Review
Jan 26, 2018, 3:33pm

10 Cara Turunkan Berat Badan Dengan Cepat


Tidak dinafikan bahawa semua orang inginkan berat badan yang ideal dan ringan. Sama ada lelaki atau wanita masing-masing mengimpikan badan yang ‘sado’ atau cantik sampaikan apabila datangnya tahun baru, mereka menjadikan badan kurus sebagai azam tahun baru mereka. Malah, ianya berlanjutan sehingga tahun-tahun yang berikutnya.

wanita stress tak tahu cara turunkan berat badan dengan pantas

Malangnya, tidak semua orang dapat merealisasikan impian mereka dengan mudah. Ada orang yang mengambil masa yang sangat lama iaitu sehingga 7 atau 8 tahun untuk kurus. Ada juga yang hanya memakan masa beberapa bulan sahaja untuk tampil kurus seperti yang diidamkan. Situasi berbeza ini berlaku adalah disebabkan oleh cara-cara atau usaha yang mereka lakukan untuk kurus.

10 Cara Turunkan Berat Badan Dengan Cepat

Terdapat banyak cara yang boleh dilakukan untuk menguruskan badan dengan cepat dan berkesan. Anda tidak perlu tertekan lagi dengan diri sendiri, kata-kata orang terhadap anda serta keadaan sekeliling. Anda boleh ikuti cara-cara untuk kuruskan badan yang mudah dan berkesan ini.

bagaimana cara kuruskan badan dengan pantas

1. Banyakkan Minum Air Masak

Air masak merupakan elemen penting dalam menyingkirkan toksin dalam badan. Sama seperti darah kotor, air masak berfungsi membersihkan segala particle kotor dalam tubuh seseorang, membuang racun dalam badan dan lain-lain lagi. Metabolisma badan akan dipertingkatkan dan badan akan menjadi segar, aktif serta sihat. Justeru, air masak membolehkan seseorang itu menjadi sihat dalam masa yang sama badan dapat mengeluarkan racun dan toksin yang terperangkap didalam badan. Proses penyingkiran ini memudahkan seseorang menjadi kurus dan sihat. Lebihkan minum air masak adalah cara yang sangat berkesan.

minum air masak untuk turunkan berat badan

2. Bersenam dan Berolahraga Secara Konsisten

Senaman sangat penting untuk sihat dan menjadikan tubuh badan cantik. Kesilapan mereka dalam mengurangkan berat badan adalah mereka sentiasa menjaga pemakanan tetapi tidak bersenam dan kesilapan mereka bersenam pula adalah mereka tidak bersenam secara konsisten.

bersenam bantu kuruskan badan dengan cepat

Biarpun sibuk bekerja, anda harus mencuri masa untuk bersenam dan berolahraga secara konsisten. Olahraga yang boleh dilakukan adalah seperti lari padang dan sebagainya. Namun, anda tidak perlu risau sekiranya tidak dapat beraktiviti berat seperti itu akibat kekangan masa dan tiada tempat sesuai dan sebagainya kerana anda boleh melakukannya di rumah atau di pusat senaman atau gym sahaja. Cara mudah yang boleh anda lakukan adalah dengan bermain threadmill atau menggunakan tali skipping sekiranya bersenam dirumah. Kedua-dua cara ini akan membakar kalori dan lemak badan anda. Untuk kesan yang cepat, lakukan hari-hari selama sejam atau dua jam. Penatkan? Tapi untuk kurus, anda harus lakukan!

3. Elakkan Junk Food atau Makanan Ringan

Makanan ringan mengandungi gula yang banyak dan kandungan yang menyebabkan lemak dihasilkan. Macam mana nak diet kalau kita tidak peka dengan setiap kandungan makanan yang kita makan? Niat nak diet tetapi lemak lagi banyak naik. Kecewanya! Bagi mengelakkan hal ini terjadi, seeloknya kita jauhkan diri daripada mengambil makanan ringan atau junk food seperti keropok, gula-gula, cupcakes, kek, air gas dan lain-lain lagi.

elakkan makanan ringan petua kuruskan badan dengan cepat

4. Aktiviti Berenang

Berenang merupakan aktiviti yang memerlukan anda mengeluarkan banyak tenaga dari tangan, kaki, leher, badan dan sebagainya. Teknik-teknik berenang melibatkan semua bahagian badan di mana bermula daripada anda mula mengapungkan diri sehinggalah anda dapat berenang dengan pantasnya. Kekuatan tubuh badan akan digunakan untuk menghasilkan gerakan untuk anda berenang. Secara tidak sedar, tubuh anda akan aktif mengeluarkan toksin dan membakar lemak. Aura negatif dan kotor juga akan disingkirkan daripada badan.

