Blogger Pilihan .COM – Prof Hariz Kongsi Tips Kurus

 

 

 

Alhamdulillah Ya Allah.

Ya ini adalah keratan akhbar pada 9 Ogos 2014. Terima Kasih kepada Azrin dan Sazali Che Din Editor Blogger Pilihan .COM kerana memberi peluang kepada saya.

Ramai yang keliru dengan status saya. Muda-muda sudah jadi Prof ke? Mohon kepada pembaca semua untuk rujuk biodata saya. InshaAllah disana sudah saya nyatakan. Semoga anda tidak keliru.

Bagi rakan-rakan yang telah lama mengikuti blog Prof Hariz pasti anda nampak dan perasan yang mulanya blog ini “niche” agak kelam kelibut. InshaAllah blog profhariz.com akan meneruskan dengan niche Lifestyle Blogger Malaysia dengan izin Allah. Untuk diet plan saya dalam perancangan untuk cipta blog yang lain bagi memudahkan pembaca untuk mengikuti. InshaAllah mohon doakan semoga segalanya dipermudahkan oleh Allah.

Oh ya. Saya terlupa juga untuk mengucapkan ribuan terima kasih kepada keluarga saya yang memang senantiasa memberi galakkan dan golongan daripada belakang kepada saya. Terima kasih juga kepada Penaja dan Kerjasama Cabaran Kurus Dengan Diet Atkins Malaysia. Tanpa Cabaran Kurus itu mungkin saya tidak layak untuk berada dalam 1 muka surat halaman akhbar utusan malaysia ini.

Terima Kasih semua dan mohon terus doakan saya semoga dapat memberi dan berkongsi tips-tips yang berguna kepada semua. InshaAllah. Mungkin lepas ni kita target Harian Metro? Kosmo? Dan Majalah-Majalah? Hihihi.

Nota : Saya dalam peracangan untuk menganjurkan cabaran kurus bersama penaja. InshaAllah jika ada sesiapa yang berminat untuk menaja. Boleh direct email saya ke [email protected] 

Lihat Aksi Silap Mata Lebih Dekat di Magic Fest Putrajaya

Magic Fest Putrajaya yang berlangsung selama 4 hari di PICC dan menampilkan trick magic yang lebih dekat dengan orang awam merupakan satu pencapaian yang membanggakan. Hari sabtu, saya sempat melihat pertandingan ahli silap mata yang membawakan peserta daripada seluruh asia bagi kategori “International All Star Magic Competition (1st Round).” Memang suatu yang baru bagi saya, bukan mudah nak lihat trick aksi silap mata dari mereka yang profesional macam ni kan.

20140914_145049

Hari ahad pula saya diberi peluang untuk menghadiri Magic Workshop dan melihat aksi silap mata lebih dekat di Pro Shop Demo.

Magic Workshop by Henning Nielsen – Denmark

Magic Workshop by Brandon Lee – Malaysia

Pro Shop Demo Magic Fest Putrajaya

Sumber : benashaari.com

20140914_145349

20140914_150253

20140914_150305

Jika ditanya kepada saya, mengenai Magic Fest Putrajaya ini adalah sangat berbaloi-baloi untuk anda membawa anak-anak, release tension dan mahu ketawa dan teruja ! Ini adalah tempat yang sesuai untuk anda. Jangan lupa untuk saksikan aksi silap mata yang lebih hebat dan penuh trick di Malam Gala Magic Fest Putrajaya 2014 pada 15 September 2014 jam 8malam – 11malam. Maklumat lanjut boleh rujuk artikel saya sebelum ini Magic Fest Putrajaya 2014.

Magic Fest Putrajaya 2014 Sudah Bermula !!

Cuti sekolah sudah pun bermula, mesti ramai ibu bapa diluar sana tercari-cari idea “Nak ke mana bawa anak-anak sempena cuti sekolah ini kan?“.

Saya ada idea untuk anda semua iaitu “Jom ke Magic Fest Putrajaya 2014″ yang sudah pun bermula semalam sehingga 15 September 2014 (4 Hari) diadakan di Putrajaya International Convention Centre (PICC).

Aktiviti Magic Fest Putrajaya 2014

Magic Fest Putrajaya 2014 membawakan aktiviti-aktiviti yang menghiburkan anda seperti pertandingan silap mata, bengkel, gerai barangan silap mata dan pameran.

International All Star Magic Competition (1st Round)

Magic Workshop

Pertandingan Ahli Silap Mata Magic Fest Putrajaya 2014

Berikut merupakan pertandingan International All Star Magic Competition (1st Round).

Malam Gala Magic Fest Putrajaya 2014

Setiap acara pasti ada kemuncaknya kan? Baik, untuk acara kemuncaknya yang tak boleh anda lepaskan bagi Magic Fest Putrajaya ialah Malam Gala iaitu persembahan jemputan ahli silap mata ternama atau “International All Star” akan membawakan penghibur untuk Malam Gala. Mereka semua Pemenang!

Avery Chin

Henning Nielsen

Kenji Minemura

Ma Yan Yan

Viktor Voitko

Haaa, amacam power tak?. Jika ditanya pada saya amat rugi bagi anda yang lepaskan peluang ini. Bukan mudah aksi trick2 ini nak bawa masuk malaysia.

Jadual Acara Magic Fest Putrajaya 2014

Untuk memastikan anda tidak terlepas sila rujuk jadual dibawah !

Credit : Benashaari.com

Credit : Benashaari.com

Credit : Benashaari.com

Harga Tiket Pertandingan dan Malam Gala

Semuanya sudah tengok kan? Menarik tak? Haaa. Simpan sahaja soalan ini kepada anda. Untuk masuk tiket bagi setiap acara bermula daripada RM2 untuk kanak-kanak dan dewasa bermula daripada RM8. Tiket boleh dibeli melalui pembelian tunai atau kredit kad dari tiket kaunter ‘Business Centre @PICC’ Tingkat C‘ yang dibuka setiap hari acara ini berlangsung iaitu bermula dari jam 9 pagi hingga 8 malam !

Tiket terhad ! Siapa cepat dia dapat. Jadi jangan lepaskan peluang anda dan pergi seawal pagi untuk mengelakkan anda terlepas acara yang hebat !

Luangkan masa anda hujung minggu bersama keluarga anda di Magic Fest Putrajaya 2014. InshaAllah pasti berbaloi-baloi.

Nota : Untuk maklumat lanjut boleh ke www.magicfestputrajaya.com atau Facebook Magic Fest Putrajaya