rezeki. Menjadi seorang ibu terutamanya pengalaman sebagai pertama kali menjadi ibu sememangnya akan menjadi sedikit mencabar dan akan membuatkan anda hilang masa untuk diri sendiri.

Kelebihan Memakai Bengkung Wanita

Meskipun anda akan lebih meluangkan masa untuk anak dan bayi anda, tidak semestinya anda perlu mengbaikan kesihatan diri dan tubuh badan anda. Fizikal anda akan berubah sepenuhnya apabila anda menjadi seorang ibu jadi anda perlu memakai bengkung semasa berpantang supaya tubuh anda akan kembali seperti sediakala. Kelebihan memakai bengkung untuk ibu berpantang adalah seperti di bawah.

Kelebihan Memakai Bengkung Herba

10 Kelebihan Memakai Bengkung Untuk Ibu Berpantang

1. Mengelakkan Perut Masuk Angin

Wanita dan angin sememangnya tidak dapat lari dari angin, jadi anda perlu menggunakan bengkung untuk mengelakkan perut anda dari masuk angin. Tempoh mengandung selama 9 bulan akan membuatkan wanita naik berat badan secara mendadak yang menyebabkan angin. Ikatan yang sempurna akan membantu pengaliran angin secara sempurna.

kepentingan bengkung untuk ibu

2. Mengempiskan Perut Dan Lemak Di Bahagian Paha Dan Punggung

Sewaktu berpantang, wanita akan mempunyai masalah perut yang buncit dan menggeleber, jadi anda perlu menggunakan bengkung secara konsisten untuk membantu mengempiskan badan di bahagian seperti paha, punggung, dan juga perut.

bengkung kempiskan perut

3. Membetulkan Postur Tubuh Yang Baik

Pemakaian bengkung boleh membantu untuk memperbetulkan postur tubuh badan anda untuk kembali normal dan mengelakkan kedudukan yang bongkok.Selain itu, ia juga boleh menguatkan tulang belakang anda serta mengembalikan kekuatan otot abdomen yang lemah akibat regangan ketika mengandung.

bengkung betulkan postur badan

4. Menegangkan Kulit Yang Menggeleber

Sekiranya anda menggunakan bengkung setiap hari sewaktu berpantang iaitu ia boleh menegangkan kembali kulit yang menggeleber akibat diregang sewaktu anda mengandung. Tisu perantara yang menyambung otot – otot anda terpisah sewaktu anda mengandung yang menyebabkan kulit menjadi menggeleber.

Kelebihan Memakai Bengkung Lemak

5. Menghalang Peranakan Daripada Turun

Melahirkan anak akan membuatkan otot dan ligamen yang menyokong rahim menjadi lemah dan menyebabkan ia jatuh dan kadangkala terkeluar dari saluran dan jatuh. Anda boleh menguatkan kembali otot rahim anda dengan pemakaian bengkung.

bengkung elak peranakan turun

6. Mencegah Dari Makan Berlebihan

Apabila anda menggunakan bengkung, secara automatik selera makan anda juga akan tersekat. Jadi, anda boleh mengelakkan dari makan secara berlebihan sewaktu anda berpantang dan boleh membantu untuk mendapatkan tubuh badan yang diingini.

Kelebihan Memakai Bengkung Makanan

7. Melindungi Organ Dalaman

Bengkung juga dapat membantu memberikan organ dalaman anda agar ia lebih cepat kecut dan kembali ke tempat asal. Selain itu, ia juga boleh melindungi organ dalaman anda daripada tidak berfungsi dengan baik.

bengkung melindungi organ dalaman wanita

8. Memecahkan Lemak Dan Selulit

Anda pasti tidak dapat mengelakkan diri dari makan secara berlebihan ataupun tidak terkawal sewaktu mengandung jadi pastikan anda menggunakan bengkung dengan betul untuk memecahkan lemak dan selulit. Anda pasti akan memperolehi tubuh badan idaman anda kembali selepas berpantang.

Kelebihan Memakai Bengkung Boroi

9. Membantu Penyusuan Bayi

Pemakaian bengkung boleh membantu anda untuk menyusu bayi dengan lebih baik kerana ia dapat memperbetulkan postur dengan baik. Jadi, penyusuan bayi anda akan menjadi lebih mudah tanpa memerlukan pam.

Kelebihan Memakai Bengkung Menyusu

10. Mengurangkan Rasa Sakit Pada Perut

Sekiranya anda mempunyai rasa sakit pada perut sewaktu berpantang, anda juga boleh menggunakan bengkung untuk mengurangkan rasa sakit tersebut. Hal ini kerana, bengkung yang dicampur bersama herba yang panas boleh membantu mengurangkan angin serta rasa sakit di organ dalaman anda.

Kelebihan Memakai Bengkung Moden

Cover Lemak Anda Dengan Bengkung PrimaDona Hawa

Anda tidak perlu lagi mencari pelbagai bengkung sewaktu anda berpantang kerana anda hanya perlu menggunakan bengkung PrimaDona Hawa untuk mendapatkan kembali tubuh badan yang diidamkan. Bengkung PrimaDona Hawa ini bukan sahaja khas untuk ibu yang berpantang, malah ia boleh digunakan untuk semua orang yang menginginkan tubuh badan yang langsing.

bengkung primadona hawa

Kelebihan Menggunakan Bengkung PrimaDona Hawa

Terdapat pelbagai kelebihan yang anda boleh dapati sekiranya anda memilih bengkung PrimaDona Hawa dari bengkung – bengkung lain yang ada di pasaran. Antara kelebihan memakai bengkung PrimaDona Hawa termasuklah;

1. Tubuh Badan Lebih Kerengga

Sekiranya anda mengidamkan pinggang yang kecil seperti kerengga, apa kata anda pakai sahaja bengkung PrimaDona Hawa kerana ia boleh membantu anda untuk mendapatkan kesan pinggang yang lebih kecil.

Kelebihan Memakai Bengkung Primadona

2. Lebih Kemas Dan Tidak Bergulung

Para ibu yang sedang berpantang boleh menikmati kelebihan ini kerana anda tidak perlu bersusah payah membetulkan bengkung anda untuk kelihatan lebih kemas. Ia juga tidak bergulung jadi anda boleh menggunakan bengkung ini dengan selesa.

bengkung primadona tidak bergulung

3. 16 Tulang

Bengkung PrimaDona Hawa diperbuat dengan 16 tulang dan ia boleh membantu untuk anda cover lebih banyak bahagian yang tidak diingini dengan lebih baik. Bengkung 16 tulang juga akan membuatkan tubuh badan anda kelihatan lebih natural.

bengkung terbaik untuk ibu

4. Lebih Cover Lemak

Anda boleh menggunakan bengkung ini untuk cover semua lemak – lemak yang berlebihan di badan anda. Bengkung PrimaDona Hawa amat efektif dalam menutup lemak yang tidak diingini dan memberikan anda tubuh badan yang diingini.

bengkung cover lebih lemak

5. Pilihan 2 Warna

Bengkung PrimaDona Hawa didatangi dengan warna hitam dan juga nude jadi anda boleh memilih warna yang sesuai untuk diri anda dan juga untuk kegunaan anda sendiri.

Kelebihan Memakai Bengkung Stok

Apa Kata Pelanggan Bengkung PrimaDona Hawa?

Kelebihan Memakai Bengkung Berkesan

Kelebihan Memakai Bengkung Seronok

Kelebihan Memakai Bengkung Gembira

Kelebihan Memakai Bengkung Yakin

Kelebihan Memakai Bengkung Kurustestimoni bengkung primadona

Dapatkan Bengkung PrimaDona Hawa Sekarang!

Ramai wanita yang telah mencuba Bengkung PrimaDona Hawa telah berpuas hati dan gembira dengan hasil yang dilihat oleh mereka. Anda pun boleh jadi seperti mereka. Tunggu apa lagi? Hubungi nombor yang tertera dibawah untuk mendapatkan info lanjut tentang Bengkung PrimaDona Hawa ini.

Kelebihan Memakai Bengkung Stok

BENGKUNG PRIMADONA HAWA | RAHSIA IBU KEKAL LANGSING
Hotline: 
Tekan unutk telefon (019-3811304) | Tekan untuk WhatsApp

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: