Blogger Pilihan .COM – Prof Hariz Kongsi Tips Kurus

 

 

 

Alhamdulillah Ya Allah.

Ya ini adalah keratan akhbar pada 9 Ogos 2014. Terima Kasih kepada Azrin dan Sazali Che Din Editor Blogger Pilihan .COM kerana memberi peluang kepada saya.

Ramai yang keliru dengan status saya. Muda-muda sudah jadi Prof ke? Mohon kepada pembaca semua untuk rujuk biodata saya. InshaAllah disana sudah saya nyatakan. Semoga anda tidak keliru.

Bagi rakan-rakan yang telah lama mengikuti blog Prof Hariz pasti anda nampak dan perasan yang mulanya blog ini “niche” agak kelam kelibut. InshaAllah blog profhariz.com akan meneruskan dengan niche Lifestyle Blogger Malaysia dengan izin Allah. Untuk diet plan saya dalam perancangan untuk cipta blog yang lain bagi memudahkan pembaca untuk mengikuti. InshaAllah mohon doakan semoga segalanya dipermudahkan oleh Allah.

Oh ya. Saya terlupa juga untuk mengucapkan ribuan terima kasih kepada keluarga saya yang memang senantiasa memberi galakkan dan golongan daripada belakang kepada saya. Terima kasih juga kepada Penaja dan Kerjasama Cabaran Kurus Dengan Diet Atkins Malaysia. Tanpa Cabaran Kurus itu mungkin saya tidak layak untuk berada dalam 1 muka surat halaman akhbar utusan malaysia ini.

Terima Kasih semua dan mohon terus doakan saya semoga dapat memberi dan berkongsi tips-tips yang berguna kepada semua. InshaAllah. Mungkin lepas ni kita target Harian Metro? Kosmo? Dan Majalah-Majalah? Hihihi.

Nota : Saya dalam peracangan untuk menganjurkan cabaran kurus bersama penaja. InshaAllah jika ada sesiapa yang berminat untuk menaja. Boleh direct email saya ke [email protected] 

The Perfume Story : Air Freshener dan Body Perfume Wangian Hebat Memikat Hati

Setiap apa yang ada disekeliling kita, pasti akan ada cerita disebaliknya. Kadang-kadang bauan sesuatu wangian itu juga boleh membuatkan kita teringat tentang sesuatu, kenangan diwaktu dolu-dolu, haha… Kali ni saya nak cerita pasal ‘Perfume’. ‘Perfume’menurut Kamus Inggeris-Melayu Dewan adalah fragrant smell , bau /harum, wangi/: the ~ of jasmine, bau harum bunga melur; 2. sweet smelling liquid, /minyak, air/ wangi: a very expensive ~, minyak wangi yg sangat mahal (http://prpm.dbp.gov.my/Search.aspx?k=perfume)

Saya nak memperkenalkan kepada sikacak dan sijelita wangian ‘Body Perfume for Men & Woman’ dan wangian ‘Air Freshener’ dari ‘The Perfume Story’. ‘The Perfume Story’ adalah produk yang dikeluarkan oleh syarikat Storytseller Sdn. Bhd, yang beroperasi di 15-2, Jalan Dwitasik 2, Bandar Sri Permaisuri, 56000, Cheras, Kuala Lumpur.

Terdapat 4 jenis wangian ‘Body Perfume for Men & Woman’ 2 wangian untuk lelaki adalah inspired by 1 Million Paco Rabanne dan inspired by Legend Mont Blanc, sementara untuk Wanita pula adalah inspired by Victoria Secret Bombshell dan inspired by Britney’s Midnight Fantasy.

Saya dah try ‘Body Perfume For Men’ inspired by Legend Mont Blanc.

Memang wangi dan baunya tahan lama. Maksu saya pula dah mencuba wangian ‘Body Perfume For Woman’ inspired by Britney’s Midnight Fantasy, komen beliau juga sama dengan saya, tahan lama dan kekal baunya sampai ke petang, jika disembur pada waktu pagi sebelum ke tempat kerja. Bagi anda yang tak mampu nak beli ‘perfume’ mahal, beli je ‘perfume’ ‘The Perfume Story’ ni, harga rendah dengan wangian yang sama.

‘Body Perfume for Men & Woman’ terdapat dalam 2 saiz 10ml dan 30ml. Wangian minyak wangi dalam botol kaca yang menarik dengan harga mampu milik. RM15 (10ml) dan RM30 (30ml).

Air Freshener Keluaran The Perfume Story

‘Air Freshener’ keluaran ‘The Perfume Story’ pula terdapat 22 jenis bauan untuk dijadikan pilihan mengikut kesukaan anda.Diisi di dalam botol yang sangat menarik berbentuk buah epal dengan pelbagai pilihan warna mengikut bauan, beserta tali agar mudah untuk digantung. ‘Air Freshner’ ini sangat sesuai untuk kereta, bilik tidur, ruang tamu, bilik air, tandas, pejabat dan almari.

Jenis haruman:
1. Vanilla
2. Lavender
3. Apple Blossom
4. Lemon Lime
5. Sparkling Lemon
6. Burberies
7. Pandan
8. Tea Rose
9. Power Floral
10.Love Spell
11.Sakura
12.Grape
13.Tokyo Orange
14.Strawberry
15.CK Air
16.Country Garden
17.Island
18.Midnight
19.Tutti Frutti
20.Escalade
21.Herbal Essence
22.Honey Dew

Tuuu… dia baq ang, punyalah banyak jenis bauan, semuanya wangi-wangi belaka. 8ml dijual dengan harga yang sangat berpatutan RM10 sahaja dan tahan selama 1 bulan. Berbaloi-baloi dengan hanya RM10 anda hanya membelanjakan RM0.333 sehari (dalam kiraan sebulan 30 hari).

Saya amat tertarik dengan produk ‘The Perfume Story’ kerana produk ini dijamin 100% berkualiti dan halal. Wangian yang ditawarkan kepada anda, tidak akan memeningkan kepala kerana baunya yang tidak keras dan sangat lembut.

“Mari, mari, mari” Bermula dari 1 Oktober 2014 sehingga 15 Oktober 2014 ‘The Perfume Story’ akan mengadakan 1 promosi hebat iaitu dengan setiap pembelian 1 botol ‘Body Perfume For Men’ 30ml dan 1 botol ‘Body Perfume For Woman’ 30ml = RM60 anda akan dapat 2 botol ‘Air Freshner’ wangian pilihan anda (22 jenis bauan) secara PERCUMA (tidak termasuk kos penghantaran) Harga biasa adalah RM80 untuk keseluruhan, untuk promosi ini anda jimat RM20, banyak tu… boleh buat benda lain dengan duit tu.

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian anda boleh layari laman Facebook ‘The Perfume Story‘ , like dan mulakan pembelian anda.

Laman Sosial :

Instagram : The Perfume Stoy
Twitter : The Perfume Story

Anda juga boleh menghubungi (Telefon/ Sms/ Whatsapp) pihak Storyseller Sdn. Bhd. dengan menghubungi

Tel/Fax: 03-91743569 (Pejabat)
Pejabat Urusan : 011-32544510
Bella : 017-2049259
Thaaqhib : 018-3163846
Email: [email protected]
Laman Webwww.theperfumestory.com

Lihat Aksi Silap Mata Lebih Dekat di Magic Fest Putrajaya

Magic Fest Putrajaya yang berlangsung selama 4 hari di PICC dan menampilkan trick magic yang lebih dekat dengan orang awam merupakan satu pencapaian yang membanggakan. Hari sabtu, saya sempat melihat pertandingan ahli silap mata yang membawakan peserta daripada seluruh asia bagi kategori “International All Star Magic Competition (1st Round).” Memang suatu yang baru bagi saya, bukan mudah nak lihat trick aksi silap mata dari mereka yang profesional macam ni kan.

20140914_145049

Hari ahad pula saya diberi peluang untuk menghadiri Magic Workshop dan melihat aksi silap mata lebih dekat di Pro Shop Demo.

Magic Workshop by Henning Nielsen – Denmark

Magic Workshop by Brandon Lee – Malaysia

Pro Shop Demo Magic Fest Putrajaya

Sumber : benashaari.com

20140914_145349

20140914_150253

20140914_150305

Jika ditanya kepada saya, mengenai Magic Fest Putrajaya ini adalah sangat berbaloi-baloi untuk anda membawa anak-anak, release tension dan mahu ketawa dan teruja ! Ini adalah tempat yang sesuai untuk anda. Jangan lupa untuk saksikan aksi silap mata yang lebih hebat dan penuh trick di Malam Gala Magic Fest Putrajaya 2014 pada 15 September 2014 jam 8malam – 11malam. Maklumat lanjut boleh rujuk artikel saya sebelum ini Magic Fest Putrajaya 2014.