berenang cara bantu turunkan berat badan dengan cepat

5. Teh O Limau

Bagi anda yang suka mengeteh, inilah masanya untuk anda mengamalkan Teh O Limau. Anda cuma perlu tambahkan air perahan buah limau kasturi atau limau nipis ke dalam bancuhan teh anda. Anda boleh amalkan minum Teh O Limau ini setiap pagi, petang atau malam. Limau bertindak menghakis asid yang tidak diperlukan dalam tubuh badan anda dan menjadikan anda semakin ramping, kurus dan cerah. Bancuhan Teh O Limau ini tidak perlu dicampur dengan ais dan gula. Anda boleh menyediakan teh ini dalam suhu normal atau suam untuk diminum.

teh o limau minuman kuruskan badan

6. Selalu Aktif Bergerak

Tidak kiralah diluar atau didalam rumah, anda harus aktif bergerak. Anda boleh melakukan pelbagai aktiviti seperti menyapu sampah, membersihkan kawasan rumah, mencuci kereta, memasak, mengemas bilik stor, bilik air dan sebagainya serta jalan kaki ke kedai. Apabila anda melakukan banyak kerja dan aktif bergerak, anda akan mengalami satu tahap dimana anda akan berasa sangat lapar dan letih. Namun, anda hanya makan sedikit sahaja kerana badan berasa letih dan ingin rehat. Sekiranya anda konsisten bergerak aktif dan melakukan banyak perkara melibatkan gerakan setiap hari, anda akan tidak berasa lapar dan tidak banyak makan. Itu adalah tanda-tanda badan anda sudah selesa dan memudahkan anda mengamalkan pemakanan seimbang untuk kuruskan badan.

kehidupan aktif bantu kekalkan berat badan

7. Sapuan Krim Pati Halia

Cara mudah untuk kuruskan badan dengan cepat juga adalah mengamalkan sapuan krim pati halia. Terdapat banyak krim pati halia yang telah dijual di kedai-kedai atau di pasaraya diluar sana. Anda boleh memilih mana-mana krim pati halia dan mula menggunakannya. Krim pati halia haruslah disapu selalu pada bahagian-bahagian yang anda ingin kurus seperti lengan, perut, paha dan sebagainya. Krim yang mengandungi ekstrak pati halia ini bertujuan membuang angin dan memecahkan lemak di badan anda.

krim pati halia cara turunkan berat badan dengan cepat

8. Jangan Tinggal Sarapan

Walaupun anda ingin berdiet, sarapan wajib diambil dan tidak boleh di tinggalkan. Tubuh badan yang lapar akan mengalami getaran dan menyebabkan anda kekurangan protein dan korbohidrat sepanjang hari. Ia akan menjadikan anda tidak bermaya dan tidak bertenaga. Sarapan amat penting untuk diambil setiap pagi dan anda boleh mengamalkan susu tanpa atau rendah lemak, jus buah-buahan, telur, oat dan lain-lain lagi makanan yang mempunyai vitamin dan serat. Jangan biarkan tubuh anda menderita tanpa sarapan.

sarapan penting untuk elak badan kelaparan

9. Berhati-hati Dengan Alkohol

Selama ini mungkin kita tidak sedar bahawa kita meminum minuman yang mengandungi alkohol! Cuba periksa air tin sebelum membelinya. Terdapat air tin yang dijual mempunyai kandungan alkohol. Walaupun sedikit, ia mempunyai kalori yang amat tinggi.

alkohol tidak bagus untuk kesihatan

Kalori akan membuatkan lemak bertambah didalam badan. Mengikut penemuan Kementerian Kesihatan Inggeris, kebanyakan orang Inggeris menghasilkan 2000 kilo kalori akibat pengambilan minuman alkohol setiap bulan. Sememangnya alkohol tidak mengandungi lemak tetapi ia dapat menambah 7 kalori untuk setiap gram kandungan alkohol tersebut. Oleh itu, anda harus berhati-hati dengan semua minuman yang dibeli. Kalau boleh, anda jangan langsung minum minuman tin untuk memudahkan anda dapat kurus secara cepat dan berkesan.

10. Lemonex Advance

Cara kuruskan badan bersama Lemonex Advance ini telah terbukti berkesan seawal satu bulan sahaja. Malah, ada juga yang telah kurus tak sampai satu bulan. Ia telah menjadi pilihan selebriti-selebriti seperti Dafi, Raja Farah, Siti Chubby, Acong dan Enot. Ya, inilah rahsia bagaimana Enot kurus dalam masa yang singkat. Lemonex Advance ini adalah minuman botani pracampuran lemon yang ditambah dengan kehadiran Berry bagi menguruskan dan memutihkan kulit anda tanpa ada kesan buruk. Lemonex sangat selamat digunakan dan sangat disyorkan kepada anda semua.

lemonex advanced kuruskan badan dengan pantas

Kandungan Lemonex Advance Yang Membantu Turunkan Berat Badan

Lemonex Advance mengandungi 4 kandungan utama iaitu Grapefruits, Lemon, Acid Citric dan Nano Sugar. Kesemua bahan-bahan ini dirumus dengan sihat dan selamat serta telah terbukti berkesan. Lemonex Advance juga bertindak sebagai detoks dan tidak ada kena mengena dengan ubat kurus. Anda boleh mengambilnya untuk kurus dan putih bila-bila masa. Tidak ada pantang dalam pengambilan lemonex advance.

lemonex advanced produk kuruskan badan dan detox

Ini adalah 4 kandungan utama Lemonex Advance yang membantu anda turunkan berat badan dengan lebih berkesan.

1. Lemon

Lemon sering digunakan bagi orang yang diet kerana khasiat lemon mengandungi vitamin C yang banyak dan zat yang mematikan bakteria, kuman serta parasit yang berleluasa di dalam tubuh badan seseorang. Rumusan lemon didalam lemonex menjadikan lemonex membakar kalori badan melalui peningkatan metabolisme badan dan automatiknya ia akan mengurangkan lemak dari badan.

lemon bantu detox untuk kuruskan badan dengan pantas

2. Grapefruits Atau Buah Limau Gedang

Grapefruit atau lebih dikenali sebagai buah limau gedang ini mempunyai pelbagai khasiat yang tidak disangka-sangka. Grapefruit mengandungi komponen yang membantu mengaktifkan enzim AMPK. Justeru ia akan menggalakkan pembakaran lemak dengan meningkatkan kadar metabolisme didalam badan seseorang. Oleh itu, berat badan dapat disingkirkan dengan cepat dan pantas. Ia mengandungi vitamin C dan A yang banyak menyebabkan ia berfungsi sebagai anti penuaan dan ejen pencerahan semulajadi untuk kulit.

limau gadong alternatif kuruskan badan

3. Acid Citrik

Sitrik Asid berfungsi untuk memaksimumkan fungsi enzim yang merangsang kinerja organ hati sehingga meningkatkan proses detoks atau proses pengeluaran racun pada tubuh. Sebagai contoh, detoks dan racun dikeluarkan melalui air kencing. Selain itu, Citric acid menjadi sebagai antioksida yang mudah membakar lemak tahap maksimum.

acid sitrik komponen bantu kuruskan badan

4. Nano Sugar

Nano sugar bukanlah gula biasa tetapi ia adalah partikel halus sucralose yang merupakan pengganti untuk gula biasa. Nano sugar mengadungi nilai kalori dan karbohidrat yang sangat rendah. Justeru ia akan mengurangkan jumlah gula yang akan ditukarkan kepada lemak dalam badan seseorang individu. Ia mengandungi PH 5.5 dan bebas dari kalori, kolestrol dan pengawet. Anda juga boleh menggantikan gula dirumah dengan nano sugar ini.

nano sugar gula cepat terlarut dalam badan

Khasiat BERRY Dalam LEMONEX ADVANCE

Selain daripada 4 kandungan lemonex advance, Berry juga digabungkan dalam rumusan Lemonex bagi menghasilkan kesan yang sangat hebat dan cepat untuk anda yang ingin kurus secepatnya dengan selamat!

khasiat berry dalam menbantu detoksifikasi badan dan kuruskan badan

 • Kaya dengan Flanavol yang bertindak mengekalkan jantung sihat.
 • Kadar gula yang rendah dan kaya dengan serat
 • Membantu menambahbaik pergerakan usus
 • Kaya dengan Vitamin C & E untuk kesihatan kulit.
 • Agen antioksida untuk kulit awet muda
 • Sebagai kolagen semulajadi kulit.
 • Menjaga berat badan yang ideal
 • Membantu proses penyembuhan luka
 • Mampu menyerap radikal oksigen (ORAC)
 • Menurunkan tekanan darah tinggi
 • Mencegah pertumbuhan sel kanser dan tumor
 • Menjaga kesihatan mata
 • Menjaga kesihatan tulang
 • Menjaga sistem pencernaan
 • Mencegah penuaan
 • Membunuh virus dan bakteria

Kelebihan, Kebaikan Dan Kesan LEMONEX ADVANCE

kebaikan lemonex selain kuruskan badan dan detox badan

 • Membakar lemak badan
 • Membuang toksin dan racun badan
 • Fungsi Detox 4 kali ganda lebih pantas
 • Menghalang gula & karbohidrat menjadi lemak.
 • Mengawal nafsu makan badan dan cepat kenyang
 • Mencegah jerawat, parut, kedutan dan luka.
 • Melancarkan peredaran darah.
 • Tidak cirit-birit, sembelit atau kesan sampingan lain
 • Membakar lemak berlebihan .
 • Tidak perlu bersenam
 • Tidak perlu diet ketat
 • Berat terpaksa turun
 • Pembuangan menjadi lawas
 • Perut jadi kurus dan kempis
 • Mencerahkan kulit wajah dan tidak kusam

Testimoni Mereka yang Menggunakan Lemonex Advance

1 botol dah turun 10 kilo 4 sachet pun dah turunkan badan masalah period hilang turun 13 kilo dalam seminggu turun 13 kilo dalam seminggu

Dapatkan Lemonex Advance Untuk Kuruskan Badan Dengan Cepat SEKARANG!

terkurus tanpa sengaja dengan lemonex

Jom Order Lemonex Advanced SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Order Lemonex Advanced SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Lemonex Advanced SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: