Dapatkan Ebook Pakej Rujukan Peperiksaan Online Penguasa Kastam W41 Sekarang !

Anda tercari-cari jawapan kepada “Bagaimana hendak lulus peperiksaan online kastamDapatkan Pakej rujukan peperiksaan online Penguasa Kastam W41 Sekarang !!! Dengan rasminya jualan dilancarkan kepada semua calon penguasa kastam w41 oleh Infokerjaya Resources (002091193-K) bermula jam 10:00 pagi tepat 31 Ogos sehingga 4 September 2014 11:59PM (5 Hari SAHAJA). Selepas daripada tarikh itu jualan ditutup kepada umum.

Kini, nota, tips, contoh soalan dan panduan peperiksaan seksyen A, seksyen B dan seksyen C bagi Peperiksaan Online Penguasa Kastam gred W41 telah diebookan dan Tim InfoKerjaya telah mendedahkan RUJUKAN LENGKAP PEPERIKSAAN ONLINE PENGUASA KASTAM GRED W41 bagaimana ANDA boleh lulus dan berjaya menjawat jawatan Penguasa Kastam dengan cemerlang !

FAQ Pakej Rujukan Peperiksaan Online Penguasa Kastam

1. Adakah Rujukan Penguasa Kastam Ini Dalam Bentuk Buku ?
Tidak, ianya adalah ebook dalam versi PDF, anda perlu download ke komputer anda dan membacanya atau boleh terus print

2. Apa itu Ebook ?

E-book adalah sejenis produk yang berbentuk digital dan ia bukannya produk fizikal. Apabila saya menyebut bukan produk fizikal, makanya ia hanyalah sekadar buku yang dimuatkan dalam perisian komputer. Kebiasaannya ia dihasilkan dalam bentuk Portable Document Format (PDF) menggunakan perisian Adobe Reader.

3. Contoh Ebook ?

Sila dapatkan Review Copy Pakej Rujukan Peperiksaan Online Penguasa Kastam di –>> http://profhariz.com/pakej-rujukan-peperiksaan-penguasa-kastam-gred-w41/ secara percuma !

3. Bagaimana cara untuk saya beli ?

Cara pembelian itu terbahagi kepada 3 Fasa iaitu :

  1. Fasa Tempahan
  2. Fasa Terima Makluman Pembelian
  3. Fasa Terima Maklumat Download

Untuk panduan pembelian produk boleh rujuk di —>> http://profhariz.com/langkah-dan-cara-pembelian-ebook-peperiksaan-penguasa-kastam-w41/.

4. Sekiranya saya buat pembayaran bila saya akan terima ?

Anda akan menerima Ebook Pakej Rujukan Peperiksaan Online Penguasa Kastam W41 besertakan Username & Password melalui email dalam masa 24 – 48 jam selepas Tim Infokerjaya menerima bukti pembayaran anda.

Selepas penghantaran borang, ianya akan diproses maksimum 48 jam, biasanya dalam tempoh 24 jam.

5. Saya belum dapat apa-apa lagi.. duit dah bayar. 

Selepas pembayaran, anda WAJIB mengisi borang pengesahan, semak email di INBOX/SPAM BOX dan REPLY email tersebut dengan bukti pembayaran. Jika tidak pesanan anda TIDAK DAPAT diproses 

Sila tunggu sehingga 48 jam, sekiranya masih belum dapat dalam masa 48 jam anda boleh terus email kami semula di [email protected] 

6. Saya tak boleh buka file yang di download. Macam mana?
- File yang didownload adalah dalam format .ZIP, anda perlu ada software Winzip atau Winrar untuk ‘extract’ atau ‘unzip’ file tersebut. Biasanya anda boleh extract terus. Jika tidak boleh, sila dapatkan software ini secara percuma di http://www.7-zip.org/download.html

7.  Saya tak boleh buka file .PDF
- Maknanya anda tiada perisian Adobe Reader, anda boleh dapatkan secara percuma di http://get.adobe.com/reader/

8. Boleh percaya ke dengan Pakej Rujukan Peperiksaan Online Penguasa Kastam Ni ?

Ya. Boleh percaya ! Kerana buku rujukan ini disediakan oleh Infokerjaya Resources (002091193-K). Mereka telah membantu saya dan lebih 60,000 graduan dalam memasuki Skim Perkhidmatan Awam dengan Nota, Latihan dan rujukan panduan penuh bagi menghadapi Peperiksaan Online SPA.

9. Sama ke Format Pakej Rujukan Peperiksaan Online Penguasa Kastam ini dengan Peperiksaan Online Kastam pada 6 september nanti?

Abang, kakak, confirm sama kerana Tim Infokerjaya ini selalu up to date. Jika soalan itu berkaitan dengan isu semasa maka mereka akan sumbat semua contoh soalan, nota-nota yang biasa dikeluarkan oleh SPA. Dah download ke belum review copy ? Jika belum sila download dahulu di  http://profhariz.com/pakej-rujukan-peperiksaan-penguasa-kastam-gred-w41/ jika okay sila buat pilihan mahu beli atau tidak.

10. Ada Testimoni Untuk Pakej Rujukan Peperiksaan Online Kastam Ini?

Soalan ini yang saya nantikan. InshaAllah berikut adalah sedikit testimoni daripada saya

Testimoni 1

 

 

Testimoni 3

 

 

11. Berminat ! Bagaimana untuk saya dapatkannya pakej rujukan penuh exam online kastam ini?

InshaAllah anda boleh dapatkan segera di —-> www.ProfHariz.com/PeperiksaanKastam . Semoga kejayaan milik kita semua.

12. Apa beza Basic, Gold dan Platinium?

Untitled

Untuk pembelian terus ke —>> www.ProfHariz.com/PeperiksaanKastam

13. Saya duduk di luar negara boleh beli ke?

InshaAllah boleh beli dan buat pembayaran melalui Kad kredit/Debit atau Paypal. Buat online bank tempatan pun boleh walau duduk luar negara.

14. Jika ada sebarang pertanyaan macam mana nak hubungi profhariz?

InshaAllah boleh direct pm saya di Fanpage Facebook ProfHariz atau emailkan kepada [email protected] atau WhatsApp Prof Hariz 011-32274824

15. Tiada tawaran istimewa ke untuk kami pembeli ini?

Ya ada tawaran istimewa untuk 50 orang pertama yang membeli pakej Platinium bernilai RM80.

Saya sendiri akan open group Whatsapp kepada sesiapa yang beli Pakej Rujukan Peperiksaan Online Penolong Penguasa Kastam W41 yang menggunakan link www.ProfHariz.com/PeperiksaanKastam. Apa yang anda perlu buat hanya Whatsappkan Prof Hariz 011-32274824

Nama, No-Telefon dan Resit Bukti pembelian anda.

Selain itu juga saya berikan diskaun kepada anda Ebook Kurus Dengan Diet Atkins yang akan saya kongsikan di dalam Group WhatsaApp.

Sama-sama kita buat pembincangan dan menjawab exam nanti.

Akhir sekali, Tanya pada diri anda sendiri. Sekiranya nilai ilmu yang diebookan ini dapat membantu anda lulus dalam peperiksaan online penguasa kastam dan anda menjawat jawatan awam dengan rasminya. Adakah ianya pelaburan yang berbaloi ?

Sekiranya jawapan anda adalah YA, dapatkan Pakej Rujukan Peperiksaan Online Penguasa Kastam W41 sekarang sebelum jualan ditutup di www.ProfHariz.com/PeperiksaanKastam. Salam sukses daripada saya Prof Hariz.

Penguasa Kastam W41 Contoh Soalan Peperiksaan Online

Contoh Soalan Peperiksaan Penguasa Kastam W41 ? Mahukan tips peperiksaan, contoh soalan exam, panduan peperiksaan penguasa kastam gred w41 pada 6 september 2014 ?

Ya.

Disini adalah tempat yang tepat untuk anda dapatkan tips, contoh soalan, panduan peperiksaan Exam Penguasa Kastam Gred W41 itu. Ramai rakan-rakan saya yang telah dijemput untuk menduduki peperiksaan ini. Memang tepat sangkaan saya iaitu peperiksaan gred w41 ini menerima nasib yang sama seperti Penolong Penguasa Kastam Gred W27 iaitu Peperiksaan Online. Dimana dalam peperiksaan online ini hampir 80,000 calon yang akan sama-sama menjawab bersama anda. 

Peperiksaan Online Penguasa Kastam Gred W41

Peperiksaan Online Penguasa Kastam Gred W41

Tahniah saya ucapkan bagi anda yang menerima email tawaran ini. Sebelum itu untuk pengetahuan anda saya adalah bekas calon peperiksaan online kastam gred W27 yang lalu. Dimana saya antara batch yang kedua menjalani peperiksaan online selepas peperiksaan Penolong Pegawai Arkib Gred S27. Sebenarnya banyak kelebihan untuk anda yang menduduki peperiksaan online berbanding format peperiksaan bertulis sebelum ini. Hal ini kerana anda boleh menggunakan tips nakal menghadapi peperiksaan online supaya lulus dengan cemerlang. Bestkan?

Selain itu, saya juga difahamkan untuk jawatan penguasa kastam gred w41 ini mempunyai kekosongan yang sangat banyak kerana (nak tahu sila isi maklumat anda di Pakej Rujukan Peperiksaan Penguasa Kastam W41. InshaAllah saya yakin dan pasti jika anda dijemput untuk menduduki peperiksaan online penguasa kastam gred w41 ini, sebelah kaki anda sudah menjawat jawatan awam itu. Cuma anda perlu sedikit usaha supaya lulus peperiksaan online ini. Pasti peringkat yang seterusnya mudah untuk anda. InshaAllah.

Semakan Peperiksaan Online Penguasa Kastam W41

Peperiksaan Online Kastam

Calon yang layak untuk menduduki peperiksaan online penguasa kastam w41 akan menerima email yang didaftarkan di dalam laman web SPA. Jika tidak anda boleh terus semak di laman SPA iaitu di Semakan Peperiksaan Online Penguasa Kastam Gred W41

Berapa Ramai Calon Peperiksaan Online Kastam Ini ?

Ini adalah soalan yang paling femes sering ditanya oleh calon kepada saya. Bagi saya anda tidak perlu tahu berapa ramai calon tetapi apa yang perlu anda lakukan adalah dengan mempersiapkan diri untuk exam online kastam yang akan anda hadapi pada 6 september nanti.

Ingat ! Peluang untuk menduduki peperiksaan SPA bukan semua orang layak. Beratus-ratus ribu graduan universiti lepasan degree seperti anda memohon SPA tetapi yang terpilih cuma anda. Bagi saya, ini adalah rezeki anda untuk menjawat jawatan awam yang sangat ekslusif. Maka hargai dan rebutlah peluang yang ada dengan persiapan-persiapan yang akan saya kongsikan dengan anda di dalam Pakej Rujukan Peperiksaan Penguasa Kastam W41.

Tatacara Menduduki Peperiksaan Penguasa Kastam W41

Penguasa Kastam W41

Saya tahu ramai diantara anda pertama kali dijemput untuk menduduki peperiksaan online penguasa kastam w41 ini. Jadi ramai yang tidak tahu macam mana nak duduki peperiksaan online ini? Adakah perlu mengambil peperiksaan online ini dirumah ke? Di balai kastam berdekatan ke? atau di ibupejabat SPA? Hehehe. Jangan pening abang, kakak semua. Anda boleh Download Tatacara Menduduki Peperiksaan Online Pen. Penguasa Kastam Gred W41 ini. Semoga terjawab segala persoalan anda dengan izin Allah.

Beberapa Peringkat Untuk Menjawat Jawatan Penguasa Kastam W41

Ini merupakan perkara yang sering ditanya oleh calon kepada saya. Untuk pengetahuan anda, bagi menjawat jawatan penguasa kastam gred W41 anda perlu melepaskan diri dengan 2 peringkat seperti berikut :

  1. Peperiksaan Online Penguasa Kastam W41
  2. Temuduga Oleh Panel Penguasa Kastam W41

Jika anda berjaya melepasi semua peringkat ini maka anda sudah layak digelar TUAN/PUAN PENGUASA KASTAM !

Bagaimana pula dengan ujian fizikal? Ada ke tidak?

Baik soalan yang bijak. Apa yang dimaklumkan menerusi laman Pemeriksaan dan Pancaindera Jawatan Penguasa Kastam Tidak Tersenarai. Maka bagi anda yang mempunyai masalah kurang tinggi, berat badan kurus dan berlebihan cuba sahaja menjawab peperiksaan online ini. Pihak SPA memang tidak akan buat ujian kepada anda. Kalau rasa tak yakin dengan kenyataan saya ini. Bagi yang mempunyai berat berlebihan boleh ikuti Tips Kurus 10KG dalam masa 1 Bulan.

Sukatan Format Peperiksaan Penguasa Kastam W41

Berdasarkan email yang diterima. Peperiksaan Penguasa Kastam W41 ini mempunyai 3 seksyen yang baharu seperi berikut :

Seksyen A – Pengetahuan Am

Dalam seksyen ini, calon diuji pengetahuan berkenaan urusan perkastaman, bidang ekonomi dan kewangan, perdagangan antarabangsa, pengurusan teknologi maklumat dan komunikasi, keselamatan negara, undang-undang, sosial, dasar-dasar kerajaan dan lain-lain perkembangan dalam negara dan luar negara.
Masa : 40 minit
Soalan : 50 (aneka pilihan)

Seksyen B – Daya Menyelesaikan Masalah
Seksyen ini mengukur daya menyelesaikan masalah calon dengan menggunakan item-item yang berkonsepkan perkara-perkara berikut:

(i) Kemahiran Logik
Calon diuji dari aspek pengetahuan, kemahiran berfikir serta kemahiran mengaplikasi maklumat.

(ii) Kemahiran Menginterpretasi Data
Calon diuji dengan menggunakan pelbagai perangkaan dan data-data untuk dianalisis.

(iii) Konsep Matematik dan Akaun
Calon diuji dengan konsep Matematik dan Akaun, kemahiran numeric serta kuantitatif untuk mengukur kemahiran asas matematik, pemahaman konsep dan kebolehan berfikir secara kuantitatif.
Masa : 45 minit
Soalan : 40 (aneka pilihan)

Seksyen C – Ujian Psikometrik

Calon-calon dikehendaki menjawab item-item yang mengukur gagasan personaliti calon iaitu kepimpinan, kebolehan sosial, komunikasi, toleransi, kerjasama, kestabilan emosi, integriti, disiplin dan kejujuran.
Masa : 1 jam
Soalan : 200 (aneka pilihan)

Panduan Peperiksaan Online Penguasa Kastam gred W41

Contoh Soalan Exam Online Penguasa Kastam W41

Peperiksaan Online Penguasa Kastam Gred W41

Bagi anda yang serius mahu berjaya dan lulus peperiksaan online ini ayuh dapatkan Rujukan Contoh Soalan Peperiksaan Penguasa Kastam W41 iaitu dengan daftar nama, email dan no-telefon anda untuk berada di dalam “senarai list profhariz” bagi mendapatkan info, tips dan review copy ebook seperti info terkini terus ke email dan whatsapp anda.

Jadi jangan buang masa terus daftar di Pakej Rujukan Peperiksaan Penguasa Kastam W41 kerana ianya PERCUMA bagi setiap pendaftaran ini. Dan sila sebarkan kepada rakan-rakan anda yang lain semoga semuanya beroleh manfaat.

Jangan lupa follow https://www.facebook.com/profhariz untuk update terkini dan info lanjut mengenai kastam silalah Exam Kastam 2014.

Blogger Pilihan .COM – Prof Hariz Kongsi Tips Kurus

 

 

 

Alhamdulillah Ya Allah.

Ya ini adalah keratan akhbar pada 9 Ogos 2014. Terima Kasih kepada Azrin dan Sazali Che Din Editor Blogger Pilihan .COM kerana memberi peluang kepada saya.

Ramai yang keliru dengan status saya. Muda-muda sudah jadi Prof ke? Mohon kepada pembaca semua untuk rujuk biodata saya. InshaAllah disana sudah saya nyatakan. Semoga anda tidak keliru.

Bagi rakan-rakan yang telah lama mengikuti blog Prof Hariz pasti anda nampak dan perasan yang mulanya blog ini “niche” agak kelam kelibut. InshaAllah blog profhariz.com akan meneruskan dengan niche Lifestyle Blogger Malaysia dengan izin Allah. Untuk diet plan saya dalam perancangan untuk cipta blog yang lain bagi memudahkan pembaca untuk mengikuti. InshaAllah mohon doakan semoga segalanya dipermudahkan oleh Allah.

Oh ya. Saya terlupa juga untuk mengucapkan ribuan terima kasih kepada keluarga saya yang memang senantiasa memberi galakkan dan golongan daripada belakang kepada saya. Terima kasih juga kepada Penaja dan Kerjasama Cabaran Kurus Dengan Diet Atkins Malaysia. Tanpa Cabaran Kurus itu mungkin saya tidak layak untuk berada dalam 1 muka surat halaman akhbar utusan malaysia ini.

Terima Kasih semua dan mohon terus doakan saya semoga dapat memberi dan berkongsi tips-tips yang berguna kepada semua. InshaAllah. Mungkin lepas ni kita target Harian Metro? Kosmo? Dan Majalah-Majalah? Hihihi.

Nota : Saya dalam peracangan untuk menganjurkan cabaran kurus bersama penaja. InshaAllah jika ada sesiapa yang berminat untuk menaja. Boleh direct email saya ke [email protected]